Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχω υλικό το οποίο θέλω να μοντάρω (βιντεο και φωτογραφιες)  θέλω καθός πάιζει  να παγώνει η εικόνα και να κάνει το εφέ σάν να βγάζω φωτογραφία απο την εικόνα που ηδη παίζει..δέν ξέρω αν το εξηγώ καλά ισος υπάρχει ειδικός όρος για αυτο που θέλω και δέν το ξέρω καμια βοήθεια?

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Εχω υλικό το οποίο θέλω να μοντάρω (βιντεο και φωτογραφιες)  θέλω καθός πάιζει  να παγώνει η εικόνα και να κάνει το εφέ σάν να βγάζω φωτογραφία απο την εικόνα που ηδη παίζει..δέν ξέρω αν το εξηγώ καλά ισος υπάρχει ειδικός όρος για αυτο που θέλω και δέν το ξέρω καμια βοήθεια?

Ποιό πρόγραμμα επεξεργασίας video χρησιμοποιείς?

Μπορείς να προσθέσεις κάποιο απο τα παρακάτω ηχητικά εφέ: https://www.youtube.com/results?search_query=shutter+sound+effects

Την εικόνα μπορείς να την παγώσεις για όσα frames θέλεις και την ώρα που παίζει το ηχητικό εφέ μπορείς να προσθέσεις μερικά μαύρα frames, όπως γίνεται το στιγμιαίο μαύρισμα της εικόνας κατα τη λήψη στις φωτογραφικές SLR

Δημοσ.

Ποιό πρόγραμμα επεξεργασίας video χρησιμοποιείς?

Μπορείς να προσθέσεις κάποιο απο τα παρακάτω ηχητικά εφέ: https://www.youtube.com/results?search_query=shutter+sound+effects

Την εικόνα μπορείς να την παγώσεις για όσα frames θέλεις και την ώρα που παίζει το ηχητικό εφέ μπορείς να προσθέσεις μερικά μαύρα frames, όπως γίνεται το στιγμιαίο μαύρισμα της εικόνας κατα τη λήψη στις φωτογραφικές SLR

Τα βιντεακια τα τράβηξα με gopro και γενικά χρησιμοποιώ το πρόγραμά τους quik της gopro το οποίο είναι πολύ απλό και έυκολο στην χρήση με ολα τα βασικα κοψε ράψε,

Ειναι μπακαλίστικος τρόπος να το κάνω αλλά φαίνετε θα δουλέψει, δέν ξέρω πώς να παγώσω τα frames βέβαια θα το ψάξω

Δημοσ.

Δέν έχω δουλέψει το πρόγραμμα της gopro, αλλά στα πιό παραδοσιακά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο (Sony Vegas, Adobe Premiere) για να παγώσεις την εικόνα παίρνεις ένα screenshot απο το βίντεο, το ρίχνεις στο timeline και μετά το μεγαλώνεις σε διάρκεια όσο θέλεις.

Δημοσ.

Δεν το ξέρω το πρόγραμμα, αλλά αν μπορείς να αποθηκεύσεις ένα καρέ μπορείς να το κάνεις όπως είπε ο fubar. Θα κόψεις το βίντεο εκεί που θέλεις να βάλεις το εφέ, θα αποθηκεύσεις το τελευταίο καρέ σε εικόνα, θα το φορτώσεις στην timeline, θα κάνεις ένα cut σε άσπρο (ή ένα γρήγορο fade to white) και αμέσως fade from white για ένα δευτερόλεπτο (ή και λίγο παραπάνω) στο ακίνητο καρέ και εκεί θα ρίξεις και το ηχητικό του camera shutter.

Αυτή είναι η ποιο εύκολη λύση γιατί μπορείς να το προχωρήσεις πολύ αν έχεις όρεξη και στο επιτρέπει το πρόγραμμα σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο overlay video όπως το παρακάτω για να κάνεις την αλλαγή.

https://www.youtube.com/watch?v=2sUBj7hQA3g

Αν όμως θέλεις το καλύτερο και δεν φοβάσαι να ασχοληθείς με ένα δύσκολο στην αρχική εκμάθηση αλλά πολύ δυνατό πρόγραμμα, θα πας στο after effects της adobe.

Δημοσ.

Με το πρόγραμμα της gopro εχω δεινοπαθήσει κολλάει..νόμιζα φταίει το pc αλλά το εψαξα και είναι το πρόγραμμα, κόβω ράβω μέχρι ένα σημείο απο εκεί και μετά κολλάνε τα πάντα.Δέν μπορείς να επεξεργαστείς μεγάλου μήκους αρχεία.

Οπότε πάω για άλλο πρόγραμα..αυτό που λές έχω την εντύπωση οτι είναι δύσκολούτσικο..

Σκεψου θέλω τουλάχιστον για αρχή να κόβω, να κάνω κανα fast forward η snlow motion, να κάνω αυτό με της φωτογραφίες και να προσθέτω ήχο και να μπορώ να ''κώβω'' και τον ήχο να χαμηλώνω σε συγκεκριμένα σημεία και να ξαναδυναμόνω.

Και όλα αυτα εννοείτε να μήν χάνω σε ποιότητα απο το αρχικό βίντεο!

Αν εχει και σταθεροποίηση για κουνημένα βιντεάκια ακόμα καλύτερα!

Σκευτόμουν το φιλμόρα αλλά ακριβούτσικο αν σκευτείς οτι απλά κάνω βιντεάκια για μένα και όχι επαγγελματικά..

Επήσης μια ερώτηση αν κατεβάσω το trial θα μπορώ να κάνω ολα αυτα?

Απότι είδα έχει συνδρομή κάθε μήνα...εγώ θέλω να πάρω ένα μιά και καλή..

Εντομεταξύ έριξα μια ματια σε τιμές μόλις...και λέω το φιλμόρα ακριβουτσικο με 60€...τι φάση δέν ηξερα οτι είναι τόσο ακριβα..

απο τα free προγραμματα υπάρχει κάποιο απλό που μπορεί να κάνει απλα αυτά που θέλω? δέν με απασχολούν ειδικά εφέ κτλ...

εκανα πρόσφατα ενα ταξίδι σε δίαφορες χώρες και έχω υλικό περίπου 70gb θέλω να τα μαζέψω να φτιάξω ενα βιντεάκι διάρκειας κάνα μισάωρο 45λεπτο και μετά θα ξαναφτιάξω κανα βιντεάκι σε κάνα 5μηνο οπότε δέν θέλω να δώσω ενα σορό λεφτα για προγραμμα αλλά απο την άλλη εχω τα βιντεάκια σε καλή ποιότητα και δέν θέλω να χρησιμοποιήσω πρόγραμμα που να χάσω έστο και λίγο απο την ποιότητα.

Δημοσ.

Πήρα το φιλμόρα τελικά. πάρα πολύ ευκολο πρόγραμμα και μέχρι στιγμής μου αρεσει, στην αρχή μέχρι να τα βρ'ω καθυστερουσα λιγάκι είδα και 2-3 βιντεάκια.

Αυτο με τη φωτογραφία το έκανα όπος μου είπατε ποιό πάνω με λίγα μάυρα frames και τον ηχο που κατέβασα απο ytube.

Θα ψάξω αν το filmora έχει την επιλογή για Overlay να βάλω αυτό που πόσταρες φαίνετε πολύ καλό σάν ιδέα, θα γίνει το βιντεάκι τέλειο,

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νομιζω οτι το κορυφαιο ειναι το DaVinci Resolve χωρις να το εχω δουλεψει μια και δεν ειμαι editor. Δεν τολμω να προτεινω το Nuke γιατι ο χρονος εκμαθησης ειναι παρα πολυς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...