Gkostas2007 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα, λέω να αγοράσω ένα λαπτοπ για σχετικά απλή χρήση (ταινίες, office, internet, άντε και κανά πιο βαρύ προγραμματάκι) και ειμαι μεταξυ 2. Το ένα ειναι Toshiba και το άλλο Dell. Η κυριότερη διαφορά ειναι στον επεξεργαστή που στην Dell ειναι 7ης γενιάς και η τιμή τους ειναι ακριβώς η ιδια. 550 ευρώ. Ποιο λέτε να επιλέξω; Επίσης, η Dell έχει ακόμα την υπερτούμπανο εγγύηση που είχε και παλιά; Δλδ 2 χρόνια και το έπαιρναν απο το σπίτι σου και το έφερναν σε αυτό κλπ; Οι υπολογιστές ειναι οι παρακάτω Toshiba: http://www.public.gr/product/computers-and-software/laptops/laptop-toshiba-satelite-pro-a50-c-23p-156-i5-6200u4gb500gbhd-520/prod8620191pp/ Dell: http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/laptops/all-laptops/Dell-Inspiron-3567-7101-Laptop-Core-i5-7200U-4-GB-500-GB-R5-M430-2-GB.htm ΥΓ Δεν διαθέτω πάνω απο 550 ευρώ και επίσης, θέλω i5 για να κρατήσει και 5-7 χρονια. Μπορούσα να βρω και i3 αρκετά φθηνό, αλλά ειναι αρκετά αναλώσιμος (λογικά στα 3-4 χρόνια θέλει αλλαγή)
fay259 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Φιλε/φίλη καλησπέρα!! Δεν είμαι εμπειρη από υπολογιστες,αλλα προσωπικα τα δυο λαπτοπ που ειχα ως τωρα είναι toshiba.. Αναφερεις ενα βασικό πλεονεκτημα του DELL ότι είναι νεότερης γενιάς..Αν η χρήση που θες θέλει καλύτερο επεξεργαστή,τότε πας στον dell... Εγω ειχα δεκα χρόνια ενα toshiba,σκυλί βγήκε..Ακουγα φίλους/φιλες να κρασαρουν δισκοι,να βλεπουν μπλε οθονη,εμενα δεν μου κανε κιχ..Τον αλλαξα το 2012 μετά από δεκα χρονια αγορας και ακομα δουλευει αν αλλάξω πισω το βισματακι που μπαινει ο μετασχηματιστης. Τωρα εχω εναν toshiba με παρομοια χαρακτηριστικα με τον δικο σου, i5, 4gb ram κλπ από το 2012,δεν μου χει χαλασει καθολου..Αν με τα χρήματα που θελεις σε ενδιαφερει καλυτερος επεξεργαστης,παρε τον dell..Αλλιως,εγω θα σου προτεινα toshiba.Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι ειδικη,αλλα δυο φορες που προτιμησα αυτη τη μαρκα δεν το μετανιωσα! Καλή αγορά και να τον χαρεις οποιον παρεις! 2
isay Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Υπάρχει μια ακομα βασική διαφορά που λέγεται δευτερη κάρτα γραφικών με αποκλειστική μνήμη. Το dell ειναι ανώτερο στα σημεία με βασικά την gpu και ελάχιστα τον επεξεργαστή. Πάμε στο support. ΓΕΝΙΚΑ η dell ειναι πλέον πολύ καλύτερη απο την toshiba. Πριν χρόνια ήταν ίδιες σε επιπεδο και με την ideal στην Ελλάδα να κάνει παπαδες. Πλέον η toshiba εχει πεσει πολύ και για την ideal ακουω πλέον πάρα πολύ συχνά βαριες γκρίνιες. Βάλε τωρα στο κάδρο οτι η toshiba αποφασισε να φυγει απο την παραγωγή laptop, μετα εκανε λιγο πίσω, γενικά ένα μπαχαλάκι. Παρόλο που το δευτερο και πολυδουλεμένο μουlaptop ήταν toshiba και εχει φάει απειρο ξύλο ... τώρα δε θα αγοραζα toshiba συνειδητα. Ενα σχολιο το "να κρατησει 5-7 χρόνια". Πλέον το βλέπω δυσκολο εκτός αν χώνεις λεφτα για ανταλλακτικά (μνήμη θα βάλεις σίγουρα και κάποια στιγμή θα βάλεις ssd) αλλά το χειρότερο ειναι οτι οι ιστοσελίδες αναπτύσσονται τόσο γρήγορα σε "βάρος" που το 5-7 χρονια ακουγεται αδυνατον. Στο λεω για να εισαι προετοιμασμενος. 1
TheAccountant Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Τον toshiba που τον βρηκανε ρε παιδια? Η Toshiba την εχει κανει απο την Ευρωπαικη αγορα καιρο τωρα... Οσον αφορα αυτα τα λαπτοπ... αν σας περισσευουν 500 ευρω και θελετε να τα πετάξετε καλυτερα να τα κάνετε γιαχμα απο το μπαλκονι. Συγνωμη κιολας δλδ, αλλα ειναι απαραδεκτα ποιοτικως και ασχολιαστες οθονες. 1000 φορες ενα ΚΑΛΟ λαπτοπ και μεταχειρα διετιας, παρα αυτά.
isay Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Στο προηγουμενο post μου ξέχασα να γράψω κάτι. Η ανεξάρτητη μνημη στην κάρτα γραφικών ειναι σημαντικό γιατί δε χρειάζεται να τραβά από την κύρια μνήμη. Εχει 4gb ram που αρχίζει πλέον να ειναι λιγή, άμα και η κάρτα γραφικών τραβά και αυτή, τοτε μενει ακομα λιγοτερη για το λειτουργικό συστημα. Μολις ζορίσεις λίγο το μηχάνημα (ναι το facebook θεωρώ οτι ειναι ζόρισμα) θα καταλάβεις τη διαφρα
MrWhite Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Κανένα απο τα δύο. Μην το κάνεις θα μετανιώσεις
Gkostas2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Υπάρχει μια ακομα βασική διαφορά που λέγεται δευτερη κάρτα γραφικών με αποκλειστική μνήμη. Το dell ειναι ανώτερο στα σημεία με βασικά την gpu και ελάχιστα τον επεξεργαστή. Πάμε στο support. ΓΕΝΙΚΑ η dell ειναι πλέον πολύ καλύτερη απο την toshiba. Πριν χρόνια ήταν ίδιες σε επιπεδο και με την ideal στην Ελλάδα να κάνει παπαδες. Πλέον η toshiba εχει πεσει πολύ και για την ideal ακουω πλέον πάρα πολύ συχνά βαριες γκρίνιες. Βάλε τωρα στο κάδρο οτι η toshiba αποφασισε να φυγει απο την παραγωγή laptop, μετα εκανε λιγο πίσω, γενικά ένα μπαχαλάκι. Παρόλο που το δευτερο και πολυδουλεμένο μουlaptop ήταν toshiba και εχει φάει απειρο ξύλο ... τώρα δε θα αγοραζα toshiba συνειδητα. Ενα σχολιο το "να κρατησει 5-7 χρόνια". Πλέον το βλέπω δυσκολο εκτός αν χώνεις λεφτα για ανταλλακτικά (μνήμη θα βάλεις σίγουρα και κάποια στιγμή θα βάλεις ssd) αλλά το χειρότερο ειναι οτι οι ιστοσελίδες αναπτύσσονται τόσο γρήγορα σε "βάρος" που το 5-7 χρονια ακουγεται αδυνατον. Στο λεω για να εισαι προετοιμασμενος. Το Dell δλδ έχει καρτα γραφικών με δική της μνήμη; Η εγγυηση της Dell τι προσφέρει; Κανένα απο τα δύο. Μην το κάνεις θα μετανιώσεις Γιατι το λες αυτο; Τον toshiba που τον βρηκανε ρε παιδια? Η Toshiba την εχει κανει απο την Ευρωπαικη αγορα καιρο τωρα... Οσον αφορα αυτα τα λαπτοπ... αν σας περισσευουν 500 ευρω και θελετε να τα πετάξετε καλυτερα να τα κάνετε γιαχμα απο το μπαλκονι. Συγνωμη κιολας δλδ, αλλα ειναι απαραδεκτα ποιοτικως και ασχολιαστες οθονες. 1000 φορες ενα ΚΑΛΟ λαπτοπ και μεταχειρα διετιας, παρα αυτά. Εσύ δλδ τι θα πρότεινες με 550 το πολύ;
MrWhite Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Με μία γρήγορη ματιά θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο: https://www.skroutz.gr/s/10135577/Lenovo-IdeaPad-510-15ISK-i5-6200U-4GB-1TB-GeForce-940MX-FHD-W10.html ή αμα μπορεις να πάρεις απο έξω: https://www.computeruniverse.net/products/90687854/hp-250-g5-z2z88es.asp https://www.computeruniverse.net/products/90691172/lenovo-ideapad-510-15ikb-80sv00s8ge.asp Σε αυτά τα λευτά υπάρχουν πολλά καλύτερα ποιοτικότερα μηχανήματα.
Gkostas2007 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Τελικά η βασική εγγύηση της Dell ξέρουμε τι περιλαμβάνει;
Tsamjunior Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Τελικά η βασική εγγύηση της Dell ξέρουμε τι περιλαμβάνει; Εάν δεν κάνω λάθος, όπως αναφέρθηκε, 2 χρόνια on site technical support. Ό,τι και να πάθει δηλαδή την επόμενη εργάσιμη είναι σπίτι σου για επιτόπου επισκευή και αν δεν γίνεται το παίρνουν, το φτιάχνουν και στο στέλνουν. 1
MrWhite Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Γιατι δεν γραφεις στο θεμα Βοήθεια για αγορα... Εκει θα σε βοηθησουν περισσότεροι για την αγορά οου θέλεις. Αλλα 500euro για dell δεν άξιζει. Κατε εμέ μονο στα μηχανήματα πανω απο 1000+ επαγγελματικα κτλ. Για οικιακή χρήση κατι αλλο μη υπερτιμημένο. 2
paulJ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Στις 10/8/2017 στις 11:10 ΜΜ, fay259 είπε Φιλε/φίλη καλησπέρα!! Δεν είμαι εμπειρη από υπολογιστες,αλλα προσωπικα τα δυο λαπτοπ που ειχα ως τωρα είναι toshiba.. Αναφερεις ενα βασικό πλεονεκτημα του DELL ότι είναι νεότερης γενιάς..Αν η χρήση που θες θέλει καλύτερο επεξεργαστή,τότε πας στον dell... Εγω ειχα δεκα χρόνια ενα toshiba,σκυλί βγήκε..Ακουγα φίλους/φιλες να κρασαρουν δισκοι,να βλεπουν μπλε οθονη,εμενα δεν μου κανε κιχ..Τον αλλαξα το 2012 μετά από δεκα χρονια αγορας και ακομα δουλευει αν αλλάξω πισω το βισματακι που μπαινει ο μετασχηματιστης. Τωρα εχω εναν toshiba με παρομοια χαρακτηριστικα με τον δικο σου, i5, 4gb ram κλπ από το 2012,δεν μου χει χαλασει καθολου..Αν με τα χρήματα που θελεις σε ενδιαφερει καλυτερος επεξεργαστης,παρε τον dell..Αλλιως,εγω θα σου προτεινα toshiba.Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι ειδικη,αλλα δυο φορες που προτιμησα αυτη τη μαρκα δεν το μετανιωσα! Καλή αγορά και να τον χαρεις οποιον παρεις! Η TOSHIBA ειναι μια σαν και αυτήν καμία ! Στις 10/8/2017 στις 11:10 ΜΜ, fay259 είπε Φιλε/φίλη καλησπέρα!! Δεν είμαι εμπειρη από υπολογιστες,αλλα προσωπικα τα δυο λαπτοπ που ειχα ως τωρα είναι toshiba.. Αναφερεις ενα βασικό πλεονεκτημα του DELL ότι είναι νεότερης γενιάς..Αν η χρήση που θες θέλει καλύτερο επεξεργαστή,τότε πας στον dell... Εγω ειχα δεκα χρόνια ενα toshiba,σκυλί βγήκε..Ακουγα φίλους/φιλες να κρασαρουν δισκοι,να βλεπουν μπλε οθονη,εμενα δεν μου κανε κιχ..Τον αλλαξα το 2012 μετά από δεκα χρονια αγορας και ακομα δουλευει αν αλλάξω πισω το βισματακι που μπαινει ο μετασχηματιστης. Τωρα εχω εναν toshiba με παρομοια χαρακτηριστικα με τον δικο σου, i5, 4gb ram κλπ από το 2012,δεν μου χει χαλασει καθολου..Αν με τα χρήματα που θελεις σε ενδιαφερει καλυτερος επεξεργαστης,παρε τον dell..Αλλιως,εγω θα σου προτεινα toshiba.Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι ειδικη,αλλα δυο φορες που προτιμησα αυτη τη μαρκα δεν το μετανιωσα! Καλή αγορά και να τον χαρεις οποιον παρεις! Οτι λάπτοπ έχω αγοράσι είναι μονο TOSHIBA και είμαι Τεχνικός στο κομάτι, οποτέ μπορώ να πάρω απο eBay ένα καλό παλιο λάπτοπ του θρύλου και να το κάνω να φυσάει, πέρασαν απο τα χέρια μου πολλά λάπτοπ της TOSHIBA 1 έχω να πο , ηταν η μονή ετερεία που επένδυε >Στην Τεχνολογία Στην Ποιότητα >Και Στην Σχεδιάση Έκανε άριστη δουλειά, το πρώτο λάπτοπ έπιασα στα χέρια μου ηταν το Toshiba Satellite P300, ηχα εντυπωσιαστή πάρα πολύ, πανέμορφο λάπτοπ στολίδι, γυαλιστερό πιοτικό, γυαλιστερο μάυρο πληκτρολογιο με μεγάλα πλήκτρα, κάτι που λύπη πολύ απο τα σημερινά λάπτοπ, ολη αντιγράφουν την κ@λ@ Apple σαν της μύγες στα σκ@τ@, επήσεις τα ηχεία του λάπτοπ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου τοσο δυνατό ήχω, πέρα απο τα θρυλικά και θεικά λάπτοπ της TOSHIBARAS μας !
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 32 λεπτά πριν, paulJ είπε Η TOSHIBA ειναι μια σαν και αυτήν καμία ! Οτι λάπτοπ έχω αγοράσι είναι μονο TOSHIBA και είμαι Τεχνικός στο κομάτι, οποτέ μπορώ να πάρω απο eBay ένα καλό παλιο λάπτοπ του θρύλου και να το κάνω να φυσάει, πέρασαν απο τα χέρια μου πολλά λάπτοπ της TOSHIBA 1 έχω να πο , ηταν η μονή ετερεία που επένδυε >Στην Τεχνολογία Στην Ποιότητα >Και Στην Σχεδιάση Έκανε άριστη δουλειά, το πρώτο λάπτοπ έπιασα στα χέρια μου ηταν το Toshiba Satellite P300, ηχα εντυπωσιαστή πάρα πολύ, πανέμορφο λάπτοπ στολίδι, γυαλιστερό πιοτικό, γυαλιστερο μάυρο πληκτρολογιο με μεγάλα πλήκτρα, κάτι που λύπη πολύ απο τα σημερινά λάπτοπ, ολη αντιγράφουν την κ@λ@ Apple σαν της μύγες στα σκ@τ@, επήσεις τα ηχεία του λάπτοπ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δεν έχω δει ποτέ στην ζωή μου τοσο δυνατό ήχω, πέρα απο τα θρυλικά και θεικά λάπτοπ της TOSHIBARAS μας ! Πηρες εργολαβία το ξεθαμα αρχαίων θεμάτων; 1 1
paulJ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Πηρες εργολαβία το ξεθαμα αρχαίων θεμάτων; Ελά τώρα μην γείνεσε κακος, αφού μια είναι η αλήθεια, η TOSHIBA είναι μια Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2024 από paulJ
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2024 Μόλις τώρα, paulJ είπε Ελά τώρα μην γείνεσε κακί, αφού μια είναι η αλήθεια, η TOSHIBA είναι μια Ηταν,καλά να ειμαστε να την θυμόμαστε. 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα