Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.

 

Προχθες ειχα αφησει ανοιχτα κατι ηχεια edifier x220 για καποιες ωρες χωρις να παιζουν.Γυρνοντας σπιτι ακουγοταν ενα δυνατο βουητο απο τα ηχεια και το δωματιο μυριζε καμενο.Τα εκλεισα τα αφησα ενα 24ωρο+.Πηγα να βαλω μουσικη και ακουγοταν νορμαλ.Μετα απο 5 λεπτα ξανααρχισαν το βουητο.

 

Με τα πολλα εβγαλα την πλακετα αλλα δεν βλεπω κατι το οποιο να ειναι καμενο.Μουσικη παιζουν για λιγο και μετα ξεκινανε το βουητο ή αν ενεργοποιησω το wannabe woofer.Βλεπετε κατι το οποιο δεν ειναι φυσιολογικο;Περα απο εναν μικρο πυκνωτη τον οποιο βλεπω λιγο φουσκωμενο.Να φρεσκαρω λιγο τις κολλησεις;Μηπως ειναι κανας μετασχηματιστης;

 

Τελος να αναφερω οτι τα τρανζιστορ απλα ΖΕΜΑΤΑΝΕ.

 

 

 

post-193491-0-39562000-1502605546_thumb.jpg

post-193491-0-08561400-1502606728_thumb.jpg

post-193491-0-24238900-1502606768_thumb.jpg

post-193491-0-00671500-1502606819_thumb.jpg

post-193491-0-87349800-1502606870_thumb.jpg

post-193491-0-33867500-1502606909_thumb.jpg

Δημοσ.

Γι αρχή δες το πως πατάνε τα ολοκληρωμένα πάνω στην ψύκτρα, μήπως υπερθερμαίνονται και κλείνουν. Το να ζεματάνε δεν είναι φυσιολογικό. Κάνε το τεστ με το σάλιο: σάλιωσε το δάχτυλο και ακούμπα πάνω τους. Αν ακούσεις "χσσσ" ζεσταίνονται πολύ.

 

Επίσης τσέκαρε με πολύμετρο τις αντιστάσεις -- κυρίως την R506 η οποία δε μ' αρέσει εμφανησιακά.

 

Αν είναι όλα οκ από θέμα ψύξης, άλλαξέ τα. Αν δεν έχεις / βρίσκεις TDA2030, πες μου να σου ταχυδρομήσω free τρία LM1875, που είναι πολύ κοντινά (κατά 95% θα κάνουν στο ίδιο κύκλωμα χωρίς μετατροπές).

  • Like 2
Δημοσ.

Καλα η ψυχτρα ειναι ενα ψευτο αλουμινιου ειναι.Λες με το να ζεστενονται να κανει ολο αυτο βουητο;Θα τσεκαρω με το πολυμετρο και ενημερωνω.

 

Σε ευχαριστω πολυ παντως,θα ψαξω μηπως βρω και τρανζοστορακια.

Δημοσ.

Συνήθως όταν υπερθερμαίνονται αυτά τα ολοκληρωμένα απλά κάνουν shut-off και δεν ακούς τίποτα. Αλλά μου έχει τύχει να ακούσω και βουητό (παρόμοιο με αυτό που ακούγεται όταν έχουμε κακές γειώσεις) και από shut-off.

Δημοσ.

Συνήθως όταν υπερθερμαίνονται αυτά τα ολοκληρωμένα απλά κάνουν shut-off και δεν ακούς τίποτα. Αλλά μου έχει τύχει να ακούσω και βουητό (παρόμοιο με αυτό που ακούγεται όταν έχουμε κακές γειώσεις) και από shut-off.

Απλα μου φανηκε περιεργο γιατι οταν συνεβει το περιστατικο ηταν χαμηλα τα ηχεια και το πισι ηταν κλειστο.Δηλαδη ποσο να ζεσταθουν.

 

Καθάρισε και το ποτενσιόμετρο(Α5κ) με κάποιο καθαριστικό επαφών(χωρίς λάδι).

Η ενταση του βουητου δεν επηραζεται απο την θεση τυ ποτενσιομετρου,αλλα θα το δοκιμασω δεν χανω κατω.Ευχαριστω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...