Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλοι μου εχω προβλημα με την συνδεση μου και χρειαζομαι την βοηθεια σας και τις συμβουλες σας.

Ειμαι κατοχος 24ριου adsl2+ στην συγκεκριμενη εταιρεια απο το 11/2016 ... Μεχρι και τον 03/2017 ειχα σαν αυτα που θα σας περιγραψω πιο κατω.

Αφου εγιναν καποια γεγονοτα και  δημιουργηθηκαν καποιες καταστασεις η γραμμη διορθωθηκε ... οι ταχυτητες Download επιαναν στα ftp του ote και του ntua απο 1800ΚΒ εως 2100ΚΒ δλδ απο 14mbs εως 16mbs.

Ημουν τελειος.

Eδω να σημειωσω :

> ειμαι συνδρομητης wind

> οτι ειμαι στα 30m απο το KV και 400m απο το DSLAM 

>Το line attenuesion -οσο λειτουργει ευρρυθμα η γραμμη- ειναι με το NETGEARiad2 =11.6  και με το ΤPLINKarcher D50V1=13.6 

Απο τις αρχες Ιουλιου μπηκαμε παλι στα προβληματα.

Το προβλημα .... οι ταχυτητες UP και DOWN βυθιζονται .... αγγιζουμε λοιπον τα 6Μbs/0.2Mbs και πολλες φορες πιανουμε στην κυριολεξια πατο με ταχυτητες modem.

Αυτο μπορει να συμβει 2 με 3 φορες την ημερα απο 10λεπτα εως 2-3 ωρες .... επισης υπαρχουν διαστηματα 2-3 ημερων που να μην παρουσιαζεται προβλημα .... και μερικως το αντιθετο δλδ για μια μερα να ειμαι με πολυ χαμηλες ταχυτητες.

Ο τεχνικος που ηρθε μου ειπε οτι η γραμμη "βρωμιζει"  ξαφνικα .... η μετρηση εγινε στην ρεγκλετα της πολυκατοικιας και οτι αυτοι δεν μπορουν να κανουν κατι γιατι εχω απωλεια και στην δικη μου καθετη πανω απο 2Μbs και για αυτο δεν μπορουν να το δηλωσουν βλαβη στον ΟΤΕ μεχρι να φτιαξω την δικη μου καθετη. Εκτος οτι εφυγε "βιαστικα" αρνιοταν πεισματικα να δω τις μετρησεις .... και λεγοντας του οτι θα βγαλω εγω το δικο μου ρουτερ εξω μου ελεγε οτι πρεπει να φυγει .... αφου δεν υπογραψα καν.

Εμενα το διαμερισμα μου ειναι υπερυψωμενο ισογειο .... δεν ειναι τιποτα να "πεταξω" μια παλαντεζα και το ρουτερ εξω και να κανω μετρησεις ... φανταζομαι οτι τα οργανα των τεχνικων ειναι ποιοτικοτερα και ακριβεστερα αλλα εμενα η διαφορες που μου εδειξε το ρουτερ ειναι σχεδον μηδενικες.

Αυτο επιβεβαιωθηκε 2 μερες μετα οταν "πετυχα" τεχνικο του ΟΤΕ για μια βλαβη της Vodafone .... που το παλικαρι μπηκε στην διαδικασια και ασχοληθηκε 25' με εμενα. Οταν του ειπα εαν ισχυει αυτο με την καθετη και τα 2Mbs γυρισε και μου ειπε :

..." με βλεπεις εδω για να ενωσω ενα καλωδιακι συνδρομητη της vodafone που προφανως ο δικο σου τεχνικος της wind  κουνησε και εβγαλε ... εαν ερχοταν τεχνικος της vodafone θα το ειχε λυση το θεμα και η παρουσια μου εδω δεν θα χρειαζοταν ... παρολα αυτα η vodafone  το εδωσε βλαβη σε εμας. Το ιδιο μπορει να κανει και η wind να το κοιταξουμε."

Μου ειπε οτι δεν χρειαζεται να αλλαξω καθετη.

Παρολα αυτα οπως σας ανεφερα  ειμαι υπερυψωμενο ισογειο ....  επομενως μπηκα στην διαδιασια να αλλαξω καλωδιο ... ftp cat6 παρολο που ο ηλεκτρολογος μου ειπε οτι ειναι υπερβολικο αφου δεν εκτιμα να υπαρχουν παρεμβολες (το κοντινοτερο καλωδιο ειναι στα 40cm και η αποσταση ειναι μικρη (3.5μ απο το κουτι της πολυκατοικιας μεχρι την πριζα μου).

Επισης πηγα και μιλησα στο τεχνικο του ΟΤΕ εαν μπορει να ερθει να τσεκαρει την γραμμη.

Ηρθε και οπως καλα υποπτευθηκατε το προβλημα δεν λυθηκε .... τα ιδια συμπτωματα.

<< Εδω θελω και οφειλω χιλιοευχαριστισω και να τονισω οτι ο τεχνικος του ΟΤΕ και τις 2 φορες αρνηθηκε σε σημειο που αισθανθηκα ασχημα να παρει το "κατιτις" λεγοντας μου οτι μενει στην περιοχη και για αυτο ασχολειται >>

To TPLINK ειναι καινουργιο (το αγορασα λογω του προβληματος) .... επισης δουλεψαν και τα 2 ρουτερ απο ενα 24ωρο σε σπιτι φιλου για να βεβαιωθει η καλη λειτουργια τους ... επισης με το ρουτερ του φιλου που το ειχα για λιγες μερες ειχα τα ιδια προβληματα .... splittter αμετρητα .... καλωδια τηλεφωνου αμετρητα ... χωρις τηλεφωνο τα ιδια ... με αλλη συσκευη τηλεφωνου τα ιδια.

Τι μπορει να φταιει ? πως μπορω να αντιμετωπισω την κατασταση ? γιατι πολλες φορες ερχεται ο τεχνικος την στιγμη που δεν υπαρχει το "φαινομενο" και χρεωνομαι αλλα και το προβλημα παρουσιαζεται μετα απο λιγο.

Να αναφερω οτι οταν ¨βρωμιζει" η γραμμη το attenuation δεν ξεπερνα το 28-29 ... και παλι θεωρω οτι ειναι δυσαναλογει η πτωση της ταχυτητας.

δειτε ενα πχ στην επισυναπτομενη φωτο 

post-420887-0-98310800-1502358152_thumb.png

Επεξ/σία από dimitris.73
Δημοσ.

Mitsakos84, μπηκες στο θέμα του ανθρώπου και ρωτάς τα δικά σου.

Στο θέμα μας τωρα, απο οτι κατάλαβα το πρόβλημα είναι στην wind, η wind δυστυχώς τα εχει αυτά, συν οτι πολλάκις λέμε ψέματα, όπως πχ σε σένα.

Εγώ νομιζω αφού τα εχεις πλεον κάνει όλα απο τεχνικής άποψης, να φύγεις και να πας σε άλλο πάροχο.

Δημοσ.

Mitsakos84, μπηκες στο θέμα του ανθρώπου και ρωτάς τα δικά σου.

Στο θέμα μας τωρα, απο οτι κατάλαβα το πρόβλημα είναι στην wind, η wind δυστυχώς τα εχει αυτά, συν οτι πολλάκις λέμε ψέματα, όπως πχ σε σένα.

Εγώ νομιζω αφού τα εχεις πλεον κάνει όλα απο τεχνικής άποψης, να φύγεις και να πας σε άλλο πάροχο.

Εαν αυριο βρουν την γραμμη οκ ... που θα την βρουν ... θα κανω υπαναχωρηση συμβολαιου.

Πλεον  ειναι φανερο οτι η wind αδυνατει να προσφερει πλεον σταθερες υπηρεσιες (ενω για 4 μηνες μπορουσε) και αδυνατει να προσδιορισει αυτο που εκεινη θεωρει βλαβη βαζοντας με σε περιττες δαπανες. 

Επισης δεν μπορει να δικαιολογηθει η πτωση της ταχυτητας σε φορτωμενο δικτυο γιατι οι ωρες και τα χρονικα διαστηματα ειναι απροσδιοριστα επομενως ουτε η ιδια δεν θα μπορεσει να χαρακτηρισει τις ωρες αιχμης και φυσικα τα μεγεθη της πτωση ειναι τεραστια ... απο τα 18mbs δεν πας στα 8mbs και πολλες φορες στα 0,8mbs.

Παντως με την cyta  ειχα μικρο-προβληματακια ( συνηθως 2-3 αποσυνδεσεις εβδομαδιαιως) αλλα οι  ταχυτητες ηταν καρφωμενες στα 18+mbs

Επειδη στην περιοχη εχει ερθει το VDSL να κανω κινηση να γυρισω την γραμμη ως υστατη προσπαθεια ή επιμενεις να παρω τον πουλο ?

εγω με 25 attenuation πρίν αλλάξω σε vdsl είχαι 15,7 με 1 

πάρε και δήλωσε βλάβη και αν μπορείς πρώτα δοκίμασε με άλλο ρουτερ 

Φιλε μου αυριο ερχεται απο την εταιρια 4η φορα τεχνικος ... αγορασα 2ο ρουτερ ... πηρα ρουτερ  φιλου το οποιο μαλιστα μου το εδωσε με UPS ... αλλαξα ολη την χαλκο-καλώδιωση απο την εισοδο της πολυκατοικιας και την αντικατεστησα με καλωδιο FTP-cat6.

Σημερα τα mbs (στο ρουτερ) ηταν ως εξης

> το πρωι στις 10.00 ξεκινησαμε με 14

> κατα τις 14.00  πεσαμε στα 6

> κατα τις 15,30 πηγαμε στα 13

> στις 17.00 πεσαμε στα 8

> και απο τις 19.00 μεχρι τωρα (23.15) ειμαι στα 16.

δλδ σημερα εκτος απο τα πανω κατω δεν επιασα καν τα 18mbs.

Εν τω μεταξυ σημερα το ρουτερ επιασε κοκκινο στα erros του upload ... αυτο ειναι καινουργιο φαινομενο ... ηθελα να στειλω μηνυμα με το viber και δεν "εφευγε" με τιποτα.

Ιδεες ... συμβουλες ?

Δημοσ.

Δεν υπαρχει κατι που μπορεις πλεον να κανεις, δεν ξερω βέβαια να εχεις δοκιμάσει να συνδέσεις μονο του τον ρουτερ στην κεντρική πριζα χωρις τηλεφωνα και φιλτρα επανω και χωρις την υπόλοιπη καλωδίωση του σπιτιού

Δημοσ.

ο πατεράς μου είχε wind είχε το ίδιο θέμα με εσενα δεν έβγαζαν άκρη κάθε μέρα τεχνικός ερχόταν  

και έφυγε για άλλη εταιρια 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπαρχει κατι που μπορεις πλεον να κανεις, δεν ξερω βέβαια να εχεις δοκιμάσει να συνδέσεις μονο του τον ρουτερ στην κεντρική πριζα χωρις τηλεφωνα και φιλτρα επανω και χωρις την υπόλοιπη καλωδίωση του σπιτιού

Ναι ... ειναι το πρωτο πραγμα που μου λεει η τεχνικη υποστηριξη να κανω ... τους λεω οτι το δοκιμασα εχθες και προχθες και αυτοι πιμενουν.

Να τολμησω να παραμεινω στην wind αλλαζοντας την γραμμη σε vdsl ?

edit:

Ηρθε ο τεχνικος της wind .... την στιγμη που ηρθε η συνδεση ηταν στα "καλα" της ... δεν εντοπισε κανενα προβλημα στην καλωδιωση μου .... ομως αναγνωρισε την υπαρξη του προβληματος και εγραψε στην αναφορα του να δωθει βλαβη στον ΟΤΕ.

Λεω να κανω λιγο ακομα υπομονη (δλδ αρκετη δεδομενου οτι αυτα αργουν συν οτι ειναι αυγουστος) μηπως τελικα φτιαξουν τα πραγματα.

Επεξ/σία από dimitris.73

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...