Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα σε ολους εχω το εξεις προβλημα στον 3 οροφο σε μια σοφιτα ειναι ο σταθερος μ υπολογιστης και το μοντεμ .Στο 1 οροφο εχω το λαπτοπ στο δωματιο μου ομως εκει δεν πιάνω τελεία την σύνδεση μου π ειναι στο 3 τι μπορω να βαλω ετσι ωστε να την πιάνω καλα οταν ειμαι στον 1 οροφο !

Δημοσ.

Υπάρχουν οι εξής επιλογές:

α. Οικονομικότερη λύση είναι η χρήση κάποιου ασύρματου αναμεταδότη στον 2ο όροφο.

β. Ευκολότερη λύση είναι η χρήση ζεύγους powerline.

γ. Καλύτερη λύση είναι η χρήση καλωδίου UTP μεταξύ των ορόφων.

Ειδικά αν μιλάς για πολυκατοικία, μάλλον ξεχνάς τις 2 πρώτες.

Δημοσ.

Υπάρχουν οι εξής επιλογές:

α. Οικονομικότερη λύση είναι η χρήση κάποιου ασύρματου αναμεταδότη στον 2ο όροφο.

β. Ευκολότερη λύση είναι η χρήση ζεύγους powerline.

γ. Καλύτερη λύση είναι η χρήση καλωδίου UTP μεταξύ των ορόφων.

Ειδικά αν μιλάς για πολυκατοικία, μάλλον ξεχνάς τις 2 πρώτες.

στο πρωτο μενουμε εμεις στο δευτερο οι νοικάρηδες μας και στον τριτο π εχω την σοφητα ειναι εκει π εχω τον σταθερο και το  μοντεμ !

Δημοσ.

Αν κάθε διαμέρισμα έχει διαφορετική παροχή (ρολόι) ΔΕΗ, το δεύτερο το ξεχνάς. Αν έχουν κοινή, τότε παίζει το PLC.

Επίσης για το πρώτο, πρέπει να σας το επιτρέψει ο νοικάρης να βάλετε ασύρματο αναμεταδότη.

Με λίγα λόγια μένει η τρίτη λύση, που είναι και η καλύτερη.

Δημοσ.

Σίγουρα το καλώδιο περνάει από τον 1ο να πάει στον 3ο.

Μήπως να έβαζες το μόντεμ στον πρώτο και το υπάρχον καλώδιο στον τρίτο να το χρησιμοποιούσες για το ίντερνετ

ώστε να μην περνάς και καινούργιες γραμμές και να μην έχεις και πρόβλημα;;;;;;

Νομίζω ένα καλό ασύρματο τηλέφωνο δουλεύει (σε μένα δεν υπάρχει πρόβλημα) όταν παρεμβάλετε μόνο ένας 

όροφος.

Δημοσ.

Αν κάθε διαμέρισμα έχει διαφορετική παροχή (ρολόι) ΔΕΗ, το δεύτερο το ξεχνάς. Αν έχουν κοινή, τότε παίζει το PLC.

Επίσης για το πρώτο, πρέπει να σας το επιτρέψει ο νοικάρης να βάλετε ασύρματο αναμεταδότη.

Με λίγα λόγια μένει η τρίτη λύση, που είναι και η καλύτερη.

τι  sxeση εχει η δεη , δευτερον το plc ειναι αυτοματισμος τι να τον κανω.  Τελικα βρήκα άκρη θα πρεπει να παρω ενα μοντεμ ποιο δυνατο απο αυτο π εχω π κοστίζει 130 ευρω 

Δημοσ.

τι  sxeση εχει η δεη , δευτερον το plc ειναι αυτοματισμος τι να τον κανω.  Τελικα βρήκα άκρη θα πρεπει να παρω ενα μοντεμ ποιο δυνατο απο αυτο π εχω π κοστίζει 130 ευρω 

μια χαρα στα ειπανε και για τη δεη και για τα plc αλλά επελεξες τη χειρότερη λύση του νεου ασυρματου router.

Στο διαταυτα.

Το ασυρματο 2 οροφους κατω θα πιάνει χάλια εως καθολου, αρα το ξεχνας. 

Σου ειπανε οτι η καλύτερη λύση ειναι να ρίξεις καλώδιο ethernet από τον 3ο στον 1ο αλλά εξαρτάται από την πολυκατοικια και αν βολευει να κατεβει καλώδιο.

Η δευτερη καλυτερη λύση ειναι να χρησιμοποιήσεις ενα ζευγαρι powerlines (τα λένε και plc - και ειναι άλλο απο τα συστηματα αυτοματισμου που νομίζεις) αλλά προϋποθέτει ο 1ος και ο 3ος να παιρνουν ρεύμα από το ίδιο ρολόι ρεύματος (να που κολλά η ΔΕΗ). Δεν εχει σημασία αν εχεις διαφορερικους ηλεκτρολογικους πίνακες, αρκει να ειναι πίσω απο το ιδιο ρολοι δεη. 

Ενδεικτικές λύσεις plc

Με ασυρματο/ενσύρματο τελικό σημείο : http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575

Μονο ενσύρματη συνδεση : http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4020pkit-500mbps-2-port-nano-powerline-ethernet-adapter-kit-p-PER.612589

Δημοσ.

μια χαρα στα ειπανε και για τη δεη και για τα plc αλλά επελεξες τη χειρότερη λύση του νεου ασυρματου router.

Στο διαταυτα.

Το ασυρματο 2 οροφους κατω θα πιάνει χάλια εως καθολου, αρα το ξεχνας. 

Σου ειπανε οτι η καλύτερη λύση ειναι να ρίξεις καλώδιο ethernet από τον 3ο στον 1ο αλλά εξαρτάται από την πολυκατοικια και αν βολευει να κατεβει καλώδιο.

Η δευτερη καλυτερη λύση ειναι να χρησιμοποιήσεις ενα ζευγαρι powerlines (τα λένε και plc - και ειναι άλλο απο τα συστηματα αυτοματισμου που νομίζεις) αλλά προϋποθέτει ο 1ος και ο 3ος να παιρνουν ρεύμα από το ίδιο ρολόι ρεύματος (να που κολλά η ΔΕΗ). Δεν εχει σημασία αν εχεις διαφορερικους ηλεκτρολογικους πίνακες, αρκει να ειναι πίσω απο το ιδιο ρολοι δεη. 

Ενδεικτικές λύσεις plc

Με ασυρματο/ενσύρματο τελικό σημείο : http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575

Μονο ενσύρματη συνδεση : http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa4020pkit-500mbps-2-port-nano-powerline-ethernet-adapter-kit-p-PER.612589

δεν εχω αγοράσει τπτ απλος καποιος μ ειπε μια λυση 

Δημοσ.

Γράψε τοτε τη λύση γιατι μπορεί να εχει δικιο ή τελικά να μη σου κάνει. 

Αν πχ και το νεο router εχει ισχύ εκπομπής 100mW και κεραίες 5db τοτε θα εχεις προβλήματα από 3ο σε 1ο

Αν απο την άλλη βάλεις κεραία 5W μια χαρά θα πιάνει αλλά θα ψήνεις οτιδήποτε σε ενδιάμεσο. 

Τέσπα. Αν βρήκες λύση που σε βολευει με το καλο

Δημοσ.

Αφού είσαι διατεθειμένος να ανέβεις τόσο πολύ οικονομικά και με αμφίβολο αποτέλεσμα, καλύτερα πάρε ένα ζεύγος εξωτερικών ΑΡ NanoStation Loco M2 που θα τα βάλεις στο μπαλκόνι να βλέπονται μεταξύ τους. Θα έχεις 100% αξιόπιστο και σίγουρο αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Αφού είσαι διατεθειμένος να ανέβεις τόσο πολύ οικονομικά και με αμφίβολο αποτέλεσμα, καλύτερα πάρε ένα ζεύγος εξωτερικών ΑΡ NanoStation Loco M2 που θα τα βάλεις στο μπαλκόνι να βλέπονται μεταξύ τους. Θα έχεις 100% αξιόπιστο και σίγουρο αποτέλεσμα.

και τι κανουν  αυτα π εβαλες στο λινκ αυξανουν το σήμα και ετσι στο δωματιο μ θα εχω καλυτερη καλυψη ?

Δημοσ.

και τι κανουν  αυτα π εβαλες στο λινκ αυξανουν το σήμα και ετσι στο δωματιο μ θα εχω καλυτερη καλυψη ?

3ος router -> καλώδιο utp -> Κεραία Α στο μπαλκόνι 3ου -> ασύρματη συνδεση με κεραία Β στον 1ο -> καλώδιο utp -> routeraccess point στον 1ο -> καλή κάλυψη wifi σε ολο τον πρώτο.

Με δυο λογια θες δυο κεραίες που η μια θα βλέπει την άλλη (αρα μπαλκόνι , φωταγωγός κλπ) και μετά ενα router access point που θα μοιράζει το wifi internet σε ολο τον πρώτο. 

Για μενα ειναι ακριβή και too much λύση αλλά το δυσκολότερο κομμάτι ειναι ποιος θα στα σετάρει γιατί εσύ μονος σου δεν θα τα καταφέρεις. 

Τις λύσεις ethernet καλώδιο από 3ο->1ο 

και τα powerlines τα απορρίπτεις;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...