Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρίς να γνωρίζεις 100% σε ποια καμπίνα συνδέεται η οικοδομή σου, δεν θα βγάλεις άκρη.

Όπως έγραψα και πριν, ο προγραμματισμός αναφέρει για τις περισσότερες ενεργοποίηση έως τέλος του 2017 και οι υπόλοιπες έως το τέλος του 2ου τριμήνου του 2019.

Ξεκινάς να βρεις ποια είναι η καμπίνα σου και προχωράς στον έλεγχο του προγραμματισμού για να διαπιστώσεις πότε προβλέπεται ενεργοποίησή της.

Όπως σου απάντησε και η Cyta, υπάρχουν πελάτες της που παίρνουν υπηρεσία από καμπίνα που έχει ενεργοποιηθεί, στο αστικό κέντρο Μεταμόρφωσης . Υπομονή και για την δικιά σου, όποτε προβλέπεται να γίνει.

Δεν είναι μόνο η Λάρισα που γίνεται αυτό, αλλά εκατοντάδες άλλες περιοχές (περίπου 170+ αστικά κέντρα και κάπου 12000 καμπίνες) της χώρας. Λογικό δεν βρίσκεις να μην ενεργοποιούνται όλες ταυτόχρονα;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο αριθμός της καμπίνας που ανήκω αναφέρεται πάνω στον λογαριασμό;

Η cyta για παράδειγμα αν την ρωτήσω ξέρει;

• Super Moderators
Δημοσ.

Λογικά στον κατανεμητή του σπιτιού ή στην κουτί της κολώνας που συνδέεται με το σπίτι θα έχουν γράψει τον αριθμό της καμπίνας που ανήκεις.

Στον λογαριασμό δεν το λέει, η ΤΥ δύσκολα θα το ξέρει.

Δημοσ.

Ο αριθμός της καμπίνας που ανήκω αναφέρεται πάνω στον λογαριασμό;

Η cyta για παράδειγμα αν την ρωτήσω ξέρει;

Δεν αναφέρεται σε κανέναν πάροχο τέτοια πληροφορία.

Εκτός της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΤΕ, στο αστικό κέντρο που ανήκεις, κανείς άλλος δεν έχει γνώση σε ποια καμπίνα συνδέεσαι.

Στο έχουμε αναφέρει πολλάκις. Ψάχνεις μόνο σου (όπως όλοι μας) να βρεις στον κατανεμητή της οικοδομής, τον αριθμό της καμπίνας που πάντα αναφέρεται καθώς αποτελεί τον μοναδικό τρόπο να γνωρίζουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ που να κάνουν έλεγχο σε περίπτωση οπιοασδήποτε εργασίας.

Δημοσ.

Παιδιά μια διευκρίνηση γιατί έχω μπερδευτεί λίγο με το χάρτη. Για παράδειγμα για Κέρκυρα που με ενδιαφέρει βλέπω το κεντρικό dslam που είναι στην πόλη και ένα κόκκινο περίγραμμα να καλύπτει κάποιες περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι περιοχές παίρνουν σύνδεση από αυτό το dslam και έχουν διαθέσιμο vdsl? Ισχύει κάτι διαφορετικό και εγώ το καταλαβαίνω λάθος?

Δημοσ.

Στο χάρτη είναι περασμένα τα όρια κάθε ΑΚ τα οποία δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με τα διοικητικά όρια των δήμων.

Στο συγκεκριμένο ΑΚ έχουν περαστεί ελάχιστα νέα KV, από τους εθελοντές που ενημερώνουν το χάρτη. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο νησί είδα μερικές νέες καμπίνες, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στο δρόμο προς το Κανόνι αλλά δυστυχώς δεν κατέγραψα τις θέσεις τους για να τις περάσω στο χάρτη.

Πάντως, δεν έχουν εγκατασταθεί νέες καμπίνες όπως θα περίμενε κανείς.

Δημοσ.

Στο χάρτη είναι περασμένα τα όρια κάθε ΑΚ τα οποία δεν συμπίπτουν αναγκαστικά με τα διοικητικά όρια των δήμων.

Στο συγκεκριμένο ΑΚ έχουν περαστεί ελάχιστα νέα KV, από τους εθελοντές που ενημερώνουν το χάρτη. Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στο νησί είδα μερικές νέες καμπίνες, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στο δρόμο προς το Κανόνι αλλά δυστυχώς δεν κατέγραψα τις θέσεις τους για να τις περάσω στο χάρτη.

Πάντως, δεν έχουν εγκατασταθεί νέες καμπίνες όπως θα περίμενε κανείς.

Στην ουσία αν το καταλαβαίνω σωστά αυτό είναι το λεγόμενο αστικό κέντρο που λέμε ότι κάποιος παίρνει ίντερνετ από εκεί και οι καμπίνες τα παρακλάδια που έχουν μεγάλα οφέλη για το vdsl. 

Δημοσ.

Έχει σχεδιαστεί στο χάρτη η θέση του ΑΚ και τα όριά του.

Σε κάθε περιοχή ΑΚ υπάρχουν τα KV και άλλα μεν παραμένουν τα παλιά που δίνουν τηλεφωνία και adsl και σε άλλα έχουν εγκατασταθεί νέα που δίνουν και vdsl από KV.

Ειδικά, στο ΑΚ της Κέρκυρας, υπάρχουν ακόμη τα παλιά KV και έχουν τοποθετηθεί και μερικά νέα, κυρίως στο κέντρο της πόλης και σε περιοχές ξενοδοχείων, όπως στο Κανόνι. Χθες βρήκα τις θέσεις των 3 νέων KV στην οδό Ναυσικάς (μονόδρομος από Κανόνι προς Γαρίτσα) που έβλεπα κάθε μέρα από το Divani προς την πόλη και μάλλον θα τις περάσω στο χάρτη.

Δημοσ.

Μπες εδώ να δεις τι γίνεται με άλλους γύρω από την περιοχή σου ή ακόμα και στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο. http://hyperiontest.gr/?action=dashboard&v=no_tools

Στο χάρτη αυτό πολύ λίγοι έχουν περάσει τα στατιστικά τους και ειδικά στην Κέρκυρα μόνο 5 μέσα στην πόλη.

Δυστυχώς, δεν ενημερώνεται αυτός ο χάρτης και για παράδειγμα αναφέρω τη Γλυφάδα που έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ από το 2013 (ενεργοποίηση ΙΟΥΝ 2014) και μόνο 9 έχουν καταγράψει τα στατιστικά του vdsl.

Δημοσ.

Παιδιά μπορεί να δώσει κάποιος το link με τα καφάο που θα γίνουν  αναβάθμιση για VDSL του ΑΚ Μεταμόρφωση Λάρισας;

Κατέβασα 2 excel αρχεία και έχουν μέσα μόνο ΑΚ Φιλελλήνων και Ακαδημία (Vodafone - Wind)

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα, μπήκα στο χάρτη του fttxgr και είδα για την πόλη μου (Βέροια) ένα σημείο που τα όρια του καλύπτουν όλη την πόλη, αυτό όμως απ΄ ότι κατάλαβα δεν σημαίνει ότι μπορώ να πάρω vdsl. Θα μπορούσα να ξέρω τον ρυθμό ανάπτυξης του vdsl στην πόλη μου; Χονδρικά είδα ότι απέχω 1164 μέτρα από το κέντρο :'( 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...