Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Super Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 δεν εχει σημασια το ποτε βγηκε, αυτο ακριβως αναφερω...στα ιδια λεφτα ποιος ειναι καλυτερος? αλλα αφου επιμενεις, να ενα αλλο παραδειγμα στα ιδια λεφτα Καλύτερος σε τι? Δεν "επιμένω", μια φορά ρώτησα. Στα ίδια λεφτά (7700Κ) πάντως από ότι φαίνεται η Intel αναγκάζεται να βγάλει 6c/12t, που αν δεν έβγαιναν οι Ryzen δεν θα βλέπαμε σύντομα στην mainstream platform... 1
petasis Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Εγώ που έχω έναν 4790Κ, αναβαθμίζω ή δεν αξίζει; Πιο πολύ με ενδιαφέρει η απόδοση ενός πυρήνα. Τρέχω πιο πολύ κώδικα που διαχειρίζεται μεγάλα αρχεία. 1
Kostasspil Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δεν αμφισβητώ την ποιότητα της Intel, μιας και την θεωρώ κορυφή. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να αρμέγει τον κόσμο. Είναι υπερβολικά ακριβή, το έχει παρακάνει. Αν στρώσει τις τιμές, θα είναι πολύ σωστό βήμα. Λογικο αν σκεφτεις οτι δεν υπαρχει ανταγωνισμος
Menelegr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Εγώ που έχω έναν 4790Κ, αναβαθμίζω ή δεν αξίζει; Πιο πολύ με ενδιαφέρει η απόδοση ενός πυρήνα. Τρέχω πιο πολύ κώδικα που διαχειρίζεται μεγάλα αρχεία. Καλά είσαι άραξε... 1
Menelegr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 αυτο που κανεις δεν καταλαβαινει ειναι οτι οι συγκρισεις γινονται ανα Value For Money και οχι τεχνολογιες, λιθογραφιες κ οτι αλλο σας πλασαρουν, οι AMD παντα ηταν ειναι και θα ειναι στα "ΙΔΙΑ" λεφτα καλυτεροι απο τους Intel, δεν μπορω να καταλαβω τι συγκρισεις κανετε 120€ με 400€ CPU ειλικρινα...................................... (παραδειγμα). Σε τι πραγμα στον κοσμο ειναι το ιδιο να φτιαχνεις Pc με 500€ και το ιδιο με 1500€?????? οτι πληρωνεις παιρνεις ΠΡΟΦΑΝΩΣ http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-6300-vs-AMD-FX-8320 116€ εχουν και οι 2 CPU Ελλαδα (παραδειγμα) γιατι να συγκριθει με τον 4777k??? απο που και ως που??? Είσαι εκτός τόπου και χρόνου φιλε σορρυ κ ολας..
Menelegr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Αυτό που είπε η asrock ότι δεν θα είναι συμβατοί με το υπάρχων 1151 πιθανών είναι αρβύλα και ισως να εκανε αυτη την δηλωση για λογους μαρκετιν...οπότε αν είναι συμβατοί τελικά έχουμε παρά πολυ καλά νέα...θα δούμε.H intel ειχε δηλωσει οταν βγηκε το 1151 οτι θα σχοληθει μαζι του για μια 10 ετια...Will see....
sp1ros Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Εδώ κάνεις λάθος. Τα πολλά λεφτά δεν είναι οι gamers αλλά οι επαγγελματίες. Ναι το gaming κοινό και καλά θα κάνει να πάρει 7700k. Άλλα εγώ πχ ως ηλ/μηχανικός που τρέχω προγράμματα που θέλουν πολλούς πυρήνες ή tesla gpu (που κάνει κάτι 5000 ευρώ οι καλές) δεν με χάλασε 300 ευρώ 8 πυρήνες με ανάλογο perf του 5960x που έκανε 1000. Ακόμα και ο threadripper είναι απίθανο deal για μένα, και κάθε content creator ή οποιονδήποτε που η εναλλακτική του είναι ισχυρή cpu όταν οι επαγγελματικές gpu quadro, tesla κάνουν ένα νεφρό. εσυ εισαι στην εξαιρεση ομως, κ αυτο επιβεβαιωνει τον κανονα, νομιζεις οτι ολοι οσοι διαπληκτιζονται εδω το θελουν για σοβαρη δουλεια?
sp1ros Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Καλύτερος σε τι? Δεν "επιμένω", μια φορά ρώτησα. Στα ίδια λεφτά (7700Κ) πάντως από ότι φαίνεται η Intel αναγκάζεται να βγάλει 6c/12t, που αν δεν έβγαιναν οι Ryzen δεν θα βλέπαμε σύντομα στην mainstream platform... σου παραθετω τις ακριβος επομενες λεξεις γιατι πιθανον δεν τις ειδες: "καθε φορα που θες να παρεις PC κοιτας απλα στα λεφτα που δινεις ποιο ειναι καλυτερο οχι τι μαρκα ειναι ή τι μου ειπε η Θεια μου, υπαρχουν τα παντα συγκριτικα στο Internet, παιζει games? δες με ιδια καρτα διαφορα στα FPS, θες Cropping etc? δες ποιος ειναι καλυτερος σε Multithread"
sp1ros Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Είσαι εκτός τόπου και χρόνου φιλε σορρυ κ ολας.. σοβαρη και εμπερεστατομενη τεκμηριωση, αν δεν ξερεις τι να πεις και δεν σ αρεσει καποια αποψη και νομιζεις οτι εχεις δικιο σε ολα απλα δεν σχολιαζεις...
Menelegr Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 σοβαρη και εμπερεστατομενη τεκμηριωση, αν δεν ξερεις τι να πεις και δεν σ αρεσει καποια αποψη και νομιζεις οτι εχεις δικιο σε ολα απλα δεν σχολιαζε
Έλεος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Πάει για κλείσιμο η Intel. Τώρα η AMD την έχει στριμώξει στη γωνία και βαράει ανελέητα. Μπράβο στην καλή AMD που μας αγαπάει και ένα μεγάλο "ουουουουουουουου" στην κακιά Intel που τόσα χρόνια μας έπινε το αίμα με το καλαμάκι! Να πεθάνουν όλοι εκεί sthn Intel γιατί είναι κακοί! Ζήτω η εταιρεία του λαού: η AMD μας, που μετά από μακροχρόνια απουσία και ουσιαστικό ανταγωνισμό ήρθε και μέσα σε λίγους μήνες έγινε ίδια με την Intel (πολλές διαφορετικές πλατφόρμες και ίδια φιλοσοφία...) με μόνη διαφορά τη τιμή, πράγμα λογικό, αφού πρέπει να ξανακερδίσει το καταναλωτικό κοινό που έχει χάσει από τους Bulldozer μέχρι τους Ryzen. Αυτό λέγεται marketing, που πολλοί το βαπτίζουν "καλοσύνη". Δε λέω ότι είναι χειρότερη από την Intel, απλά δεν είναι καλύτερη. Είναι σε δυσμενέστερη θέση στην αγορά (προς το παρόν) και γι αυτό έχει καλύτερες τιμές. Δεν ασχολούνται όλοι οι καταναλωτές με το hardware υπολογιστών και δε γνωρίζουν το μεγάλο "μπαμ" που έκανε. Γι αυτό και οι χαμηλές τιμές. Από την άλλη η Intel είδε πραγματικό ανταγωνισμό, οπότε αναγκαστικά θα χαμηλώσει τιμές, αλλά όχι στο επίπεδο της AMD, γιατί έχει ένα πολύ ισχυρό όνομα στην αγορά επεξεργαστών και οι περισσοτεροι καταναλωτές την προτιμούν σε σχέση με την AMD, ακόμα κι αν αυτή την εποχή δεν έχει το καλύτερο προϊόν. Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλοί είναι ότι η τιμή ενός προϊόντος είναι ανεξάρτητη από το κόστος κατασκευής ή την ποιότητα ή την απόδοσή του. Έχει να κάνει καθαρά με τη πρόθεση του καταναλωτή να το αγοράσει. Αυτό ισχύει και στα προϊόντα τεχνολογίας φυσικά. Δεν υπάρχουν "καλές" και "κακές" εταιρείες. Απλά τόσο η AMD, όσο και η Intel, έχουν υπολογίσει την πρόθεση αγοράς των καταναλωτών και έχουν προσαρμόσει τις τιμές τους ανάλογα και τα κορόιδα οι οπαδοί πλακώνονται στα forums σε όλο το κόσμο σαν να μην υπάρχει αύριο... Τί να πει κανείς;... ^Αυτό Η διαμάχη μεταξύ των fanboys έπρεπε να τελειώσει στην σελίδα 3. Γενικά ο κόσμος δυσκολεύεται επώδυνα να δει τις διάφορες εταιρίες που υποστηρίζει μέσα από το πραγματικό τους περιεχόμενο: Αυτό του πως δουλεύει η αγορά. 1
sp1ros Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Σε τεχνολογικο φορουμ εισαι αν δεν το χεις καταλαβει ακομα...φυσικα και θα σχολιασουμε γι αυτο ειμαστε εδω...ποιος σου ειπε οτι εχω δικιο σε ολα;Μα ποιος ειμαι και δες το ξερω;;;Οσον αφορα την τοποθετηση μου ...που βρισκεις το λαθος;;;2017 εχουμε οχι 2012....WAKE UP! οπoτε το παραδειγμα σε ενοχλησε....στο επομενο post εγραψα και για Ryzen ομως. Αλλα η αληθεια ειναι οτι η AMD ειχε μεινει στο 2012 οχι εγω....μετα τον 8320 τι εβγαλε? κ μη μου πεις τους OC 8320 (9xxx).....τωρα κατι κανει με τους Ryzen αλλα το θεμα δεν ειναι το ετος αλλα στην πραξη! τι κανει ο καθε επεξεργαστης και η συγκριση να γινεται βαση τιμης και ΜΟΝΟ, αλλιως ειναι ατοπο
johnk10 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Αλλη δουλεια δεν ειχαμε να μοιραζουμε τσαμπα λεφτα καθε τρεις και λιγο στα PC, λες και μας περισσευουν και μας πληρωνουν οι κοπριτες στις κωλοδουλειες τους.....Αυτα ειναι για τ' ''Αμερικανακια'' εδω ειναι Ελλαδα και ειναι πολυ πονηρος ο βλαχος. Εγω παντως μενω με τον 3770Κ και μια TitanX επανω κι οσο παει...... 1
strawman Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Αλλη δουλεια δεν ειχαμε να μοιραζουμε τσαμπα λεφτα καθε τρεις και λιγο στα PC, λες και μας περισσευουν και μας πληρωνουν οι κοπριτες στις κωλοδουλειες τους.... Αν ειχες οντως αλλη δουλεια περα απο το να γυριζεις σε καθε thread επεξεργαστη και να γραφεις οτι δεν σου περισσευουν που ξερεις, ισως και να σου περισσευαν.
TR-909 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Όλο αυτό με τις "υπερ πάντων" τοποθετήσεις είτε για την μία ή την άλλη εταιρεία πραγματικά με ξεπερνάει. Όλο αυτό το διάστημα η AMD είχε επιλέξει VFM στρατηγική και η Intel καινοτομία - εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι η μεν 1η έχασε μερίδιο η δε 2η δεν χρειαζόταν να καινοτομεί τόσο πολύ και επιπλέον προσέθεσε ένα premium στην τιμή. Με τους Ryzen το τοπίο αλλάζει (όπως και η στρατηγική της AMD κατά πως φαίνεται) και ο μόνος για τον οποίο θα πρέπει να νοιαζόμαστε ως προς το ωφελός του, είναι εμείς. Αναμένω εντονότερο ανταγωνισμό και λογικές κοστολογήσεις ειδικά για consumer grade προϊόντα (σε κάτι Intel SKUs αναφέρομαι που ξεπερνούσαν το διχίλιαρο). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα