nemesiskp Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Καλημερα. Προχθες ειχα αφησει ανοιχτα κατι ηχεια edifier x220 για καποιες ωρες χωρις να παιζουν.Γυρνοντας σπιτι ακουγοταν ενα δυνατο βουητο απο τα ηχεια και το δωματιο μυριζε καμενο.Τα εκλεισα τα αφησα ενα 24ωρο+.Πηγα να βαλω μουσικη και ακουγοταν νορμαλ.Μετα απο 5 λεπτα ξανααρχισαν το βουητο. Με τα πολλα εβγαλα την πλακετα αλλα δεν βλεπω κατι το οποιο να ειναι καμενο.Μουσικη παιζουν για λιγο και μετα ξεκινανε το βουητο ή αν ενεργοποιησω το wannabe woofer.Βλεπετε κατι το οποιο δεν ειναι φυσιολογικο;Περα απο εναν μικρο πυκνωτη τον οποιο βλεπω λιγο φουσκωμενο.Να φρεσκαρω λιγο τις κολλησεις;Μηπως ειναι κανας μετασχηματιστης; Τελος να αναφερω οτι τα τρανζιστορ απλα ΖΕΜΑΤΑΝΕ.
Haldol Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Γι αρχή δες το πως πατάνε τα ολοκληρωμένα πάνω στην ψύκτρα, μήπως υπερθερμαίνονται και κλείνουν. Το να ζεματάνε δεν είναι φυσιολογικό. Κάνε το τεστ με το σάλιο: σάλιωσε το δάχτυλο και ακούμπα πάνω τους. Αν ακούσεις "χσσσ" ζεσταίνονται πολύ. Επίσης τσέκαρε με πολύμετρο τις αντιστάσεις -- κυρίως την R506 η οποία δε μ' αρέσει εμφανησιακά. Αν είναι όλα οκ από θέμα ψύξης, άλλαξέ τα. Αν δεν έχεις / βρίσκεις TDA2030, πες μου να σου ταχυδρομήσω free τρία LM1875, που είναι πολύ κοντινά (κατά 95% θα κάνουν στο ίδιο κύκλωμα χωρίς μετατροπές). 2
nemesiskp Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Καλα η ψυχτρα ειναι ενα ψευτο αλουμινιου ειναι.Λες με το να ζεστενονται να κανει ολο αυτο βουητο;Θα τσεκαρω με το πολυμετρο και ενημερωνω. Σε ευχαριστω πολυ παντως,θα ψαξω μηπως βρω και τρανζοστορακια.
Haldol Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Συνήθως όταν υπερθερμαίνονται αυτά τα ολοκληρωμένα απλά κάνουν shut-off και δεν ακούς τίποτα. Αλλά μου έχει τύχει να ακούσω και βουητό (παρόμοιο με αυτό που ακούγεται όταν έχουμε κακές γειώσεις) και από shut-off.
coolerman Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Καθάρισε και το ποτενσιόμετρο(Α5κ) με κάποιο καθαριστικό επαφών(χωρίς λάδι).
nemesiskp Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Συνήθως όταν υπερθερμαίνονται αυτά τα ολοκληρωμένα απλά κάνουν shut-off και δεν ακούς τίποτα. Αλλά μου έχει τύχει να ακούσω και βουητό (παρόμοιο με αυτό που ακούγεται όταν έχουμε κακές γειώσεις) και από shut-off. Απλα μου φανηκε περιεργο γιατι οταν συνεβει το περιστατικο ηταν χαμηλα τα ηχεια και το πισι ηταν κλειστο.Δηλαδη ποσο να ζεσταθουν. Καθάρισε και το ποτενσιόμετρο(Α5κ) με κάποιο καθαριστικό επαφών(χωρίς λάδι). Η ενταση του βουητου δεν επηραζεται απο την θεση τυ ποτενσιομετρου,αλλα θα το δοκιμασω δεν χανω κατω.Ευχαριστω!
soteras Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Τα μπλε πυκνωτακια τα βλεπω λιγακι φουσκωμενα μπορει να ειναι απο εκει το θεμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα