NickTG Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2017 Έχεις δίκιο. 1000αρι ήθελα να γράψω. Ο μόνος λόγος που προτείνω να δει πρώτα τη μεγαλύτερη είναι το 6αρι κιβώτιο. Στη βασική έκδοση ξεκινάει όντως ελάχιστα κάτω από τις 15000€ αλλά δεν χάνει τίποτα να ρωτήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETROS13 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Kia αν και μου λένε όλοι ότι είναι ανερχόμενη δύναμη θεωρώ πως χρειάζεται ακόμα να περάσει χρόνος. Το ford fiestabπου αναφέρατε παραπάνω μοιάζει καλή επιλογή Γενικά είναι καλύτερο το αμάξι να έχει πιο πολλά κυβικά ή πιο πολλά άλογα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ParhsG Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Θα αγοράζατε καινούργιο αυτοκίνητο απο αντιπρωσοπεία που ειχε τρακάρει (λιγο πχ πορτα) χωρις να σας το πουν; Μου χε τύχει περιπτωση και το καταλαβα απο το οτι φαινόταν οτι ειχε στοκαριστεί. Με πολλά ζόρια το παραδεχτηκαν και απλα δωσαν εκπτωση 1000 ευρω νομιζω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
k_dinos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Και εγώ κοιτάω για αυτή την κατηγορία (μεταχειρισμένο όμως 5ετίας το πολύ) και έχω σχεδόν καταλήξει στο Corsa, ρίξε του μια ματιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETROS13 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Θα αγοράζατε καινούργιο αυτοκίνητο απο αντιπρωσοπεία που ειχε τρακάρει (λιγο πχ πορτα) χωρις να σας το πουν; Μου χε τύχει περιπτωση και το καταλαβα απο το οτι φαινόταν οτι ειχε στοκαριστεί. Με πολλά ζόρια το παραδεχτηκαν και απλα δωσαν εκπτωση 1000 ευρω νομιζω. Εξαρτάται τι αυτοκίνητο είναι και πόσο ακριβό. Κάποιοι όταν θέλουν καινούργιο θέλουν να είναι όλα τέλεια. Αν όμως σου δώσουν έκπτωση 1000€ και κάτι να μην είναι τέλειο θεωρώ δεν τρέχει κάτι. Και εγώ κοιτάω για αυτή την κατηγορία (μεταχειρισμένο όμως 5ετίας το πολύ) και έχω σχεδόν καταλήξει στο Corsa, ρίξε του μια ματιά. Για να πω την αλήθεια δεν έχω κοιτάξει τον τελευταίο καιρό το corsa. Περίμενα και ένα νέο που θα έρθει στην Ελλάδα από Opel με καλές κριτικές στο εξωτερικό (αλλά ακόμα δεν έχει έρθει ) αναφέρομαι στο Karl. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YourTrueLegend Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Kia αν και μου λένε όλοι ότι είναι ανερχόμενη δύναμη θεωρώ πως χρειάζεται ακόμα να περάσει χρόνος. Το ford fiestabπου αναφέρατε παραπάνω μοιάζει καλή επιλογή Γενικά είναι καλύτερο το αμάξι να έχει πιο πολλά κυβικά ή πιο πολλά άλογα; Eτερον εκατερον. Εξαρταται παντως τι εννοεις με το καλυτερο. Πχ για φορολογικους σκοπους (βλ. τεκμηρια), οσο λιγοτερα κυβικα, τοσο το καλυτερο. Συνηθως τα λιγοτερα κυβικα δινουν και λιγοτερους ρυπους, αρα και λιγοτερα τελη κυκλοφοριας. Ομοιως και φθηνοτερη ασφαλιση. Μακροπροθεσμα ισως να θελει λιγα παραπανω λεφτα για συντηρηση ο τουρμπατος. Σε θεματα αποδοσης, εγω προσωπικα που εχω οδηγησει το ecoboost ακομα και στο πολυ βαρυτερο αμαξωμα του focus το βρηκα μια χαρα, καλυτερο απο παραδοσιακα παλαιοτερα 1400ρια, ή ακομα και 1600ρια 15ετιας. Σκεψου πως αυτο τον 1000ρη τον βαζουν και στο "τανκ" του ~1.5+ τονου mondeo (με τη χαρτογραφηση των 125 ιππων), οποτε καταλαβαινεις οτι στο fiesta των ~1100 κιλων ειναι πολυ ανετος σε θεμα αποδοσης, δεν θα εχεις καποια υστερηση. Γενικα μην σκαλωνεις με τον κυβισμο, πολλοι κατασκευαστες εχουν υιοθετησει με επιτυχια το downsizing των κινητηρων προσθετοντας turbo αντι για raw κυβισμο. Για παραδειγμα, ο 1000ρης ecoboost βγαινει επι 5 συνεχομενα ετη κινητηρας της χρονιας. Και τωρα αρχισαν να ακολουθουν και οι Ιαπωνες-Κορεατες αυτη τη μεθοδο. Κανε κανενα test drive και θα καταλαβεις και μονος σου. Αν σκεφτεσαι για ο fiesta, ειχα διαβασει καπου πως η ελληνικη αντιπροσωπεια δινει και 8 ετη full εγγυηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Όλη η κατηγορία των μικρών που έχουν αναφερθεί είναι ακριβά για αυτά που προσφέρουν. Αν θέλεις λίγο μεγαλύτερο αμάξωμα, για all-around χρήση σε βάθος χρόνου, ένα είναι το value-for-money. Ford Focus. Είχα Fiesta για 6 χρόνια, το έδωσα και πήρα το Focus και 2 χρόνια τώρα απορώ τί έκανα με τα μικρά αμάξια που πάντα κάτι τούς έλειπε ή υστερούσαν. Διαφορά τιμής Fiesta-Focus πολύ μικρή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YourTrueLegend Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Όλη η κατηγορία των μικρών που έχουν αναφερθεί είναι ακριβά για αυτά που προσφέρουν. Αν θέλεις λίγο μεγαλύτερο αμάξωμα, για all-around χρήση σε βάθος χρόνου, ένα είναι το value-for-money. Ford Focus. Είχα Fiesta για 6 χρόνια, το έδωσα και πήρα το Focus και 2 χρόνια τώρα απορώ τί έκανα με τα μικρά αμάξια που πάντα κάτι τούς έλειπε ή υστερούσαν. Διαφορά τιμής Fiesta-Focus πολύ μικρή. Για νεο οδηγο, νεο σε ηλικια, χωρις οικογενεια, μεσα σε πολη, το focus ειναι απλα αχρηστο. Τσαμπα ογκος, βαρος, καταναλωση και ρυποι. Ενα supermini κανει πολυ καλυτερο fit στις αναγκες. Δεν ειναι μονο η τιμη ή το vfm το κριτηριο επιλογης. Σκεψου οτι κοιταει και για aygo, vw up κλπ, οποτε το να του προτεινουμε αμαξι 2 κατηγοριων παραπανω, δεν εχει και πολυ νοημα και δεν εχει καθολου νοημα αν δεις σε προηγουμενο ποστ του ts για ποια χρηση προοριζεται. Τελος οι τιμες τους ειναι τωρα σχετικα κοντα, διοτι το fiesta ειναι 1-2 μηνων μοντελο και ειναι καπως τσιμπημενη η τιμη, οπως συμβαινει παντα σε τετοιες περιπτωσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Fiesta για τώρα ή Focus και για το μέλλον (οικογένεια κτλ). ecoboost Τρικύλινδρο εννοείται. Οδηγική συμπεριφορά άριστη. Το Yaris μπορεί να έχει χίλια καλά αλλά είναι πανάκριβο για αυτά που προσφέρει και από οδηγική συμπεριφορά είναι απλά ένας κουβάς με τέσσερις Ρόδες. Ναι τα έχω οδηγήσει και τα 3. Το fiesta όχι το καινούργιο αλλά πιστεύω θα είναι ακόμα καλύτερο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostasgr78 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Χρήση για το αυτοκίνητο 1-4 άτομα εξαρτάται πάντα.. Πιο συχνά θα είναι 2 άτομα. Βασικές διαδρομές συνήθως εντός Αθήνας ταξίδια άνω των 100χλμ σπάνια, 5-6 το έτος αναμένεται να είναι και εκεί μπορεί να πάει άνω των 200χλμ Πάρκινγκ όχι δεν υπάρχει. Περιοχές Αμπελόκηποι, Παγκράτι και Ζωγράφου ως κοντινές αποστάσεις. Ως μακρινές στο λεκανοπέδιο μπορεί σε Ν.Μάκρη ή Βουλιαγμένη κτλ Έχω την αίσθηση ότι όλα τα αυτοκίνητα πλαστικά έχουν μέσα έξω. οκ να το κοιτάζεις και αν μη λες που μπήκα.. Service σε εξουσιοδοτημένο συνήθως Σαν Budget έχω μέχρι 15.000 αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το φτάσουμε Γενικά ψάχνω κάτι σχετικά μικρό-μεσαίο, αξιόπιστο που όταν χρειαστεί μπορεί να κάνει και ταξίδια και όσο γίνεται πιο οικονομικό! Χιλιόμετρα ανά έτος δεν θα ξεπερνούν τις 10.000 Καύσιμα: Βενζίνη προτιμώ Όπως είπα παραπάνω έχω την αίσθηση ότι το 1000άρι θα αγκομαχάει για αυτό σκέφτομαι κάτι στα 1200. Το Yaris από 1000άρι πάει μετά στα 1500 (που το θεωρώ λίγο υπερβολικό) Fiat δεν την εμπιστεύομαι καθόλου καθώς ακούω όλο προβλήματα ότι εμφανίζουν Skoda δεν τα έχω δει καθόλου μέχρι τώρα Για νεο οδηγο, νεο σε ηλικια, χωρις οικογενεια, μεσα σε πολη, το focus ειναι απλα αχρηστο. Τσαμπα ογκος, βαρος, καταναλωση και ρυποι. Ενα supermini κανει πολυ καλυτερο fit στις αναγκες. Δεν ειναι μονο η τιμη ή το vfm το κριτηριο επιλογης. Σκεψου οτι κοιταει και για aygo, vw up κλπ, οποτε το να του προτεινουμε αμαξι 2 κατηγοριων παραπανω, δεν εχει και πολυ νοημα και δεν εχει καθολου νοημα αν δεις σε προηγουμενο ποστ του ts για ποια χρηση προοριζεται. Τελος οι τιμες τους ειναι τωρα σχετικα κοντα, διοτι το fiesta ειναι 1-2 μηνων μοντελο και ειναι καπως τσιμπημενη η τιμη, οπως συμβαινει παντα σε τετοιες περιπτωσεις. Δεν βλέπω να αναφέρει αυτά που λες. Αναφέρει ότι θα κάνει και ταξίδια εκτός και επίσης κάνει αναφορά και σε ως 4 άτομα με πιο συχνά τα 2. Αν υποθέσουμε τα 2 άτομα ως σενάριο, όλα συγκλίνουν προς το Fiesta. Έλα όμως που πλέον αγοράζουμε αυτοκίνητα για 15 χρόνια και όχι για 3-4, άρα με 500-1000 ευρώ επιπλέον πάει κάνεις στο Focus και έχει λύσει το θέμα αυτοκίνητο για τα επόμενα 15 χρόνια, ό,τι κι αν αλλάξει στην οικογενειακή του κατάσταση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
YourTrueLegend Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δεν βλέπω να αναφέρει αυτά που λες.Τα λεει στο πρωτο ποστ τα μοντελα πυο αναφερα. Αναφέρει ότι θα κάνει και ταξίδια εκτός και επίσης κάνει αναφορά και σε ως 4 άτομα με πιο συχνά τα 2. Αν υποθέσουμε τα 2 άτομα ως σενάριο, όλα συγκλίνουν προς το Fiesta. Έλα όμως που πλέον αγοράζουμε αυτοκίνητα για 15 χρόνια και όχι για 3-4, άρα με 500-1000 ευρώ επιπλέον πάει κάνεις στο Focus και έχει λύσει το θέμα αυτοκίνητο για τα επόμενα 15 χρόνια, ό,τι κι αν αλλάξει στην οικογενειακή του κατάσταση.To fiesta ecoboost μια χαρα ειναι στα ταξιδια, δεν καταλαβα γιατι χρειαζεται το focus για να κανει ταξιδια. To focus το χρειαζεται μονο αν βαζει μεσα 4 ατομα ή το γεμιζει με αποσκευες καθε λιγο. Και οπως ειπα και πριν, μεγαλυτερο αμαξι δεν σημαινει μονο πλεονεκτηματα. Εχει και μειονεκτηματα. Για το λογο αυτο, η σοφη αποφαση παιρνεται οταν προσαρμοζεις τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα στις πραγματικες σου αναγκες. Επισης το αν το αμαξι εχει σκοπο να το κρατησει 15 χρονια, ειναι κατι που δεν το γνωριζεις γιατι δεν το εχει αναφερει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michalisv Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Ετσι οπως τα περιγραφεις εγω θα κοιταζα περισσοτερο το corsa,το καινουριο swift και το καινουριο ibiza. 1.Το corsa με 12900 υπαρχει η αρκετα καλη προσφορα με εξοπλισμο που εχει μεσα σχεδον τα παντα(ζαντες αλουμινιου,ηλ.κλιματισμο,οθονη αφης,καμερες οπισθωποριας, pilot κτλ.) 2.Το καινουριο swift που πλεον φτιαχνετε στην ιαπωνια και ειναι διαφορετικο απαυτο που λες και στην μεσαια εκδοση με 12.600 εχει πολυ καλο εξοπλισμο. 3.Το νεο ibiza που ειναι αυτο με τους μεγαλυτερους χωρους (350 λιτρα χωρος αποσκευων) και υπαρχει στα χρηματα που θες με τον 1000αρι tsi με 115 ιππους ενω τρεχει και προσφορα με καποιες launch editions με καλο εξοπλισμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
margaritagr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Όχι Κούβα τύπου c1, Ibiza θα έλεγα. Πολυ περισσότερο "αυτοκίνητο" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PETROS13 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Καλημέρα, άρα βάσει των ανωτέρω Προς: fiesta (focus πολύ μεγάλο, δεν είναι ώρα ακόμα) Yaris Corsa Ibiza Οκ οπότε θα περάσω από αντιπροσωπείες να τα δω και πάλι ελέγχοντας φυσικά εξοπλισμό, κόστος και εγγύηση. Για τα 3 πρώτα ακούγονται από παλιά καλά λόγια. Η Seat ως μάρκα αξίζει; Δεν συναντώ συχνά Seat (όσο συχνά βλέπω άλλες μάρκες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
terry308 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Share Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Από σελίδες και απόψεις του καθένα δε μπορείς να αποφασίσεις, κανε ένα κόπο, αφιέρωσε μια ημέρα, κάνε μια γύρα τις αντιπροσωπείες, κλείσε test drive και δες τι σου "κάθεται" καλύτερα. Άλλη τιμή καταλόγου και άλλη τελική, όχι χρώμα, όχι εσωτερικό, οχι φώτα led/xenon, έξοδα φακέλου / τελών κυκλοφορίας, πινακίδες, ασφάλεια (μεικτή για τα πρώτα χρόνια) κτλ κτλ... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα