Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Airbnb, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα στον κόσμο με καταχωρήσεις ενοικιαζόμενων κατοικιών, συνεχίζει την τρομερή της άνοδο παγκοσμίως, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να την προτιμούν έναντι της παραδοσιακής μακροπρόθεσμης ενοικίασης ενός διαμερίσματος.

Έχοντας γνωρίσει σημαντική αύξηση των παρεχόμενων κατοικιών και στην Ελλάδα, πολλά εργαλεία και υπηρεσίες χτίζονται γύρω από το Airbnb παρέχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βοήθεια κυρίως στους ιδιοκτήτες. Μία από αυτές τις υπηρεσίες είναι η ιστοσελίδα Eliot & Me Estimator μέσω της οποίας ένας ιδιοκτήτης μπορεί να δηλώσει τη διεύθυνση του σπιτιού του και να λάβει άμεσα μια εκτίμηση για την τιμή με την οποία μπορεί να προχωρήσει στη βραχυπρόθεσμη ενοικίαση είτε αυτή αφορά ολιγοήμερη ενοικίαση είτε εβδομαδιαία.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της υπηρεσίας, γίνεται χρήση αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης για τον υπολογισμό της τιμής κάθε διαμερίσματος είτε αυτή αφορά ολόκληρο το χώρο είτε κάποιο από τα δωμάτια του. Ο χρήστης καλείται να δηλώσει πόσες κρεβατοκάμαρες διαθέτει ο χώρος του καθώς και πόσες τουαλέτες, κάτι που έχει επίπτωση και στον υπολογισμό της τιμής ενοικίασης. Την τιμή επηεράζει ακόμα η σεζόν, με τα αποτελέσματα να διαχωρίζονται σε "θερμές" και "κανονικές" περιόδους ενώ λαμβάνονται υπόψη ενοικιάσεις άλλων σπιτιών σε κοντινή θέση, οι οποίες είναι διαθέσιμες επίσης στο Airbnb.

Link.png Site: Eliot & Me Estimator
Link.png Site: TNW

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

o κοσμος αλλαζει ειτε μας αρεσει ειτε οχι! ;)

και εφοσον δεν δουλευουν πλεον οι απαγορευσεις

οπως προ ιντερνετ εποχη,

βαζουν φορους αβερτα :P

Δημοσ.

Εμένα μου λεει 114 daily στο ενα και 300 στο αλλο , με τους ξεβρακωτους ταξιδιωτες στι airbnb να ψαχνουν με 17 ευρω μεσο ορο τη νυχτα :P 

Μηπως βγαζει μλκιες ?

• Like 3
Δημοσ.

Με τη νεα φορολόγηση που θα γίνει συν το γεγονός ότι πρέπει σαν ιδιοκτήτης να πληρώνεις τους λογαριασμούς δεν ξέρω αν τελικά θα συμφέρει το Airbnb σε περιοχές με χαμηλό αντίτιμο

Δημοσ.

Πριν κανα 6μηνο που το εψαχνα, επεσα σε ενα αρθρο που έλεγε οτι η φορολογία για τις μισθωσεις ακινητων τυπου airbnb είναι τελείως διαφορετική απο τις καθιερωμενες μισθωσεις.
Παράλληλα σκέπτομαι εάν όλοι οι ιδιοκτητες πέσουν με τα μούτρα σε ενοικιάσεις τέτοιου τύπου, τότε δεν θα βρίσκουν σπίτι εύκολα οι Ελληνες με το έως τώρα καθεστώς μισθώσεων με τις ανάλογες επιπτώσεις για όλους μας. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ βλέπω ότι αυτά που προτείνει είναι ψιλοακυρα η τουλάχιστον κάτι ΠΆΡΑ πολύ γενικά...δηλαδη, βάζω το σπίτι των γονιών, 3 υπνοδωμάτια για 6 άτομα, προτείνει 180 ευρώ την μέρα. Έχει ένα μικρό και ένα μεγάλο κήπο, θα μπορούσα να κάνω και μια πισίνα, έχει bbq, πάρκινγκ, αυτά δεν θα έπρεπε να τα ρωτάει? Δηλαδή αν ήταν ένα διαμερισμα στον 2ο όροφο θα άξιζε τα ιδια

• Like 2
Δημοσ.

Πολυ γενικευμενος αλγόριθμος που βγάζει τιμές ανα περιοχή. Τοπικά κριτήρια όπως είπαν παραπάνω ( παροχές, θέα κτλ) δεν τα λαμβάνει υπόψιν οπότε βγάζει εντελώς άκυρες τιμές. Στη δικιά μου περίπτωση πολυ χαμηλότερη, σχεδόν μισή, από την πραγματική τιμή που ενοικιαζω...

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά βρίσκω θλιβερή την εξάπλωση του airbnb στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που καταντήσαμε γκαρσόνια των τουριστών, τώρα βγαίνουμε και από τα σπίτια μας για να βολευτεί ο Hans με το πέδιλο-κάλτσα. Σε λίγο δεν θα βρίσκουν σπίτια να μείνουν οι φοιτητές μας και οι ελληνικές οικογένειες επειδή έχουμε νοοτροπία λιγούρη δουλοπάροικου της καρπαζιάς. Και εμένα βγάζει 240 ευρώ τη μέρα αλλά προτιμώ να κάνω 2 δουλειές για να πληρώνω ενφια και λογαριασμούς απ'το να το κάνω μπουρδέλο για Αγγλους μεθύστακες και π***άνες.

• Like 7
Δημοσ.

Όσα και να προτείνει, ο λιμάρης ελληναράς πάλι 800% επάνω θα βάζει. Τους είχα φάει στη μάπα 12 χρόνια με τα άθλια δωμάτια που είχαν για ενοικίαση.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσα και να προτείνει, ο λιμάρης ελληναράς πάλι 800% επάνω θα βάζει. Τους είχα φάει στη μάπα 12 χρόνια με τα άθλια δωμάτια που είχαν για ενοικίαση.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Όταν είσαι σε μια πλατφόρμα που ο άλλος μπορεί να συγκρίνει εύκολα και γρήγορα το χρέπι σπίτι με άλλα, δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να βρει κορόιδα αν αυξήσει "τόσο" την τιμή.

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 3
Δημοσ.

Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Όταν είσαι σε μια πλατφόρμα που ο άλλος μπορεί να συγκρίνει εύκολα και γρήγορα το χρέπι σπίτι με άλλα, δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να βρει κορόιδα αν αυξάνει "τόσο" την τιμή.

ασε ειναι το καθιερωμένο ανθελληνικό σχόλιο του insomnia που ολο και κάποιος θα κανει....

• Like 2
Δημοσ.

Με τη νεα φορολόγηση που θα γίνει συν το γεγονός ότι πρέπει σαν ιδιοκτήτης να πληρώνεις τους λογαριασμούς δεν ξέρω αν τελικά θα συμφέρει το Airbnb σε περιοχές με χαμηλό αντίτιμο

Η φορολογία μέχρι 12000 ευρω είναι 15% ως απλή αστική μίσθωση. Επειδή συνεργάζομαι με την Airbnb χρόνια για την ενοικίαση του εξοχικού μου αλλά και λόγω εμπειρίας, σου λέω ότι την τιμή την διαμορφώνεις εσύ. π.χ. για μια ενοικίαση με ημερήσια χρέωση 100 ευρώ,υπολογίζεις τα πάγια έξοδα (wifi, νερό, ρεύμα κλπ) έστω 20 ευρώ, 15 ευρώ τον φόρο, και 5 ευρώ την προμήθεια της Airbnb, οπότε χοντρικά διαμορφώνεις την τιμή στα 140 ευρώ ημερησίως, για να πάρεις καθαρά τα 100 ευρώ ανα ημέρα.

Προσωπικά βρίσκω θλιβερή την εξάπλωση του airbnb στην Ελλάδα. Δεν φτάνει που καταντήσαμε γκαρσόνια των τουριστών, τώρα βγαίνουμε και από τα σπίτια μας για να βολευτεί ο Hans με το πέδιλο-κάλτσα. Σε λίγο δεν θα βρίσκουν σπίτια να μείνουν οι φοιτητές μας και οι ελληνικές οικογένειες επειδή έχουμε νοοτροπία λιγούρη δουλοπάροικου της καρπαζιάς. Και εμένα βγάζει 240 ευρώ τη μέρα αλλά προτιμώ να κάνω 2 δουλειές για να πληρώνω ενφια και λογαριασμούς απ'το να το κάνω μπουρδέλο για Αγγλους μεθύστακες και π***άνες.

Απορώ... τέτοιο μίσος προέρχεται από πραγματική εμπειρία ή από βαρεμάρα πίνοντας φραπέ;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...