tsakitsan95 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Καλησπερα! Θα χρειαστει αυτη τη βδομαδα να επεξεργαστω 2 μεγαλα xcel αρχεια (περιπου 20000 γραμμες) με 2 στηλες ( key , value) . Σκοπος μου ειναι αρχικα να τα κανω merge , στη συνεχεια να διαγραψω καποιες γραμμες με συγκεκριμενα keys( περιπου 1500 , δε γινεται με το χερι) και τελος να να βρω τα duplicate values να τα αντικαταστησω με ενα pointer και να φτιαξω μια γραμμη για το καθενα η οποια σαν key θα εχει το pointer και σαν value να εχει την τιμη στην οποια εχει μπει ο pointer. Πχ. Αρχικα Key value Key1 value1 Key2 value Μετα Key @value Key1 value1 Key2 @value @value value Η απορια μου ειναι , να κατσω να ασχοληθω 4-5 ωρες να φτιαξω ενα toolακι να τα κανει αυτα (αν γινεται) , ή να ψαξω να τα φτιαξω με το xcel; Στην περιπτωση της διαγραφης (αν ειναι δυνατον να κανω κατι τετοιο) σκεφτομουν να περασω τις τιμες σε ενα αρχειο .txt και γραμμη γραμμη να το βαλλω να ψαχνει και να σβηνει. Εχετε να προτεινετε κατι;
georgemarios Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Νομίζω πως η ιδέα με το tool δεν είναι κακη και δε πρεπει να σου πάρει πάνω από ώρα. Κάνεις export το excel σε csv, διάβαζεις όλες τις γραμμες σε ενα array (20000 δεν είναι τίποτα), κοβεις-ράβεις ότι θες και μετά ξανασώζεις στο csv και πάλι import στο excel.
sundance_kid Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Εδώ υπάρχει αναλυτικότατο tutorial που καλύπτει πολλά cases.
tsakitsan95 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Ευχαριστω παιδια! Το εφτιαξα τη προηγουμη βδομαδα. Πηρε 4-5 ωριτσες γιατι δεν ειχα ιδεα και ηταν επισης και το πρωτο προτζεκτακι μου με UI. Αμα χρειαζεται κατι παρομοιο καποιος μπορω να του το στειλω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα