Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλεπω σε αυτον τον χαρτη, οτι καθε περιοχη εχει απο ενα dslam.

1)Το dslam ειναι το κεντρικο καφαο του ΟΤΕ και απο εκει παιρνουν ολοι οι παροχοι το ιντερνετ; Οσο πιο κοντα εισαι τοσο καλυτερο ιντερνετ εχεις;

2)Αν καποιος ειναι στα συνορα μιας περιοχης, θα παρει ιντερνετ απο το πιο κοντινο καφαο και ας βρισκεται σε διαφορετικη περιοχη;

3)Επισης παρατηρω ADSL/VDSL OTE. Αυτα ειναι καθαρα για τους συνδρομητες ΟΤΕ; Παρατηρω οτι τα VDSL OTE στην περιοχη μου ( Βυρωνας ) ειναι κυριολεκτικα παντου! Εγω που εχω Cyta, επωφελουμαι απο αυτα;

4)Οταν λεμε οτι κανουν εργασιες για οπτικες ειναι, τι ακριβως εννοουμε; Τo VDSL ή κατι καλυτερο;

5) Το vdsl υπαρχει χρονια, αλλα αυτα τα καφαο μπαινουν τωρα. Πως επαιρναν οι πελατες τις ταχυτητες του dsl; Απο το dslam;

**

Απο τα λιγα που διαβασα, θα εχω VDSL μεσω χαλκου και οχι μεσω οπτικων ινων.. Σωστα; Αν θα μπορουσα να εχω cosmote vdsl μεσω οπτικης ινας, με 35 ευρω το μηνα που λεει για το double play.. Τοτε εκανα λαθος που εκανα 24μηνο συμβολαιο με την cyta..

Δημοσ.

Το ειχα διαβασει παλαιοτερα. Πιο πολυ με ενδιαφερει αυτο εδω :

Απο τα λιγα που διαβασα, θα εχω VDSL μεσω χαλκου και οχι μεσω οπτικων ινων.. Σωστα; Αν θα μπορουσα να εχω cosmote vdsl μεσω οπτικης ινας, με 35 ευρω το μηνα που λεει για το double play.. Τοτε εκανα λαθος που εκανα 24μηνο συμβολαιο με την cyta..

Επισης θα μπορουσα να τους ρωτησω αν θα παιρνω ιντερνετ απο το κεντρικο dslam ή απο καποια καμπινα του οτε, αν υπαρχει κοντα μου; Αυτοι το κανονιζουν;

Δημοσ.

Με αυτα που ρωτας συμπεραινει κανεις οτι δεν το εχεις διαβασει.

Οτι υπηρεσια μπορει να σου δωσει ο ΟΤΕ σου δινουν και οι αλλοι παροχοι, απλα νοικιαζουν την ινα απο τον ΟΤΕ ,αν μιλουσαμε για FTTH.

Δημοσ.

Βλεπω σε αυτον τον χαρτη, οτι καθε περιοχη εχει απο ενα dslam.

1)Το dslam ειναι το κεντρικο καφαο του ΟΤΕ και απο εκει παιρνουν ολοι οι παροχοι το ιντερνετ; Οσο πιο κοντα εισαι τοσο καλυτερο ιντερνετ εχεις;

2)Αν καποιος ειναι στα συνορα μιας περιοχης, θα παρει ιντερνετ απο το πιο κοντινο καφαο και ας βρισκεται σε διαφορετικη περιοχη;

3)Επισης παρατηρω ADSL/VDSL OTE. Αυτα ειναι καθαρα για τους συνδρομητες ΟΤΕ; Παρατηρω οτι τα VDSL OTE στην περιοχη μου ( Βυρωνας ) ειναι κυριολεκτικα παντου! Εγω που εχω Cyta, επωφελουμαι απο αυτα;

4)Οταν λεμε οτι κανουν εργασιες για οπτικες ειναι, τι ακριβως εννοουμε; Τo VDSL ή κατι καλυτερο;

5) Το vdsl υπαρχει χρονια, αλλα αυτα τα καφαο μπαινουν τωρα. Πως επαιρναν οι πελατες τις ταχυτητες του dsl; Απο το dslam;

**

Από τις ερωτήσεις αυτές αλλά και άλλες που έχεις αναρτήσει, προκύπτει ότι δεν έχεις διαβάσει σχετικά άρθρα για το θέμα.

1. τα dslam είναι εγκατεστημένα στα ΑΚ του ΟΤΕ και τα minidslam στις νέες καμπίνες (KV) που συνδέονται με οπτική ίνα με το ΑΚ.

2. Τα όρια μιας περιοχής που καλύπτει το ΑΚ δεν ταυτίζονται κατ' ανάγκη με τα διοικητικά όρια των δήμων. Στην Αττική και σε άλλες μεγάλες πόλεις σίγουρα. Στο χάρτη μπορείς να δεις τα όρια κάθε ΑΚ.

3. Από το νέο δίκτυο του ΟΤΕ (νεα KV) δίνουν vdsl οι εναλλακτικοί αγοράζοντας χονδρική από τον ΟΤΕ. Η Cyta νομίζω ότι δεν δίνει.

4. Εργασίες γίνονται και θα γίνονται όχι μόνο για το vdsl αλλά και το vectoring. Επίσης, ανατέθηκε και σε εναλλακτικούς η επέκταση νέου δικτύου σε περιοχές που δεν έχει επεκτείνει ο ΟΤΕ.

5. Η εγκατάσταση νέου δικτύου του ΟΤΕ άρχισε πριν από λίγα χρόνια και συνεχίζεται.

6. Σε όσες περιοχές λειτουργεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ, οι συνδρομητές παίρνουν vdsl από KV από παρόχους που δίνουν από KV, και όσοι είναι σε παρόχους που δεν δίνουν από KV, όπως εσύ, παίρνουν από το ΑΚ αν βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 800μ. περίπου με τις γνωστές απώλειες αφού συνδέονται με το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες φιλε μου.. Σε αναμονη τοτε.. Αλλα και 28+Mbps να πιανω, απο τα 14 που εχω τωρα, μια χαρα θα ειμαι. Εξαλλου η τιμη ειναι ακριβως η ιδια, καθως αφαιρεσα το cytavision και 5 ωρες για κινητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...