Miatakias Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Θελω να αγορασω ενα gaming mechanical keyboard απο site εξωτερικου , οποτε δεν εχω την δυνατοτητα να το δοκιμασω. Εχω δει οτι τα μηχανικα εχουν 4 χρωματα διακοπτων κατω απο τα κουμπια.. Εψαξα στο google και ειδα οτι οι περισσοτεροι για gaming προτηνουν το μπλε και το καφε και οχι το κοκκινο και το μαυρο.. Ποιες ειναι οι διαφορες χονδρικα? Μου αρεσειο εντονος ηχος του οταν πληκτρολογεις ,παιζω κυριως FPS με ποντικι - πληκτρολογιο , για τα υπολοιπα εχω gamepad ... Ποιο χρωμα θα μου προτηνατε?
HALF EVIL Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Προσωπικά είμαι οπαδός των μαύρων και μετά των κόκκινων διακοπτών. Τώρα από που προκύπτει ότι οι μαύροι και οι κόκκινοι δεν κάνουν για παιχνίδια Οι μαύροι θέλουν ελάχιστο πάτημα , οι κόκκινοι λίγο περισσότερο, μετά οι καφέ και τέλος οι μισητοί μπλε που σε τρελαίνουν και στον θόρυβο. 3
THD Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Προσωπικά είμαι οπαδός των μαύρων και μετά των κόκκινων διακοπτών. Τώρα από που προκύπτει ότι οι μαύροι και οι κόκκινοι δεν κάνουν για παιχνίδια Οι μαύροι θέλουν ελάχιστο πάτημα , οι κόκκινοι λίγο περισσότερο, μετά οι καφέ και τέλος οι μισητοί μπλε που σε τρελαίνουν και στον θόρυβο. Οι μαύροι θέλουν την περισσότερη δύναμη για να κάνουν register, νομίζω 60gr, οι κόκκινοι απαιτούν λιγότερη δύναμη, 45gr. Οι μαύροι και οι κόκκινοι, είναι linear, δηλαδή δεν έχουν tactile feedback. Οι μπλε είναι tactile και clicky, 50gr για να κάνει register το πλήκτρο, 60gr για να τερματίσει τελείως το πλήκτρο. Οι καφέ είναι tactile, αλλά όχι clicky, και θέλουν 45gr για να κάνουν register, και 60 για να τερματισουν. Οι καφέ είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε gaming και typing. Οι μαύροι, είναι οι πιο "σκληροί", και όχι ότι καλύτερο για typing, κουράζουν, λόγω του μεγάλου βάρους που απαιτούν. Οι μπλε είναι οι πιο θορυβωδεις, και δεν προτείνονται αν μένεις με άλλα άτομα στο σπίτι. Γενικά κόκκινοι και μαύροι είναι πιο αθόρυβοι, πανω κάτω το ίδιο. Οι καφέ είναι στην μέση, πιο θορυβωδεις από μαύρους και κόκκινους, αλλά πιο ήσυχοι από τους μπλε. Εγώ που έχω το Sharkoon Skiller Mech sgk1, με Kailh Brown (καφέ δηλαδή) έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Και στην δακτυλογραφηση, και στα games. Απλά και αυτοί ακούγονται, και άμα έχεις κι άλλους ανθρώπους στο σπιτι, μπορείς πολύ εύκολα να γίνεις ενοχλητικός. Γενικά οι κόκκινοι είναι πιο πολύ για gaming, οι μαύροι το ίδιο, οι μπλε πιο πολύ για typing, και οι καφέ στην μεση. Το tactile feedback είναι καλό στην πληκτρολογηση. Οι linear, είναι "πιο αμεσοι" λόγω του ότι δεν υπάρχει αυτο το bump. 4
HALF EVIL Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Στη δακτυλογράφηση ίσα που τους ακουμπάω τους μαύρους. Δεν χρειάζονται τερμάτισμα και γενικά είναι αρκετά αθόρυβοι. Το ίδιο και στα παιχνίδια. Για μένα είναι ιδανικοί για όλες τις δουλειές. Γούστα βέβαια είναι αυτά. Με μπλε και να μου χάριζαν πληκτρολόγιο θα το έδινα πίσω που λέει ο λόγος.
Miatakias Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Οι μαύροι θέλουν την περισσότερη δύναμη για να κάνουν register, νομίζω 60gr, οι κόκκινοι απαιτούν λιγότερη δύναμη, 45gr. Οι μαύροι και οι κόκκινοι, είναι linear, δηλαδή δεν έχουν tactile feedback. Οι μπλε είναι tactile και clicky, 50gr για να κάνει register το πλήκτρο, 60gr για να τερματίσει τελείως το πλήκτρο. Οι καφέ είναι tactile, αλλά όχι clicky, και θέλουν 45gr για να κάνουν register, και 60 για να τερματισουν. Οι καφέ είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε gaming και typing. Οι μαύροι, είναι οι πιο "σκληροί", και όχι ότι καλύτερο για typing, κουράζουν, λόγω του μεγάλου βάρους που απαιτούν. Οι μπλε είναι οι πιο θορυβωδεις, και δεν προτείνονται αν μένεις με άλλα άτομα στο σπίτι. Γενικά κόκκινοι και μαύροι είναι πιο αθόρυβοι, πανω κάτω το ίδιο. Οι καφέ είναι στην μέση, πιο θορυβωδεις από μαύρους και κόκκινους, αλλά πιο ήσυχοι από τους μπλε. Εγώ που έχω το Sharkoon Skiller Mech sgk1, με Kailh Brown (καφέ δηλαδή) έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Και στην δακτυλογραφηση, και στα games. Απλά και αυτοί ακούγονται, και άμα έχεις κι άλλους ανθρώπους στο σπιτι, μπορείς πολύ εύκολα να γίνεις ενοχλητικός. Γενικά οι κόκκινοι είναι πιο πολύ για gaming, οι μαύροι το ίδιο, οι μπλε πιο πολύ για typing, και οι καφέ στην μεση. Το tactile feedback είναι καλό στην πληκτρολογηση. Οι linear, είναι "πιο αμεσοι" λόγω του ότι δεν υπάρχει αυτο το bump. Οποτε οι μπλε ειναι θωρηβοδεις σε πολυ ενοχλητικο βαθμο.. Φανταζομαι οτι οι μπλε εχουν την μεγαλητερη αντισταση? Αυτο που λες για τους καφε το ειδα και σε ξενα site οτι ειναι η χρυση τομη ... Δηλαδη οπως τα λες οι καφε που ειναι καπου στην μεση φανταζει ιδανικη για μενα..Δηλαδη για gaming καλο ειναι να μην εχει αντισταση πολυ απο οτι καταλαβα? Εξησεις λιγο το tacktil feedback και το linear .. Δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν ξερω καλα τους ορους.. Προσωπικά είμαι οπαδός των μαύρων και μετά των κόκκινων διακοπτών. Τώρα από που προκύπτει ότι οι μαύροι και οι κόκκινοι δεν κάνουν για παιχνίδια Οι μαύροι θέλουν ελάχιστο πάτημα , οι κόκκινοι λίγο περισσότερο, μετά οι καφέ και τέλος οι μισητοί μπλε που σε τρελαίνουν και στον θόρυβο. Ναι μαλλον λαθος εκανα , οι μαυροι και κοκκινοι θεωρουνται πιο πολυ για gaming.. Θα παω σε κανενα Public αυριο που εχουν εκθεση μερικα να δω την αισθηση καποιον switch (ελπιζω να εχουν οσα περισσοτερα χρωματα γινεται) Τωρα αυτο ποικηλει απο μοντελο σε μοντελο? Δηλαση ενα razor με καφε για παραδειγμα switch διαφερει απο ενα corsair με καφε switch ειναι ειναι ακριβως τα ιδια ?
logistoulis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Όλοι είναι μια χαρά για gaming απλά οι μαύροι/κόκκινοι δε βολεύουν εξίσου για δαχτυλογράφηση. Οι μαύροι μάλιστα παίζει και να κουράσουν Για μένα καφέ είναι η χρυσή τομή
Miatakias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2017 Όλοι είναι μια χαρά για gaming απλά οι μαύροι/κόκκινοι δε βολεύουν εξίσου για δαχτυλογράφηση. Οι μαύροι μάλιστα παίζει και να κουράσουν Για μένα καφέ είναι η χρυσή τομή Πηγα σhμερα στα public και ειχε πολλα razer .. Kαταλαβαινα τις διαφορες απο πληφτρολογιο σε πληκτρολογιο , οντως τα πιο μαλακα πληκτρα ταιριαζουν για gaming καλυτερα και δεν κανουν θορηβο πολυ.. Ρωτησα εναν πωλητη εκει τι διακοπτες εχει το καθενα και μου εδειξε ενα razer με πρασινο διακοπτη (μαλλον αυτοι ειναι τις razer ) οποτε δεν ειδα τα γνωστα χρωματα που λεγαμε και ο πωλητης δεν ηξερε και πολλα απο οτι καταλαβα.. Μπορει να το θελω για gaming (κυριως Battlefield , και αλλα fps) αλλα περισσοτερη ωρα πληκτρολογω γιατι παιχνδια οπως GTA V , racing , sport , adventure κτλ τα παιζω με gamepad.. Oποτε με ενδιαφερει περισσοτερο μπορω να πω η πληκτρολογηση , το καφε μαλλον θα παρω... Eπειδη δεν εχω γραφειο αλλα ενα πτυσομενο τραπεζακι που ειναι μικρο 50κατι εκατοστα πλατος και με βολευουν μονο ασυρματα πληκτ. πονικια, χειριστηρια.Εχω βρει ενα μικρουλι κουτσικο gaming wireless keyboard bluetooth v4,0 (χρειαζομαι να παρω extra receiver αλλα ειναι πολυ φτηνοι) με RGB προγραμματιζομενα πληκτρα κλ 50 ευρω απο εξωτερικο μαζι με το ανεξερτητω USB bluetooth reciever. Το Drevo Calibur 71 keys που το αποθεωνουν ολα τα γνωστα siite ως το πιο VFM για ασυρματο πληκτρολογιο με επαναφορτιζομενη μπαταρια που ομως λειτουργει και σαν ενσυρματο με USB.. Αυτο εδω : https://www.amazon.com/dp/B01N7HNY1F Με βολευει γιατι ειναι μικρο και εχει χωρο να κινηθει και το ποντικι γιατι τωρα με ενα multimedia κανονικο πληκτρολογιο αναγκαζομαι και εχω το ποντικι κατω απο το πληκτρολογιο προς τα εμενα και οχι διπλα.. Εχει κανενας εμπειρια απο αυτο το keyboard?
Fulgore Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Αν δεις τι γράφει πιο κάτω φοράει άγνωστης εταιρείας διακόπτες άρα η κουβέντα γύρω από είδη διακοπτών δεν έχει νόημα. Όσο για τα razer οι πράσινοι διακόπτες τους είναι κοντά στους cherry blue. Για μένα κοίτα σε cherry mx brown(καφέ δηλαδή)η της logitech.
Miatakias Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Αν δεις τι γράφει πιο κάτω φοράει άγνωστης εταιρείας διακόπτες άρα η κουβέντα γύρω από είδη διακοπτών δεν έχει νόημα. Όσο για τα razer οι πράσινοι διακόπτες τους είναι κοντά στους cherry blue. Για μένα κοίτα σε cherry mx brown(καφέ δηλαδή)η της logitech. Οπως σου ειπα επειδη θελω μονο μικρου μεγεθους ασυρματο RGB μηχανικο πληκτρολογιο το μονο σε αυτα τα χαρακτηριστηκα ειναι αυτο , κατι αλλα κινεζικα που δεν ειναι τοσο καλα , και ενα της Logitech που ειδα στο public 154 euros lol! ενω αυτο κανει 50 απο εξωτερικο.. Ενταξη δεν εχω τεραστιες προσδοκιες αλλα εψαξα σε google "the best wireless gaming keyboard 2017" το βγαζουν το καλυτερο VFM http://www.switchgeek.com/5-best-wireless-gaming-keyboards/ Εχει ολους τους 4 MX switches απλα δεν ξερω αν θα βρω τους κοκινους γιατι αποο οτι ειδα ειναι σε ελλειψω σε καποια μαγαζια οποτε αυτο σημαινει οτι αυτους παιρνουν για gaming οι περισσοτεροι.. Τωρα επειδη και τα 50 ευρω δεν μου περισσευουν και τα σκεπτομαι να τα δοσω (ειδικα για ενα προιον που δεν εχω την δινατοτητα να δοκιμασω αφου δεν υπαρχει στη Ελλαδα) , στο top 10 αυτου το link κατω κατω τελευταιο στην λιστα εχει ενα που δεν εχει blacklight ουτε ειναι μηχανικο (απλα στο site που το αγοραζεις λεει οτι εχει mechanical feeling ) που το βρησκω ενα 20αρικο την mini εκδοση με τα 87 keys (το ποντικι που δινει ειναι μαπα αλλα δεν με ενδιαφερει εχω αλλο ετσι κι αλλιως) και σκευτομαι αυτο για φτηνιαρικη λυση..
Fulgore Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Ναι αγαπητε αλλα εγω ουτε στον τιτλο βλεπω να ειχες αναφερει τιποτα για τιμξ η ασυρματο ουτε στο πρωτο σχολιο. Δεν γινεται να μυριζαμε τα νυχισ μας μεχρι το τελευταιο σχολιο τι ακριβως εψαχνες. Επισης συγνωμη αλλα η λιστα που ανεβασες εχει μεσα οτι να ναι πληκτρολογια και αυτο γιατι γενικα gaming και ασυρματο δεν πανε μαζι. Τωρα αν το συγκεκριμενο βλεπεις νσ σρ καλυπτεθ το χτυπας. Πολλες επιλογες δεν βλεπω να υπαρχουν ουτως η αλλως στα χρηματα αυτα. Παντως κατω στις ερωτησεις λεει οτι στο κουτι γραφει Outemu μαυρους διακοπτες. Τελος ελπιζω να ξερεις οτι απο το Αμερικανικο amazon αν αγορασεις εχει τελωνειο,αρα κοιτα στα ευωπαικα αν υπαρχει.
Miatakias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Ναι αγαπητε αλλα εγω ουτε στον τιτλο βλεπω να ειχες αναφερει τιποτα για τιμξ η ασυρματο ουτε στο πρωτο σχολιο. Δεν γινεται να μυριζαμε τα νυχισ μας μεχρι το τελευταιο σχολιο τι ακριβως εψαχνες. Επισης συγνωμη αλλα η λιστα που ανεβασες εχει μεσα οτι να ναι πληκτρολογια και αυτο γιατι γενικα gaming και ασυρματο δεν πανε μαζι. Τωρα αν το συγκεκριμενο βλεπεις νσ σρ καλυπτεθ το χτυπας. Πολλες επιλογες δεν βλεπω να υπαρχουν ουτως η αλλως στα χρηματα αυτα. Παντως κατω στις ερωτησεις λεει οτι στο κουτι γραφει Outemu μαυρους διακοπτες. Τελος ελπιζω να ξερεις οτι απο το Αμερικανικο amazon αν αγορασεις εχει τελωνειο,αρα κοιτα στα ευωπαικα αν υπαρχει. Ναι το αρθρο δεν το ξεκινησα για να μουν προτεινουν keyboards αλλα διακοπτες , στην πορεια ρωτησα για το συγκεκριμενο keyboard.. Aυτο το link εχει τοπ 5 mechanical wireless και δεν νομιζω οτι ειναι τοσο οτι να ναι..: https://www.techjunkie.com/best-wireless-mechanical-keyboards/ http://www.wirelesshack.org/best-wireless-mechanical-keyboard-2015.html Δεν μιλαω για τις κορυφαιες μαρκες τυπου razer , logitech , corsair αλλα για VFM με πολυ συγκεκριμενα χαρακτηριστικα , μικρο μεγεθος , RGB ,wireless μηχανικο με recharchable battery & USB connection και ολα αυτα με 50 ευρω.... Δεν σκοπευω να το παρω απο το amazon αλλα απο κινεζικο που εχει καφε switch ...Ετσι κι αλλιως και απο το amazon να το παρω απο οτι ειδα τα μαγαζια που το εχουν εχουν εδρα Χονκ Κονγκ , Κινα κτλ και απο οτι ειδα σε ενα αλλο topic εδω σημασια εχει απο που ερχεται το δεμα αρα ειναι το ιδιο. Αν κανω λαθος διορθωσε με , μια φορα εχω παραγγειλει απο κινεζικο μονο...
ikaruga24 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Καφέ για το τέλειο πάντρεμα και ισορροπία για όλες τις δουλειές και γενική χρήση, δεν χάνουν πουθενά. Για εμένα με σειρά σε ότι αφορά το gaming: - Καφέ - Μαύροι - Μπλε - Κόκκινοι Για πληκτρολόγηση: - Μπλε - Καφέ - Κόκκινοι - Μαύροι Από εκεί και πέρα παίζει ρόλο και τι παιχνίδια παίζεις. Αν παίζεις FPS και στυλ DOTA παιχνίδια παράδειγμα τότε οι κόκκινοι είναι στην κορυφή.
petran91 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Κι εγώ προτείνω καφέ, έχοντας περάσει από τα χέρια μου οι πράσινοι της Razer και οι CherryRed.Για all around είναι ό,τι πρέπει.
Miatakias Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Παιζω fps (Battlefield , counter strike ) οχι παιχνιδια τυπου dota.. και απο κει και περα πληκτρολογω , οχι σελιδες ολοκληρες απλα στο google , forums , chat κτλ Eνταξη παιδια το εβγαλα το συμπερασμα , καφε θα παρω....
DiaperCh@nger Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 Δημοσ. 8 Απριλίου 2018 cherry mx speed για gaming. cherry mx silent αν είναι προτεραιότητα η ησυχία. cherry mx blue αν δακτυλογραφείς. romer-g μια περίεργη μίξη των παραπάνω αν θες λίγο απ' όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα