Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά. Έχω το Lenovo Y510p και ο εργοστασιακός του δίσκος είναι έτοιμος για απόσυρση καθώς εντοπίζονται αρκετά bad sectors και errors. Σκεφτόμουν λοιπόν την αγορά ssd για να τον αντικαταστήσω και είμαι μεταξύ του Crucial MX300 525GB και Samsung 850 Evo 500GB. Λόγω του ότι θα είναι ο μοναδικός δίσκος του συστήματος καθώς το συγκεκριμένο λάπτοπ διαθέτει 2 κάρτες γραφικών και η δεύτερη κάρτα βρίσκεται στο σημείο που συνήθως υπάρχει το DVD ή μπαίνει ο δεύτερος δίσκος κατέληξα στα 500GB. Ο τωρινός δίσκος είναι 1TB. Ο φόβος τώρα που έχω είναι ότι το σύστημα θα δουλεύει καθημερινά θα μπουν και κάποια παιχνίδια μέσα αλλά κυρίως θα χρησιμοποιείται για προγράμματα της Adobe. Ως γνωστών τα προγράμματα αυτά χρησιμοποιούν cache όσο φτιάχνεις το project σου. Υπάρχει περίπτωση η cache να εξαντλήσει την ζωή του δίσκου πολύ γρηγορότερα? Εννοείται πως download και κάποια από τα μεγάλα παιχνίδια θα μπαίνουν σε έναν εξωτερικό σκληρό. Αλλά και πάλι έχω αυτό τον προβληματισμό. Διαφορετικά σκέφτομαι να αγοράσω τον Seagate Firecuda 1TB και να μην έχω τα παραπάνω προβλήματα και τις φοβίες μην εξαντλήσω γρηγορότερα τον SSD δίσκο χάνοντας σε ταχύτητα. Δώστε μου τα φώτα σας. 

Δημοσ.

Είναι γεγονός ότι τα προγράμματα της Adobe θέλουν 'scratch disk', κάτι το οποίο μειώνει τη διάρκεια ζωής ενός SSD. Μη τρελένεσαι όμως. Η ζωή των SSD είναι τεράστια, πρέπει να γράφεις καθημερινά πολλές φορές όλη τη χωρητικότητά τους για να πάθουν ζημιά μετά από χρόνια.

Εάν παρ' όλα αυτά δε θέλεις να το έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, μην πάρεις TLC δίσκο, όπως αυτοί που κοιτάς. Πάρε κάποιον με MLC μνήμη, που έχουν αρκετά πιο μεγάλη διάρκεια ζωής.

Δημοσ.

Πιστεύεις θα μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα φλασάκι σαν scratch disk όποτε δουλεύω ή θα έχω πρόβλημα με την ταχύτητα? Έχεις να μου προτείνεις κάποιον ssd με mlc μνήμη?

Δημοσ.

Ξεκάθαρα θα έχεις πρόβλημα με την ταχύτητα. Τα φλασάκια —ακόμα και τα USB3— έχουν πολύ χαμηλές ταχύτητες για τέτοια χρήση.

Προσωπικά έχω καιρό ν' ασχοληθώ με την αγορά των SSDs, οπότε δε γνωρίζω ποιοι από τους 'φρέσκους" MLC δίσκους αξίζουν σαν αγορά. Καλύτερα να απευθυνθείς εδώ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...