Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θες μπαταρια 

Αν δεν μπορεις να την αλλαξεις τωρα σε κανα μαγαζι της γειτονιας ή δεν το κινεις μεχρι τοτε ή πρεπει να εχεις μαζι σου καλωδια και οπου σε αφησει να το βαλεις μπρος απο αλλο αυτοκινητο (αν υπαρχει) 

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Ελπίζω να γράφω στο σωστό τόπικ το θέμα.

Έχω ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο Hyundai i10 μοντέλο 2015 καινούριο από αντιπροσωπεία.

Το δάνεισα δυστυχώς στον πατέρα μου για μια βδομάδα. Το άφησε με τα πάντα ανοιχτά και έμεινε από μπαταρία. Του έδωσε ρεύμα με καλώδια για να λειτουργήσει.

Δύο εβδομάδες μετά ξαφνικά και ενώ όλα λειτουργούσαν κανονικά πάω να το βάλω μπροστά και δεν έπαιρνε. Το προσπάθησα 4 φορές μέχρι να πάρει. Να σημειώσω ότι όταν έβαζα το κλειδί στη μίζα έστριβε κανονικά και άναβε το ταμπλό κλπ.

Σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια και χειρότερα 7 φορές μέχρι να πάρει μπροστά και μάλιστα τις μισές δεν έκανε καν " θόρυβο" ότι πάει να πάρει. Επειδή δεν κάθομαι να τον ρωτήσω τι μπορεί άλλο να το έχει κάνει γιατί έφτασε σε σημείο μέχρι και να το ρίχνει πάνω μου ( που πραγματικά δεν ευθύνομαι γιατί έκανα όλα τα σέρβις στην ώρα τους και το αυτοκίνητο δεν είχε ποτέ πρόβλημα σε τίποτα μέχρι που του το έδωσα και το άφησε από μπαταρία και μου λέει και ότι δεν παίζει ρόλο που το άφησε!) θα ήθελα τα φώτα σας με το τι μπορεί να συμβαίνει. Να είναι μπαταρία; Να είναι κάτι άλλο; Δεν μπορώ να το πάω στο σέρβις γιατί ο υπεύθυνος επιστρέφει Τετάρτη. Κάθε συμβουλή και ιδέα δεκτή.

Μπαταρία ΤΕΛΟΣ

Δημοσ.

Έλεν UPS έχετε στο μαγαζί η στο σπίτι; αυτό το μηχάνημα που όταν πέφτει το ρεύμα κρατάει υπολογιστές κλπ ανοιχτούς;

Δημοσ.

Έλεν UPS έχετε στο μαγαζί η στο σπίτι; αυτό το μηχάνημα που όταν πέφτει το ρεύμα κρατάει υπολογιστές κλπ ανοιχτούς;

Τι σχεση εχει το ups με το αυτοκινητο ?

Δημοσ.

Τι σχεση εχει το ups με το αυτοκινητο ?

Αν δεν έχουν φορτιστή μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να φορτίσουν την μπαταρία για ένα βράδυ ώστε να έρθει λίγο στα ίσια της, άσχετα που χρειάζεται αλλαγή. Αυτά τα κολλήματα που έχουν μερικοί άνθρωποι όπως ο πατέρας της (χωρίς παρεξήγηση) που κάνουν τη ζημιά και μετά δεν παραδέχονται ειλικρινά δε τα καταλαβαίνω, αντί να βγάλει από μόνος του λεφτά και να πληρώσει για καινούρια μπαταρία, της λέει δεν φταίει ότι την ξελίγωσα, κάτι άλλο θα είναι...

Εμένα αν μου έκανε κάτι τέτοιο ο πατέρας μου στο δικό μου όχημα θα έκανα τράμπα τις μπαταρίες. Και άστον μετά να ψάχνει να βρει τι φταίει.

• Like 2
Δημοσ.

Τα ups για υπολογιστές είναι φτιαγμένα για να παρέχουν εναλλασσόμενο ρεύμα 220v, δεν είναι φτιαγμένα για να φορτίζουν μπαταρίες αυτοκινήτου.

• Like 1
Δημοσ.

Τα ups για υπολογιστές είναι φτιαγμένα για να παρέχουν εναλλασσόμενο ρεύμα 220v, δεν είναι φτιαγμένα για να φορτίζουν μπαταρίες αυτοκινήτου.

Η μπαταρία τους όμως είναι 12V. Όλο και κάποια 'βρωμοκομπίνα' μπορώ να σκεφτώ για να φορτίσω λίγο την μπαταρία του αυτοκινήτου.

:P 

Don't try this at home βέβαια. 

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο μπαμπας εχει αμαξι με καινουργια μπαταρια τοτε ξερεις τι πρεπει να κανεις αν εχει παλια απλα αφησε του ολο το βραδυ ανοιχτους του προβολεις και αυριο μαντεψε ποιος θα ψαχνει για μπαταρια.Παντως αμα η μπαταρια ειναι πεσμενη μην το ζοριζεις το κακομιρο να παρεις μπρος καθως ζοριζεις υπερβολικα πολυ το δυναμο και θα το παρεις στο χερι

Δημοσ.

Τα μικρά ups έχουν συνήθως μια μπαταρία 12v η οποία φορτίζεται από τον εσωτερικό φορτιστή του ups όταν είναι συνδεμένο στο δίκτυο. Σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φορτιστές συνδέοντας την μπαταρία του αυτοκινήτου εκεί που ήταν η μικρή, αργούν μεν άλλα φορτίζουν δε ακόμη και την τεράστια μπαταρία του αυτοκινήτου. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα τα χρησιμοποιήσεις με την μπαταρία του αυτοκινήτου για να τροφοδοτήσεις συσκευές με την αδιάλειπτη του ups. 

Δημοσ.

Η μπαταρία τους όμως είναι 12V. Όλο και κάποια 'βρωμοκομπίνα' μπορώ να σκεφτώ για να φορτίσω λίγο την μπαταρία του αυτοκινήτου.

:P

Don't try this at home βέβαια.

Don't try this σκέτο θα έλεγα εγώ. Εκτός και αν είσαι ο MavGyver ή έστω ο zorabn.

Τα μικρά ups έχουν συνήθως μια μπαταρία 12v η οποία φορτίζεται από τον εσωτερικό φορτιστή του ups όταν είναι συνδεμένο στο δίκτυο. Σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φορτιστές συνδέοντας την μπαταρία του αυτοκινήτου εκεί που ήταν η μικρή, αργούν μεν άλλα φορτίζουν δε ακόμη και την τεράστια μπαταρία του αυτοκινήτου. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα τα χρησιμοποιήσεις με την μπαταρία του αυτοκινήτου για να τροφοδοτήσεις συσκευές με την αδιάλειπτη του ups. 

Αυτό που περιγράφεις θέλει κάποια skills όμως, δεν νομίζω να τα καταφέρει η ts που δεν ξέρει καν να το βάλει μπροστά με καλώδια. Άσε που υπάρχει και το ενδεχόμενο να καεί το ups αν συνδέσεις μεγαλύτερη μπαταρία από την προβλεπόμενη.

Δημοσ.

Don't try this σκέτο θα έλεγα εγώ. Εκτός και αν είσαι ο MavGyver ή έστω ο zorabn.

Eπειδή είμαι γνώστης του είδους (Ηλεκτρονικός μηχανικός), δεν είναι πυρηνική φυσική. 4 βίδες το πολύ και δύο καλώδια με κροκόδειλους εκκίνησης χρειάζεται. Με το ups εκτός πρίζας και ανοιγμένο, δαγκώνεις κόκκινο με κόκκινο και μάυρο με μαύρο και τα ελέγχεις να μην ακουμπάνε μεταξύ τους, και τα συνδέεις στην άδεια μπαταρία + κόκκινο μάυρο - . Μετά βάζεις το ups στη πρίζα το ανάβεις και ξεκινάει η φόρτιση. Υπόθεση 15 λεπτών η διαδικασία και μια νύχτα να πάρει φόρτιση λίγο καλύτερα η μπαταρία.

Εννοείται πως η συγκεκριμένη διαδικασία καλό είναι να γίνεται από άτομα που πιάνουν λίγο τα χέρια τους και μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης.

Αυτό που περιγράφεις θέλει κάποια skills όμως, δεν νομίζω να τα καταφέρει η ts που δεν ξέρει καν να το βάλει μπροστά με καλώδια. Άσε που υπάρχει και το ενδεχόμενο να καεί το ups αν συνδέσεις μεγαλύτερη μπαταρία από την προβλεπόμενη.

Aυτό θα γίνει μόνο εαν χρησιμοποιήσεις κανονικά το ups με τις συσκευές συνδεμένες επάνω. Η φόρτιση δεν το επηρρεάζει διότι φορτίζει με μικρά ρεύματα (συνήθως 0,5-1Α)

Δημοσ.

Αν ήσουν γνώστης του είδους θα ήξερες πως 0,5 - 1Α ίσως να μην αρκεί καν για να συντηρήσει μια μεγάλη μπαταρία(ειδικά αν είναι ταλαιπωρημένη), πόσο μάλλον να την φορτίσει.

Το θέμα όμως δεν είναι εκεί, το θέμα είναι πως έτσι όπως το είχες γράψει φάνηκε σαν να είναι κάτι πανεύκολο που μπορεί να το κάνει ο καθένας.

Δημοσ.

Αν ήσουν γνώστης του είδους θα ήξερες πως 0,5 - 1Α ίσως να μην αρκεί καν για να συντηρήσει μια μεγάλη μπαταρία(ειδικά αν είναι ταλαιπωρημένη), πόσο μάλλον να την φορτίσει.

Το θέμα όμως δεν είναι εκεί, το θέμα είναι πως έτσι όπως το είχες γράψει φάνηκε σαν να είναι κάτι πανεύκολο που μπορεί να το κάνει ο καθένας.

Joshua επειδή μπαίνεις για να μου τη λες πάντα λες και έχεις προσωπικά μαζί μου, καλύτερα αν δεν έχεις εμπειρία να μη εκφέρεις άποψη. Μέχρι πριν μερικά μηνύματα έλεγες πως το UPS είναι μόνο για 220V :-)  .Μέχρι και αν αποκτήσεις ποτέ και λίγη πραγματική εμπειρία του τι δουλεύει και τη όχι καλύτερα να μην ασχολείσαι με θέματα που τα γνωρίζεις από τα συγγράμματα άλλων άσχετων και μόνο στη θεωρία. Μέχρι τότε κάτσε στο σκοτάδι σου και μίλα μόνο γι αυτά που ξέρεις. Άσε τα υπόλοιπα σε αυτούς που γνωρίζουν. Καλές οι φοιτητικές γνώσεις άλλα μέχρι εκεί, όταν μάθεις να χρησιμοποιείς κατσαβίδια και κάνεις διδακτορικό σε κανα πολύμετρο εδώ θα είμαστε,μπας και χρειαστείς καμια γνώση παραπάνω ρεμπεσκέ, έ ρεμπέσκέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...