Προς το περιεχόμενο

Η "τιμωρια" της παράβασης

pontez2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε πρόσφατο έλεγχο που μου έτυχε, οντας με μηχανη, σταμάτησαν και έναν πιτσιρικά με μια κοπελιά σε μηχανάκι.

Η αλήθεια ειναι οτι φορουσαν κράνοι και οι δύο αλλά ηταν...16 χρονών.

Ο διάλογος που ακολουθησε ειχε ενδιαφέρον:

-Τα χαρτιά σου παρακαλώ.

-Δεν έχω διπλωμα

-Το ξέρω. Είσαι 15-16?

-16 και οι δυο.

-Οι γονείς σας το ξέρουν?

-Οτι ειμαστε μαζι ναι, οτι πήρα το μηχανάκι για να πάμε για μπάνιο όχι. Νομιζουν οτι ειμαι με το λεωφορείο

-Οκ, θέλω να πάρεις τηλέφωνο τωρα τον πατέρα σου αλλιως σας πάω αυτοφωρο

...........................

-Ναι μπαμπά, με έχουν σταματησει με το μηχανάκι, ενω πηγαίναμε για μπάνιο και ειναι να με πάνε αυτόφωρο.

......................

απο το τηλέφωνο ακούγεται ο εξάψαλμος. Ζητάει να μιλησει με τον αστυνομικο αλλά ο αστυνομικος δεν δέχεται.

Το τλφ κλεινει.

-Οκ ειστε ελευθεροι να φυγετε προς το σπιτι να αφησετε το μηχανάκι και να πάτε με το λεωφορειο. Αν σας ξαναπιάσω θα πάω τον πατέρα σου δικαστικώς.

Προσωπικά έδωσα συγχαρητήρια στο οργανο για τη προσέγγιση. 

Μου λεέι "θα μπορουσε να ηταν ο γιος μου. Ο σκοπος δεν ειναι να του κοψω προστιμο, αλλά να μη ξαναπάρει το μηχανάκι μέχρι να βγάλει διπλωμα. Τι φταίει ο δόλιος ο πατέρας μετά που μπορει να εργάζεται και του πηραν τα κλειδά χωρις να πάρει χαμπάρι;"

update: Δεν έφυγαν με το μηχανάκι. Το μηχανάκι έμεινε εκει. Σορρυ που δε το διευκρίνισα.

Επεξ/σία από pontez2
  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπο την μια ειναι σωστη αντιμετωπιση ανθρωπινη.Αλλα απο την αλλη εαν αυτα τα παιδια λιγο παρακατω προκαλουσαν ατυχημα η σκοτωνοντουσαν,ο αστυνομικος θα ειχε τεραστια ευθυνη.Το σωστο θα ηταν να τους παει μαζι μεχρι το σπιτι για να αφησουν το μηχανακι,αφου αποφασισε να κανει την καλη...

• Moderators

Aπο την μια ειναι σωστη αντιμετωπιση ανθρωπινη.Αλλα απο την αλλη εαν αυτα τα παιδια λιγο παρακατω προκαλουσαν ατυχημα η σκοτωνοντουσαν,ο αστυνομικος θα ειχε τεραστια ευθυνη.Το σωστο θα ηταν να τους παει μαζι μεχρι το σπιτι για να αφησουν το μηχανακι,αφου αποφασιστε να κανει την καλη...

μετα τον ελεγχο τα παιδια εφυγαν με τα ποδια οχι με τη μηχανη

• Like 2

εγώ αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δε καταλαβαίνουν από λόγια.

μόνο αν την πατήσουν βάζουν μυαλό (και πάλι παίζεται).

κακώς τον άφησε να φύγει.

ο καθένας κάνει ό,τι θέλει επειδή ξέρει ότι δύσκολα θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες

Ο δόλιος ο πατέρας θα μπορούσε να παίρνει τα κλειδιά μαζί του. Είναι κι αυτό μια επιλογή.

Aν το παιδί σου δε σου έχει δειξει δειγματα "παραβατικότητας" κάποια πράγματα δεν τα κάνεις.

Θα μπορουσε να παιρνει μαζι του ολα του τα χρήματα διοτι μπορει να του τα κλέψει

Εγω δε θυμάμαι ποτέ τον πατέρα μου να παιρνει μαζι του τα κλειδιά του αυτοκινητου οταν πηγαινε βολτα ας πουμε. Υπηρχε εμπιστοσύνη. Ειναι πολυ λεπτές ισορροπίες αυτές.

• Like 2

και πολυ καλα εκαναν... μπραβο. Μακαρι να γινοταν αυτο καθε μερα αλλα να εκοβαν και κανενα προστιμο για τις υπολοιπες παραβασεις γιατι η κατασταση εχει ξεφυγει!

• Like 1

Ο δόλιος ο πατέρας θα μπορούσε να παίρνει τα κλειδιά μαζί του. Είναι κι αυτό μια επιλογή.

Εάν ο πιτσιρικάς θέλει να κλέψει το παπί και το έχει βάλει στο μυαλό του δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει εύκολα ο πατέρας. Μπορεί να του βγάλει αντικλειδι χωρίς να έχει ιδέα ο γονιός, μπορεί να του κόψει τα καλώδια από τον διακόπτη και να πάρει μπρος (εάν είναι κάνα παπί πιο παλιό) ή με πόσους άλλους τρόπους. Πάνω από όλα εμπιστοσύνη και κουβέντα.
  • Like 3

Θα ηταν εξαιρετικη ενεργεια απο τον αστυνομικο αν η χωρα δεν κατοικουταν απο μπαμπουινους.

Στην Ελλαδα του 2017 ομως, το πιθανοτερο ειναι πως ο πατερας εδωσε (και θα συνεχισει να δινει) το μηχανακι στον κανακαρη του για να παει με το γκομενετο για μπανιο, και το θεατρικο που παιχτηκε απο το τηλεφωνο ηταν για να αποφυγουν τις συνεπειες του νομου, αν οχι προσυνενοημενο.

Καταληγοντας, ναι, ωραια η λογικη του αστυνομικου και μπραβο του, αλλα ξεχασε οτι ελεγχει μπαμπουινους και νομιζει οτι θα συνετιστουν με τετοιες μεθοδους. Σε τετοιες περιπτωσεις θελει εφαρμογη του νομου με το Ν και με το Σ, για να μην πω εξαντληση της ασυτηροτητας. Οφειλεις να αποδεικνυεις στον καθε εξυπνοβλακα, οτι δεν εισαι τοσο αφελης οσο νομιζει, πχ οτι ο γιος καβατζωνει το μηχανακι του πατερας δεν εχει παρει πρεφα...

Και ο αλλος που τρεχει με 200, τρεχει γιατι γενναει η γυναικα του...χαιρω πολυ.

Κι αυτος που περναει με κοκκινο, περναει γιατι πηρε φωτια το σπιτι του...

Για Ελληνες μιλαμε.

Ο δε αστυνομικος, το πιθανοτερο ειναι οτι ηθελε να γλυτωσει τις ιστοριες με τα δικαστηρια που πρεπει να τρεχει ως μαρτυρας κλπ, οποτε περιοριστηκε σε αυτη την μεθοδο, που κακη δεν ειναι, αλλα στους Ελληνες δεν πιανει κιολας.

offtopic

...

-Οι γονείς σας το ξέρουν?

-Οτι ειμαστε μαζι ναι, οτι πήρα το μηχανάκι για να πάμε για μπάνιο όχι. Νομιζουν οτι ειμαι με το λεωφορείο

...

δακρυσα απο τα γέλια με την απαντηση. 

Οπως το ανέκδοτο

-Επώνυμο;

-Ταδε

-Το μικρό;

-Μεσα ειναι, κοιμάται

• Like 3

Θα ηταν εξαιρετικη ενεργεια απο τον αστυνομικο αν η χωρα δεν κατοικουταν απο μπαμπουινους.

Στην Ελλαδα του 2017 ομως, το πιθανοτερο ειναι πως ο πατερας εδωσε (και θα συνεχισει να δινει) το μηχανακι στον κανακαρη του για να παει με το γκομενετο για μπανιο, και το θεατρικο που παιχτηκε απο το τηλεφωνο ηταν για να αποφυγουν τις συνεπειες του νομου, αν οχι προσυνενοημενο.

Καταληγοντας, ναι, ωραια η λογικη του αστυνομικου και μπραβο του, αλλα ξεχασε οτι ελεγχει μπαμπουινους και νομιζει οτι θα συνετιστουν με τετοιες μεθοδους. Σε τετοιες περιπτωσεις θελει εφαρμογη του νομου με το Ν και με το Σ, για να μην πω εξαντληση της ασυτηροτητας. Οφειλεις να αποδεικνυεις στον καθε εξυπνοβλακα, οτι δεν εισαι τοσο αφελης οσο νομιζει, πχ οτι ο γιος καβατζωνει το μηχανακι του πατερας δεν εχει παρει πρεφα...

Και ο αλλος που τρεχει με 200, τρεχει γιατι γενναει η γυναικα του...χαιρω πολυ.

Κι αυτος που περναει με κοκκινο, περναει γιατι πηρε φωτια το σπιτι του...

Για Ελληνες μιλαμε.

Ο δε αστυνομικος, το πιθανοτερο ειναι οτι ηθελε να γλυτωσει τις ιστοριες με τα δικαστηρια που πρεπει να τρεχει ως μαρτυρας κλπ, οποτε περιοριστηκε σε αυτη την μεθοδο, που κακη δεν ειναι, αλλα στους Ελληνες δεν πιανει κιολας.

Οι αστυνομικοι δεν τρέχουν ποτέ ως μάρτυρες. Μόνο αν έχει γινει κάποιο σοβαρό τροχαίο και αν θεωρηθει αναγκαίο να τους καλέσει ο δικαστής.

Απλά σε πάνε δικαστικός και τρέχεις εσυ με δικηγόρο ή μόνος. Αν ηταν διαφορετικά δε θα έγραφαν ποτέ κανέναν.

Δε χρειάζεται να ειμαστε καχύποπτοι σε όλα. Ουτε βέβαια να γενικευουμε. Πολυ κακό συνήθειο αυτο (οχι δικο σου, γενικότερα).

Αυτο που ποσταρα ηταν μια διαφορετικη προσέγγιση που ξεφεύγει απ τον κανονα, ο οποίος δεν έχει πετυχει και πολλά αν το καλοσκεφτουμε. Το αν ο μικρος θα συνετιστει ισως να μη το μάθουμε ποτέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...