Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

chek2fire

για να ξερεις να μην την πατησεις και εσυ. Αν εχεις στο νου σου να παρεις ρετρο βιντεοπαιχνιδια και περιφερειακα. μπορεις να ξεχασεις το Τοκυο. Απο το 2007, το 99,999999% των καταστηματων ανεβασαν τρομακτικα τις τιμες. Μιλαμε για υπερπολλαπλασια χρηματα απο οσο κοστιζουν στην επαρχεια.

Πχ τα Super Potato εχουν ισως ελαχιστα φθηνοτερα τιμες απο το ebay.

Ισως.

Το ιδιο ισχυει και για σελιδες οπως yahoo auctions, amazon κτλ. Καταλαβαν οι Ιαπωνες την φαση, και αρχισαν να τα πουλανε σε δυτικους ετσι.

Η Akihabara ειναι τεραστια τουριστοπαγιδα, να εχεις το νου σου.

Το καλυτερο ειναι να βρεις καποιον μονιμο κατοικο, Ιαπωνα η μη και να ξερει τιποτα ξεχασμενα καταστηματα. Εχεις ελπιδες ετσι. Απο αλυσιδες τα Hard Off.

Μακαρι να περασεις τελεια και να βρεις οτι ψαχνεις. Αλλα για το πλανο που ειχα, επρεπε να ειχα παει πριν το 2006, αν οχι νωριτερα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχει ενας youtuber που παρακολουθω που ψαχνει used parts υπολογιστη σε Ιαπωνια.

Τις περισσοτερες φορες οι τιμες ειναι απαγορευτικες σε φαση να ειναι οντως ακριβοτερα και απο ebay.

Αρα οντως θελει προσοχη και ψαξιμο μην σε πιασουν κοροιδο.

Δημοσ.

Τζάμπα έκλεισες για Tokyo μια χαρά είσαι. Έχε υπ όψιν ότι είναι από τις πιο αν όχι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, οπότε έχε έξτρα λεφτά σε καμιά κάρτα για κάθε ενδεχόμενο και ας μην τα φας. 

Αγγλικά στο Τόκυο μόνο στο ξενοδοχείο. Δεν καταλαβαίνουν ούτε το hello, δεν μπορούν να σου πουν ούτε την ώρα. Μόνο νοήματα. Το μετρό τους είναι τέλειο και μπορείς να ταξιδεύεις μόνος σου. Ξεκόλα από Akihabara πέρνα μόνο δυο μέρες εκεί όχι όλη την Εβδομάδα (δεν είναι δύσκολο)

Τα σκουπίδια τα θυσιάζουν στον Γιογκ Σογκοθ και τα εξαφανίζουν με τελετές. Δεν έχει σχεδόν καθόλου κάδους στο δρόμο, και δεν έχει πουθενά σκουπίδια πεταμένα κάτω. Το τι τα κάνουν έμεινε άλυτο μυστήριο για μένα αλλά μην μπεις σε μαγαζί μόνο για να πετάξεις σκουπίδι, είναι ο μόνος τρόπος να δεις αγενή Ιάπωνα. 

Κινέζοι και Γιαπωνές στο ίδιο thread χμμμ. Είναι σαν να λέει ένας Γιαπωνέζος πήγα διακοπές Σαντορίνη, οι Έλληνες μιλάνε λίγο πολύ αγγλικά και να του λέει ο φίλος του δεν έχεις δίκιο πήγα στη Ρουμανία και οι Ρουμάνοι δεν μιλούσανε. Δεν έχουν καμία σχέση οι λαοί (Κινέζοι / Γιαπωνέζοι) απολύτως. Ούτε καν εμφανισιακά. Το ότι δεν μιλάνε καθόλου Αγγλικά είναι το μόνο κοινό στοιχείο :D.

Οι Ιάπωνες είναι εξωφρενικά ευγενικοί με γενικά πολύ διαφορετική κουλτούρα από εμάς. Παράδειγμα ήμουν σε σταθμό του μετρό στο Τοκυό και έβλεπα τον χάρτη μου και τον συνέκρινα με τον χάρτη-αφίσα στο μετρό για να καταλάβω από πια γραμμή θα πάω, χωρίς να ψάχνω βοήθεια κτλ. Ήρθε περαστικός με έπιασε απο το χέρι, μου έκανε νόημα να του δείξω στον χάρτη μου τον σταθμό που θέλω να πάω (γιατί προφανώς δεν περνάω για Ιάπωνας ήξερε ότι δεν θα συννενοηθούμε με ομιλία) και αφού του έδειξα με πήγε στην αποβάθρα και μου έκανε νόημα να μπω στο τρένο, έκανε bow και έφυγε. Στην Κίνα θα είχε κατέβει παράνομα μηχανάκι στο σταθμό του μετρό και θα με είχε χτυπήσει να με πετάξει στις ράγες και μετά θα έβριζε που κοιτούσα τον χάρτη αντί να κάνω dodge τα παράνομα μηχανάκια. 

Αν αναφερεσαι σε εμενα προφανως και θεωρω οτι ηταν αστοχο το σχολιο σου και δεν καταλαβαινω την αναλογια του για να ειμαι ειλικρινης.. Μιλαμε για δυο χωρες της Ασιας με μεγαλο πολιτισμο, που παροτι και οι δυο ειναι τρομερα μοντερνες κοινωνιες εχουν βαθιες ριζες στην γλωσσα και στον πολιτισμο τους ακομη και χαοτικες αντιθεσεις επισης. Και πολυ καλα κανουν και χρησιμοποιουν τις γλωσσες τους και οχι τα Αγγλικα.. Οποτε νομιζω οτι η αναλογια ηταν σχετικη αν το εψαχνες λιγο παραπερα..  Και για να το επεκτεινω, η δικη μου εμπειρια στην Ιαπωνια σε διαφορα μερη οπως Χιροσιμα,Τοκυο,Κυοτο,Κομπε,Οσακα κτλ κτλ λεει οτι οι Ιαπωνες παροτι εχουν θεμα με τα Αγγλικα σαφως μιλανε πολυ περισσοτερο απο οτι οι Κινεζοι, και ειναι προθυμοι να μιλησουν πολυ περισσοτερο απο οτι οι Κινεζοι, ακομη και αυτα τα λιγα που μπορουν.. Εξαρταται βεβαια και σε ποιον προσπαθεις να μιλησεις αυτο εξυπακουεται, λιγο προσπαθεια θελει και ολα γινονται. Θα ξερεις επισης οτι οι Ιαπωνες ειναι σαφως πιο μορφωμενος και περηφανος λαος απο τους Κινεζους οποτε πολλες φορες δεν μιλανε κατ'επιλογιν και οχι επειδη δεν ξερουν γρι οπως οι Κινεζοι. Ο καλυτερος τροπος προσεγγισης σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να προσπαθησεις με ελαχιστα Ιαπωνικα στην αρχη και θα δεις οτι "μαγικα" θα προσπαθησουν να ανταποδωσουν την καλη αυτη χειρονομια μιλωντας ή προσπαθωντας να μιλησουν Αγγλικα  . Για καθε Κινεζο που μου μιλαγε Αγγλικα (1/20) και αν, υπηρχε αναλογια 1/5 στην Ιαπωνια και μαλιστα σε μερη οπως η Χιροσιμα που ειναι πιο δυσκολο να βρεις Αγγλοφωνους, ποσο μαλλον σε μια πολη σαν το Τοκυο.. Δεν ξερω για την προσωπικη σου εμπειρια λοιπον , εγω κατεθεσα την δικη μου ως αναφορα στο γλωσσικο (μιας και τεθηκε επι ταπητος) και την εφερα σε αντιπαραθεση με τους Κινεζους αυτο ειναι ολο, χωρις να προσπαθησω να φερω προσωπικη αποψη για την Ιαπωνια, δεν μου ζητηθηκε αλλωστε.. ;)

Αυτο ειναι ολο..

chek2fire

για να ξερεις να μην την πατησεις και εσυ. Αν εχεις στο νου σου να παρεις ρετρο βιντεοπαιχνιδια και περιφερειακα. μπορεις να ξεχασεις το Τοκυο. Απο το 2007, το 99,999999% των καταστηματων ανεβασαν τρομακτικα τις τιμες. Μιλαμε για υπερπολλαπλασια χρηματα απο οσο κοστιζουν στην επαρχεια.

Πχ τα Super Potato εχουν ισως ελαχιστα φθηνοτερα τιμες απο το ebay.

Ισως.

Το ιδιο ισχυει και για σελιδες οπως yahoo auctions, amazon κτλ. Καταλαβαν οι Ιαπωνες την φαση, και αρχισαν να τα πουλανε σε δυτικους ετσι.

Η Akihabara ειναι τεραστια τουριστοπαγιδα, να εχεις το νου σου.

Το καλυτερο ειναι να βρεις καποιον μονιμο κατοικο, Ιαπωνα η μη και να ξερει τιποτα ξεχασμενα καταστηματα. Εχεις ελπιδες ετσι. Απο αλυσιδες τα Hard Off.

Μακαρι να περασεις τελεια και να βρεις οτι ψαχνεις. Αλλα για το πλανο που ειχα, επρεπε να ειχα παει πριν το 2006, αν οχι νωριτερα.

Σωστος ;)

• Like 2
Δημοσ.

chek2fire αν θες μερικες συμβουλες/προτασεις.

Τα αψεφηματα/βοτανα, το μελι, το ουζο, το τσιπουρο και ειδικα το αγνο ελαιολαδο, ειναι ειδη πολυτελειας εκει, σε αδιανοητες τιμες. Αν εχεις καποιον γνωστο, η προκειται να κανεις επαφες, ειναι το καλυτερο δωρο γιαυτους. Δεν θυμαμαι ποσες χιλιαδες γιεν εχει ας πουμε το δενδρολιβανο εκει, μιλαμε για μια τρομακτικη τιμη ομως, μηδεν σχεση με εδω.

Δες τους κανονισμους της αεροπορικης σου γιαυτα και παρε οσο μπορεις. Δεν θα βγεις χαμενος.

Αν δεν εισαι πολυ ψηλος, μην παρεις πολλα ρουχα μαζι σου. Μπορεις να παρεις εκει φθηνα. Χαμενος ογκος στη βαλιτσα σου θα ειναι. Και θα παρεις ωραιες μπλουζες, και θα γλυτωσεις το βαρος για να φερεις πισω πραγματα.

• Like 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Back to earth γιατί στην κυριολεξία το Τόκυο είναι λες και πας σε άλλο πλανήτη.

Να ξεκουραστώ και θα ανεβάσω άφθονο υλικό κυρίως από τα cosplay αλλά και από την εμπειρία στο Τοκυο και φυσικά στην Akihabara

• Like 4
Δημοσ.
Θα ξεκινήσω αυτή την περιήγηση με μια μικρή περιγραφή για την Ιαπωνία καθώς ακόμα να συνέλθω από το πολιτιστικό σοκ που παθαίνει κάποιος από την Ελλάδα με την άναρχη νοοτροπία ζωής της Ελλάδας όταν βρεθεί σε ένα τεχνοfreak κόσμο όπως είναι η Ιαπωνία παντρεμένο με μια βαθιά παράδοση και με ένα ευγενή λαό απόλυτα πειθαρχημένο.

Η ευγένεια αυτού του λαού δεν έχει προηγούμενο για μένα, Ακόμα και η πειθαρχία τους είναι παντού και στα πάντα. Από τις ουρές που δημιουργούν αυτόματα σε κάθε σημείο συνωστισμού, τρένα διαβάσεις κτλ μέχρι και τις υποκλίσεις που σου κάνουν και το συνεχές αρογκάτο κοιζεμας που λένε συνέχεια.

Θα μπορούσα να γράφω με τις ώρες για αυτή την απίθανη χώρα.

Τα πάντα και ότι συναντάς είναι πράγματι που απλά η τα έχεις δει σε ταινίες η σε κάποιο game η σε κάποιο anime.

Από τις εντυπωσιακές  πύλες στο παλάτι του Αυτοκράτορα και τους κήπους του

alZU1xD.jpg

8OaVpZK.jpg

ezTM1a9.jpg

1pupBis.jpg

από τους βουδιστικούς και σιντοϊστικός ναούς που βλέπεις Ιάπωνες να περνάνε με το κουστούμι τους να κάνουν μια στάση μια προσευχή και μετά να συνεχίζουν

KaJiBtk.jpg

z6M9zAW.jpg

HCGOp7e.jpg

P3YPbI8.jpg

3iCYfc4.jpg

και το παράδοξο δεν σταματάει εκεί. ΟΙ Ιάπωνες έχουν ένα βαθύ δεσμό με την παράδοση τους που για εμάς νομίζω ακόμα και για τους ελληνες είναι αρκετά παράδοξος. Είδα Ιάπωνες να ντύνονται με κιμονό και να περιφέρονται στους ναούς. Αρχικά νόμιζα ότι ήταν για τουριστική ατραξιόν αλλά γρήγορα κατάλαβα ότι είχα κάνει λάθος και ότι απλά νοίκιαζαν τα κιμονό τους και το είχαν κάτι σαν παράδοση να κάνουν ντυμένοι έτσι την βόλτα τους. Μπορεί για θρησκευτικούς λόγους, δεν γνωρίζω.

gZjvssE.jpg

όμως η παράδοση είναι απόλυτα ενσωματωμένη μέσα σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη που τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί ποτέ στην ζωή μου. Το τόκυο είναι στην κυριολεξία η πρωτεύουσα του κόσμου. Η Νέα Υόρκη πιστεύω μπροστά της φαντάζει επαρχιακή πόλη. Τόσο επιβλητική μεγαλούπολη είναι. Κτίρια στο θεό και παντού ένα αστικός ιστός που απλώνετε σε αχανή έκταση.

FIK4FBD.jpg

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά για την Akihabara. Η πόλη των  Otakυ,  η πόλη των gamer που ο κάθε gamer θα ήθελε να ζήσει μια ζωή εκεί. 

Με τα sega καταστήματα 5 ορόφων 

fughe1f.jpg

η με τα καταστήματα που πουλάνε anime τσόντες και που βλέπεις κύριους με κουστούμια να ψάχνουν τα ράφια τους....

Θα κλείσω αυτή την μικρή παρουσίαση του Tokyo με τις φώτο από ένα κατάστημα anime που βρήκα στην Akihabara και που στην κυριολεξία ήθελες να μπεις μέσα και να το αδειάσεις ολόκληρο. Το τι πραγματάκια είχε μέσα δεν λέγετε. Σε κάθε αγορά σου σου έδιναν και ένα κουπόνι για να πας να ρίξεις κάτι μπαλάκια σε κορίνες μήπως κερδίσεις κάποιο δώρο. Τέτοια παράδοξα έχουν σχεδόν όλα τα καταστήματα της Ιαπωνίας

E4O8Q1V.jpg

rsliUIY.jpg

Τέλος να πω ότι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα της Akihabara το BiCamera όχι μόνο δεχόταν bitcoin αλλά το είχε παντού και με μεγάλα γράμματα. Εκανα 3 αγορές και όταν είπα στους υπάλληλους να πληρώσω με bitcoin κανείς δεν με κοίταξε σαν εξωγήινο :P

Αύριο θα συνεχίσω με τις φώτο από την gaming έκθεση δλδ ποιο πολύ από τα cosplay γιατί ποιο πολύ αυτή η έκθεση ήταν μια παρασαρέλα cosplay

• Like 13
Δημοσ.

Κρατάω μόνο ότι μπορείς να τσιμπήσεις τα tentacle hentai σου σαν άνθρωπος και o clerk στο ταμείο να τα χτυπήσει χωρίς μα μου σου του και να σου δώσει και κουπονάκι για τσιρκουλιά (even moar hentai chance) :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...