bill_viper Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σας, αγόρασα πριν λίγες μέρες ένα Asus X541U με i3-6006U 2GHz, 1080p οθόνη, 8GB DDR4 RAM, SSD 256GB. Πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από την αγορά. Ωστόσο το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι το laptop δεν έχει αφαιρούμενη μπαταρία. Επειδή το χρησιμοποιώ αρκετές ώρες κάθε μέρα αναγκάζομαι να το φορτίζω 2 φορές. Υπάρχει λύση σε αυτό το θέμα για να μη τα φτύσει γρήγορα η μπαταρία; Μπορώ να το έχω συνέχεια στο ρεύμα; Ευχαριστώ πολύ, Βασίλης
nikolia1987 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δυστυχώς και εγώ αυτή την απορία έχω. Απο το κατάστημα που αγόρασα τον υπολογιστή μου είπαν πως η ενσωματωμένη μπαταρία είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ωστε να αντέχει τοσο στην παρατεταμένη έκθεση της στο ρεύμα, οσο και στις πολλαπλές φορτίσεις. Μου είπαν να την αφήνω να εκφορτιζει πλήρως και να την φροντίζω επισης πλήρως και δεν πρόκειται να πάθει κατι μέχρι να κάνει τον κύκλο της. Αυτο κάνω αλλα επειδή και γω μπορεί να χρειαστεί να τη φορτισω 2 φορές τη μερα, αφηνω τον υπολογιστή μου και στο ρεύμα για λιγη ωρα. Ελπίζω να βοήθησα!
sil_unique Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Η μπαταρία μπορεί να είναι ενσωματωμένη αλλά μπορεί και να αντικατασταθεί εάν χαλάσει οπότε δεν βλέπω θέμα. Αν κοιτάξουμε προς apple μεριά οι μπαταρίες είναι ενσωματωμένες περίπου 7 χρόνια τώρα στα φορητά της και σε βάθος χρόνου έχουν αποδειχτεί αρκετά καλές. Το μηχάνημα μπορεί να μένει συνέχεια στο ρεύμα χωρίς πρόβλημα απλά 2-3 φορές μέσα στο μήνα να κάνει και κάνα κύκλο η μπαταρία.
TheAccountant Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 @Bill Viper: Το χρησιμοποιεις αρκετα και το φορτιζεις 2 φορες την μέρα... φανταστικά λοιπον! Τι θα αλλαζε αμα η μπαταρια ηταν αφαιρούμενη? Δεν θα το φορτιζες 2 φορες την μέρα? Χανω κάτι? Τελος παντων... δεν υπαρχει μη αφαιρουμενη μπαταρια. Ολες βγαινουν και αντικαθίστανται οταν κάποτε τα παιξουν. Απλά για πολλους αυτο μπορεί να σημαίνει εναν τεχνικό μιας και δεν πιανουν τα χερια τους τετοια πράγματα. Παντως για την ιστορία, στο δικο μου υπολογιστη με μη αφαιρουμενη μπαταρια και καθημερινους κυκλους φορτισης, μετα απο 2.5 χρόνια η μπαταρία εχει χάσει 22% και ακομα περνώ το 8ωρο σε αυτονομια. Θα πάρει κανα χρονο ακομα σίγουρα μεχρι να σκεφτώ την αλλαγη της... αλλα τοτε θα εχω φτάσει και στο ωφελιμο της ζωης του υπολογιστη....
Xristaras12 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 κάθε εταιρία έχει και το δικό της λογισμικό για την μπαταρία. συνεπώς δες τι ρυθμίσεις έχει,πολύ πιθανόν να έχει επιλογή να ΜΗΝ φορτίζει η μπαταρία. επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί οταν εισαι σπιτι να μην το έχεις μονίμως στο ρεύμα και να κάνεις την δουλειά σου.,το λαπτοπ ειναι για να σε υπηρετεί και όχι το ανάποδο. Η μπαταρία θεωρείται αναλώσιμο έτσι και αλλιως,και σίγουρα κάποτε θα χαλάσει,μην το ψάχνεις. Δουλεψε το μηχάνημα όπως σε βολεύει,κάνε τη χρήση σου. Υπόψιν,όσο περισσότερους κύκλους φόρτισης κάνεις,τόσο περισσότερο φθείρεις τη μπαταρία!
bill_viper Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Λογιστή, αν ήταν αφαιρούμενη η μπαταρία θα το είχα συνέχεια στο ρεύμα με τη μπαταρία εκτός laptop. Ουσιαστικά ο ενδοιασμός μου ήταν και είναι αν μπορώ να το έχω συνέχεια στο ρεύμα χωρίς να φθείρω - πολύ - τη μπαταρία.
Xristaras12 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 συνέχεια στο ρευμα και εκτός η μπαταρία; και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος χάνεις το πλεονέκτημα της μπαταρίας! όπως έγραψα και πριν,πέρα του ότι η μπαταρία θες δεν θες να χαλάσει,εδώ και αρκετά χρόνια οι εταιρίες(τουλάχιστον για dell,lenovo το ξέρω σίγουρα)βάζουν πρόγραμμα για την διαχείριση της μπαταρίας(πότε θα φορτίζει,ΑΝ ΘΕΣ να φορτίσει,σε ποιο ποσοστό να σταματήσει η φόρτιση κλπ κλπ) επίσης,είναι απόλυτα λογικό στα 2-3 χρόνια να έχει φθαρεί η μπαταρία,και αυτό που κάνεις τώρα να το δουλευεις με μπαταρία πάλι την φθείρεις με πλήρεις φορτίσεις κλπ. Το έχω συναντήσει σε αρκετό κόσμο να περιμένει να φορτίσε το λαπτοπ για να το χρησιμοποιήσουν και οταν αδειάσει η μπαταρία να το κλείνουν και να το περιμένουν να γεμίσει(θεώρησε οτι αυτή ειναι η σωστή λειτουργία και οτι όταν φορτίζεις κάτι δεν το πειράζεις). Στο dell της υπογραφής,δεν έχω βγάλει στιγμή την μπαταρία απο πάνω απο το 2011 που το πηρα.Την έχω ρημάξει τα 2 πρώτα χρόνια στο ΤΕΙ που το κουβαλουσα και στο σπίτι δεν το έχω βγάλει ποτέ να το χρησιμοποιήσω μόνο με μπαταρία.Απο το 2015 δεν έχει φύγει απο το σπίτι,το χρησιμοποιώ καθημερινά για πολλές ώρες,και δεν θυμάμαι πότε ηταν η τελευταια φορά που εκανα καλιμπράρισμα την μπαταρία. τον τελευταιο καιρό που χρειάστηκε να το βγάλω απο το ρεύμα για κάτι, με ssd,και σκληρό δισκο στη θέση του recorder βγάζει περίπου 45 λεπτά μπαταρία απο τις 4 ώρες που έβγαζε κάποτε. μην σκας λοιπόν για την μπαταρία,αργά η γρήγορα θα φαγωθεί και θα χρειαστείς αλλη αναλόγως την χρήση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα