Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προχτες ειδα 2 νεαρους απο γερμανια ειχαν ερθει 5 μερες με ουτε 50 ευρω στην τσεπη και δεν ειχαν να πιουνε ουτε νερο μες στο λιοπυρι . Τελος παντων τους φιλεψαμε και κατι φρουτα να φανε . Αναρωτιεμαι αν θα εκαναν το ιδιο στη χωρα τους η  θα μας λεγανε που ερχεστε χωρις να χετε να φατε και προβλημα σας .Πετα εσυ με 20 ευρω εκει να δουμε μετα τι κανεις :P

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Προχτες ειδα 2 νεαρους απο γερμανια ειχαν ερθει 5 μερες με ουτε 50 ευρω στην τσεπη και δεν ειχαν να πιουνε ουτε νερο μες στο λιοπυρι . Τελος παντων τους φιλεψαμε και κατι φρουτα να φανε . Αναρωτιεμαι αν θα εκαναν το ιδιο στη χωρα τους η  θα μας λεγανε που ερχεστε χωρις να χετε να φατε και προβλημα σας .Πετα εσυ με 20 ευρω εκει να δουμε μετα τι κανεις :P

Δεν ξερω τι σχεση εχει αυτό που ειπες με το σχολιο μου, μαλλον δεν ηταν το καταλληλο για να βγαλεις τα κομπλεξ σου :)

Δημοσ.

Στην χώρα τους δέν ξέρω αλλά εκτός ευρώπης για να ερθει κάποιος εδώ εαν δεν έχει αρκετά χρήματα για να επιστρέψει και για ασφάλεια, δεν του δίνουν κάν visa. Αυτό απο φίλους που ερχονται διακοπές εδώ. Επίσης εξω εαν θες ενα μπουκάλι νερό είναι πολύ πιθανό πως ούτε φίλος δεν θα στο κεράσει, πόσο μάλλον άγνωστος. Το πρόβλημα με τους νεαρούς που ερχονται με low cost εταιρίες δεν ειναι μονο το οτι δεν αφήνουν χρήματα εκτός της διαμονής, αλλά οτι συνήθως λόγω χαμηλού βιοτικού επιπέδου ή λόγω ηλικίας (εξ ου και το budget) είναι και ψιλοτσογλάνια. Εχει καποιος να πει το αντίθετο? εαν ναι, ας πάει μια βόλτα Μάλια και άλλες περιοχές, οπου πάνε επειδή το αλκοόλ είναι φτηνό και ελεύθερο. Οταν πρωτοξεκίνησε εδώ η ryanair είδα παρέα νεαρών να περνάνε μπροστά απο το μαγαζι κουμπάρου, βυχει ο κουμπάρος, κάνουν το ιδιο και τα τσογλάνια. Μου λέει ο κουμπάρος, όλη μέρα αυτό κάνουν, περνάνε και κοροιδεύουν. Αυτό παίζει να το κάναμε ξερω γω, 5-6 χρονών? οχι 23-26 που ήταν αυτοί...

Μεγάλη μαλακια το Airbnb, θα πρέπει κάποιος να λαβει σοβαρά υπόψιν του όλους τους πιθανούς παράγοντες.

1)μίσθωμα ( αρκετό ώστε να καλυπτονται τα εξοδα, ρεύμα νερό ζημιές κοινόχρηστα αναλώσιμα κλπ).

2) Αξιολογήσεις πρέπει κάποιος να έχει 4.5 και πάνω ώστε να σε κρατήσει το site.

3) καθημερινη ενασχόληση με αυτό ώστε να έχει καλά νούμερα αποκρυσιμοτητας.

4) Αν έχεις ήδη χαμηλές τιμές σου πρωτηνει ακόμα χαμηλότερες με αποτελεσμα να μην υπάρχει κανένα κέρδος.

5) Το κράτος με την ίδια την Airbnb σχεδιάζει τη φορολόγηση με μεγάλο συντελεστή ανάλογα με τα κέρδη.

6) Οι σταμπατζιδες που αν βρουν κάτι που δεν έχει θα βάλουν κακή βαθμολογία με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα ο hoster και να καλέσει την aibnb να σβήσει την κριτική του πελάτη.

7) αν κάποιος διαλέξει να πέρνει το ποσό κάθε φορά από την τράπεζα επιβαρινεται με 3-5€ λόγω εμβάσματος, πράγμα που πίνεται αν οριστεί ελάχιστο ποσό πληρωμής πχ όταν φτάσει αθροιστικά 500€.

8) όλη η διαδικασία διακόσμησης που για να κάνει κάποιος απόσβεση πρεπει να περιμένει αρκετό καιρο και ίσος θέλει και νέα πράγματα.

9) ανταγωνισμός από άλλα καταλύματα.

10) Τουριστικό πρακτορείο πρέπει να ξέρει κάποιος για το τι και πως χάρτες οδηγίες κλπ.

11) Αλλά πράγματα που έχω ξεχάσει και δεν τα αναφέρω.

1) Δεν ξέρω στα μέρη σου αλλά εδώ βλέπεις κάτι τιμές φεύγα, πχ σπίτι χωρίς πισίνα ή κήπο μπροστά, μέσα σε χωράφι (με χώμα γυρω, οχι φυτά), 200€ την βραδιά και του χρόνου που θα κάνει μια πισίνα 4χ6 θα πάει 360€. αυτό αν το κάνεις *60 μέρες (ειμαι και γενναιόδωρος, δεν λέω 90 μέρες) είναι 22.000 τον χρόνο και απο αυτά θα αφαιρεθούν οι φόροι ΕΑΝ το δώσουν μέσω πλατφόρμας και οχι στο μιλητό ή με σελίδα της πλάκας...

3) Καθημερινή ενασχόληση εαν έχεις ενα σπίτι, ποσο χρόνο να σου φάει δηλαδή? 20 λεπτά? 30 λεπτά?

6) Αυτό γίνεται παντού, ξενοδοχείο 200 δωματίων είχε κακό ιντερνετ, ολοι το χαντάκωναν στις κριτικές, βάζει 30άρα οπτική, δεν εβαζαν καν θετικά ή αρνητικά σχόλια, πάλι χαμηλά ήταν. Ομοίως (συμβάν στο οποιο ήμουν μπροστά) πελάτισσα που είχε δωμάτιο mountain view, της κάνουν αναβάθμιση σε sea view σε executive wing, πάει στην reception για να μουρμουρίσει γιατι είχε σκαθαράκια και τζιτζίκια ο κήπος...απο 120 πήγε στα 210€ χωρίς να πληρώσει και έφυγε και με τα μούτρα κάτω. Ε αυτή θα γράψει στάνταρ οτι το ξενοδοχείο ήταν μέσα στα ερπετά και τα σχετικά...κήπος είναι, τράβα πίσω στο κλουβάκι  σου και τέλος...

8) Μην νομίζεις κιολας οτι θα τα βάλουν όλα απο οίκους... οπως επίσης μην νομίζεις οτι θα το δώσουν μονο για 20-30 μέρες και με τιμή 40 € για να αργήσουν να τα βγάλουν.

10) Ολοι όσοι δίνουν σπίτια στον τόπο τους, δινουν και 5 οδηγίες που να πάνε οι επισκέπτες, πιάνουν το μπλα μπλα και την φιλία και καπάκι το "αν θες να ξαναερθεις μην το κάνεις μέσω booking, να στείλε μου εδω email και θα σου κανω καλύτερη τιμή (και ξεχνω και την φορολογία)

11) Ξέχασες οτι το καθάρισμα το χρεώνουν περίπου 30€ την ημέρα (!) και ΔΕΝ πάει μέσω airbnb ή κάτι τετοιο, αρα μαυριλα. Για υπολόγισε οτι συνήθως ζητάνε κάθε 3 μέρες το πολύ οπότε μπορει να βγάλεις και τουλάχιστον αλλο 1.000 μαύρο, βγάλε τα καθαριστικά,700€ λεω εγω τώρα....

Απο φίλους που εχω δεί σπίτια και τιμές, θα σας πω 2 παραδείγματα. Τουριστική περιοχή (οχι τρέλα όμως), πρέπει να περπατήσεις 20 λεπτά για παραλία και στην επιστροφή εχει και μια ανηφόρα 100 μέτρα, πυλωτή η οποία έγινε 2 διαμερίσματα 35 τετραγωνικών με μικρά παράθυρα (καθότι έχει υπερυψωμένο χωράφι με ελιές, οχι γκαζόν ή πισίνα) ενός υπνοδωματίου, 90€ ιούλιο αύγουστο και αν θέλεις! Δεύτερο παράδειγμα, πατρικό φίλου σε τουριστική περιοχή (ξεχνάει να αναφέρει οτι είναι 1 χιλιόμετρο απο παραλία ολο ανηφόρα και χωρίς ιδιαίτερη θέα), μικρή πισίνα με γκαζόν, bbq, 2 υπνοδωμάτια, περίπου 90 τετραγωνικά με βεράντες, το βλέπω και λέω απο μέσα μου το πολύ 250€, μου λέει 400, την επόμενη μου λέει οχι μωρέ 250 είναι πολλά τα 400, μετά απο 3 μέρες μου λέει το δίνω 350 και οποιος δεν θέλει ας πάει αλλού...απο οτι μου είπε το έκλεισε 20 μέρες αντί για 90 τελικά.

Γενικά το airbnb συμφέρει τρελά, ειδικά για να κάνεις την πρώτη επαφή, οποτε μην λέμε οτι θέλουμε. Ακούς κάτι τρελά που μένεις καγκελο, πληρώνει ενα ποσό μέσω σελίδας ο τουρίστας και παίρνει απόδειξη για αυτό, για το υπόλοιπο λέει εχουν άλλο μπλόκ και κόβουν άσχετα παραστατικά, οποτε ο τουρίστας φεύγει με 2 παραστατικά, ενα για 300€ και ενα σκετη μαυρίλα για 3000€....

Καραμέλες στύλ "τοσα εδωσα για να το φτιάξω" επίσης δεν περνάνε μιας και δεν το έκανες για ενοικίαση αλλά για το κεφάλι σου ενώ κανεις δεν υποχρέωσε να κάνεις την βιλλάρα οταν επαιρνες θαλασσοδάνεια για 100 χρόνια...Και άλλα επαγγέλματα εχουν έξοδα αλλά πληρώνουν τους φόρους τους κανονικότατα! Αν δεν εβγαζαν δεν θα ξεσπιτώνονταν τόσοι για να νοικιάσουν τα σπίτια τους. Όλοι θυμήθηκαν τα πατρικά και μένουν με τους γονείς το καλοκαίρι γιατι το δικό τους "το δίνουν σε ξένους"

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά βρίσκω θλιβερή την εξάπλωση του airbnb στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που καταντήσαμε γκαρσόνια των τουριστών, τώρα βγαίνουμε και από τα σπίτια μας για να βολευτεί ο Hans με το πέδιλο-κάλτσα. Σε λίγο δεν θα βρίσκουν σπίτια να μείνουν οι φοιτητές μας και οι ελληνικές οικογένειες επειδή έχουμε νοοτροπία λιγούρη δουλοπάροικου της καρπαζιάς. Και εμένα βγάζει 240 ευρώ τη μέρα αλλά προτιμώ να κάνω 2 δουλειές για να πληρώνω ενφια και λογαριασμούς απ'το να το κάνω μπουρδέλο για Αγγλους μεθύστακες και π***άνες.

Αιχης απωλητω δηκειω! 

Δημοσ.

Έρχονται οι ξένοι και μας περνούν τα σπίτια. ΣΟΚ, διαδωστε.

Αρχίσαμε να λέμε ότι να 'ναι στο θέμα. Ότι οι φτωχοί τουρίστες είναι τσογλανια, ότι όλοι είναι μεθυσμενοι, ολοι με πέδιλο και κάλτσα (αυτό πως είναι κακό;), όλες πουτανες.

ΑΛΛΑ ο Λεβέντης ο Έλληνας προτιμά να κάνει δύο δουλειές για να μην δώσει το σπίτι του.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να δίνει αυτή η υπηρεσια τόσο υψηλές τιμές για το σπίτι του καθενός αλλά ταυτόχρονα όλοι αυτοί να ψάχνουν για διανυκτέρευση με 17ευρω;

Νομίζω ότι δεν είμαστε τυχαία ο πάτος του πλανήτη και καταντησαμε οι τελευταίοι.

Δημοσ.

Και πιο το πρόβλημα ο καθένας να εκμεταλλευτεί την περιουσία του όπως νομίζει καλύτερα ; Σοσιαληστες φθάνει ελεος μόλις λίγο ο κόσμος βρήκε λύσεις να πληρώσει τους κομμουνιστικούς φόρους ενφια κτλ βγαίνουν και φωνάζουν ... οποίος δεν μπορεί να μείνει στα προάστια ένας ιδιοκτήτης rbnb πληρώνει το μήνα σε ΦΠΑ και υπηρεσίες άλλων ενα σωρό χρηματα , ενισχύει την οικονομία , και έπειτα και ΦΠΑ από την κατανάλωση του ίδιου ... Σταματήστε την ζήλια και σκεφθείτε πως θα βγάλετε κι εσείς χρηματα .

Δημοσ.

Δικιά σας περιουσία κάντε την ότι θέλετε αλλά νόμιμα. Ο νόμος λέει 3 μήνες/έτος βραχυπροθεσμη μίσθωση και φόρος 15/35%, όσο είναι άλλωστε και στις κανονικές μισθώσεις. Τα μαύρα του airbnb δημιουργούν αδικίες στην αγορά και θα την καταστρέφουν στο τέλος. Τόσα μνημόνια πληρώνουμε με τις μαγκιές των γονιών μας, θα έρθει και η σειρά των παιδιών μας που θα πληρώσουν τις δικές μας μαγκιές... Αλλά μην ξεχάσουμε, πάντα θα φταίνε οι άλλοι. 

Δημοσ.

ασε ειναι το καθιερωμένο ανθελληνικό σχόλιο του insomnia που ολο και κάποιος θα κανει....

Αν δεν μπορείς να σκεφτείς ότι δεν καταδικάζω όλους τους ιδιοκτήτες, αλλά μόνο κάποιους, έχεις μεγάλο πρόβλημα. Γενικεύεις μόνος σου χωρίς εγώ να το κάνω και ύστερα το κολλάς επάνω μου. Αίσχος. Εγώ δεν είπα για όλους. Αλλά για όσους το κάνουν. Είμαι υπεύθυνος για όσα λέω, όχι για όσα δεν καταλαβαίνεις, διαστρεβλώνεις και φτύνεις χωρίς σκέψη και ανάλυση.

Δεν έχετε φάει στη μάπα τέτοιους τύπους. Που έχουν ένα παλιοδωμάτιο και την έχουν δει δικτάτορες.

Δεν λέω ότι η πλατφόρμα αυτή δεν λειτουργεί. Απλά σίγουρα κάποιες απατεωνιές θα γίνουν.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά βρίσκω θλιβερή την εξάπλωση του airbnb στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που καταντήσαμε γκαρσόνια των τουριστών, τώρα βγαίνουμε και από τα σπίτια μας για να βολευτεί ο Hans με το πέδιλο-κάλτσα. Σε λίγο δεν θα βρίσκουν σπίτια να μείνουν οι φοιτητές μας και οι ελληνικές οικογένειες επειδή έχουμε νοοτροπία λιγούρη δουλοπάροικου της καρπαζιάς. Και εμένα βγάζει 240 ευρώ τη μέρα αλλά προτιμώ να κάνω 2 δουλειές για να πληρώνω ενφια και λογαριασμούς απ'το να το κάνω μπουρδέλο για Αγγλους μεθύστακες και π***άνες.

Ότι ας πούμε εσύ αν είχες ένα επιπλέον καλό σπίτι, θα το νοίκιαζες με 4.000€/ χρόνο π.χ. και όχι με 6.500€/ σεζόν γιατί σε νοιάζει πού θα μείνουν οι ελληνικές οικογένειες και οι φοιτητές. Αλλά ακόμα κι αν πραγματικά σε νοιάζει, μην ξεχνάς ότι πλέον υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να έχεις έναν ενοικιαστή που δεν πληρώνει τα νοίκια του και να υποστείς απίστευτη ταλαιπωρία (οικονομικά και ψυχολογικά) να τον βγάλεις απ' το σπίτι, σε αντίθεση με την ασφάλεια που σου δίνει το airbnb.

Είναι όντως άσχημο που δεν είναι εύκολο να βρει κανείς να μείνει σε κεντρικά σημεία, αλλά απ' την άλλη ο καθένας κάνει κουμάντο στην περιουσία του όπως εκείνος κρίνει σωστό. Και απ' τη στιγμή που πλέον γίνεται νόμιμο και φορολογείται, δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να τον κατακρίνεις.

Υ.Γ. Το ότι χαρακτηρίζεις όλους τους τουρίστες μεθύστακες και που@@νες το αφήνω ασχολίαστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...