Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμπέρασμα μου είναι 24αρα σύνδεση δεν παίρνει κανείς ακόμη και αν το σπίτι σου είναι μέσα στο αστικό κέντρο φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες των εταιρειών όπως και με το vdsl θα σκαρφίζονται ένα κάρο δικαιολογίες ίδωμεν εδώ  θα είμαστε και θα διαβάζουμε διάφορα κάθε φορά σχετικά με το θέμα.    

Συνεχίζω να σου απαντω γιατί διαφωνώ με τη λογική της ομαδοποιησης/τσουβαλιάσματος , οταν εχεις τοσο μεγαλη διασπορα δειγματος και συνθηκών. 

Εχω δει γραμμή 23700, αλλά η τυπισα μένει ακριβώς δίπλα στο τεχνικό κτίριο του οτε της πόλης. Κυριολεκτικά τοίχο-τοίχο. 

Εγω έχω σταθερα 19+ και αν ζορισω το snr φτανω 20500. Δεν το κάνω λόγω αποτελεσματος σταθερότητας

Εχω αρκετους φιλους που ειναι στο 16-18, οπως εχω και φιλους που ειναι στο 4-6

Γενικά εχω δει ολη τη γκάμα.

Αρα το "κανεις" καταρρίπτεται και η στατιστική επιβεβαιώνει τη Γκαουσιανή κατανομή, ισως μετατοπισμένη περιπου 2Mbps προς το μηδεν (αριστερα). 

Αν ίσχυε ο ισχυρισμός σου, οι "παραπάνω" θα σταματούσαμε στο 11-12 και οι "παρακάτω" θα αναβαν κεριά στο άγιο θαυμα που εφτασαν τα 8-9.

Σου προτείνω λοιπον να ανοιξεις τη λογική σου και αν δεν μπορείς να κατανοήσεις πως λειτουργεί το dsl, μπες καλύτερα στη λογική "take it or leave it" γιατί θα καταντήσεις γραφικός. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Συμπέρασμα μου είναι 24αρα σύνδεση δεν παίρνει κανείς ακόμη και αν το σπίτι σου είναι μέσα στο αστικό κέντρο φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες των εταιρειών όπως και με το vdsl θα σκαρφίζονται ένα κάρο δικαιολογίες ίδωμεν εδώ  θα είμαστε και θα διαβάζουμε διάφορα κάθε φορά σχετικά με το θέμα.

24αρι είναι δύσκολο, πρέπει να είσαι 400-450m το πολύ και πάλι δεν είναι σίγουρο λόγω παρεμβολών. Όσο πιο κοντά από τα 400μ βέβαια τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες.

VDSL όμως αν η περιοχή έχει τις καινούριες υπαίθριες καμπίνες δεν έχεις πρόβλημα για 30 και οι περισσότεροι μπορούν και 50. Πχ ξάδερφος κοντά στα 500m από την καμπίνα κλειδώνει στα 50, πόσο μάλλον άλλοι που τις έχουν στην μισή (αν όχι μικρότερη) απόσταση.

Τώρα που θα μπει κι η τεχνολογία του Vectoring, η οποία μειώνει σημαντικά τις παρεμβολές στο VDSL (μόνο), θα δωθούν και μεγαλύτερα πακέτα, 100 και 200Mbps...

Δημοσ.

Και να προσθέσω οτι στατιστικά ανοίγονται θέμα οταν υπάρχει προβλημα και σπάνια οταν δεν υπάρχει. 

Αν ο Χ ανοιξει θεμα "Εβαλα Χ εταιρεία και πιάνω 23 (49 σε v)" επιζητά κράξιμο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σου προτείνω λοιπον να ανοιξεις τη λογική σου και αν δεν μπορείς να κατανοήσεις πως λειτουργεί το dsl, μπες καλύτερα στη λογική "take it or leave it" γιατί θα καταντήσεις γραφικός. 

Η λογική μου είναι ανοιχτή άλλα δεν θέλω να συνεχίσω άλλο την κουβέντα όσο αφορά τους χαρακτιρησμούς  περί γραφικού καλύτερα να της κρατήσεις  για τον εαυτό σου εγώ σε όλοι την μεταξύ μας κουβέντα μιλούσα κόσμια.  

Επεξ/σία από driverpit
  • Confused 1
Δημοσ.

Μια αλλη λύση ειναι ο εκάστοτε χρήστης να εχει router που επιτρέπει το σκάλισμα του snr και να κάνει μονος του τις δοκιμές, αλλά αυτό προυποθέτει η εταιρεία να εχει ξεκλειδωτο το snr, ο χρηστης να αγορασει αλλο router και επισης ο χρηστης να εχει γνώσεις. ΔΕΝ ξερω αν η cyta εχει ξεκλειδωτο το snr ή περιορισμους λόγω voip αλλά για τα αλλα 2 (router-γνωσεις χρηστη) η συντριπτική πλειοψηφία εχει μαυρα μεσάνυχτα. Σε αντιστοιχία, σκέψου πόσοι κατοχοι αυτοκινητων ξέρουν να ρυθμίσουν μονοι του το ρελαντί ή το χρονισμό του κινητήρα. Εγω δεν ξέρω παρόλο που οι σπουδες μου συμπεριλαμβάνουν γνώσεις μηχανολογίας.

Cyta εχω και εχουν κλειδωμενο το noise margin. Επειδη ξεχασα να το γραψω, περυσι ειχα ζητησει fastpath, μου ειπαν για αρχει να μειωναμε λιγο το noise. Νομιζω ηταν στο 10 και τωρα ειναι εκει στο 8,5. Ισως για αυτο να επεσα λιγο σε ταχυτητες.. Βεβαια απο τοτε εχω και καλυτερα ping στα παιχνιδια.  Παντως σε Ping που κανω μεσω cmd πχ στο www.cyta.gr εχω average 20ms. Λογικα με fastpath θα ειχα λιγοτερο απο 10ms.

. Για αυτό οταν θελουμε να δουμε σε τι ταχυτητες κλειδώνουμε κατεβάζουμε ενα μεγαλο αρχείο από τον πάροχο και η ταχυτητα θα ειναι η "πιο κοντινή" στην πραγματική.

Πως θα κατεβασω ενα αρχειο απο τον παροχο;

Στην VDSL κιόλας που είναι πιο ευαίσθητη από την ADSL τα πράγματα είναι απαισιόδοξα αν παίρνεις μέσω Αστικού Κέντρου κι όχι μέσω των νέων καμπίνων (KV) του ΟΤΕ που βρίσκονται στα πεζοδρόμια. Επιπλέον επηρεάζεται σημαντικά περισσότερο από την ADSL αν δεν είναι σωστή η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού.

Τωρα προφανως και με γειωσες.. Σιγουρα η Cyta θα μου δωσει ιντερνετ απο το DSLAM που παιρνω και τωρα ιντερνετ. Αληθεια πως μπορω να το μαθω αυτο; Οταν λες σωστη καλωδιωση; Τι μπορω να κανω για να βελτιωσω την κατασταση; Ακουσα οτι με το φιλτρο ισως εχεις καποια μικρη αυξηση.

υπαρχει  και το αλλο , να συντονιζεις στα 17 μια χαρα και να σε κρεμανε αλλου και να πηγαινεις στα 9 με κατι Ping 1000ms στα online

Δεν καταλαβα τι θελεις να πεις. Με μπερδεψε η διατυπωση της προτασης. Απο ping παντως ειμαι αρκετα καλα τον τελευταιο καιρο. Λογικα εφτιαξε και η league of legends τους servers της.. Πχ στον west που παιζω τωρα εχω σταθερα 69ms χωρις κανενα ανεβοκατεβασμα.

Δημοσ.

Πως θα κατεβασω ενα αρχειο απο τον παροχο;

Βρίσκεις κάτι μεγαλο που φιλοξενείται στους servers του παροχου σου και το κατεβαζεις με καλωδιο και wifi και βλεπεις τι ταχυτητες πιάνεις

Αν πχ ήσουν οτενετ θα σου ελεγα απο το 

http://ftp.otenet.gr/linux/ubuntu-releases/17.04/

ενω για φορτηνετ απο το

http://ftp.forthnet.gr/pub/CentOS/7/isos/x86_64/

Για cyta δεν ξερω

• Super Moderators
Δημοσ.

Τωρα προφανως και με γειωσες.. Σιγουρα η Cyta θα μου δωσει ιντερνετ απο το DSLAM που παιρνω και τωρα ιντερνετ. Αληθεια πως μπορω να το μαθω αυτο; Οταν λες σωστη καλωδιωση; Τι μπορω να κανω για να βελτιωσω την κατασταση; Ακουσα οτι με το φιλτρο ισως εχεις καποια μικρη αυξηση.

Περιοχή? Βγάζει διαθεσιμότητα για 50 ή μόνο για 30 ή 35?

Για την καλωδίωση η Cyta έχει ένα pdf που τα εξηγεί αναλυτικά 

Αυτό πρέπει να είναι https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

To θέμα είναι να μην υπάρχει παράλληλη καλωδίωση και προφανώς το router να είναι στην 1η πριζα.

Δημοσ.

Για οικονομία bandwidth και traffic. Φαντάσου ένα εστιατόριο που εχει χαρτοπετσέτες σε ενα μονο σημείο σε ολο το εστιατοριο και πρεπει ολοι να πηγαινουν εκεί να παιρνουν. Μπαχαλο, ασκοπες μετακινήσεις, καθυστερήσεις, κλπ. Βάζει λοιπον σε καθε τραπεζι και ολα κυλανε πιο ήρεμα. 

Παλιότερα (πριν πολλά χρόνια) ήταν ακομα πιο απαραίτητο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...