Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Ελπίζω να γράφω στο σωστό τόπικ το θέμα.
Έχω ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο Hyundai i10 μοντέλο 2015 καινούριο από αντιπροσωπεία.
Το δάνεισα δυστυχώς στον πατέρα μου για μια βδομάδα. Το άφησε με τα πάντα ανοιχτά και έμεινε από μπαταρία. Του έδωσε ρεύμα με καλώδια για να λειτουργήσει.

Δύο εβδομάδες μετά ξαφνικά και ενώ όλα λειτουργούσαν κανονικά πάω να το βάλω μπροστά και δεν έπαιρνε. Το προσπάθησα 4 φορές μέχρι να πάρει. Να σημειώσω ότι όταν έβαζα το κλειδί στη μίζα έστριβε κανονικά και άναβε το ταμπλό κλπ.

Σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια και χειρότερα 7 φορές μέχρι να πάρει μπροστά και μάλιστα τις μισές δεν έκανε καν " θόρυβο" ότι πάει να πάρει. Επειδή δεν κάθομαι να τον ρωτήσω τι μπορεί άλλο να το έχει κάνει γιατί έφτασε σε σημείο μέχρι και να το ρίχνει πάνω μου ( που πραγματικά δεν ευθύνομαι γιατί έκανα όλα τα σέρβις στην ώρα τους και το αυτοκίνητο δεν είχε ποτέ πρόβλημα σε τίποτα μέχρι που του το έδωσα και το άφησε από μπαταρία και μου λέει και ότι δεν παίζει ρόλο που το άφησε!) θα ήθελα τα φώτα σας με το τι μπορεί να συμβαίνει. Να είναι μπαταρία; Να είναι κάτι άλλο; Δεν μπορώ να το πάω στο σέρβις γιατί ο υπεύθυνος επιστρέφει Τετάρτη. Κάθε συμβουλή και ιδέα δεκτή.

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Ελπίζω να γράφω στο σωστό τόπικ το θέμα.

Έχω ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο Hyundai i10 μοντέλο 2015 καινούριο από αντιπροσωπεία.

Το δάνεισα δυστυχώς στον πατέρα μου για μια βδομάδα. Το άφησε με τα πάντα ανοιχτά και έμεινε από μπαταρία. Του έδωσε ρεύμα με καλώδια για να λειτουργήσει.

Δύο εβδομάδες μετά ξαφνικά και ενώ όλα λειτουργούσαν κανονικά πάω να το βάλω μπροστά και δεν έπαιρνε. Το προσπάθησα 4 φορές μέχρι να πάρει. Να σημειώσω ότι όταν έβαζα το κλειδί στη μίζα έστριβε κανονικά και άναβε το ταμπλό κλπ.

Σήμερα το πρωί πάλι τα ίδια και χειρότερα 7 φορές μέχρι να πάρει μπροστά και μάλιστα τις μισές δεν έκανε καν " θόρυβο" ότι πάει να πάρει. Επειδή δεν κάθομαι να τον ρωτήσω τι μπορεί άλλο να το έχει κάνει γιατί έφτασε σε σημείο μέχρι και να το ρίχνει πάνω μου ( που πραγματικά δεν ευθύνομαι γιατί έκανα όλα τα σέρβις στην ώρα τους και το αυτοκίνητο δεν είχε ποτέ πρόβλημα σε τίποτα μέχρι που του το έδωσα και το άφησε από μπαταρία και μου λέει και ότι δεν παίζει ρόλο που το άφησε!) θα ήθελα τα φώτα σας με το τι μπορεί να συμβαίνει. Να είναι μπαταρία; Να είναι κάτι άλλο; Δεν μπορώ να το πάω στο σέρβις γιατί ο υπεύθυνος επιστρέφει Τετάρτη. Κάθε συμβουλή και ιδέα δεκτή.

Σου πεθανε την μπαταρία την πρώτη φορα που την ξελιγωσε. Το οτι η μπαταρια ξαναγέμισε και επαιξε μπάλα για λιγο δεν εχει σημασία. Η ζημια ειχε ηδη γίνει. Μια πληρη αποφορτιση ειναι πολυ πολυ κακο πραγμα για αυτες τις μπαταριες. Ηταν και διετιας ηδη... εεε δεν ηθελε και πολυ.

Παιρνεις μια καινουργια και τελειωνει η υποθεση.... και δεν του ξαναδινεις ποτε τιποτα γιατι επιμένει κιολας.

• Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας. Και γω εκεί καταλήγω για μπαταρία απλά αναφορικά μου πέταξαν ότι μπορούσε και να είναι κάτι άλλο (δεν συγκράτησα τι) και είπα να ρωτήσω. 
Φίλε TheAccountant άσε.. έχω την ατυχία να δουλεύω και στο μαγαζί του και δεν με πληρώνει κ όλας. Πίκρα κατάσταση.

Μπορώ να κάνω κάτι για να καθυστερήσω την αλλαγή μπαταρίας λόγο χρημάτων αλλά και σέρβις που θα είναι από βδομάδα; Ή θα έχω πρόβλημα και αν πάρει να το αφήσω σπίτι και να μην το κουνήσω καθόλου;
Επίσης επειδή είμαι άσχετη κανονικά η μπαταρία επειδή είναι 2 χρονών θα χρειαζόταν κάποια στιγμή σύντομα αλλαγή ή απλά χάλασε επειδή μου έσφαξε ο άλλος το αυτοκίνητο;

Δημοσ.

Mπορεις να δοκιμασεις ενα αργο φορτισμα με επαγγελματικο φορτιστη.Εγω εσωσα ετσι μπαταρια 1.5 χρονων που τελειωσε απο  ξεχασμενα αλαρμ.Φορτιζε περιπου 6 ωρες, ισως και παραπανω .6 μηνες τωρα και ειναι μια χαρα.

Δημοσ.

Το κακό είναι ότι τώρα πχ είμαι μόνη μου προσπάθησα να το βάλω μπροστά πήρε με τα 1000 ζόρια. Για να την φορτίσω που μπορώ να πάω να απευθυνθώ; Γιατί όταν γυρίσει ο άλλος απλά θα το παίξει ξερόλας δεν θα αναλάβει ευθύνες και θα με αφήσει να φύγω έτσι όταν μπορέσω να το βάλω μπροστά.

Δημοσ.

Επειδή δεν ξέρεις και πολλά για να είσαι σίγουρη ότι τα έπαιξε η μπαταρία (το πιο πιθανό) βρες κάποιον να ξέρει 

δύο πραγματάκια και με καλώδια δοκίμασε και βάλε το δικό σου μπροστά 4-5 φορές.

Εάν παίρνει αμέσως και με την πρώτη τότε σίγουρα είναι η μπαταρία.

Εάν και πάλι δεν παίρνει τότε κάτι άλλο συμβαίνει.

Μεγάλη προσοχή να μην βάλετε ανάποδα τα καλώδια στις μπαταρίες. + με +  και - με -.

Πρώτον θα πάθει ζημιά η μπαταρία βράζουν τα υγρά και τέρμα και δεύτερον μπορεί να καταστρέψετε την καλωδίωση.

Μέχρι και φωτιά να βάλετε στο αυτοκίνητο.

Μήπως ο πατέρας σου όταν έμεινε έκανε καμία τέτοια πατάτα;;;;;

Οι μπαταρίες ποτέ δεν ξέρεις πότε θα τα παίξουν για αυτό οι περισσότερες έχουν εγγύηση 1 χρόνο.Λίγες 2 χρόνια.

Οπότε μπορεί να κρατήσουν 1 χρόνο μπορεί και 4-5.Τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Δημοσ.

Σε καταστημα που πουλανε μπαταριες θα μπορεσουν να στην φορτισουν και το πιο πιθανο χωρις κοστος, για να σε εχουν και πελατη ή σε συνεργειο, ηλεκτρολογειο αυτοκινητων.

Δημοσ.

Edit. Για φόρτιση πρέπει να πας τη μπαταρία σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων ή κάποιο συνεργείο που έχει μηχάνημα

φόρτισης και να την αφήσεις τουλάχιστον 10 ώρες πράγμα αδύνατον γιατί ως γνωστόν τα συνεργεία είναι σήμερα κλειστά.

Δημοσ.

Μπορώ να κάνω κάτι για να καθυστερήσω την αλλαγή μπαταρίας λόγο χρημάτων αλλά και σέρβις που θα είναι από βδομάδα; Ή θα έχω πρόβλημα και αν πάρει να το αφήσω σπίτι και να μην το κουνήσω καθόλου;

Επίσης επειδή είμαι άσχετη κανονικά η μπαταρία επειδή είναι 2 χρονών θα χρειαζόταν κάποια στιγμή σύντομα αλλαγή ή απλά χάλασε επειδή μου έσφαξε ο άλλος το αυτοκίνητο;

Οι μπαταρίες αυτοκινήτων δεν είναι φτιαγμένες ώστε να αδειάζουν, δεν αντέχουν στην πλήρη εκφόρτιση, όταν αδειάζουν καταστρέφονται. Το ότι άφησε τα πάντα ανοικτά και δεν έπαιρνε μπροστά, βοήθησε να χαλάσει γρηγορότερα η μπαταρία.

Καλύτερα να πας σε ηλεκτρολόγο να τη φορτίσει/μετρήσει.

Αν χρειάζεται αλλαγή και το καθυστερήσεις, διακινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να μην καταφέρεις να το βάλεις μπροστά. Κατά τη γνώμη μου προτεραιότητα έχει η μπαταρία(αν όντως χρειάζεται αλλαγή), το σέρβις και να καθυστερήσει και λίγο δεν τρέχει τίποτα.

Δημοσ.

Μετρηση αν και νομιζω εχει ψοφησει και αλλαγη .Τρεξε να προλαβεις μαγαζι γιατι απο Δευτερα θα ειναι το 80% κλειστα

Καλεσε οδικη βοηθεια αν δεν παιρνει εμπροε ή βαλε με καλωδια απο φιλο/γειτονα.

Δημοσ.

Μακάρι να είναι η μαπαταρία. Αναλώσιμο είναι ειδικά μετά τα 2 χρόνια δεν ξέρεις πότε θα τα παίξει.

Αντί να πας σε ηλεκτρολόγο ψάξε και μέσω ίντερνετ.

Θα βρεις πολύ καλίτερη τιμή.Πας τη βάζουν πάνω και ξεμπέρδεψες.

Εγώ σε 4 αυτοκίνητα της οικογένειας από ιντερνετ βάζω από τότε που μία σε ηλεκτρολόγο την πλήρωσα με καπέλο 25

ευρώ όπως έτυχε να δω μετά την τοποθέτησή της στο ίντερνετ.

Δημοσ.

Μακάρι να είναι η μαπαταρία. Αναλώσιμο είναι ειδικά μετά τα 2 χρόνια δεν ξέρεις πότε θα τα παίξει.

Αντί να πας σε ηλεκτρολόγο ψάξε και μέσω ίντερνετ.

Θα βρεις πολύ καλίτερη τιμή.Πας τη βάζουν πάνω και ξεμπέρδεψες.

Εγώ σε 4 αυτοκίνητα της οικογένειας από ιντερνετ βάζω από τότε που μία σε ηλεκτρολόγο την πλήρωσα με καπέλο 25

ευρώ όπως έτυχε να δω μετά την τοποθέτησή της στο ίντερνετ.

Ειναι Σαββατο και αν η κοπελλα βιαζεται δεν εχει τετοιες πολυτελειες να βρει μαγαζι σε skroutz.Απο Δευτερα ακομα χειροτερα

Δημοσ.

Μετρηση αν και νομιζω εχει ψοφησει και αλλαγη .Τρεξε να προλαβεις μαγαζι γιατι απο Δευτερα θα ειναι το 80% κλειστα

Καλεσε οδικη βοηθεια αν δεν παιρνει εμπροε ή βαλε με καλωδια απο φιλο/γειτονα.

Μολις σε βαλουν μπρος κανονισε να κανεις και ενα ταξιδακι με αρκετα χιλιομετρα 100-200 χλμ για μπορεσει να φορτιστει η μπαταρια. Γιατι μονο να σου βαλουν μπρος και μετα να σβυσεις τη μηχανη ή να την αφησεις αναμμενη για κανα τεταρτο δεν θα κανεις δουλεια. Θελει αρκετη ωρα να δουλεψει το δυναμο για να ξαναφορτησει τη μπαταρια. Επισης αν λες οτι την φορτησες και μετα απο λιγες μερες δεν ξαναεπαιρνε, αν  τυχον την φορτησες πληρως, ισως να οφειλετε σε καποια διαρροη ρευματος οποτε δες ηλεκτρογο για να το ελενξει ή σημαινει οτι ψοφησε η μπαταρια και δεν κραταει ρευμα. Το πιθανοτερο ειναι μετα την αποφορτιση να μην την φορτησες πληρως, οποτε πεφτει συντομα κατω απο τα ορια που θελει να παρει μπροστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...