Luxx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Οριστε τα στατιστικα απο την γραμμη. Βεβαια δεν πιανω ουτε οσο λεει οτι υποτιθεται θα επρεπε να πιανω.. Ποσο μαλλον το μεγιστο που λεει μετρηθηκε; Στο speedtest πιανω μεγιστο 14,50Mbps. Θεωρουμαι και απο τους τυχερους; Πως γινεται το μοντεμ να κλειδωνει στα 17+ και εγω να πιανω μονο 14,50; Μεγιστη ταχυτητα που κατεβαζω ειναι στα 1,90 αλλα ενα φεγγαρι ειχε πιασει και 2,05 νομιζω ( μια φορα στα 2 χρονια! ) Δε ξερω αν τραβαει καθολου ιντερνετ η cytavision που εχω ή το τηλεφωνο που ειναι voip. Βεβαι την τηλεοραση την εχω κλειστη. Το ξερω οτι ειμαι πανω απο τον μεσο ορο, απλα αναρωτιεμαι τι ακριβως μου κοβει την ταχυτητα. Αμα κλειδωνε το μοντεμ στα 14,5 δε θα ειχα θεμα. Και για να μπω και στο θεμα ( ΛΟΛ!! ). Ποσο λετε οτι θα πιανω περιπου με VDSL ( εως ) 50; Ειμαι στα 800 μετρα απο το καφαο. Θα εχω τουλαχιστον κοντα στα 30Mbps; Μια χαρα θα ειμαι αν διπλασιαστει η ταχυτητα.. Και τι γινεται με το Ping και την γραμμη; Με νοιαζει γιατι παιζω αρκετα online games. Θα ειναι πιο ασταθης η γραμμη; Καλυτερο ή χειροτερο ping;
NikosKallithea Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μια χαρά είσαι, η ταχύτητες μετριούνται μέχρι τον πάροχο και όχι μέχρι την Αμερική και το speedtest Αν θες να μετρήσεις το download θα πρέπει να πας στο αποθετήριο του παρόχους σου και να κατεβάσεις απο εκεί ενα αρχείο
Luxx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Ναι αλλα ετσι οι ταχυτητες αυτες ειναι πλασματικες.. Παντως συμφωνα με αυτο το αρθρο, θα πρεπει να πιανω απο 20Mbps..
Damachi Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 κοντα στα 30Mbps με μεγαλυτερο Ping . Παροχος ?
isay Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Ναι αλλα ετσι οι ταχυτητες αυτες ειναι πλασματικες.. Δυο πραγματα τα οποια ειναι ξεχωριστα. Πρώτον σχεδόν όλες οι εταιρείες κλειδώνουν τη γραμμή χαμηλότερα απο το attainable rate για λόγους σταθερότητας της γραμμής (οπου γραμμή περιλαμβάνει και τη συνδεσμολογία της πολυκατοικίας/σπιτιου σου). Αν το έβαζαν στα όρια του attainable τοτε η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών θα ειχε συχνά disconnections, διακοπές στο τηλεφωνο (σε voip πάντα), κλπ. Δηλαδη οι περισσότεροι πελάτες θα ειχαν "προβλήματα" αρα δυσαρεστημένοι πελάτες, αρα χαμενοι πελάτες. Προτιμουν λοιπον να παιζουν εκ του ασφαλους. Ας κλειδώνουν λιγο χαμηλότερα αλλά ας ειναι σταθερή η γραμμή. Βέβαια αυτό γινεται αυτόματα με ενα ποσοστό ασφάλειας. Σε εσένα πχ ειναι -3Mbps επειδή εισαι στα 20, αλλά αν ήσουν στα 4 δεν θα στο έκανε 1Mbps. Πάει "κάπως" αναλογικά. Η άλλη λύση θα ήταν να κάθονται σε κάθε πελάτη και να πειράζουν χειροκίνητα το snr (εκεί ειναι η ρυθμιση πόσο κοντά στο οριο θα κλειδώνεις) και σε συνεχή/τακτική επικοινωνία με τον πελάτη να βρουν ποιο ειναι το σημείο που η γραμμή παίζει αρκετά σταθερά αλλα οσο πιο κοντα στο attainable. Οπως κατανοείς αυτό ειναι πρακτικά ΑΔΥΝΑΤΟ να το κάνει γιατί θα χρειαζονταν απειρες εργατώρες και προσωπικό (άρα κόστος). Επίσης αυτό το "οριο" δεν ειναι σταθερό. Επιρεάζεται απο πολλές παραμέτρους, ακομα και απο τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή αλλαγες στο σπιτι (π.χ. αλλαξες μια συσκευή). Μπαχαλο. Φαντάσου ολοι οι κάτοχοι οχημάτων της ΤΑΔΕ μάρκας να πρεπει να πηγαινουν τακτικά συνεργείο για να ρυθμίζουν χειροκίνητα τον κινητήρα. Στην αρχή κάθε μέρα και μετα ανα τακτά διαστήματα. Για τα παραπάνω, οι εταιρίες προτιμουν "αυτοματο χαμηλοτερο οριο ασφαλείας". Μια αλλη λύση ειναι ο εκάστοτε χρήστης να εχει router που επιτρέπει το σκάλισμα του snr και να κάνει μονος του τις δοκιμές, αλλά αυτό προυποθέτει η εταιρεία να εχει ξεκλειδωτο το snr, ο χρηστης να αγορασει αλλο router και επισης ο χρηστης να εχει γνώσεις. ΔΕΝ ξερω αν η cyta εχει ξεκλειδωτο το snr ή περιορισμους λόγω voip αλλά για τα αλλα 2 (router-γνωσεις χρηστη) η συντριπτική πλειοψηφία εχει μαυρα μεσάνυχτα. Σε αντιστοιχία, σκέψου πόσοι κατοχοι αυτοκινητων ξέρουν να ρυθμίσουν μονοι του το ρελαντί ή το χρονισμό του κινητήρα. Εγω δεν ξέρω παρόλο που οι σπουδες μου συμπεριλαμβάνουν γνώσεις μηχανολογίας. Με δυο λογια, σου δινω κατευθυνση ερευνας αλλα για το αν γινεται με cyta, πρεπει να το ψάξεις μονος και μετα μοιράσου την εμπειρία σου μαζί μας. Θα σου πω αντίστοιχο παραδειγμα σε forthnet/nova που το εκανα σχετικά προσφατα. Γραμμή με attainable 20500, κλειδωνα κάπου στα 16800. απλή adsl χωρις voip. Ηξερα οτι το snr ειναι ξεκλειδωτο σε nova, οποτε αγορασα το asus DSL-N14U. Ζητησα πρωτα απο την εταιρεία να με γυρίσει σε fast path (δεν ειναι αναγκαίο, αλλά "κάπως βοηθά" ) και μετα αρχισα το σκάλισμα του snr (μεσα απο το router). Εφτασα να κλειδώνω στα 20400 αλλά η γραμμή χάλια (λογικό γιατι την τεντωσα). Αρχισα να κατεβάζω ταχυτητες και πλεον ειμαι σταθερα καπου στα 19000 (αρχικά ήμουν στα 16800). με πολύ σταθερή γραμμή. Μέ επαιρνε να ανεβω κι αλλο αλλά ήθελα οριο ασφαλείας. Ολα αυτά υπο συθήκες (εταιρεία, απλο adsl, γνώσεις, ειδικο router, κλπ). Δεν ξερω τι γινεται σε cyta. Με δυο λογια αν για σενα το 0.5 ειναι σημαντικό (αν και λιγο υπερβολικό οταν εχεις 17), τοτε ειτε βάλε vdsl ή τεντωσε τη γραμμή της adsl, ακομα κι αν χρειαστεί να αλλαξεις παροχο. Στα υποψη οτι στο μελλον ολοι θα γινουν voip. Εγω όπως σε κόβω (απο γνωσεις και τροπο σκέψης-αναγκες) θα σου προτεινα να δεις πως θα πας σε vdsl. Ακομα και 30 να εισαι (που ειναι το "χαμηλο" θα εισαι πολύ ευχαριστημένος. Το πόσο θα ειναι εξαρτάται κυρίως απο την αποσταση απο το καφαο ΣΥΝ τον πάροχο. Π.χ. ο οτε θα σου δώσει vdsl απο το καφαο (εφοσον ειναι απο τις καινουργιες καμπινες), ενω άλλος πάροχος μπορει να σου δώσει απο το καφαο ή από το τεχνικό κέντρο (δηλαδη μεγαλύτερη αποσταση). Το δευτερο, ειναι το πλασματικες. Αν συγκρίνεις download απευθείας απο τον πάροχο με το speedtest, το "πιο" πλασματικό ειναι το speedtest. Εχει μεγαλύτερο σφάλμα. Για αυτό οταν θελουμε να δουμε σε τι ταχυτητες κλειδώνουμε κατεβάζουμε ενα μεγαλο αρχείο από τον πάροχο και η ταχυτητα θα ειναι η "πιο κοντινή" στην πραγματική. 1
driverpit Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουν οι περισσότερες εταιρείες στο 70% των πελατών τους περίπου το 1/3 της ταχύτητας της γραμμής τους σε ADSL περίπου 8 με 10 Mbs προφασίζονται δε την απόσταση του καλωδίου από το dslam μέχρι και το σπίτι σου και αλλά πολλά. Τώρα με το vdsl ακούω διάφορα ότι αν είσαι 30-35 η γραμμή σου και μιλάω για vdsl 50 είναι καλά ότι δεν μπορεί να δώσει παραπάνω η γραμμή να δω τώρα που η απόσταση του χαλκού μίκρυνε περίπου όλοι είναι 300- 500 μέτρα από τα καινούργια τι άλλες δικαιολογίες θα βρούνε να πούνε στον κόσμο. 1
isay Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουν οι περισσότερες εταιρείες στο 70% των πελατών τους περίπου το 1/3 της ταχύτητας της γραμμής τους σε ADSL περίπου 8 με 10 Mbs προφασίζονται δε την απόσταση του καλωδίου από το dslam μέχρι και το σπίτι σου και αλλά πολλά. Τώρα με το vdsl ακούω διάφορα ότι αν είσαι 30-35 η γραμμή σου και μιλάω για vdsl 50 είναι καλά ότι δεν μπορεί να δώσει παραπάνω η γραμμή να δω τώρα που η απόσταση του χαλκού μίκρυνε περίπου όλοι είναι 300- 500 μέτρα από τα καινούργια τι άλλες δικαιολογίες θα βρούνε να πούνε στον κόσμο. Σε κρίνω λίγο υπερβολικό. Θεωρείς λογικό στο 70% των πελατών τους, να τους δίνουν το 30% της γραμμής; Να μου πεις οτι στο 70% δίνουν 15-20% ΚΑΤΩ απο το μεγιστο της γραμμής θα το δεχομουν για τους λόγους που ανεφερα παραπάνω, αλλά αυτό που γράφεις εσύ δεν ισχύει. Επισης ναι οι περιορισμοι στο χαλκό ισχύουν και οι παραγοντες που επηρεάζουν την τελική ταχύτητα ειναι πολλοί και πάντα βλέπεις κατά περιπτωση, οχι στο συνολο. Αν εισαι vdsl over adsl ειναι αλλες ταχυτητες. Αν εισαι κοντά σε καφαο που ΕΧΕΙ vdsl εχεις άλλες ταχυτητες, κλπ.Η γενικοποίηση ειναι λάθος προσεγγιση. Ξέρω προσωπικά περιπτωση που εβαλε vdsl και έφτανε μεσα στο σπιτι του 35-36Mbps. Χτυπιόταν οτι πλήρωνε για 50αρι (το ΕΩΣ το αγνοούσε). Είχε πρήξει το support της εταιρείας (οχι οτε). Πήγα (λόγω κοινου γνωστού και χωρις να εχω σχέση με την εταιρεία) και ειδα τι γινονταν. Στο κουτί της πολυκατοικίας έφτανε 46, αλλά λόγω χαλια καλωδίωσης και συνδεσμολογία ως το σπιτι του (πρίζες, τηλεφωνα, συναγερμός) ειχε τοσο παρασιτο που επεφτε στα 35. Τέτοιους περιεργους δεν τους θελω, οποτε του χρεωσα ενα δεκαρικο για τον έλεγχο και του ειπα να βρει άλλον να του περασει γραμμή και να ελεγξει γραμμές/φιλτρα/κλπ. Εμαθα πως το έκανε και τώρα κλειδώνει στα 45. Ποιος εφταιγε σε αυτη την περιπτωση, η εταιρεία ή ο πελάτης που δεν ηξερε το θέμα αλλά παραλληλα αρνιόνταν να φερει τεχνικό;
heavyrain Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 διαβασε τα απειρα θεματα που εχουν ανοιχτει εδω και ρωτανε τα ιδια και τα ιδια. θα βρεις ολες τις απαντησεις. 1
driverpit Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Σε κρίνω λίγο υπερβολικό. Θεωρείς λογικό στο 70% των πελατών τους, να τους δίνουν το 30% της γραμμής; Να μου πεις οτι στο 70% δίνουν 15-20% ΚΑΤΩ απο το μεγιστο της γραμμής θα το δεχομουν για τους λόγους που ανεφερα παραπάνω, αλλά αυτό που γράφεις εσύ δεν ισχύει. Η γενικοποίηση ειναι λάθος προσεγγιση. Ξέρω προσωπικά περιπτωση που εβαλε vdsl και έφτανε μεσα στο σπιτι του 35-36Mbps. Χτυπιόταν οτι πλήρωνε για 50αρι (το ΕΩΣ το αγνοούσε). Είχε πρήξει το support της εταιρείας (οχι οτε). Πήγα (λόγω κοινου γνωστού και χωρις να εχω σχέση με την εταιρεία) και ειδα τι γινονταν. Στο κουτί της πολυκατοικίας έφτανε 46, αλλά λόγω χαλια καλωδίωσης και συνδεσμολογία ως το σπιτι του (πρίζες, τηλεφωνα, συναγερμός) ειχε τοσο παρασιτο που επεφτε στα 35. Τέτοιους περιεργους δεν τους θελω, οποτε του χρεωσα ενα δεκαρικο για τον έλεγχο και του ειπα να βρει άλλον να του περασει γραμμή και να ελεγξει γραμμές/φιλτρα/κλπ. Εμαθα πως το έκανε και τώρα κλειδώνει στα 45. Ποιος εφταιγε σε αυτη την περιπτωση, η εταιρεία ή ο πελάτης που δεν ηξερε το θέμα αλλά παραλληλα αρνιόνταν να φερει τεχνικό; Σε εμένα το ίδιο γινότανε με nova 6 χρόνια συνδρομητής απόσταση από το αστικό κέντρο της περιοχής μου 1700 μέτρα τα πρώτα 4 χρόνια μια χαρά συγχρόνιζα στα 11 χωρίς επανεκκινήσεις σταθερή γραμμή χωρίς προβλήματα ούτε στη φωνή ούτε στο ίντερνετ Των τελευταίο ενάμιση χρόνο άρχισαν τα όργανα κάθε μέρα σχεδόν επανεκκίνηση το ρούτερ από μόνο του κλείδωνε στα 8.5 η ταχύτητα τούς πήρα τηλέφωνο από τα πολλά μου λένε να σας στείλουμε τεχνικό να κάνει έλεγχο στην γραμμή σας τούς λέω μην στείλετε έχω αλλάξει πρίζες η καλωδίωση του σπιτιού είναι εντάξει μέχρι και στο κουτί τής πολυκατοικίας. Καλά μου λένε από το τηλέφωνο έτσι λένε όλοι ο υποτιθέμενος τεχνικός τους του λέω τα του σπιτιού μου τα έχει τσεκάρει φίλος τεχνικός από τον ΟΤΕ οπότε δεν παίζει να βρείτε το παραμικρό μου λέει δεν θα σας χρεώσουμε του λέω στείλτε τον. Πράγματι μετά από 20 μέρες περίπου ήρθε ένας τεχνικός έκανε έλεγχο και δεν βρήκε το παραμικρό στην γραμμή μου. Το αποτέλεσμα έπρεπε να δούνε την αίτηση φορητότητας που είχα κάνει να μεταφέρω την γραμμή μου σε άλλον πάροχο για να διορθωθεί το πρόβλημα μου έστειλαν απευθείας καινούργιο ρούτερ και ένα νέο προφίλ στην γραμμή μου και εδώ και ένα 3μηνο περίπου η γραμμή έχει επανέλθει στα 11Mbs σταθερά χωρίς επανεκκινήσεις. Εμένα προσωπικά με φτάσανε στα άκρα και το κορυφαίο που άκουσα από αυτούς αλλάξτε κατοικία να πάτε ποιο κοντά στο αστικό κέντρο να έχετε καλύτερη ταχύτητα. http://www.cnn.gr/tech/story/71734/xamiles-taxytites-gia-toys-ellines-xristes-toy-internet Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2017 από driverpit 1
isay Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Οκ, ηταν ενα μεμονωμένο συμβάν και καλά έκανες και το κυνήγησες (ήξερες και μπορούσες), αλλά πως κατέληξες στο συμπερασμα ότι στο 70% των πελατών τους δίνουν το 30% της μέγιστης γραμμής;
driverpit Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Οκ, ηταν ενα μεμονωμένο συμβάν και καλά έκανες και το κυνήγησες (ήξερες και μπορούσες), αλλά πως κατέληξες στο συμπερασμα ότι στο 70% των πελατών τους δίνουν το 30% της μέγιστης γραμμής; Υπάρχουν σαν το δικό μου συμβάν εκατοντάδες σε κάθε εταιρεία όποτε δεν θεωρώ το δικό μου πρόβλημα μεμονωμένο. Δεν κατέληξα σε συμπέρασμα απορία είναι και απόρησα τα εξής. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουν οι περισσότερες εταιρείες στο 70% των πελατών τους περίπου το 1/3 της ταχύτητας της γραμμής τους σε ADSL περίπου 8 με 10 Mbs Διαβάζοντας το άρθρο παρακάτω http://www.cnn.gr/tech/story/71734/xamiles-taxytites-gia-toys-ellines-xristes-toy-internet 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Ο συγχρονισμός επηρεάζεται από την εξασθένιση του σήματος κι από παρεμβολές. Όσο μεγαλύτερη είναι η καλωδιακή απόσταση από το DSLAM τόσο χαμηλότερος είναι ο συγχρονισμός κι όσο περισσότερες παρεμβολες τόσο πιο κάτω πέφτει, επιπλέον. Κακά τα ψέματα το "last mile" (aka χάλκινο δίκτυο) είναι σε κακή κατάσταση, οπότε χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα από το να είσαι "απλά" μακρυά από το DSLAM. Πάνω σε αυτά προστίθεται και το γεγονός ότι ο ένας χρήστης ADSL (και VDSL) προκαλεί παρεμβολές στον άλλον, οπότε οσο περισσότεροι υπάρχουν τόσο πιο χάλια είναι η κατάσταση. Στο τέλος αν είναι και κάπως κακή η εσωτερική καλωδίωση στο σπίτι το αποτελειώνει το πράγμα... Στην VDSL κιόλας που είναι πιο ευαίσθητη από την ADSL τα πράγματα είναι απαισιόδοξα αν παίρνεις μέσω Αστικού Κέντρου κι όχι μέσω των νέων καμπίνων (KV) του ΟΤΕ που βρίσκονται στα πεζοδρόμια. Επιπλέον επηρεάζεται σημαντικά περισσότερο από την ADSL αν δεν είναι σωστή η εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. 1
isay Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουν οι περισσότερες εταιρείες στο 70% των πελατών τους περίπου το 1/3 της ταχύτητας της γραμμής τους σε ADSL περίπου 8 με 10 Mbs Γιατί υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοι στο χαλκό που βασίζονται στις τεχνικές προδιαγραφές του dsl και το στατιστικό αποτέλεσμα βγαίνει από τον τρόπο ΓΕΝΙΚΗΣ εγκατάστασης τηλεφωνικου δικτύου το οποίο ξεκίνησε πριν απο 60+ χρονια. Ετσι απλά. 1
Damachi Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 υπαρχει και το αλλο , να συντονιζεις στα 17 μια χαρα και να σε κρεμανε αλλου και να πηγαινεις στα 9 με κατι Ping 1000ms στα online
driverpit Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Γιατί υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοι στο χαλκό που βασίζονται στις τεχνικές προδιαγραφές του dsl και το στατιστικό αποτέλεσμα βγαίνει από τον τρόπο ΓΕΝΙΚΗΣ εγκατάστασης τηλεφωνικου δικτύου το οποίο ξεκίνησε πριν απο 60+ χρονια. Ετσι απλά. Συμπέρασμα μου είναι 24αρα σύνδεση δεν παίρνει κανείς ακόμη και αν το σπίτι σου είναι μέσα στο αστικό κέντρο φούμαρα και μεταξωτές κορδέλες των εταιρειών όπως και με το vdsl θα σκαρφίζονται ένα κάρο δικαιολογίες ίδωμεν εδώ θα είμαστε και θα διαβάζουμε διάφορα κάθε φορά σχετικά με το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα