Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

... καταντήσαμε γκαρσόνια των τουριστών...

...έχουμε νοοτροπία λιγούρη δουλοπάροικου της καρπαζιάς...

...να το κάνω μπουρδέλο για Αγγλους μεθύστακες και π***άνες...

Πολυ ωραία περιγραφή της "τουριστικής επιχείρησης". Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κράτη ξέρεις...

Που να δεις οι άθλιοι που έχουν σταματήσει τις σπονδές στην Αθηνά στον Παρθενώνα για ενα κωλο-εισιτήριο!!!

• Like 3
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

για το Airbnb λεμε και τις εξυπναδες γυρω απο αυτο . Και ναι τα σκατα απο τους μεθυστακες μαζευουμε αυτη ειναι η μονη βαρια βιομηχανια μας ο τουρισμος .

• Like 1
Δημοσ.

Απορώ... τέτοιο μίσος προέρχεται από πραγματική εμπειρία ή από βαρεμάρα πίνοντας φραπέ;

Στην Μαδρίτη, την Βαρκελώνη και άλλες ισπανικές πόλεις έχουν στεγαστικό πρόβλημα από την διάδοση του airbnb. Φοιτητές δεν βρίσκουν σπίτια, και οικογένειες πετάγονται στο δρόμο από τους ιδιοκτήτες για να τα νοικιάσουν σε τουρίστες. Εδώ ακόμα δεν είναι πρόβλημα, αλλά καλομελέτα και έρχεται.  

Πολυ ωραία περιγραφή της "τουριστικής επιχείρησης". Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα κράτη ξέρεις...

Που να δεις οι άθλιοι που έχουν σταματήσει τις σπονδές στην Αθηνά στον Παρθενώνα για ενα κωλο-εισιτήριο!!!

Υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ της σωστής τουριστικής επιχειρηματικότητας με υποδομές και οργάνωση, και της ελληναράδικης νοοτροπίας "δίνω κ**λο στον τουριστα" για μια χούφτα ευρώ, βγαίνω από το σπίτι μου και τον κλέβω και αποπάνω γιατί είμαι μάγκας

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζεις....στα Χανιά δεν βρίσκεις σπίτι ούτε για πλάκα, ΕΑΝ βρεις θα το πληρώσεις τέρμα Θεού....απο 300 πχ ακούς 500-600 και βαλε. Εδω φοιτητες αγοραζουν σπιτάκια και όταν δεν μένουν τα νοικιάζουν για να βγάλουν τα σπασμένα!

Δημοσ.

Και το ηρακλειο εχει προβλημα γιατι ο καθε καραβλαχος το χει δωσει σε "travel office" λαμογιων που παιρνουν και 20 % προμηθεια για να του βγαζουν 2.500 το μηνα στο αυθαιρετό του . Ολα μαυρα και χωρις χαρτια φυσικα στο μπαχαλο του κ@λου

Δημοσ.

σε λίγο θα βγει και υπηρεσία ευρέσεως της καλύτερης υπηρεσίας ευρέσεως της καλύτερης τιμής που μπορεί να βάλει ένας ιδιοκτήτης στο σπίτι του.. :P

• Like 2
Δημοσ.

Στην Μαδρίτη, την Βαρκελώνη και άλλες ισπανικές πόλεις έχουν στεγαστικό πρόβλημα από την διάδοση του airbnb. Φοιτητές δεν βρίσκουν σπίτια, και οικογένειες πετάγονται στο δρόμο από τους ιδιοκτήτες για να τα νοικιάσουν σε τουρίστες. Εδώ ακόμα δεν είναι πρόβλημα, αλλά καλομελέτα και έρχεται.  

Υπάρχει τεράστια απόσταση μεταξύ της σωστής τουριστικής επιχειρηματικότητας με υποδομές και οργάνωση, και της ελληναράδικης νοοτροπίας "δίνω κ**λο στον τουριστα" για μια χούφτα ευρώ, βγαίνω από το σπίτι μου και τον κλέβω και αποπάνω γιατί είμαι μάγκας

1. Μιλάς για τουριστική επιχειρηματικότητα και είναι λάθος. Με βραχυπρόθεσμη ενοικίαση μέσω Airbnb δεν είσαι επιχειρηματίας, είσαι ιδιώτης.

2.Το τι θα κάνει και πως θα διαχειριστεί ο καθένας την περιουσία του, δεν νομίζω να αφορά κανένα. Αν θέλει ο Ισπανός να το νοικιάζει σε τουρίστες επίσης δεν αφορά κανένα. Στην Ελλάδα προς το παρόν μπορείς να νοικιάζεις το ακίνητό σου ΜΟΝΟ για 3 μήνες, μέσω Airbnb. Στην Ισπανία ισχύει αυτό; Επίσης τους υπόλοιπους μήνες τι θα το κάνεις το ακίνητο; Θα πληρώνεις ΕΝΦΙΑ, ρεύμα, πάγια; αν θέλεις κάντο.

3. όσον αφορά την "ελληναράδικη" νοοτροπία, νομίζω ότι έχεις μπερδέψει την βούρτσα με την ... τσατσάρα !!! Κανείς δεν βγαίνει από το σπίτι του για να μπει τουρίστας, εκτός κι αν έχει δεύτερο για να μείνει.

Το να παίρνεις όμως χρήματα από ενοικίαση δεν νομίζω να είναι κακό, εκτός και εσύ πάλι είσαι υπεράνω χρημάτων.

Συμβουλή: θα πρέπει να ξέρεις αν αυτό που θα πεις είναι σωστό και να έχεις εμπειρία. Αλλιώς θα γίνεσαι ρεζίλι !!!

• Like 3
Δημοσ.

Αποφάσισε. Ελληναραδικη νοοτροπία αλλά σαν παραδείγματα λες Μαδρίτη και Βαρκελώνη (προφανώς επειδή έχουν αντιδράσει σαν Δήμος, κάπου το διάβασες και πετάς οτι θυμάσαι...).

Ωραία, φοιτητές δεν βρίσκουν σπίτια αλλά οι μηχανικοί και οι κατασκευαστές τρίβουν τα χέρια τούς! Νόμος της προσφοράς και ζήτησης.

Καθόλου διαφορά. Το airbnb είναι απλα ενα εργαλείο που χρησιμοποιούν όλοι. Και βραχυπρόθεσμες και επαγγελματίες, ο καθε ένας όμως πουλάει οτι θέλει. Θα πούμε όλους τους ταξιτζήδες μλκς επειδή μερικοί βγήκαν με opel Ancona του 1970 και γράφτηκαν στο uber?

• Like 1
Δημοσ.

οι μηχανικοί και οι κατασκευαστές ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ  τα ακιν .που νοικιαζονται ειναι παλια δεν τα χτιζουνε τωρα  .

Τα ακριβοτερα ειναι βιλες σε τουρ περιοχες και μετα εχει οτι κολοτρυπα μπορεις να φανταστεις , ακομα και τσαντηρι η το διπλανο σου διαμερισμα !

ο airbnb είναι ενα εργαλείο αλλα με καποιους κανονες ΟΧΙ να για να κανει ο καθενας οτι θελει ,  τα μαυρα δεν ειναι απελευθερωση αγορας ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος στους νομιμους .

Και οι ταριφες που λες εχουν πληρωσει μια αδεια ΠΑΡΑ πολυ ακριβα ειναι δικαιο να τους τη βγαινει ο καθενας που

απλώς γράφτηκε στο uber ;

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια διαφορά αν βάλεις στο σπίτι σου στο Airbnb από να το δώσεις σε ένα πρακτορείο ενοικιάσεων για τουρίστες; Τι διαφορά έχει πχ ένα σπίτι αν το κλείσω από το Airbnb από το να κλείσω ένα στούντιο από το booking, πέρα από την διαφορά της τιμής;

Δημοσ.

Τι να πω τώρα. Εμένα μου φαίνεται μεγάλη πατάτα. Έβαλα το σπίτι μου και μου έβγαλε 740 ευρώ την εβδομάδα. Εγώ πλήρωνα 400 το μήνα και πρόσφατα μου το κατέβασε στα 300. Και ίσως πάμε και ποιο κάτω.

Μπα... δεν δουλεύει σωστά. 

Δημοσ.

οι μηχανικοί και οι κατασκευαστές ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ τα ακιν .που νοικιαζονται ειναι παλια δεν τα χτιζουνε τωρα .

Τα ακριβοτερα ειναι βιλες σε τουρ περιοχες και μετα εχει οτι κολοτρυπα μπορεις να φανταστεις , ακομα και τσαντηρι η το διπλανο σου διαμερισμα !

ο airbnb είναι ενα εργαλείο αλλα με καποιους κανονες ΟΧΙ να για να κανει ο καθενας οτι θελει , τα μαυρα δεν ειναι απελευθερωση αγορας ειναι αθεμιτος ανταγωνισμος στους νομιμους .

Και οι ταριφες που λες εχουν πληρωσει μια αδεια ΠΑΡΑ πολυ ακριβα ειναι δικαιο να τους τη βγαινει ο καθενας που

απλώς γράφτηκε στο uber ;

Στον δημο μου εχουν βγει μεχρι τώρα περι τις 200 άδειες για τουριστικά καταλύματα το 2017, οπότε το οτι οι μηχανικοί είναι άνεργοι ειναι δικιά σου προσωπική (λαθος) άποψη.

Ξανά! Το οτι ο κάθε ένας βάζει την κολωτρυπα στο airbnb, δεν σημαίνει τπτ ούτε συνδέετε με το οτι το κακο airbnb, και η τάση που εχει δημιουργήσει, φταίει και οι οικογενειάρχες δεν βρίσκουν σπιτι.

Τι εννοείς "μαύρα"; Λεφτά που πάνε μέσω τράπεζας δεν είναι μαύρα. Σε αντίθεση με τα περισσότερα "ξενοδοχεία". Άλλη κουβέντα αλλα μιας και το ανέφερες

• Like 2
Δημοσ.

Μεγάλη μαλακια το Airbnb, θα πρέπει κάποιος να λαβει σοβαρά υπόψιν του όλους τους πιθανούς παράγοντες.

1)μίσθωμα ( αρκετό ώστε να καλυπτονται τα εξοδα, ρεύμα νερό ζημιές κοινόχρηστα αναλώσιμα κλπ).

2) Αξιολογήσεις πρέπει κάποιος να έχει 4.5 και πάνω ώστε να σε κρατήσει το site.

3) καθημερινη ενασχόληση με αυτό ώστε να έχει καλά νούμερα αποκρυσιμοτητας.

4) Αν έχεις ήδη χαμηλές τιμές σου πρωτηνει ακόμα χαμηλότερες με αποτελεσμα να μην υπάρχει κανένα κέρδος.

5) Το κράτος με την ίδια την Airbnb σχεδιάζει τη φορολόγηση με μεγάλο συντελεστή ανάλογα με τα κέρδη.

6) Οι σταμπατζιδες που αν βρουν κάτι που δεν έχει θα βάλουν κακή βαθμολογία με αποτέλεσμα να έχει πρόβλημα ο hoster και να καλέσει την aibnb να σβήσει την κριτική του πελάτη.

7) αν κάποιος διαλέξει να πέρνει το ποσό κάθε φορά από την τράπεζα επιβαρινεται με 3-5€ λόγω εμβάσματος, πράγμα που πίνεται αν οριστεί ελάχιστο ποσό πληρωμής πχ όταν φτάσει αθροιστικά 500€.

8) όλη η διαδικασία διακόσμησης που για να κάνει κάποιος απόσβεση πρεπει να περιμένει αρκετό καιρο και ίσος θέλει και νέα πράγματα.

9) ανταγωνισμός από άλλα καταλύματα.

10) Τουριστικό πρακτορείο πρέπει να ξέρει κάποιος για το τι και πως χάρτες οδηγίες κλπ.

11) Αλλά πράγματα που έχω ξεχάσει και δεν τα αναφέρω.

Δημοσ.

Εμένα μου λεει 114 daily στο ενα και 300 στο αλλο , με τους ξεβρακωτους ταξιδιωτες στι airbnb να ψαχνουν με 17 ευρω μεσο ορο τη νυχτα :P 

Μηπως βγαζει μλκιες ?

Ξεβρακωτοι αυτοι, ξεβρακωτοι και εμεις.

Οσα ταξιδια εχω κανει στο εξωτερικο ειναι σε στυλ ξεβρακωτος με ryanair.

Δεν ειναι κακο να κανεις ταξιδια οικονομικα, και εαν μπορεις να βρεις σπιτι με 17ερυω την νυχτα γιατι οχι;

Δημοσ.

Ξεβρακωτοι αυτοι, ξεβρακωτοι και εμεις.

Οσα ταξιδια εχω κανει στο εξωτερικο ειναι σε στυλ ξεβρακωτος με ryanair.

Δεν ειναι κακο να κανεις ταξιδια οικονομικα, και εαν μπορεις να βρεις σπιτι με 17ερυω την νυχτα γιατι οχι;

Τους κακοφαίνεται τους μπαρμπες που με 20 και 40 ευρω πεταμε οπου γουστάρουμε ενώ στα χρονια τους δινανε μιση περιουσια σε ολυμπιακες και Aegean και μετα το παιζανε κοσμογυρισμένοι και large στους τσομπάνηδες της κωλοπετινιτσας. Οσο για την airbnb παλι βλεπω τα ιδια επιχειρηματα ¨εμεις οι νομιμοι και αυτοι με τα μαυρα" επειδή μαλλον καποιοι ξεβολευτηκαν και τωρα τους επιασε ο πονος για την νομιμοτητα (μη χ*σω). Δικη μου η περιουσια, ο,τι θελω την κανω. Τελεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...