Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πριν απο δύο εδβομάδες περίπου παρέλαβα όλα τα κομμάτια και έφτιαξα τον υπολογιστή (που έλεγα σε άλλο thread)

Case: Corsair Obsidian 450D Mid Tower

PSU: Corsair RMx Series 550X

CPU: Ryzen 7 1700

Cooler: Stock Cooler

Motherboard: Asus Prime X370 Pro

RAM: Corsair Vegeance LPX 16GB DDR4-3000MHz

GPU: Asus GTX 1060 6GB Dual OC

HD: WD Black 1TB
SSD: Samsung 960 Evo NVMe 250GB

Οθόνη: Asus VZ249Q 23.8" (σύνδεση με HDMI)

Πρόβλημα 1: αφού έφτασα στο σημείο να έχω εγκαταστήσει windows 10 και όλα τα updates με όλα τα απαραίτητα restart μετά απο αρκετές ώρες απλά το pc πάγωσε τελείως και χρειάστηκε μια επανεκκίνηση και όλα καλά (το πρόβλημα αυτό δε ξανα παρουσιάστηκε)

Πρόβλημα 2: Google Chrome - "Chrome has been blocked from accessing graphics hardware"

cmd as admin "sfc /scannow" "DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth" και μετά "/Restorehealth" πρόβλημα διορθώθηκε.

όμως μετά απο λίγες μέρες (μόλις άρχισα να παίζω) άρχισα να βλέπω όλα τα παιχνίδια να κρασάρουν (έχω δει μέχρι στιγμής shadwen, the evil within, Hitman το τελευταιο, resident evil 7 beggining hour, resident evil 6 benchmark και furmark ) όταν παίζουν, τρέχουν καλά για όσο παίζω αλλά μερικές φορές κρασάρουν συνέχεια μόλις πάω να αρχίσω (είτε όταν κάνει loading στην αρχή, ή στην αρχή πίστας ή στα benchmarks)

έχω δοκιμάσει πολλά drivers απο το site της asus, drivers απο το site της nvidia και drivers απο τα windows update και τίποτα.

Στο bios έχω default ρυθμίσεις σε όλα.

Θερμοκρασίες δεν είδα κάτι που να δημιουργεί πρόβλημα.

Στο τροφοδοτικό το ανεμιστηράκι δε δουλεύει ποτέ (μόνο όταν ανοίγω το pc για μερικά δευτερόλεπτα) το οποίο είναι φυσιολογικό (νομίζω)

Στο Memory Diagnostic των windows το Basic και Standard Tests ολοκληρώνονται με  επιτυχία 2 pass πάντα

όμως στο extended pass πάντα στο 21% (18 λεπτά μέχρι το 21% και άλλα 18 λεπτά περίπου) εμφανίζεται το μήνυμα οτι υπάρχει πρόβλημα

Τι μπορεί να φταίει; έχει πρόβλημα η RAM/μητρική/GPU; είναι απλά καμια ρύθμιση που πρέπει να γίνει στο bios; το έχω ψάξει όσο μπορούσα προσωπικά και δε βγάζω άκρη..

post-440180-0-26171400-1502657569_thumb.jpg

post-440180-0-35880300-1502657652_thumb.jpg

Δημοσ.

Μου ετυχε και εμενα η ιδια συμπεριφορα και μου πηρε 3 μερες(3 φορματ, αλλαγη δισκου, ενα 30ωρο troubleshooting) να το βρω.... 

Εκανε shut down στα παιχνιδια, μετα απο 2-3-5 λεπτα. Ενω benchmarking εκανε κανονικα. Ηταν το καλωδιο της τροφοδοσιας πανω στο PSU που δεν ειχε μπει καλα!!!

Οποτε εγω θα εκανα troubleshooting με αυτη τη σειρα και ΕΝΑ ΕΝΑ για να ξερεις που ειναι το προβλημα, μην κανεις ολες τις αλλαγες μαζι.

0,5 Βαλε το Bios @ Stock Settings

1.Τσεκαρε τα καλωδια εαν ειναι κουμπομενα ολα καλα, πανω και μεσα στο PC.

1,5 Βαλε τους drivers για τον 960 και με crystal disk δες οτι πιανεις full ταχυτητες για να εισαι σιγουρος οτι εχουν περαστει σωστα.

2.Αποσυνέδεσε τον 2ο σκληρο, τα extra fans, και οτι USB περιφεριακο δεν ειναι απαραιτητο να δεις εαν ειναι θεμα ισχύος του PSU

2,5 Βαλε τις Ram στα αλλα slots ετσι για το Yolo

3.Κανε ενα Bios Update (MUST) και ενα clear CMOS πριν και μετα(θα στο ελεγα να γινει ποιο πριν αλλα εαν κλεισει πανω στο update ειναι λιγο διαδικασια, και εχει χαμηλες πιθανοτητες να οφειλετε εδω το προβλημα σου)

4.Κανε φορματ (Μπορει να εχει γινει corrupt το installation των windows σαν ποιο πιθανο αιτιο, αν στο ξανακανει το restart στο update δοκιμασε αλλη version των windows οπως την PRO.)

5.Δοκιμασε με ενα 2ο PSU να δωσεις ρευμα στην GPU. Βαλτο εξωτερικα βραχικυκλωσε το 24πινο για να παρει μπρος και βαλει το 6/8πιν στην καρτα. Τα υπολοιπα αστα να περνουν ρευμα απο το κανονικο PSU.

6.Πες μας τι εγινε τελικα

Δημοσ.

Μου ετυχε και εμενα η ιδια συμπεριφορα και μου πηρε 3 μερες(3 φορματ, αλλαγη δισκου, ενα 30ωρο troubleshooting) να το βρω.... 

Όταν λες ίδια συμπεριφορα;

"Hardware problems were detected." σε mem. diagnostic και bsod με error code : 0xc0000023  ;  

Δε μου χει τύχει, αλλά RAM θα κοίταζα πρώτα .

Δημοσ.

Το σύστημα σου δεν ειναι σταθερο. Ξεκινα με ραμ που ναι το πιθανοτερο, μπες στο bios και βαλε τις σωστες ταχύτητες ρευματα xmp profile. Επιβεβαιωσε οτι ειναι σωστα στα windows με cpu-z και τρεξε memtest. 2 full passes αρκουν. Βαλε οπωσδηποτε τελευταιο bios update αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Μετα κοιτας κάρτα γραφικών cpu ssd

Δημοσ.

Όταν λες ίδια συμπεριφορα;

"Hardware problems were detected." σε mem. diagnostic και bsod με error code : 0xc0000023  ;  

Δε μου χει τύχει, αλλά RAM θα κοίταζα πρώτα .

"όμως μετά απο λίγες μέρες (μόλις άρχισα να παίζω) άρχισα να βλέπω όλα τα παιχνίδια να κρασάρουν (έχω δει μέχρι στιγμής shadwen, the evil within, Hitman το τελευταιο, resident evil 7 beggining hour, resident evil 6 benchmark και furmark ) όταν παίζουν, τρέχουν καλά για όσο παίζω αλλά μερικές φορές κρασάρουν συνέχεια μόλις πάω να αρχίσω (είτε όταν κάνει loading στην αρχή, ή στην αρχή πίστας ή στα benchmarks)"

Αυτο μου εκανε, Blue screen den εβλεπα ακομα και οταν ειχα κλεισει το autorestart on crash. Στα windows logs τα errors ηταν general hardware problem η κατι τετοιο. Η σειρα του troubleshooting που εβαλα ειναι η σειρα που θελει το λιγοτερο χρονο Σαν πιθανοτητες ειναι Ram-Bios-PSU-Windows

Ας αφησει τελείως το XMP στο off για το troubleshooting.

Δημοσ.

To BSOD εμφανίζεται  μόνο όταν κάνω extended memory test (που πάντα αποτυχάνει στο 21% σε όποια slot και αν έχω τις ram, είτε και τις 2 είτε τη μία μόνο και στις δύο το ίδιο θέμα παρουσιάζεται).

Στο BIOS το μόνο που έχω πειράξει απο ρυθμίσεις είναι το boot την πρώτη φορά (για να κάνω εγκατάσταση στα windows και να βάλω σε off τα rgb led της μητρικής όλα είναι σε default τιμές.

Τα windows τα έχω κατεβάσει δύο φορές μέσω του Media Creation Tool σε usb stick για εγκατάσταση (δεν έχω βάλει optical drive γιατί δε χρησιμοποιώ cd εδώ και αρκετά χρόνια αν και ίσως ακούγεται περίεργο) και έχω κάνει format 3 φορές.

Σήμερα αποσύνδεσα τα πάντα εκτός επεξεργαστή και ψύκτρας και τα ξανα σύνδεσα όλα απο την αρχή στο τέλος έβγαλα cmos για 10 δευτερόλεπτα και την ξανα τοποθέτησα αλλά πάλι τα ίδια.

Για XMP δεν έχω δει κάτι στο BIOS αλλά βρήκα το D.O.C.P. που απ' ότι βρήκα είναι το αντίστοιχο 'XMP' της Intel σε ορολογία της AMD. (δεν το έχω ενεργό αυτό και δε πρόλαβα να το κοιτάξω γιατί προέκυψαν τα άλλα θέματα πιο πριν

Δυστηχώς δεν έχω 2ο psu για να το δοκιμάσω αυτό που λές (έχω μόνο δύο laptop στο σπίτι) ούτε ram ή άλλη gpu αλλιώς θα είχα ήδη κάνει δοκιμές. Το psu αυτό έχει "Zero RPM Fan Mode" το θέμα είναι, είναι φυσιολογικό οτι ποτέ δε δουλεύει το ανεμιστηράκι στο psu; δουλέυει μόνο για 3-4 δευτερόλεπτα στην εκκίνηση του υπολογιστή και τέλος. Όταν όμως π.χ. τρέχω το "furmark" ή το "superposition της unigine" και δουλεύει στο full η gpu δε θα έπρεπε να δουλεύει και το ανεμιστηράκι στο psu; (η κάρτα γραφικών στο κουτί έχει σαν προτεινόμενο psu 500W αλλά δε βρίσκω πουθενά τη μέγιστη κατανάλωση της)

Τώρα όσο για το BIOS update.. προσπάθησα να το κάνω update αλλά απο το BIOS με ez flash μου λέει οτι δεν υπάρχει νεότερη έκδοση bios.. η έκδοση που έχει είναι 0610 στο site της asus όμως ( https://www.asus.com/us/Motherboards/PRIME-X370-PRO/HelpDesk_Download/ ) έχει '0604' '0612' '0805' '0807' η έκδοση 0610 δεν υπάρχει.. αν κατεβάσω οποιοδήποτε απο αυτά και το κάνω rename στο όνομα που λέει το manual (ή το αφήσω όπως το έχει στο download ή το κάνω rename μέσω του bios utiliity της asus brenamer) μου βγάζει μήνυμα οτι δεν είναι κατάληλο αρχείο bios.. τι κάνω λάθος;   :shock:

Να πω την αλήθεια απο overclocking δε ξέρω (πίστευα οτι οι default τιμές θα δίνουν ένα σταθερό σύστημα και μετά όταν θα πάλιωνε θα κοίταγα για overclocking ώστε να δουλεύει καλά λίγο παραπάνω καιρό όταν θα πάλιωνε) αν νομίζει κάποιος οτι μπορεί να βοηθήσει να δούμε αν είναι όπως πρέπει οι τιμές για μνήμη στο bios και της gpu θα βοήθαγε πολύ!  :-D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι πως; ότι και αν έχω δοκιμάσει δε δουλεύει.
AI Suite 3 *The model of the BIOS image doesn't match the BIOS ROM currently present*
Ez flash από USB *Selected file is not a proper BIOS*
Ez flash από Internet *You have the latest BIOS version*
μέχρι και dos δοκίμασα αλλά και εκεί μου λέει *failed to load the secure bios*

Επεξ/σία από Deja Vu 1990
Δημοσ.

Καμία ελπίδα με update στο BIOS

Ξερω οτι εχεις δοκιμασει πολλα για να κανει το update, αλλα κανε ενα κοπο και ριξε μια ματια στο παρακάτω βιντεο, μπορει να ειναι κατι πολυ απλο το οποιο να ξεφευγει.

Και πριν προσπαθησεις για update βγαλε την μπαταρια απο το mobo για κανα 20λεπτο με το PC κλειστο.

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια δυστηχώς το είχα δει ήδη το video αλλα τίποτα και με τη cmos το έκανα (χθες το είχα κάνει για 5 λέπτα σήμερα πάλι για κανα 30λεπτο) αλλά τίποτα..

Το πρόβλημα έχει να κάνει ότι δεν αναγνωρίζει τα αρχεία που κατεβάζω σαν συμβατά updates..

Σε αυτό το σημείο δεν ξέρω αν έχει πρόβλημα η μητρική, αν εγώ κάνω κάτι λάθος ή αν τα 2 usb stick που χρησιμοποιώ έχουν κάποιο θέμα..

Αλλά ούτε απο το internet βρίσκει updates το ez flash ούτε το ai suite 3 τα δέχεται απο τα windows μέσα ότι και αν έχω δοκιμάσει

Δοκίμασα μέχρι και το bios που έχει το cd που μου έδωσαν με τη μητρική (το αντέγραψα απο το λάπτοπ σε στικάκι) και εμφανίζει ακριβώς τα ίδια μηνύματα.

Θα πάρω τηλέφωνο στο κατάστημα απο όπου τα παρήγγειλα (20 αυγούστου που ανοίγουν πάλι) να δω τι θα μου πουν (απο εκεί πήρα μητρική-ssd-cpu-gpu οπότε ελπίζω να βοηθήσουν/ασχοληθούν) και θα κοιτάξω μήπως βρω τρόπο επικοινωνίας με tech support της asus, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο..

Δημοσ.

To PC οταν το κλεινεις και βγαζεις τη μπαταρια, το κλεινεις απο το τροφοδοτικο ετσι? Αλλιως δε γινεται η δουλεια. Και μπορεις να πατησεις και μια φορα το power οταν ειναι κλειστο για να φυγει ολο το φορτιο που μπορει να εχει παραμεινει.

PS δοκίμασες να φλασαρεις με το 0612 ή 0604 bios? Ετσι για το γαμωτο και σε περιπτωση που εχει κατι το τωρινο και δεν αναγωριζει τοσο μεταγενέστερα Bioses

PPS:"Got new one yesterday as exchange under warranty. Packed it in this morning. Had BIOS 0610 so I upgraded it to 0805 and set DOCP to 3000MHz and TPU to 2 and voila, it's running RAM at 2933 and processor at 4GHz without any problems. With old one I had to jump thru hoops to get here. Now for some fine tuning."

Καποιος στο overclockers φαινεται πως περασε το 0805 πανω στο 0610

Δημοσ.

Ναι και το διακόπτη πίσω στο τροφοδοτικό και το πολύμπριζο, έχω δοκιμάσει και με το power για πέντε δευτερόλεπτα.

Τώρα κατεβάζω πάλι windows 10, θα δοκιμάσω να κάνω format στον ssd να μην έχει τίποτα και να κάνω έτσι μια δοκιμή

Έχω δοκιμάσει όλες τις εκδόσεις που έχει η asus στη σελίδα της και σε όλες ακριβώς το ίδιο μου εμφανίζει (ακόμα και τις παλιότερες κοίταξα μπας και)

Η κατάληξη .CAP είναι σωστή έτσι; μήπως αυτό το επηρεάζει;

Δημοσ.

Ναι και το διακόπτη πίσω στο τροφοδοτικό και το πολύμπριζο, έχω δοκιμάσει και με το power για πέντε δευτερόλεπτα.

Τώρα κατεβάζω πάλι windows 10, θα δοκιμάσω να κάνω format στον ssd να μην έχει τίποτα και να κάνω έτσι μια δοκιμή

Έχω δοκιμάσει όλες τις εκδόσεις που έχει η asus στη σελίδα της και σε όλες ακριβώς το ίδιο μου εμφανίζει (ακόμα και τις παλιότερες κοίταξα μπας και)

Η κατάληξη .CAP είναι σωστή έτσι; μήπως αυτό το επηρεάζει;

Σωστη ειναι. Το προβλημα σου μου την εχει δωσει στα νευρα, στελνω στην Asus.

Εχεις σιγουρα την Asus Prime X370 Pro ετσι? Δεν εχεις μπερδευτει με κανα αλλο μοντελο!? (Εχω ξεμεινει απο ιδεες)

PS: Εαν ειχαν βαλει το Bios Flashback οπως εχει η C6H τωρα θα ησουν jet :(

AXAA Τσεκαρε το επισυναπτόμενο στα notes, αναφερει πως ακομα και οταν βγαζεις τη μπαταρια, θελει να κανεις short καποια pins για να γινει το CMOS Reset.

post-251875-0-67507100-1502891695_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...