Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφωνώ 1000% τουλάχιστον Μια base rom από Google και modules τύπου xposed κλπ με βαθύ system integration θα ήταν ότι καλύτερο για μένα... Άμεσα updates, επιλογές στο τι θα βάλεις και πότε...

Που δυστυχως σιγα μη γινει,οι κατασκευαστες δεν το θελουν (για να πουλανε συσκευες) και η google χρειαζεται τους κατασκευαστες για τα εσοδα απο τα google apps.

Αλλα κιολας δεν υπαρχει περιπτωση πλεον να κυκλοφορησει συσκευη χωρις google apps,ολοι τις χρησιμοποιουμε.

Οποτε ειναι ποιος χρειαζεται ποιον περισσοτερο μαλλον και επειδη απαντηση δεν υπαρχει παραμενει η κατασταση οπως ειναι.

Τουλαχιστον απ οσα συμπεραινω.

Δημοσ.

Ρε παιδιά, ειλικρινή ερώτηση. Γιατί κάιγεστε τόσο πολύ με τις ενημερώσεις του os στα κινητά , τι ακριβώς παραπάνω θα σου δώσουν , πέρα απο το να καταστούν τη συσκευή αχρησιμοποίητη για κάνα 10 λεπτό?. Το xiami note 4 που έχω τρεχει το Android 6.κατι , το galaxy s8 τρέχει το 7.κατι , δε βλέπω καμία διαφορά μεταξύ τους . Τον ίδιο chrome θα τρέξουν, το ίδιο YT, το ίδιο Spotify, ίδιο yugioh θα παίξουν κ.τ.λ. Χεστηκε η φοράδα στο αλώνι, όπως όταν θα μου ζητήσει η Nvidia να ενημερώσω τους drivers για την 1080ti, το ιδιο και όταν μου ζητησει η Samsung να βάλω το νέο update για το s8, η απάντηση μου είναι ίδια: " Ε γ@#$%σε μας τώρα και συ με τις ενημερωσεις σου". Τι planned obsolence και τρίχες, είναι δλδ η έκδοση του Android από μόνη της λόγος να αλλάξεις συσκευή ? Να πω και την ιεροσυλία μου , το stock android δε παλεύεται, αυτή η σοβαροφάνης ασπριλα με εκνευρίζει.

Όταν η Nvidia δίνει update, το δίνει για να βελτιώσει την απόδοση της κάρτας σου. Όταν το Android δίνει update, βελτιώνει μπαταρία, επιδόσεις, ασφάλεια και πολλά άλλα. Δεν έχεις web banking; Αν έχεις, δεν χαίρεσαι που θα κλείσει τρύπες στο λογισμικό η Google και θα σου δώσει τη νέα έκδοση; Εμένα από Android 7.1.2 πήγε σε 8.0 το Nexus μου και η μπαταρία κρατάει πολύ παραπάνω τώρα. Αν δεν το έβαζα, θα έβριζα που η μπαταρία είναι χάλια. 

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδιά, ειλικρινή ερώτηση. Γιατί κάιγεστε τόσο πολύ με τις ενημερώσεις του os στα κινητά , τι ακριβώς παραπάνω θα σου δώσουν , πέρα απο το να καταστούν τη συσκευή αχρησιμοποίητη για κάνα 10 λεπτό?. Το xiami note 4 που έχω τρεχει το Android 6.κατι , το galaxy s8 τρέχει το 7.κατι , δε βλέπω καμία διαφορά μεταξύ τους . Τον ίδιο chrome θα τρέξουν, το ίδιο YT, το ίδιο Spotify, ίδιο yugioh θα παίξουν κ.τ.λ. Χεστηκε η φοράδα στο αλώνι, όπως όταν θα μου ζητήσει η Nvidia να ενημερώσω τους drivers για την 1080ti, το ιδιο και όταν μου ζητησει η Samsung να βάλω το νέο update για το s8, η απάντηση μου είναι ίδια: " Ε γ@#$%σε μας τώρα και συ με τις ενημερωσεις σου". Τι planned obsolence και τρίχες, είναι δλδ η έκδοση του Android από μόνη της λόγος να αλλάξεις συσκευή ? Να πω και την ιεροσυλία μου , το stock android δε παλεύεται, αυτή η σοβαροφάνης ασπριλα με εκνευρίζει.

Όταν η Nvidia δίνει update, το δίνει για να βελτιώσει την απόδοση της κάρτας σου. Όταν το Android δίνει update, βελτιώνει μπαταρία, επιδόσεις, ασφάλεια και πολλά άλλα. Δεν έχεις web banking; Αν έχεις, δεν χαίρεσαι που θα κλείσει τρύπες στο λογισμικό η Google και θα σου δώσει τη νέα έκδοση; Εμένα από Android 7.1.2 πήγε σε 8.0 το Nexus μου και η μπαταρία κρατάει πολύ παραπάνω τώρα. Αν δεν το έβαζα, θα έβριζα που η μπαταρία είναι χάλια. 

Ακριβώς.

Για αυτό αναφέρθηκα πρωτίστως στον τομέα της ασφάλειας.

Για τον καταναλωτή που αντιλαμβάνεται το κινητό για παιχνιδομηχανή,

ενδεχομένως η ασφάλεια των δεδομένων του

να μην μπαίνει σε πρώτη μοίρα.

Τα κινητά όμως είναι απολύτως προσωπικές συσκευές

και εκεί θες την απόλυτη ασφάλεια.

Χώρια που οι όποιες τρύπες

στοιχίζουν ενίοτε και σε πραγματικό χρήμα.

Στην τελική

planned obsolescence δεν είναι τρίχες.

Με τον ίδιο τρόπο που σου παρέχουν υποστήριξη για το hw με βάση την ημερομηνια αγοράς,

θα όφειλαν να κάνουν το ίδιο και για το sw.

Επειδή η συσκυεή είναι ενιαίο προϊόν hw και sw.

Άλλο που καθώς φαίνεται οι κατασκευαστές υποχρεώνονται από το νόμο μόνο για το hw,

και κάνουν τα ελάχιστα δυνατά στο κομμάτι που απομένει.

Και προφανώς στο όλο κολπάκι που έχει στηθεί μια χαρά

συμμετέχει και η Google που έχει χτίσει το σύστημα των ενημερώσεων με τρόπο που να διευκολύνει τα τερτίπια των κατασκευαστών.

Δημοσ.

Ναι τα ξέρω όλα αυτά φίλε μου , το θέμα είναι στην πράξη τι παραπάνω σου δίνει Όχι οι ίδιες copy paste αράδες που σου βάζουν πριν πατήσεις ότι συμφωνείς για την ενημερωση ( " βελτίωση εμπειριας χρήσης ,

Βελτίωση ασφάλειας, cool features, μπλα μπλα μπλα ") . Και εγώ τουλάχιστον δεν έχω δει κάτι, δύο φορές ενημερώθηκε το os του s8 , λειτουργεί όπως λειτουργούσε day one.

Δεν ξέρω, ίσως επειδή δεν είμαι τόσο ψυρας να μετράω πόσο γρήγορα μου άνοιξε το YT προ-update και μετα-update η αν η κάρτα γραφικών καιει δύο watt λιγότερα και βγάζει 150 αντί για 148 frames.

Τώρα για τα θέματα ασφάλειας, να μου χακαρουν το fb, χεστηκε η φοράδα στο αλώνι , άδειο είναι από φωτογραφίες και στοιχεία. Τραπεζικά στοιχεία και συναλλαγές τις κάνω από desktop εννοείται για το φόβο των Ιουδαίων.

Δημοσ.

Όποιον ξαναδω να λέει ότι με root και με custom rom λύνεται το πρόβλημα με ενημερώσεις έκδοσης και security updates θα τον κατουρήσω. ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΠΡΙΚΙ ΜΕ ΤΙΣ custom rom ΕΙΝΑΙ full στα bugs ούτε παιχνιδάκια δεν μπορείς να παίζεις αν δεν έχουν βγει drivers της έκδοσης για το μοντέλο που έχεις από την εταιρία. Ναι οι εταιρίες με custom δικό τους android απλά σε κοροϊδεύουν μέχρι και τα μηνιαία security updates στα δίνουν 3-6 μήνες μετά. Απλά συναρμολογούν ένα κινητό με parts από άλλες εταιρίες hardware αλλάζουν λίγο και το σκιν του android και στο δίνουν. Καμία επαφή του λειτουργικού με το hardware. Ναι αν δώσεις σε αυτές τις εταιρείες πάνω από 300 ευρώ είσαι τρομπας. Δεν το αξίζουν, το λειτουργικό είναι σημαντικότερο απ το hardware. Ναι αυτές οι εταιρίες σε κάτω από 300 ευρώ σου δίνουν το καλύτερο δυνατό αν είσαι απλός χρήστης ή χομπίστας και δεν είσαι κάποιος σοβαρός επαγγελματίας. Εγώ επιλέγω προς το παρόν αυτές τις εταιρίες καθώς ανήκω στη κατηγορία του απλού χρήστη.

• Like 1
Δημοσ.

Όποιον ξαναδω να λέει ότι με root και με custom rom λύνεται το πρόβλημα με ενημερώσεις έκδοσης και security updates θα τον κατουρήσω. ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΠΡΙΚΙ ΜΕ ΤΙΣ custom rom ΕΙΝΑΙ full στα bugs ούτε παιχνιδάκια δεν μπορείς να παίζεις αν δεν έχουν βγει drivers της έκδοσης για το μοντέλο που έχεις από την εταιρία. Ναι οι εταιρίες με custom δικό τους android απλά σε κοροϊδεύουν μέχρι και τα μηνιαία security updates στα δίνουν 3-6 μήνες μετά. Απλά συναρμολογούν ένα κινητό με parts από άλλες εταιρίες hardware αλλάζουν λίγο και το σκιν του android και στο δίνουν. Καμία επαφή του λειτουργικού με το hardware. Ναι αν δώσεις σε αυτές τις εταιρείες πάνω από 300 ευρώ είσαι τρομπας. Δεν το αξίζουν, το λειτουργικό είναι σημαντικότερο απ το hardware. Ναι αυτές οι εταιρίες σε κάτω από 300 ευρώ σου δίνουν το καλύτερο δυνατό αν είσαι απλός χρήστης ή χομπίστας και δεν είσαι κάποιος σοβαρός επαγγελματίας. Εγώ επιλέγω προς το παρόν αυτές τις εταιρίες καθώς ανήκω στη κατηγορία του απλού χρήστη.

Νexus 6 εχω φιλε. Day1 custom rom και ειναι καλυτερο απο το "stock", extra options, kernel etc etc. Και καθε μηνα security update που τα βαζει η Google στο ΑOSP. 

Κατουρα  :P

Δημοσ.

Η google κάνει το χρέος της και βγάζει νέο android.

Οι εταιρίες βάζουν το νέο android στα καινούργια τους μοντέλα.

Αν νομίζετε ότι η εταιρία έχει την υποχρέωση να ασχοληθεί με το κινητό που σας πούλησε πρόπερσι είστε γελασμένοι.

ΕΔΟΣΑ 150 ΕΥΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΤΟ ΓΑΛΑΧΥ Σ ΔΥΟΣ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΚΗΝΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΖΥΤΑΟ ΤΑ ΑΦΤΟΝΟΗΤΑ.................

Δημοσ.
Οι μεγαλες εταιρειες δινουν 1 αναβαθμιση OS απο αυτην που ειχε οταν το αγορασες γιατι στο εξωτερικο αλλαζουν συσκευη καθε 2 χρονια μεσο ορο οποτε σε καλυπτουν απολυτα.

Εδω βεβαια που πλεον ο κοσμος δεν μπορει να αλλαζει κινητο τοσο συχνα καταλαβαινω τα παραπονα, αλλα στις εταιρειες δεν τους καιγεται καρφι για την Ελλαδα.

Δημοσ.

Οι μεγαλες εταιρειες δινουν 1 αναβαθμιση OS απο αυτην που ειχε οταν το αγορασες γιατι στο εξωτερικο αλλαζουν συσκευη καθε 2 χρονια μεσο ορο οποτε σε καλυπτουν απολυτα.

Εδω βεβαια που πλεον ο κοσμος δεν μπορει να αλλαζει κινητο τοσο συχνα καταλαβαινω τα παραπονα, αλλα στις εταιρειες δεν τους καιγεται καρφι για την Ελλαδα.

Δηλαδή στο εξωτερικό οι εταιρείες από σεβασμό στον πελάτη είναι που δεν του δίνουν παραπάνω από 1 αναβάθμιση.\

Κι ο κόσμος δεν έχει παράπονο.

Μάλιστα.

Πότε να γίνουμε Ευρώπη ένα πράμα

να μην έχουμε παράπονο ούτε εδώ στην Ελλάδα δηλαδή.

Κάπως έτσι.

Δημοσ.

Δηλαδή στο εξωτερικό οι εταιρείες από σεβασμό στον πελάτη είναι που δεν του δίνουν παραπάνω από 1 αναβάθμιση.\

Κι ο κόσμος δεν έχει παράπονο.

Μάλιστα.

Πότε να γίνουμε Ευρώπη ένα πράμα

να μην έχουμε παράπονο ούτε εδώ στην Ελλάδα δηλαδή.

Κάπως έτσι.

Ουτε σεβασμος ουτε τιποτα.Στατιστικα δουλευουν οι εταιρειες.Εφοσον αλλαζουν τις συσκευες καθε 2 χρονια δινουν μεχρι εκει που δεν θα υπαρχουν παραπονα.

Δεν ξερω αν ταξιδευεις, αλλα μονο για Ευρωπη δεν μας βλεπουν πλεον.
Δημοσ.

Ποιος στο είπε εσένα αυτό; Δεν ισχύει, απλά οι εταιρίες που αναφέρεις είναι άπληστες μέχρι αηδίας που βγάζουν τα κινητά σαν τα πουκάμισα, τα κοστολογούν ανάλογα και μετά τα παρατάνε στο έλεος του θεού. Ο περισσότερος κόσμος προτιμάει να δώσει τα λεφτά να πάρει κάτι αξιόλογο που θα έχει υποστήριξη για αρκετά χρόνια. Να κάνει με λίγα λόγια μια καλή επένδυση.

Δημοσ.

Ουτε σεβασμος ουτε τιποτα.Στατιστικα δουλευουν οι εταιρειες.Εφοσον αλλαζουν τις συσκευες καθε 2 χρονια δινουν μεχρι εκει που δεν θα υπαρχουν παραπονα.

Δεν ξερω αν ταξιδευεις, αλλα μονο για Ευρωπη δεν μας βλεπουν πλεον.

Ναι αυτό σου λέω.

Λες εσύ ότι οι εταιρείες εισακούουν τις επιθυμίες των καταναλωτών

και για αυτό δεν τους παρέχουν αναβαθμίσεις.

ΝΟΤ.

Δημοσ.

ΕΔΟΣΑ 150 ΕΥΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟ ΤΟ ΓΑΛΑΧΥ Σ ΔΥΟΣ ΠΡΙΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΤΩ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΚΗΝΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΕΒΓΑΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΖΥΤΑΟ ΤΑ ΑΦΤΟΝΟΗΤΑ.................

"αφτονοητο" είναι οι χρήστες που τα γράφουν αυτά και έχουν βγάλει το δημοτικό και να μπορούν να γράψουν μια πρόταση κάνοντας το πολύ ένα-δύο ορθογραφικά λάθη. 

Νομίζω όμως ότι η πλειονότητα των χρηστών δεν είναι αυτού του επιπέδου, ούτε ορθογραφίας ούτε επιχειρημάτων.

Το σωστό και δίκαιο θα ήταν οι εταιρίες να είναι ειλικρινείς, και να σε ενημερώνουν για τη διάρκεια υποστήριξης της συσκευής σου, από τη στιγμή της αγοράς.

Γιατί τώρα υπάρχει ασάφεια και οι εταιρίες κρύβονται πίσω από το "δεν υποσχέθηκα τίποτα"

Δημοσ.

Δεν γνώριζες οτι οι συσκευές με android έχουν μικρό χρονικό διάστημα υποστήριξης software και οτι το κινητό που πήρες στην καλύτερη θα πάρει την επόμενη έκδοση android η θα μείνει στην ίδια ανάλογα πόσο παλιό είναι;Αν είναι ακριβό(Ναυαρχίδα) έχει λίγο καλύτερη υποστήριξη.

Ο λόγος είναι για να σε αναγκάσουν να πάρεις καινούριο κινητό και ας μπορεί το παλιό κινητό να λειτουργήσει με την επόμενη έκδοση android.Οταν όμως το κινητό είναι του 2012 όπως αυτό που πήρες με 1 Gb Ram που στην πραγματικότητα είναι 768 Mb,με αδύναμο επεξεργαστή για τα σημερινά δεδομένα(Βαριές εφαρμογές κλπ) και αδύναμη κάρτα γραφικών δεν θα μπορεί να λειτουργήσει την επόμενη η μεθεπόμενη έκδοση android,θα κολλάει.

Δεν είναι αυτονόητο οτι θα αναβαθμιστεί,ούτε μπορείς να απαιτήσεις,αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζεις απο πρίν.

Αυτό είναι το κινητό σου;Ποιά έκδοση android έχει τώρα;

http://m.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_duos_s7562-4883.php

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...