donstefano Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Καλησπερα παιδια. Προχτες το βραδυ ενω το PC ηταν κλειστο του εβαλα κατι μπαταριες στο USB να φορτισει απο την action camera. Μετα απο 10-15 min κανει ενα πατ και τελος.Μου μυρισε καμενο και κατευθειαν βγαζω ρευμα απο πισω και επειδη εχω και το κουτι ανοιχτο κανω οπτικο ελεγχο να δω τι πηρε. Δεν υπηρχε καπου να φαινετε κατι καμενο σε μητρικη κτλ και μυριζε μονο μεσα απο το τροφοδοτικο καμενο. Ε ειχα και ενα καινουργιο τροφοδοτικο, βγαζω το 20πινο και του καινουργιου να δω εαν η μητρικη περνει ρευμα η καηκε.Ειδα οτι μολις πατησα το κουμπι πηγε να ξεκινησει κανονικα το pc με καποια μπιπ λογω οτι η cpu δεν ειχε ρευμα κτλ και το σταματησα.Αρα σκεφτηκα δεν καψαμε κατι αλλο.Ευτυχως. Χτες βγαζω ψυκτρες,βγαζω ram, βγαζω το παλιο τροφοδοτικο, βαζω το νεο το συνδεω κανονικα,βαζω μνημες ψκτρες κτλ και παταω να ξεκινησει.Δινει ρευμα για κλασματα δευτερολεπτου και σταματαει. Βγαζω το 8πινο απο τη cpu και κανει ακριβως οπως και την προηγουμενη μερα.Δλδ παει να ξεκινησει αλλα με καποια μπιπ κτλ δεν ξεκιναει λογω οτι η cpu δεν εχει ρευμα. Τη cpu δεν την ξηλωσα να δω απο μεσα αν φαινεται κατι. Μαλλον πρεπει να εφαγε την cpu το τροφοδοτικο.Τι λετε?
Alexlooker Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 αν εισαι τυχερος θα χρειαστεις μονο καινουργια μητρικη και τροφοδοτικο. 1
donstefano Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μητρική λογικα CPU αρκετα δύσκολο... Ξερεις καποιο τροπο να διαπιστωσω ποιο απο τα 2 καηκε?Γιατι η μητρικη περνει ρευμα και μονο οταν βαζω ρευμα στο cpu μετα δεν κανει τα δικα του!Για αυτο ειπα οτι μαλλον μας εφαγε τη cpu.
johnyboy Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Πολύ πιθανό η μομπο να πήρε μέντα εκεί στο κομμάτι της cpu.Δύσκολα καίγεται επεξεργαστής, δεν ειναι απίθανο αλλά 1/100 να τύχει.εκτός αν το τροφοδοτικό που βάζεις δεν σηκώνει το σύστημα. 1
MSSB Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 http://www.insomnia.gr/topic/651012-κάηκε-το-τροφοδοτικό/ Πανδημία. Απαιτώ ο ΕΟΦ να παρέμβει :'D Τι psu είχες/έχεις; 1
donstefano Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Ενα thermaltake 550 ειχα.παρι αυτο τωρα πλεον.εβαλα ενα zalman 700αρι τωρα αλλα εχω τα προβληματα που αναφερω.το τροφοδοτικο επαρκουσε.ενα q6600 ειχα πανω και μια καρτα γραφικων ati 6850.η απορια μου ειναι αντε με ανοιχτο το pc να καταλαβω οτι τα τιναξε το τροφοδοτικο.με κλειστο και μονο που εβαλα τις μπαταριες στο usb πως τα τιναξε?ειχε φτασει η ωρα του...
panos0100 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 πάλι τάση έδινες όμως τα 5volt εδώ στην σχολή ρε συ του οαεδ που πήγαινα τα τροφοδοτικά είναι 20 ετών ο υπολογιστής ηταν σβηστός και απλά τον ακούμπησε ένας και έσκασε όλο το τροφοδοτικό εσύ τώρα λες είχες και συσκευή επάνω και έσκασε, αυτά και κλειστά παίρνουν τάση, μόνο αν τα σβήσεις από πίσω ή σβήσεις το πολυμπριζο δεν παίρνουν τάση 1
Sheogorath Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μάλλον την άκουσε κάποιο vrm του επεξεργαστή, ο ίδιος ο επεξεργαστής δύσκολα. 3
lionheart82 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Χμμ βλέπω πως έχεις q6600 νομίζω έχω μια μητρική που κάνει boot για αυτό το socket... απλά δεν είμαι σπίτι αυτές τις μέρες αχχχ με μια άλλη μητρική για έλεγχο θα είσαι 100% σίγουρος πάντως . Και τον Q6600 πανω έχει ακομη και στο 1% να σου έχει καει και αυτο πακετο αντε Εαν θελεις να το δούμε στειλε Pm βλεπω πως και εσυ είσαι αθήνα... 1
donstefano Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Θα φυγει εκτος αθηνων τροφοδοτικο, μητρικη, μνημες και cpu για ελεγχο σε φιλο γνωστη μηπως και μπορεσει και περνει επιδιορθωση, να δουμε στανταρ τι εχει χαλασει και τι οχι και μετα βλεπουμε.....Τα ξηλωσα χτες ολα απο μεσα.....Θα σας ενημερωσω για το τι επαιξε γενικα... 1
donstefano Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μια ενημερωση-ανακεφαλαιωση να ξερετε και εσεις τι παιχτηκε να μην την πατησετε. Λοιπον το PSU εκανε πριν καιρο(6μηνες και) εκανε θορυβο για μερικες μερες ο ανεμιστηρας του(οχι απο τις πολλες στροφες)και ειχα παρει ενα αλλο να το αντικαταστησω αλλα αυτο σταματησε να κανει θορυβο.Ετσι δεν το αλλαξα με το καινουργιο.Υποψιν ο ανεμιστηρας λειτουργουσε. Εγινε το μπαμ λοιπον οπως σας εγραψα πηγε στο φιλο για ελεγχο και εχουμε και λεμε: Επειδη ο ανεμιστηρας λειτουργουσε με λιγοτερες στροφες απο οσο επρεπε(δεν πηγαινε αργα να το καταλαβω,ηθελε λιγο εμπειρο ματι)δεν εψυχε μεσα σωστα το psu με αποτελεσμα ενας πυκνωτης να κανει σιγα σιγα διαρροη,αλλοι 3 ειχαν φουσκωσει και ο πυκνωτης με την διαρροη εσκασε (εξου και το πατ που εκανε) και πηρε και τους αλλους 3 μαζι του. Αντικατασταση πυκνωτων και ανεμιστηρα και το psu ειναι ετοιμο. Οσο αφορα το αλλο εφαγε μονο την cpu μιας και με δοκιμη με αλλη λειτουργησε.Κατα το σκασιμο δλδ του πυκνωτη εστειλε οτιναναι ρευματα στιγμιαια και τον εκαψε μιας και ειναι το ποιο ευαισθητο απο ολα μεσα στο pc. Με αλλο επεξεργαστη ειμαι ενταξει και λειτουργω κανονικα χωρις καποιο αλλο προβλημα. Και για να κλεισω μεγαλη προσοχη στο psu σας.Αμα σας κανει νουμερα οπως σε μενα να μεριμνησετε για αλλαγη και να ειστε οκ και να μην τρεχετε σαν εμενα....Αυτα. 1
Undertaker25 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Κατά 90% ο πυκνωτής δεν έσκασε λόγω θερμοκρασίας αλλά λόγω κακής ποιότητας. Δεν λέω ότι δεν έφταιξε ο -πιθανόν- χαλασμένος ανεμιστήρας αλλά γενικά οι καλοί πυκνωτές (κυρίως Γιαπωνέζικοι όπως φοράει η Seasonic) είναι φτιαγμένοι για να αντέχουν σε μεγάλες θερμοκρασίες. Ένας κινέζος πυκνωτής θα έσκαγε και με σωστή ψύξη. Όσο για το cpu δεν είναι το πιο ευαίσθητο κομμάτι στο pc και μου κάνει εντύπωση που κάηκε. Όπως και να χει, τέλος καλό όλα καλά! 1
benign Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Μια ενημερωση-ανακεφαλαιωση να ξερετε και εσεις τι παιχτηκε να μην την πατησετε. Λοιπον το PSU εκανε πριν καιρο(6μηνες και) εκανε θορυβο για μερικες μερες ο ανεμιστηρας του(οχι απο τις πολλες στροφες)και ειχα παρει ενα αλλο να το αντικαταστησω αλλα αυτο σταματησε να κανει θορυβο.Ετσι δεν το αλλαξα με το καινουργιο.Υποψιν ο ανεμιστηρας λειτουργουσε. Εγινε το μπαμ λοιπον οπως σας εγραψα πηγε στο φιλο για ελεγχο και εχουμε και λεμε: Επειδη ο ανεμιστηρας λειτουργουσε με λιγοτερες στροφες απο οσο επρεπε(δεν πηγαινε αργα να το καταλαβω,ηθελε λιγο εμπειρο ματι)δεν εψυχε μεσα σωστα το psu με αποτελεσμα ενας πυκνωτης να κανει σιγα σιγα διαρροη,αλλοι 3 ειχαν φουσκωσει και ο πυκνωτης με την διαρροη εσκασε (εξου και το πατ που εκανε) και πηρε και τους αλλους 3 μαζι του. Αντικατασταση πυκνωτων και ανεμιστηρα και το psu ειναι ετοιμο. Οσο αφορα το αλλο εφαγε μονο την cpu μιας και με δοκιμη με αλλη λειτουργησε.Κατα το σκασιμο δλδ του πυκνωτη εστειλε οτιναναι ρευματα στιγμιαια και τον εκαψε μιας και ειναι το ποιο ευαισθητο απο ολα μεσα στο pc. Με αλλο επεξεργαστη ειμαι ενταξει και λειτουργω κανονικα χωρις καποιο αλλο προβλημα. Και για να κλεισω μεγαλη προσοχη στο psu σας.Αμα σας κανει νουμερα οπως σε μενα να μεριμνησετε για αλλαγη και να ειστε οκ και να μην τρεχετε σαν εμενα....Αυτα. Απο περιεργεια,φιλε ,μπορεις να πεις ποιο ακριβως Thermaltake εχεις και ποτε το αγορασες?
Sheogorath Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2017 Στα στρογγυλά παντς ο επεξεργαστης έχει κανα σημαδάκι; Benign, λογικά tr2 αυτά με το passive pfc, που ήταν απαράδεκτα. Και εγώ έχω ένα νεκρό σπίτι. Ήταν πολύ συνηθισμένα την εποχή 2007-2008. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα