ant621 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Γεια σας εχω ενα tp link modem router το οποιο το εχω συνδεσει μα ενα switch το οποιο με τη σειρα του ειναι συνδεδεμενο με 4 access points που δινουν 4 δικτυα με διαφορετικα ονοματα. Στην αρχη ολα δουλευαν ρολοι ωστοσο μετα απο καποιες ωρες που μπeνοβγαιναν clients καποια απο τα access point ενω εδειχναν φουλ σημα δεν εμπαιναν στο internet ή εμπαιναν μετα απο αρκετες προσπαθειες. Εχετε καμια ιδεα του τι συμβαινει? κατι υποψιαζομαι με τις IP
isay Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Εγώ πρώτα θα εξέταζα μήπως κάποιοι απο του clients ξεζουμιζαν το δίκτυο, εκτός αν οταν λες δεν μπαινουν ιντερνετ εννοεις οτι δεν έπαιρναν ip/dns οποτε θα κοιταζα μήπως κάποιο απο τα access point ή το αρχικό ρουτερ κολλάει. Αν εχεις πάρα πολλούς clients ίσως το router δε το σηκώνει και κολλά. ip conflict ειναι ενα ενδεχομενο αλλά συνήθως ειναι αναμεσα σε clients αλλά αυτό δεν σκίζει το υπολοιπο δίκτυο. Για το κάθε access point εχεις ρυθμισει ξεχωριστό ip pool ή όλα τραβάνε από το ip pool του ρουτερ;
ant621 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Γενικα δεν μπαινουν πολλοι clients το πολυ 4-5 σε καθε access point και 7-8 απευθειας στο ρουτερ οχι δεν εχω ρυθμισει ξεχωριστο ip pool ολα τα ap εχουν dynamic IP
isay Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δεν διευκρινίζεις αν το "κόλλημα" ήταν οτι δεν επαιρναν ip/dns ή αν το Internet ήταν πιο αργό απο replay. Είναι διαφορετικά πραγματα. Κατι ακομα. Τα access points και ο router ΠΡΕΠΕΙ να εχουν διαφορετική ip για τα settings τους. Αν δηλαδή και στο access point (ενα τυχαιο) και στο router εχεις ίδιο settings ip, μπορει να δημιουργείται "κατι σαν botleneck"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα