Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα πήγα σε μια συνέντευξη για junior θέση και με μεγάλη μου έκληξη μου δώσανε ένα τεστάκι με "φιλολογικές" ερωτήσεις όπου ζητουσαν να γραφτεί ο ορισμος κάποιων εννοιών..

Θα το εκτιμούσα άν μπορούσε να γράψει κάποιος με "επιστημονική ορολογία" τους ορισμούς για να τους μάθουμε "ποιηματάκι"..

παράδειγμα

1) πως θα δημιουργήσουμε immutable object

2) τί είναι το REST

3) τι ειναι ο web container

4) τί είναι isolation level στις DB

to be continued...  

Δημοσ.

ναι αυτό λέω.. ο καθένας έχει ένα δικό του ορισμό και όταν προσπάθησα να τα γράψω "εκλαικευμένα" με παραδείγματα δεν τα δεχτήκανε.. 

ένα τυπικό ορισμό στην κάθε έννοια που να καλύπτει τον εξεταστή θέλω

Δημοσ.

Αν δε μπορείς να διατυπώσεις κάτι χωρίς να αναγκαστείς να φέρεις παράδειγμα αυτό που σου χρειάζεται είναι καλύτερη κατανόηση, όχι παπαγαλία ορισμός.

ΥΓ Αν για junior θέση σου ζήτησαν αυτά τα πράγματα κάποιος πρέπει να τους πει ότι διαβάζουν πολλά blog και τους έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Ξέρω πολλούς senior (με εισαγωγικά και χωρίς) που δε θα μπορούσαν να δώσουν ορισμό.

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω γιατί να σου ζητήσουν να τα γράψεις αντί να σε ρωτήσουν κατευθείαν και να γίνει συζήτηση.

Υπάρχει κάποια λογική πίσω από αυτό;

Δημοσ.

Εντάξει κάποιες έννοιες πρέπει να τις ξέρεις χωρίς να τις σκέφτεσαι.. απλά εγώ όταν ανοίγω ένα eBook ή παρακολουθώ ένα εκπαιδευτικό βίντεο εστιάζω στην κατανόηση του κώδικα.. απλά διαβάζω τις έννοιες για να τις καταλάβω.. δέν τις μαθαίνω απέξω.. 

Δημοσ.

Δουλεύω 12 χρόνια προγραμματιστής, έχω γράψει σε διάφορες γλώσσες και frameworks, καταλαβαίνω τα εργαλεία που γράφω,τι γράφω και γιατί το γράφω , κάνωdebug σε άγνωστο κώδικα και βρίσκω τα προβλήματα.

Στα θεωρητικά όμως και στο να εξηγήσω κάτι και ας το έχω καταλάβει δεν το έχω, ακόμη και στις ερωτήσεις που έβαλες μπορεί να σκαλωνα να απαντήσω σε κάποιες απο αυτές, σημαίνει κάτι? Μπορεί ναι μπορεί και όχι.

Επίσης έχουν πέρασε αρκετοί seniors ακαδημαϊκού επιπέδου ας τους πω που τα παίζουν όλα αυτά στα δάκτυλα και μετά από 2 χρόνια δουλειά της προκοπής δεν βγάζουν.

Οπότε να χαμε να λέγαμε η όλη κατάσταση, εγώ όταν έπιασα δουλειά τους είπα πάρτε με χωρίς μισθό για ένα τρίμηνο και αν δεν σας κανω διώξτε με .... Ακόμη δουλεύω μετά απο10 χρόνια σε εταιρεία με μεγάλο όνομα στο χώρο

Αυτά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...