Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

υπάρχει κάποια δυνατότητα (εφαρμογή), δύο άτομα σε συνομιλία σε κάποια εφαρμογή VoIP π.χ. skype, να γράφουν στο ίδιο σημειωματάριο ή στην ίδια επιφάνεια, όπως σε OneNote για παράδειγμα; Το skype έχει την λειτουργία "κοινή χρήση οθόνης". Έχω γραφίδα και θέλω μαζί με κάποιον μέσω εφαρμογής VoIP να γράφουμε πάνω στο ίδιο σημειωματάριο. Με κοινή χρήση οθόνης, μπορεί ο συνομιλητής να βλέπει τι γράφω, όμως οχι να γράφει κι εκείνος στο ίδιο "χαρτί".

Γενικά εαν γνωρίζει κάποιος κάποιον άλλο τρόπο για να κάνω το παραπάνω δεκτός.

Δημοσ.

Εγω γνωριζω μονο μεσω google drive στο οποιο αν ειστε μαζι σε εναν φακελο και ανοιξετε αρχειο doc τοτε μπορειτε να το επεξεργαστει οποιος ειναι μεσα στον φακελο.

Δημοσ.

Πρέπει οπωσδήποτε σε πραγματικό χρόνο. Δεν ενδιαφέρομαι για κάτι άλλο. Ευχαριστώ βέβαια για την απάντησή σου φίλε μου.

Δημοσ.

Πρέπει οπωσδήποτε σε πραγματικό χρόνο. Δεν ενδιαφέρομαι για κάτι άλλο. Ευχαριστώ βέβαια για την απάντησή σου φίλε μου.

Ειναι σε πραγματικο χρονο. Αν ανοιξετε το αρχειο και οι 2, βλεπετε κανονικα τις αλλαγες που κανει ο καθενας στο αρχειο.

Δημοσ.

Ειναι σε πραγματικο χρονο. Αν ανοιξετε το αρχειο και οι 2, βλεπετε κανονικα τις αλλαγες που κανει ο καθενας στο αρχειο.

Ευχαριστώ, να ρωτήσω όμως, μπορώ να το συνδυάσω με κοινή χρήση οθόνης, ώστε οταν σημειώνω κάτι να το βλέπει και ο άλλος; Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται έτσι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ, να ρωτήσω όμως, μπορώ να το συνδυάσω με κοινή χρήση οθόνης, ώστε οταν σημειώνω κάτι να το βλέπει και ο άλλος; Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται έτσι.

Ξαναλεω. Θα φτιαξεις εναν φακελο στο drive, θα βαλεις οσα ατομα θελει να επεξεργαζονται εκεινον τον φακελο και οταν ανοιξετε ολοι το αρχειο θα βλεπετε real time τις αλλαγες που κανει ο καθενας. Αν τωρα θελεις καποιος να βλεπει μονο και οχι να μπορει να επεξεργαστει, μπορεις απλα να του στειλεις το λινκ του doc. 

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι. Αυτό με τη γραφίδα τι σχέση έχει; Θέλετε να γράφετε και οι δύο με γραφίδες; Το gdrive ξέρεις αν υποστηρίζει γραφίδες overpower;

Βασικά, αφού κάνετε κοινή χρήση οθόνης, αν εξαιρέσουμε τη γραφίδα, μπορείτε να γράφετε και οι δύο στο ίδιο σημειωματάριο με το πληκτρολόγιο στην απομακρυσμένη επιφάνεια.

Δημοσ.

Εγώ να ρωτήσω κάτι. Αυτό με τη γραφίδα τι σχέση έχει; Θέλετε να γράφετε και οι δύο με γραφίδες; Το gdrive ξέρεις αν υποστηρίζει γραφίδες overpower;

Βασικά, αφού κάνετε κοινή χρήση οθόνης, αν εξαιρέσουμε τη γραφίδα, μπορείτε να γράφετε και οι δύο στο ίδιο σημειωματάριο με το πληκτρολόγιο στην απομακρυσμένη επιφάνεια.

Η γραφίδα χρειάζεται για γραφή σε ελεύθερη επιφάνεια τύπων μαθηματικών και φυσικής κλπ. Δηλαδή όπως θα γινόταν σε πίνακα. Γι'αυτό τον λόγο ανέφερα και το OneNote, το οποίο με έχει βολέψει αρκετά.

Και ναι, πρέπει να έχουν και οι δύο τη δυνατότητα να γράφουν με γραφίδα.

Δημοσ.

Μάλιστα. Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να περάσεις την χρήση της γραφίδας σε απομακρυσμένη επιφάνεια.

Κάνε όμως αυτό με το gdrive να δεις αν σου κάνει δουλειά σε αρχείο κειμένου. Ίσως στο drawing να γίνεται.

Δημοσ.

Μάλιστα. Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να περάσεις την χρήση της γραφίδας σε απομακρυσμένη επιφάνεια.

Κάνε όμως αυτό με το gdrive να δεις αν σου κάνει δουλειά σε αρχείο κειμένου. Ίσως στο drawing να γίνεται.

Το δοκίμασα και δεν υπάρχει κάπου η δυνατότητα χρήσης γραφίδας. Επίσης δεν μου άρεσαν τα φύλλα. Στο OneNote έχω την επιλογή τι σχέδιο θέλω να έχει το φύλλο, π.χ. να είναι σαν τετράδιο. Φυσικά δεν το έψαξα και πάρα πολύ, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.

Όποιος γνωρίζει κάποια άλλη μέθοδο θα με βοηθούσε πολύ, ευχαριστώ.

Δημοσ.

Δοκίμασε και το google drawings μέσα από το chrome store.

Το είχα ήδη μέσα. Λέγεται σχέδια google και το δοκίμασα αλλά δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Το google drawings που κατέβασα το ίδιο είναι.

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος και εφόσον το onenote σε βολεύει, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για αυτή τη δουλειά. Κάνεις ένα κοινό σημειωματάριο και το ανοίγετε και οι δύο, ενώ παράλληλα είστε στο skype  και μιλάτε.

https://support.office.com/en-us/article/Create-a-new-shared-notebook-024bd386-3f33-4b60-bd96-41b773d56a5e

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος και εφόσον το onenote σε βολεύει, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για αυτή τη δουλειά. Κάνεις ένα κοινό σημειωματάριο και το ανοίγετε και οι δύο, ενώ παράλληλα είστε στο skype  και μιλάτε.

https://support.office.com/en-us/article/Create-a-new-shared-notebook-024bd386-3f33-4b60-bd96-41b773d56a5e

οκ ευχαριστώ, θα το τσεκάρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...