Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αλλο λεω αλλα νταξ

Οι τελευταίες εκδόσεις του prime. Συγκεκριμένα από το 16 και μετά στρεσσαρουν υπερβολικά και ειδικά από haswell γενιά που λόγω οδοντόπαστας ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες κατακόρυφα ε δεν ειναι και οτι καλύτερο τα 90αρια.

Καλύτερα ενα realbench / aida / intel burntest

Δημοσ.

Πάντως με το πριμε η θερμοκρασία από cpu πήγε από τους 40 στους 90 σε 2 δευτερόλεπτα. Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Ισ ς φταίει και η cpu που έχω, 4ετιας.

Δημοσ.

Πάντως με το πριμε η θερμοκρασία από cpu πήγε από τους 40 στους 90 σε 2 δευτερόλεπτα. Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Ισ ς φταίει και η cpu που έχω, 4ετιας.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό αυτό. Όταν απο idle το πάς την επόμενη στιγμή στο 100%, η θερμοκρασία θα ανέβει ανάλογα.

Η μέτρηση γίνεται μέσα στο ίδιο το die, οπότε σου δείχνει την πραγματική θερμοκρασία του τσίπ. Αν μέτραγες εξωτερικά πάνω στο heatspreader ή την ψύκτρα, τότε όντως θα έβλεπες τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πιό αργά, όμως αυτό δέν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα του τί γίνεται μέσα στο die.

Επειτα, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες που λένε όχι stress test, ειδικά τώρα με τις ζέστες, αλλά για διαφορετικούς λόγους. Η CPU είναι σχεδόν απίθανο να πάθει κάτι, έχει πάνω της μια τεράστια ψύκτρα, και στην περίπτωση που ούτε αυτή είναι αρκετή θα ενεργοποιηθεί το thermal protection και θα σβήσει απο μόνο του.

Το κακόμοιρο το VRM όμως ούτε τόσο καλή ψύξη έχει, ούτε αυτόματη προστασία. Μπορεί πανεύκολα να καεί κάποιο mosfet, και το χειρότερο είναι οτι συνήθως απο την υπερθέρμανση μπορεί να κάνει delaminate τοπικά τη μητρική, οπότε μετά να είναι αδύνατη και η αλλαγή των μοσφετ.

Δημοσ.

δεν νομιζω να εχει τετοιο υλικο ο CPU, ωστε να ανεβαζει τοσο αστραπιαια θερμοκρασιες...!!   τι ειναι? λαμπα? 

κανονικα θα πρεπει να περασουν αρκετα δευτερολεπτα και μετα να ανεβει..!!   δεν μπορει να ανεβει σε 2 δευτερολεπτα.....!! 

αλλα συμφωνω για τα στρες τεστ.  τι τα θελετε καλοκαιριατικα?  βαλτε κανα βαρυ παιχνιδι και αρκει..!!  

Δημοσ.

δεν νομιζω να εχει τετοιο υλικο ο CPU, ωστε να ανεβαζει τοσο αστραπιαια θερμοκρασιες...!!   τι ειναι? λαμπα? 

κανονικα θα πρεπει να περασουν αρκετα δευτερολεπτα και μετα να ανεβει..!!   δεν μπορει να ανεβει σε 2 δευτερολεπτα.....!! 

αλλα συμφωνω για τα στρες τεστ.  τι τα θελετε καλοκαιριατικα?  βαλτε κανα βαρυ παιχνιδι και αρκει..!!  

Και όμως με το prime (και γενικά ότι δίνει μεγάλο load) στιγμιαία ανεβαίνουν.  Όπως είπε και ο fubar μετράει θερμοκρασία μέσα στα cores και όχι στο heatspreader. 

πχ στον δικό μου με cinebench πάει από τους 30 στους 60 και μένει εκεί γύρω. Για τον TS με προβληματίζει που έχει idle 40. Μου φαίνεται ανεβασμένο

• Like 1
Δημοσ.

Και όμως με το prime (και γενικά ότι δίνει μεγάλο load) στιγμιαία ανεβαίνουν.  Όπως είπε και ο fubar μετράει θερμοκρασία μέσα στα cores και όχι στο heatspreader. 

πχ στον δικό μου με cinebench πάει από τους 30 στους 60 και μένει εκεί γύρω. Για τον TS με προβληματίζει που έχει idle 40. Μου φαίνεται ανεβασμένο

τις λαμπες πυρακτωσεως ηξερα που ανεβαζαν/ουν στιγμιαια θερμοκρασιες..!  τι διαλο? λαμπες τους κανανε....?    

Δημοσ.

Γενικά καλές θερμοκρασίες έχεις αλλά να ξέρεις δεν είναι απαραίτητο επειδή το καθάρισες να πέσει η θερμοκρασία θέλει και άλλα θέλει καλό airflow καλό cable managment το κουτί σου παίζει ρόλο πόσους ανεμιστήρες …μην τρελαίνεσαι για καλοκαίρι μια χαρά είσαι .

• Like 1
Δημοσ.

Προς ts,δειξε μας και τα voltages που τρεχει το cpu,προφανως η μητρικη θα δινει παραπανω απο οτι θελει.

post-69898-0-50110700-1503688441_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...