Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί που γράφουν κώδικα για δουλειά ή για χαβαλέ. Έχει δοκιμάσει κάποιος να δώσει κάποια εφαρμογή με τη μόνη "υποχρέωση" του χρήστη να είναι, αν του αρέσει, να πει ένα ευχαριστώ στο δημιουργό δίνοντας, 1-2 ή παραπάνω, ευρώ; Αν ναι, τι ανταπόκριση είχε;

Επίσης τι υποχρεώσεις έχει ο δημιουργός από τη στιγμή που φεύγει η εφαρμογή με donate button; Φορολογικά και στα πάντα γενικώς.

Δημοσ.

Φορολογικα πρεπει να εισαι με μπλοκακι η επιχειρηση για να τα δηλωσεις...

Πρακτικα δεν θα παρεις φραγκο εκτος κ αν καποιος πει... σημερα θα κανω donate στο πρωτο κουμπι που θα πετυχω και θα πρεπει να ειναι το δικο σου.

Δημοσ.

Φορολογικα πρεπει να εισαι με μπλοκακι η επιχειρηση για να τα δηλωσεις...

Πρακτικα δεν θα παρεις φραγκο εκτος κ αν καποιος πει... σημερα θα κανω donate στο πρωτο κουμπι που θα πετυχω και θα πρεπει να ειναι το δικο σου.

Γιατί, λες να πάρεις φράγκο αν πατήσει κάποιος το κουμπί σου; Κάποιοι άλλοι περιμένουν πρώτοι... :-D

Τέλος πάντων, εννοείται ότι οι ερωτήσεις προϋποθέτουν αυτό που γράφεις, το πάτημα του κουμπιού δηλαδή. Κάτι που οι Έλληνες δυσκολεύονται να το κάνουν, είτε επειδή είναι τζαμπατζήδες (καμία σχέση με κρίση), είτε θεωρούν ότι μία εφαρμογή αναπτύσσεται πολύ εύκολα, είτε ότι όλα στον υπολογιστή πρέπει να είναι δωρεάν.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί, λες να πάρεις φράγκο αν πατήσει κάποιος το κουμπί σου; Κάποιοι άλλοι περιμένουν πρώτοι... :-D

Τέλος πάντων, εννοείται ότι οι ερωτήσεις προϋποθέτουν αυτό που γράφεις, το πάτημα του κουμπιού δηλαδή. Κάτι που οι Έλληνες δυσκολεύονται να το κάνουν, είτε επειδή είναι τζαμπατζήδες (καμία σχέση με κρίση), είτε θεωρούν ότι μία εφαρμογή αναπτύσσεται πολύ εύκολα, είτε ότι όλα στον υπολογιστή πρέπει να είναι δωρεάν.

Εγω πιστευω κατι αλλο, εχεις αναρωτηθεί γιατι ενας προγραμματιστής ανεβάζει μια εφαρμογη; την ανεβαζει για λόγους ικανοποιήσεις και μόνο, δεν τον ενδιαφέρει να εισπράξει κατι, για αυτό άλλωστε υπάρχουν και χιλιάδες δωρεάν, τώρα να δει οτι η εφαρμογή λέει κατι μπορεί να βγάλει μια άλλη βερσιον πιο εμπλουτισμένη και να την πουλήσει, μια εφαρμογη στις καποιες χιλιαδες εχει μια τετοια τυχη, οι προσφορές με κουμπιά και τέτοια δεν εχουν καμία τυχη στην ελλαδα.

Δημοσ.

Φορολογικά να κάνεις έναρξη στην Ελλάδα με τόσο αβέβαιο cash inflow είναι αυτοκτονία. Απο εκεί και πέρα αν ο κώδικας που θες να γράψεις δεν αξίζει για κάποιον να βάλει (άμεσα) το χέρι στη τσέπη και να σε πληρώσει δεν αξίζει γενικότερα για επαγγελματία programmer. Αυτό μου έχει διδάξει η (όποια) administrative εμπειρία εχω.

Δημοσ.

Εγω πιστευω κατι αλλο, εχεις αναρωτηθεί γιατι ενας προγραμματιστής ανεβάζει μια εφαρμογη; την ανεβαζει για λόγους ικανοποιήσεις και μόνο, δεν τον ενδιαφέρει να εισπράξει κατι, για αυτό άλλωστε υπάρχουν και χιλιάδες δωρεάν, τώρα να δει οτι η εφαρμογή λέει κατι μπορεί να βγάλει μια άλλη βερσιον πιο εμπλουτισμένη και να την πουλήσει, μια εφαρμογη στις καποιες χιλιαδες εχει μια τετοια τυχη, οι προσφορές με κουμπιά και τέτοια δεν εχουν καμία τυχη στην ελλαδα.

Σαφώς και δε διαφωνώ με αυτά που λες. Δε μιλάω για αμοιβή, που αυτό είναι στην ουσία όταν πουλάς κάτι, αλλά για την ελάχιστη συνεισφορά από ανθρώπους που χρησιμοποιούν αυτό που έφτιαξες.

Δηλαδή, αν φτιάξεις κάτι εσύ και δεις να έχει 10.000 downloads και έστω οι μισοί κρατήσουν τελικά την εφαρμογή σου, θα ήταν τόσο κακό από τους 5.000, οι 500 να δώσουν από 50 λεπτά;

Θα μου πεις "έχεις ανάγκη από 250 ευρώ;" . Όχι, αλλά είναι ένα κίνητρο να κάνεις καλύτερη την εφαρμογή σου και να συνεχίσεις να φτιάχνεις καινούριες.

Δημοσ.

Aναλόγως. Αν θυμάμαι καλά μέχρι 4.000 ευρώ ετησίως μπορείς να μη τα δηλώσεις, χωρίς συνέπειες. Από paypal πάντα.

Δημοσ.

Aναλόγως. Αν θυμάμαι καλά μέχρι 4.000 ευρώ ετησίως μπορείς να μη τα δηλώσεις, χωρίς συνέπειες. Από paypal πάντα.

καποιο λινκ για αυτο?

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχει καποιο οριο απο το paypal στο ποσο των donations που μπορει να δεχτει καποιος;

Ειτε χρονικο, ειτε στο ιδιο το ποσο, ειτε την καθε φορα ή συνολικα;

Επεξ/σία από mindreader

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...