skiabox Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Ανοίγω το thread για να δούμε σε ποιες πόλεις της Ελλάδας δίνεται vdsl από καμπίνα. Για τη Λάρισα που είμαι εγώ νομίζω δεν δίνεται ακόμα.
makfil Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος, τουλάχιστον, για τη Λάρισα, αφού ο σχετικός χάρτης σε διαψεύδει και έχουν περαστεί από μέλη πολλές καμπίνες vdsl. Επίσης, ο ίδιος χάρτης φαίνεται να είναι ενημερωμένος στις καμπίνες vdsl για αρκετές πόλεις της χώρας. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Να κάνω και εγώ μια (μάλλον) άσχετη ερώτηση Σε όλο τον Πύργο βγάζουν τις παλιές καμπίνες και βάζουν νέες για VDSL. Επίσης σε κάποιους δρόμους τρυπάνε και περνάνε καλώδιο. Στους δρόμους που δεν τρύπησαν για να περάσουν καλώδιο, θα μπορούμε να βάλουμε VDSL?
infin1tyGR Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Τρυπάνε για να περάσουν οπτική ίνα από το DSLAM μέχρι την καμπίνα. Αν εσύ «ανήκεις» σε κάποια καμπίνα VDSL, θα μπορείς να βάλεις VDSL όταν θα γίνει διαθέσιμο. Από την καμπίνα μέχρι το σπίτι σου θα χρησιμοποιείται το δίκτυο χαλκού του ΟΤΕ που υπάρχει και σήμερα, δεν σκάβουν δηλαδή για κάθε σπίτι.
skiabox Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Παιδιά να επισημάνω ότι ρωτάω για ύπαρξη χρηστών που παίρνουν τη στιγμή που μιλάμε vdsl από καμπίνα και όχι για την απλή ύπαρξη καμπίνων που δεν παίρνουν καν ρεύμα.
jkoukos Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Από αναφορά σε άλλο φόρουμ, υπάρχουν και στην Λάρισα πελάτες που λαμβάνουν υπηρεσία από καμπίνα. Προφανώς δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμη όλες, αλλά κάποιες σίγουρα στην περιοχή της Νέα Πολιτείας του αστικού κέντρου Μεταμόρφωσης. Ο προγραμματισμός για την Λάρισα, προβλέπει: Αστικό κέντρο Αβέρωφ, ανάληψη OTE με 14 καμπίνες (82%), όλες με VDSL (Vectored). Ενεργοποίηση έως Q4/2017.Αστικό κέντρο Μεταμόρφωσης, ανάληψη ΟΤΕ με 133 καμπίνες (81%), όλες με VDSL (Vectored). Ενεργοποίηση έως Q4/2017 - Q2/2019.Αστικό κέντρο Φιλελλήνων, ανάληψη Wind με 77 καμπίνες (100%), 17 με FTTH και 60 με VDSL (Vectored, V.Plus, G.Fast). Ενεργοποίηση έως Q2/2018.Αστικό κέντρο Ακαδημίας, ανάληψη Wind με 122 καμπίνες (81%), 22 με FTTH και 100 με VDSL (Vectored, V.Plus, G.Fast). Ενεργοποίηση έως Q2/2018.
skiabox Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 jkoukos : Για αυτό ακριβώς ξεκίνησα το thread για να δούμε στην πράξη τι γίνεται ώστε αν έχει πάρει κάποιος vdsl από καμπίνα να γνωρίζουμε σε ποια πόλη και σε ποια περιοχή είναι.
makfil Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 jkoukos : Για αυτό ακριβώς ξεκίνησα το thread για να δούμε στην πράξη τι γίνεται ώστε αν έχει πάρει κάποιος vdsl από καμπίνα να γνωρίζουμε σε ποια πόλη και σε ποια περιοχή είναι. Αν δεν δεις σε χάρτη τις καμπίνες vdsl, πως θα καταλάβεις αν σε εξυπηρετεί η θέση μιας (άγνωστης από αριθμό) καμπίνας που ανέφερα ότι συνδέθηκα πχ στη Λάρισα; Μόνο με τη διεύθυνση; Για παράδειγμα φέρνω την περίπτωση της Κέρκυρας που επισκέφθηκα πρόσφατα και διαπίστωσα ότι πολύ λίγες νέες καμπίνες έχουν τοποθετηθεί στην πόλη και στην περιοχή του Κανονιού και αυτές όχι με κάποια (γεωγραφική ή άλλη) λογική.
skiabox Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 makfil : Εγώ δεν θέλω να δω στον χάρτη μια καμπίνα γιατί στην πράξη δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται ή απλά είναι σε αναμονή να λειτουργήσει. Πιο πολύ ενδιαφέρον έχει να μπει χρήστης και να γράψει είμαι στην τάδε περιοχή και παίρνω από καμπίνα. Εγώ ας πούμε στη σημείο που μένω (Αγιο Νικόλαο) δεν μπορώ να πάρω vdsl από το κέντρο (μεταμόρφωση) λόγω καλωδιακής απόστασης (1200 μέτρα). Πάντα παίζει ρόλο η καλωδιακή απόσταση για αυτό και οι wizards στα sites των εταιριών μπορεί να κάνουν λάθος.
makfil Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Φαίνεται ότι εσύ προτιμάς να περιμένεις μήνες ή/και χρόνια να βρεθεί συμφορουμίτης που να μένει στη Λάρισα και ειδικά στην περιοχή του ΑΚ Μεταμόρφωσης για να γράψει σ' αυτό, ειδικά, το νήμα, ότι έβαλε vdsl από KV, ώστε να ξεκινήσεις τις σχετικές διαδικασίες. Αντίθετα, εγώ βλέπω στο χάρτη ότι στην περιοχή του ΑΚ Μεταμόρφωσης έχουν τοποθετηθεί πάρα πολλές καμπίνες vdsl (έχει καλυφθεί σχεδόν όλη η έκταση του ΑΚ), και, αν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα αμέσως όλους τους παρόχους για να μάθω τη διαθεσιμότητά τους σε vdsl στο χώρο μου και να πάρω άμεσα την τελική μου απόφαση. Αλλά, είπαμε, καθένας έχει τις δικές του ιδέες και κριτήρια για το ίδιο θέμα. 1
skiabox Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 makfil : Κοίτα αν κοιτάξω το χάρτη μόνο και μόνο λόγω απόστασης μπορώ να πάρω vdsl από την καμπίνα με ID: 4207-137 Εσύ δηλαδή πιστεύεις ότι θα βγάλω άκρη με τους ISP? Η cyta που είμαι τώρα έχει αναφερθεί πολλές φορές ότι δεν δίνει vdsl ακόμα και όταν υπάρχει καμπίνα. Για vdsl από καμπίνα τους έχω αφήσει ήδη μύνημα γιατί ο wizard τους μου δίνει και καλά στα χαρτιά vdsl από AK και όταν το είχα βάλει κλείδωνε στα 20mbps με λάθη στα πακέτα και όταν ήρθε ο τεχνικός τους μέτρησε καλωδιακή απόσταση από το ισόγειο της πολυκατοικίας μέχρι το ΑΚ 1200 μέτρα και μου είπε ότι δεν έπρεπε να μου το πουλήσουν (οπότε μετά ξαναγύρισα σε adsl). Ο δε wizard του οτε δε δουλεύει καλά. Ασε που τους έχω αφήσει και αυτούς μήνυμα. Αν υπάρχει κάποιο feedback από isp που να εμπεριέχει και πληροφορίες για συγκεκριμένο καφάο, πραγματικά θα με ενδιέφερε να το μάθω. Για την αξιοπιστία του ote wizard δείτε εδώ χάλια : Δηλαδή για το κέντρο μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις ο wizard δεν έχει ιδέα. Η αναζήτηση έγινε με αριθμό γιατί η αναζήτηση με οδό είναι εντελώς χαλασμένη.
makfil Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δεν διαλέγεις εσύ την καμπίνα από την οποία θα πάρεις vdsl, αλλά ο ΟΤΕ που σε έχει συνδέσει από τότε που έβαλες τηλέφωνο. Θα πας στο υπόγειο και θα δεις στον κατανεμητή του ΟΤΕ τον αριθμό μορφής ΧΧΧ-ΥΥ και ο πρώτος είναι ο αριθμός της καμπίνας που είσαι συνδεδεμένος. Επίσης, μπορείς να κάνεις μια βόλτα γύρω από το ΟΤ και να δεις αν υπάρχουν νέες καμπίνες που δεν έχουν περαστεί στο χάρτη (ίσως και η δική σου να μην έχει περαστεί και είναι εύκολο να την περάσεις). Το πιθανότερο είναι να έχουν τοποθετηθεί καμπίνες ανατολικά της Ανθ. Γαζή (που είναι η 137) αλλά δεν έχουν περαστεί στο χάρτη Εάν η καμπίνα σου έχει vdsl (από το χάρτη) προχωράς με τους παρόχους για διαθεσιμότητα από την καμπίνα και όχι από το ΑΚ. Ξεχνάς τη cyta γιατί δεν παίρνει χονδρική από ΟΤΕ, δηλαδή δεν δίνει vdsl από καμπίνα του ΟΤΕ. 1
skiabox Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 makfil: Υπάρχει περίπτωση να ανήκω σε άλλο KV από αυτό που είναι 30 μέτρα δεξιά από την έξοδο της πολυκατοικίας μου στο ίδιο τετράγωνο με την πολυκατοικία μου; Με την Cyta είχα τον εξής διάλογο : https://www.adslgr.com/forum/threads/990900-VDSL-%CE%B1%CF%80%CF%8C-KV-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%9B%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1 Βασικά είναι σαν να μου λες με το τέλος του έτους που τελειώνει το συμβόλαιο να αλλάξω αμέσως πάροχο και από cyta να πάω ote.
makfil Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Γιατί δεν βλέπεις στον κατανεμητή του ΟΤΕ τον αριθμό του KV που είσαι συνδεδεμένος; Η συνομιλία σου με τη Cyta αποδεικνύει ότι η εταιρεία δεν δίνει από KV. Αυτό μπορεί να το κάνει και άλλος πάροχος αλλά εσύ θα ελέγξεις τη διαθεσιμότητα πριν αποφασίσεις.
skiabox Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Γιατί δεν βλέπεις στον κατανεμητή του ΟΤΕ τον αριθμό του KV που είσαι συνδεδεμένος; Γιατί είμαι στο εξοχικό τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα