mihalis19 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Έχω μια απορία. θέλω να πάρω dji spark όμως δεν ξέρω τι γίνεται με την απόσταση που πετάει. Από ότι είδα διαβάζει το GPS Location και σου κλειδώνει την απόσταση που πετάει σύμφωνα με Ευρωπαική Ένωση. Μπορεί να αλλάξει αυτό ? Ξέρει κανείς? Το έχει κάνει κανείς? Γιατι να πάρεις κάτι τέτοιο και να το πετάς 500 μέτρα δεν έχει νόημα. Φτάνει μέχρι 2χλμ
Hal9000 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Έχω μια απορία. θέλω να πάρω dji spark όμως δεν ξέρω τι γίνεται με την απόσταση που πετάει. Από ότι είδα διαβάζει το GPS Location και σου κλειδώνει την απόσταση που πετάει σύμφωνα με Ευρωπαική Ένωση. Μπορεί να αλλάξει αυτό ? Ξέρει κανείς? Το έχει κάνει κανείς? Γιατι να πάρεις κάτι τέτοιο και να το πετάς 500 μέτρα δεν έχει νόημα. Φτάνει μέχρι 2χλμ Στις δικές μου δοκιμές, 2 χλμ και με βίντεο feed δεν έπιασε ποτέ, στα μισά και με το ζόρι, ακόμα και όταν δοκίμασα σύνδεση με καλώδιο μεταξύ χειριστηρίου και κινητού.
kostasbm Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 μη ζητατε πολλα απο μηχανακια ποκετ ειναι καλα λογω φορητοτητας και για μικρη ακτινα δρασης εχουν και αξιοπρεπεις καμερες αν θελεις να πας μακρυτερα πρεπει να βαλεις λιγο βαθυτερα το χερι στη τσεπη ολα τα πετουμενα για να εχεις και κοντρολ και βιντεο σε αποστασεις 2-3-4 χιλομετρων θελουν καλυτερα βιντεο transmitter και συχνοτητα εκπομπης(χαμμηλοτερη πχ 933 mhz θελει και αδεια) αλλα ταυτοχρονα και καλυτερες μπαταριες
mihalis19 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δεν μιλάω να φτάσει 5 χλμ. Οι απορίες είναι συγκεκριμένες. 1) Μπορώ να αλλάξω το ότι παίρνει σήμα GPS από Ελλάδα για να φτάνει στην μέγιστη ακτίνα του (2χλμ νομίζω?) 2) Μιλάω για να αγοράσω και controller όχι από κινητό 3) Επίσης αν φτάσει τελικά 2χλμ εγώ μπορώ να βλέπω την εικόνα του? Hal9000 άρα εσύ αναφέρεις ότι πιάνει περίπου 1 χλμ..
kostasbm Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 το gps παιρνει σημα απο συγκκεριμενους δορυφορους αυτο δεν αλλαζει ....τελος..δεν το δεσμευουν οι δορυφοροι για την εμβελεια αλλα ο χειρισμος του απο τηλεφωνο που γινεται ειτε μεσω wifi το gps δεν το πειραζει κανεις ειναι η καρδια του ειδαλλως το εχασες η τηλεκατευθυνση που ενσωματωνεις το κινητο η ταμπλετ.....σιγουρα αυτο θα δωσει μεγαλυτερη εμβελεια και ακτινα γιατι εχει κεραιες αλλα και καλυτερη εικονα ..η εμβελεια παντα εχει σχεση που πετας μεσα στη πολη εξω σε ακατοικητη περιοχη ...οσο λιγοτερερς παρεμβολες εχεις τοσο το καλυτερο...τα 2 που λεει μπορει να ειναι και 2,3 η και 1,8 βγες με καποιον που το εχει να το δεις απο κοντα και να δεις τις αποριες σου επιτοπου
mihalis19 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Έχω μια διαφορετική γνώμη από ότι μου είπαν. Και διάβασα Transition distance 2.412 - 2.462 GHz (unobstructed, free of interference) FCC: 1.2 mi (2 km); CE: 0.3 mi (500 m) SRRC: 0.3 mi (500 m); MIC: 0.3 mi (500 m) 5.745 - 5.825 GHz (unobstructed, free of interference) FCC: 1.2 mi (2 km); CE: 0.18 mi (300 m) SRRC: 0.7 mi (1.2 km); MIC: - Άρα άλλη σε άλλη απόσταση πάει αν είσαι σε ευρωπαϊκή ένωση και σε άλλη αν είσαι Αμερική. Και μιλάω μόνο με χρήση με χειριστήριο κι όχι κινητό. Με το κινητό είναι νομίζω 30-50 μέτρα. Το θέμα είναι αν γίνεται να αλλάξεις το FCC σε SRRC Από ότι διάβασα μάλλον υπάρχει τρόπος
spacecowboy Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Έχω μια διαφορετική γνώμη από ότι μου είπαν. Και διάβασα Transition distance 2.412 - 2.462 GHz (unobstructed, free of interference) FCC: 1.2 mi (2 km); CE: 0.3 mi (500 m) SRRC: 0.3 mi (500 m); MIC: 0.3 mi (500 m) 5.745 - 5.825 GHz (unobstructed, free of interference) FCC: 1.2 mi (2 km); CE: 0.18 mi (300 m) SRRC: 0.7 mi (1.2 km); MIC: - Άρα άλλη σε άλλη απόσταση πάει αν είσαι σε ευρωπαϊκή ένωση και σε άλλη αν είσαι Αμερική. Και μιλάω μόνο με χρήση με χειριστήριο κι όχι κινητό. Με το κινητό είναι νομίζω 30-50 μέτρα. Το θέμα είναι αν γίνεται να αλλάξεις το FCC σε SRRC Από ότι διάβασα μάλλον υπάρχει τρόπος υπαρχει ναι αν δουλευει η μέθοδος του mavic δεν θα σου το προτεινα με τιποτα όμως (πειράζεις το firmware με επικυνδυνο τροπο) παρε παραβολικα ανταπτορακια για τις κεραιες θα παρει πολύ τα απανω του (δες εδώ) και μην ξεχνας με 13 λεπτα μπαταρια και wifi πρωτόκολλο το σπαρκ δεν είναι για long range
kostasbm Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Έχω μια διαφορετική γνώμη από ότι μου είπαν. Και διάβασα Transition distance 2.412 - 2.462 GHz (unobstructed, free of interference) FCC: 1.2 mi (2 km); CE: 0.3 mi (500 m) SRRC: 0.3 mi (500 m); MIC: 0.3 mi (500 m) 5.745 - 5.825 GHz (unobstructed, free of interference) FCC: 1.2 mi (2 km); CE: 0.18 mi (300 m) SRRC: 0.7 mi (1.2 km); MIC: - Άρα άλλη σε άλλη απόσταση πάει αν είσαι σε ευρωπαϊκή ένωση και σε άλλη αν είσαι Αμερική. Και μιλάω μόνο με χρήση με χειριστήριο κι όχι κινητό. Με το κινητό είναι νομίζω 30-50 μέτρα. Το θέμα είναι αν γίνεται να αλλάξεις το FCC σε SRRC Από ότι διάβασα μάλλον υπάρχει τρόπος αυτα που γραφεις ειναι συχνοτητες και τιποτα αλλο , τις χρησιμοποιουν ολα τα πετουμενα. αν ειναι το λειτουργικο του φτιαγμενο για να εχει περιορισμους δεν το ξερω αλλα ποτε δεν θα επαιρνα κατι με κλειδωμενο λειτουργικο αλλα πιθανολογω οτι καποιες συχνοτητες λογω κανονισμων θα ειναι κλειδωμενες για ευρωπη....δεν ειναι ιδιες με αμερικα
spacecowboy Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) αλλαζει το transmition power απο ffc 20Dbm (αμερικη κ.α.) σε ce 16Dbm (ευρωπη κ.α.) αναλογα με το που θα δει το gps οτι ειναι, για ειναι εντος τον κανονισμων. H διαφορα είναι μεγαλη, αυτό που ειχαν κανει hack με το mavic, phantom4-pro,inspire2 είναι να προσπερνανε το gps και να βγαζει location καπου στην αμερικη μπορει δηλαδή εσυ να εισαι στην ελλαδα στην αθηνα στην πλακα και να φυγεις 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικα και το gps να νομιζει ότι εισαι νεα υορκη μανχαταν (τυχαια τοποθεσια) και εχεις φυγει 2 χιλιόμετρα βορειοανατολικα! θα κανει return to home δηλαδή αλλα το θεωρω ακρως επικυνδυνο δεν το προτείνω ουτε και θα το εκανα ποτε αυτό το hack αν χρησιμοποιεί hack σαν του phantom 3 standard κανε το αφοβα το ειχα κανει και εγω όταν ειχα το 3 standard (εκεινο είναι άλλη μέθοδος) να τονισω ότι το fcc και ce γινεται αυτόματα μεσω gps σε όλα τα προιοντα τις dji από το phantom 3 και μετα δηλαδή πανω από 2 χρονια τωρα Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2017 από spacecowboy 1
kostasbm Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 δεν ηξερα οτι κανει τετοια η dji ...ομως εγω χρησιμοποιω πραγματα της(επιμερους κομματια FC και λοιπα) χρονια και δεν εχω τετοια θεματα ξερω για τους περιορισμους στις συχνοτητες....εγω δεν εχω θεμα ειμαι ραδιοερασιτεχνης και ειμαι στους 933 και οτι εχουμε αλλες μπαντες αμερικη και αλλες ευρωπη αλλες αυστραλια..... το ρεζουμε ειναι οτι δεν παιρνεις τετοια πολυκοπτερα για να κανεις αποστασεις....
spacecowboy Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 δεν ηξερα οτι κανει τετοια η dji ...ομως εγω χρησιμοποιω πραγματα της(επιμερους κομματια FC και λοιπα) χρονια και δεν εχω τετοια θεματα ξερω για τους περιορισμους στις συχνοτητες....εγω δεν εχω θεμα ειμαι ραδιοερασιτεχνης και ειμαι στους 933 και οτι εχουμε αλλες μπαντες αμερικη και αλλες ευρωπη αλλες αυστραλια..... το ρεζουμε ειναι οτι δεν παιρνεις τετοια πολυκοπτερα για να κανεις αποστασεις.... νομιζω στους νεους εγκεφαλους (μετα naza 2) υπαρχει και εκει ειδικα αν δουλευεις και με το lightbridge module γενικα ουτε για αποστασεις είναι τα πολυκοπτερα κατά τι γνωμη μου ουτε για να τα πετας για διασκεδαση αν σαρεσει σαν σπορτ θεωρω ότι περισοτερο ενδιαφερον εχει κατι σε αεροπλανο η ελικοπτερο πολύ "dull" πτητικα τα θεωρω τα multicopters... in any case βεβαια ότι γουσταρει ο καθενας απλα η γνωμη μου είναι αυτή... εγω πχ δεν είμαι καν fan του αερομοντελισμου ακομη και το drone δεν μαρεσει καθολου να το πεταω (δεν περνω καμια ευχαριστιση δηλαδή όταν το πεταω) κάθε άλλο κιολας γεματος αγχος είμαι που εχω 2 χιλιαρικα στον αερα που μπορουν να γινουν σμπαραλια ανα πασα στιγμη, η που μπορει να γινει κανενα ατυχημα...όταν παω όμως στον υπολογιστη και κατεβαζω τα αρχεια... εκει είναι η ευχαριστηση μου! whatever works η αλλιως περι ορεξεως...
mihalis19 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Άρα για να καταλάβω. Οποίος έχεις phantom 3 advanced πχ μπορεί να το πετάξει μόνο μέχρι 500 μέτρα; λόγω κανονισμών EU;;; Άκυρο. Απαντάω μόνος μου το συγκεκριμένο μοντέλο που ανέφερα πετάει διαφορετικά FCC Compliant: 3.1 mi (5 km) CE Compliant: 2.2 mi (3.5 km) (Unobstructed, free of interference) Άρα μιλάμε για εντός EU 3.5km Άρα είναι μια χαρά! Σε αντίθεση με το spark που μια με την μπαταρία μια με την απόσταση δεν αξίζει + ότι με το controller πλησιάζει να φτάνει την τιμή του phantom 3 adv
merkon Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Φιλε αν σε ενδιαφερει να κανεις αποστασεις πανω απο 1 - 2 χλμ, τοτε πας ξεκαθαρα για καποιο phantom 3 (advanced ή professional) - phantom 4 - mavic. ΟΧΙ για spark. Τo spark ειναι για κοντινες ληψεις και βολτες, ειναι περισσοτερο σαν παιχνιδι, ενω η σειρα phantom και Mavic ειναι πιο "επαγγελματικα".
engelo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Απο προσωπική πείρα ο σπίθας μου έχει φτάσει 145μ υψος και 200μ απόσταση ... Το Mavic απλά είναι αλλού....
engelo Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Spark Gimball https://www.youtube.com/watch?v=592q1Q09vKA https://www.youtube.com/watch?v=c5mHwKW9GvU&t=95s
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα