Luxx Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Καθαριζω τον υπολογιστη μια φορα τον χρονο. Αυτη τη φορα εκανα πιο βαθυ καθαρισμο, τα εβγαλα ολα εξω, εκτος απο μητρικη και σκληρους δισκους. Ανοιξα ακομα και την gpu και αλλαξα την παστα.Δυστυχως δεν θυμαμαι τις θερμοκρασιες που ειχα πριν τον καθαρισμο. Ευτυχως εβγαλα δυο φωτο με θερμοκρασιες μια ημερα πριν, και οταν επαιζα league of legends. Αλλα πανω-κατω εχω τις ιδιες θερμοκρασιες και τωρα. Μονο σε gpu βλεπω καλυτερο αποτελεσμα. Δυο φωτο πριν τον καθαρισμο. Μια ειναι λογικα με normal cpu fan και η αλλη στο turbo mode. Μικρες διαφορες. Επισης τα case fan στο turbo. Επομενη φωτο μετα τον καθαρισμο και ενω παιζω league of legends. Το αστειο ειναι οτι τα max temps τα πηρε οταν ανοιξα firefox και chrome ταυτοχρονα με tabs στο παρασκηνιο κοντα στα 50 συνολο. Οταν επαιζα lol ηταν 2,3C πιο χαμηλα. Τελευταια φωτο οι θερμοκρασιες οταν εκανα restart τον υπολογιστη. Ξερω θα μου πειτε οι θερμοκρασιες ειναι μια χαρα, και οντως ειναι. Αλλα μολις εκανα καθαρισμο, εχω τα case fans στο turbo και γενικα το σπιτι ειναι αρκετα κρυο, με 27 βαθμους σταθερα.. Περιμενα να εχω χαμηλοτερες θερμοκρασιες, εστω σε idle. Επισης εχω μερικες αποριες.. 1) Γιατι οι θερμοκρασιες της cpu ανεβοκατεβαινουν σαν τρελες; Δε γινεται απο 40 να πηγαινει 55 για 2 δυετερολεπτα και μετα παλι πισω, με το που ανοιξω firefox ή chrome. Μιλαμε για 15C οχι αστεια.. Γενικα καθε δευτερολεπτο ανεβοκατεβαινουν 1,2C. Σε αντιθεση με mobo,gpu που ειναι ψιλοσταθερες. Ειναι φυσιολογικο; 2) Αυτο εδω, δεν ειναι λαθος; Δλδ οι ανεμιστηρες απο την ψυκτρα να ειναι παραλληλοι με το πατωμα; Εγω, οπως και οι περισσοτεροι τους εχω καθετους με το πατωμα. 3) Το τροφοδοτικο το ειχα ο ανεμιστηρας να κοιταει προς τα πανω. Τωρα τον εβαλα να κοιταει προς τα κατω, δεν ειναι καλυτερα ετσι; Στα περισσοτερα βιντεο που βλεπω ετσι τον εχουν. 4) Σε γενικες γραμμες το airflow μου ειναι αυτο. Ενας ανεμιστηρας μπροστα στο κουτι φερνει αερα προς τα εξω. Ενας πανω απο το κουτι τον διωχνει προς τα εξω, και ενας πισω απο το κουτι τον διωχνει προς τα εξω. Οι ανεμιστηρες ειναι της NZXT μαμισιοι. 5) Cpu fan να αφησω στο normal; Απλα εχθες πριν τον καθαρισμο μου εβγαλε warning για τις στροφες του, επειδη ηταν κατω απο 600. Ετσι ηταν ρυθμισμενο απο την bios. Ετρεχε στα 580 περιπου. Και μετα φοβηθηκα και το εβαλα στο turbo.
countass Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Ναι συνήθως οι θερμοκρασιες κατεβαινουν σιγα σιγα.δοκιμασε και το speedfan.καλα εισαι γενικα.καποιες. ψύκτρες εχουν ετσι τους ανεμιστηρες,δε σημαινει οτι ειναι λαθος.ισα ισα που οι ryzen πχ θελουν να φυσαει προς τα κατω για να ψυχονται και αλλα τσιπακια της μητρικης. ο ανεμιστηρας του τροφοδ καλυτερα να εχει αερα μπροστα του,να μην ειναι δλδ κολλητα στο τοίχωμα του κουτιου.όντως,οι στροφές του ανεμιστήρα,αν δε σε ενοχλουν ας ειναι πιο πολλες.
UsualSuspect__ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Μόνο εγώ βλέπω πως το cpu fan είναι στις 700 στροφές; Δεν πάει παραπάνω; Επίσης μια χαρά είναι οι θερμοκρασίες σου για καλοκαίρι.
cabdik Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 γιατι πρεπει σωνει και καλα να εχεις καλυτερες θερμοκρασιες, οταν ηδη ειναι καλες...?? 1 οταν ενα πισι εχει καλη χρηση και συντηρηση, οταν εχει καλη τακτοποιηση καλωδιων, οταν εχει καλα φαν, εχει ηδη... καλες θερμοκρασιες. 2 οταν κανεις αλλαγη παστας, θελει τουλαχιστον 24-48 ωρες για να "στρωσει" η παστα... και να αποδωσει τα μεγιστα. 3 αν το δωματιο, που βρισκεται ο υπολογιστης, ειναι επισης καθαρο και χωρις πολλες σκονες, επισης δεν βρωμιζει ευκολα για να μπουκωσουν τα συστηματα ψυξης....!! 4 οι ψυκτρες μπορουν να μπουν και καθετα και οριζοντια. ομως το βασικο ερωτημα εκει ειναι που θα βγαινει ο αερας? οταν μπαινει οριζοντια, δλδ οταν οι ανεμιστηρες βγαζουν τον αερα πισω, δεν υπαρχει θεμα, καθως ολα τα κουτια εχουν πισω εξοδο. οταν ομως μπαινει καθετα, θα πρεπει το κουτι να εχει ανοιγμα-εξοδο προς τα πανω, στην "οροφη". αλλιως που θα βγει ο αερας....? 5. η ροη του κουτιου σου -οπως δειχνεις- ειναι σωστη. το ζητουμενο εκει ειναι, αν ο ενας ανεμιστηρας στην προσοψη βαζει αρκετο αερα ωστε να βοηθαει την ροη, γιατι εχεις 2 ανεμιστηρες εξοδου...! θεμα θετικης ή αρνητικης πιεσης δλδ...!! παρ' ολα αυτα επειδη οι θερμοκρασιες φαινονται καλες, δεν νομιζω να ειναι θεμα αυτο...!!! ολες οι λεπτομερειες παιζουν ρολο, αν θες να κερδισεις εστω κι εναν βαθμο......!!
Luxx Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Με παιρνει να βαλω ακομα εναν ανεμιστηρα μπροστα και εναν πανω. Θα βοηθουσε; Μια φωτο με Prime95. Τα specs της ψυκτρας : 500 - 1,600 RPM (PWM) ± 10%
7nisiotis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Μη τρέχετε prime με τέτοιες ζεστές ρε μάγκες. Ειδικά το prime! Αν θέλεις και έχεις χρόνο πειραματισου με τη ροή του αέρα με το airflow σου. Γράψε μας ποια φανακια εχεις Ποιο κουτί κλπ 3
stelios18120 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Οταν εχεις καλο cable managment και σωστο airflow μεσα στο κουτι μην σκας γ τιποτα. Γενικα μια χαρα θερμοκρασιες εχεις. Και επισεις αυτο με την διαφορα θερμοκρασιας απο 40 στους 55 σε 2 δευτερολεπτα ειναι λαθος και δεν γινεται.
vdeseris Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Τη μεγαλύτερη διαφορά στις θερμοκρασίες θα δεις αν βάλεις τα ρεύματα χειροκίνητα και όχι στο auto. Οι μητρικές δίνουν πολύ περισσότερο ρεύμα από ότι χρειάζεται στο auto. Οπότε θέλει να πειραματιστεις με πόσο ρεύμα είσαι σταθερός στα mhz που τρέχεις. Επίσης καλό θα ήταν να έχεις 2 ανεμιστήρες να βάζουν και όχι 1 όπως τώρα
web_assasin Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Μη τρέχετε prime με τέτοιες ζεστές ρε μάγκες. Ειδικά το prime! Αν θέλεις και έχεις χρόνο πειραματισου με τη ροή του αέρα με το airflow σου. Γράψε μας ποια φανακια εχεις Ποιο κουτί κλπ what???
Chrysostomos Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Οταν εχεις καλο cable managment και σωστο airflow μεσα στο κουτι μην σκας γ τιποτα. Γενικα μια χαρα θερμοκρασιες εχεις. Και επισεις αυτο με την διαφορα θερμοκρασιας απο 40 στους 55 σε 2 δευτερολεπτα ειναι λαθος και δεν γινεται. Γίνεται αν έχεις τον κατάλληλο επεξεργαστή
vdeseris Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Γίνεται αν έχεις τον κατάλληλο επεξεργαστή Φυσικά και γίνεται! Ιδιαίτερα σε αυτούς τους cpu που είναι με οδοντοκρεμα μέσα από τους 30 στους 70 με prime θέλει ένα με δύο δευτερόλεπτα αν έχεις ρίξει και αρκετό ρεύμα
countass Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 prime95 νταξ Πες κανα αλλο αφου το χεις ψαξει μαλλον πριν απο μενα.ουτε εμενα μαρεσει το prime ,το furmark μου θυμίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα