Προς το περιεχόμενο

Η "τιμωρια" της παράβασης

pontez2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το αν ο μικρος θα συνετιστει ισως να μη το μάθουμε ποτέ.

Άρα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν η ενέργεια του αστυνομικού ήταν σωστή ή όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν η ενέργεια του αστυνομικού ήταν σωστή ή όχι.

Δε το ξέρουμε, αλλά ως προσέγγιση ηταν σιγουρα διαφορετική και ενδεχομένως να έχει καλύτερα αποτελέσματα απ ότι το να τρέχεις το παιδί στα δικαστηρια, μεγάλο προστιμο κτλ κτλ. 

Ουτως η αλλιως τα μεγάλα προστιμα πλέον ο κοσμος τα εκλαμβάνει ως εισπρακτικη πολιτικη του κράτους, οχι ως παραδειγματισμο για να μην επαναλάβεις κάτι που έκανες. Για αυτο άλλωστε και τα τροχαία παραμένουν σε υψηλό επιπεδο ή οι παραβάσεις.

Μιλαγα τις προάλλες με φιλο αστυνομικο και μου έλεγε οτι καθημερινά αφαιρουνται 100άδες διπλωματα, πινακιδες, τεράστια προστιμα. Δεν πέφτει η παραβατικότητα.

Οπότε ισως αυτος ο τρόπος να πιάσει σε έναν έφηβο. Ισως και να μη πιάσει.

Γενικά καλό ειναι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε που και που out of the box. 

• Like 1

Δε το ξέρουμε, αλλά ως προσέγγιση ηταν σιγουρα διαφορετική και ενδεχομένως να έχει καλύτερα αποτελέσματα απ ότι το να τρέχεις το παιδί στα δικαστηρια, μεγάλο προστιμο κτλ κτλ. 

Ουτως η αλλιως τα μεγάλα προστιμα πλέον ο κοσμος τα εκλαμβάνει ως εισπρακτικη πολιτικη του κράτους, οχι ως παραδειγματισμο για να μην επαναλάβεις κάτι που έκανες. Για αυτο άλλωστε και τα τροχαία παραμένουν σε υψηλό επιπεδο ή οι παραβάσεις.

Μιλαγα τις προάλλες με φιλο αστυνομικο και μου έλεγε οτι καθημερινά αφαιρουνται 100άδες διπλωματα, πινακιδες, τεράστια προστιμα. Δεν πέφτει η παραβατικότητα.

Μικρά πρόστιμα και συχνά

Μόνο έτσι θα γίνει δουλειά. Όσο εφαρμόζεται η "διακριτική ευχέρεια" του οργάνου, τόσο για παράβαση των 700 ευρώ  (κόκκινο φανάρι) θα κόβεται πρόστιμο για ζώνη ή καμένη λάμπα. Πάντως με τα διπλώματα την έχουν βρει τη συνταγή, έχουν βγάλει όλη η οικογένεια διπλώματα οδηγούν δεν οδηγούν, και μόλις γίνεται κάτι παρουσιάζεται στο δικαστήριο ότι οδηγούσε άλλος, ειδικά σε καμεροκλήσεις. Όσο πιο μεγάλο το πρόστιμο, τόσο πιο βαρβάτα παρακάμπτεται και δεν κόβεται. Αν δεν ξέρει η τροχαία που να βγάλει λεφτά, μπορώ εγώ να τους πω σημεία σε όλη την Ελλάδα να πιάσουν την καλή, που δεν οδηγώ και καθημερινά, απλά πάντα βλέπω παραβάσεις και ποτέ τροχαία. Αν είναι κάποιος όργανο εδώ, ας επικοινωνήσει μαζί μου σε PM.

• Like 2

Μην λέμε συνέχεια τα ίδια, ενδεχομένως να έχει καλύτερα αποτελέσματα, ενδεχομένως να ΜΗΝ έχει καλύτερα αποτελέσματα, άρα δεν το ξέρουμε. Το εξαντλήσαμε αυτό.

Εδώ όμως δεν μιλάμε γενικώς για μεγάλα πρόστιμα, μιλάμε ειδικά για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Από όσο θυμάμαι το πρόστιμο για αυτή τη παράβαση είναι 200€, το οποίο κατά την ταπεινή μου άποψη κάθε άλλο παρά μεγάλο είναι.

Προφανώς θα έπρεπε καθημερινά να αφαιρούνται χιλιάδες αντί για εκατοντάδες. Το πρόβλημα είναι η ελλιπής αστυνόμευση, τα μεγάλα πρόστιμα δεν βοηθάνε από τη στιγμή που οι έλεγχοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

• Like 2

Προφανώς θα έπρεπε καθημερινά να αφαιρούνται χιλιάδες αντί για εκατοντάδες. Το πρόβλημα είναι η ελλιπής αστυνόμευση, τα μεγάλα πρόστιμα δεν βοηθάνε από τη στιγμή που οι έλεγχοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Εκτός αυτού τα όργανα θα πρέπει αν είναι ΕΥΓΕΝΙΚΑ άλλα συνάμα και αμείλικτα σε δικαιολογίες. Δε με νοιάζει ρε φίλε αν δεν έχεις να πληρώσεις το πρόστιμο, για να κυκλοφορείς παράνομα όμως έχεις ε; Φάτο και πήγαινε στο δικαστήριο. Την έχουμε βρεί όλοι με την κλάψα και την κρίση πια... Το ευγενικά το τόνισα γιατί πολλοί συμπεριφέρονται σαν μπατσόσκυλα και σε σταματάνε με προκλητικό ύφος και τσαμπουκά. Εκεί βρίσκω φάουλ.

• Like 1

Εγω απ΄την άλλη πιστευω οτι σε χωρα που ειναι ήδη εξαντλημένη οικονομικά, τα μεγάλα προστιμα δεν πιάνουν τοπο. Και 10.000 ευρω να ειναι το προστιμο, ο άλλος απλά δε θα το πληρωσει. Αφου δε μπορει να το κάνει. Θα χρωστάει και θα τον κυνηγάει η εφορία.

Υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις που έχουν δοκιμαστει αλλού, οπως το να κάνει κοινωνικη εργασία ο παραβάτης, να μπει να βλέπει βιντεο με ατυχηματα και τις συνέπειες κτλ κτλ.

Βέβαια αυτά γινονται σε συγχρονες Ευρωπαικές χώρες όχι σε χωρες που το κράτος συμπεριφέρεται καθαρά εισπρακτικά.

Οπως και να το θέσουμε, ο εισπρακτικος χαρακτήρας δεν έχει πετυχει στην Ελλάδα. Ας δοκιμάσουμε λοιπόν κάτι άλλο.

Οπως συχνά λέω, ας γινουμε Ευρωπαίοι όχι μονο στα κακά (διοτι μονο τα κακά των ευρωπαίων έχουμε υιοθετήσει) αλλά και στα θετικά τους.

(οδηγηση χωρις διπλωμα ειναι 200 ευρω, ποινη φυλακισης 1-12 μηνες και αφαιρεση αδειας. Δε θα την έλεγα ποινη πουπουλο). Και ο Ιαβέρης ειναι υπερ των μεγάλων προστίμων αλλά με παράλληλη κοινωνική εργασία και άλλα τέτοια διαφορα.

• Like 2

(οδηγηση χωρις διπλωμα ειναι 200 ευρω, ποινη φυλακισης 1-12 μηνες και αφαιρεση αδειας. Δε θα την έλεγα ποινη πουπουλο). Και ο Ιαβέρης ειναι υπερ των μεγάλων προστίμων αλλά με παράλληλη κοινωνική εργασία και άλλα τέτοια διαφορα.

Στην πράξη, όταν γίνει το δικαστήριο ο κατηγορούμενος έχει βγάλει ήδη δίπλωμα(δείχνοντας έτσι ότι συμμορφώθηκε με το νόμο) και δεν τιμωρείται με φυλάκιση. Όσο για την αφαίρεση αδείας δεν είμαι 100% σίγουρος, αλλά νομίζω πως δεν ισχύει πλέον. Κατά τη γνώμη μου χάδι είναι, αν σκεφτείς το πόσο σοβαρό είναι να οδηγείς χωρίς δίπλωμα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...