chek2fire Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 καλά οι Κινέζοι είναι τελείως ντουβάρια με τα αγγλικά. Απλά δεν μιλάει κανείς. οχι ότι οι Ιάπωνες πάνε πίσω αλλά δεν είναι σε τόσο τραγική καταστάση.
alex_000 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Τζάμπα έκλεισες για Tokyo μια χαρά είσαι. Έχε υπ όψιν ότι είναι από τις πιο αν όχι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, οπότε έχε έξτρα λεφτά σε καμιά κάρτα για κάθε ενδεχόμενο και ας μην τα φας. Αγγλικά στο Τόκυο μόνο στο ξενοδοχείο. Δεν καταλαβαίνουν ούτε το hello, δεν μπορούν να σου πουν ούτε την ώρα. Μόνο νοήματα. Το μετρό τους είναι τέλειο και μπορείς να ταξιδεύεις μόνος σου. Ξεκόλα από Akihabara πέρνα μόνο δυο μέρες εκεί όχι όλη την Εβδομάδα (δεν είναι δύσκολο) Τα σκουπίδια τα θυσιάζουν στον Γιογκ Σογκοθ και τα εξαφανίζουν με τελετές. Δεν έχει σχεδόν καθόλου κάδους στο δρόμο, και δεν έχει πουθενά σκουπίδια πεταμένα κάτω. Το τι τα κάνουν έμεινε άλυτο μυστήριο για μένα αλλά μην μπεις σε μαγαζί μόνο για να πετάξεις σκουπίδι, είναι ο μόνος τρόπος να δεις αγενή Ιάπωνα. Κινέζοι και Γιαπωνές στο ίδιο thread χμμμ. Είναι σαν να λέει ένας Γιαπωνέζος πήγα διακοπές Σαντορίνη, οι Έλληνες μιλάνε λίγο πολύ αγγλικά και να του λέει ο φίλος του δεν έχεις δίκιο πήγα στη Ρουμανία και οι Ρουμάνοι δεν μιλούσανε. Δεν έχουν καμία σχέση οι λαοί (Κινέζοι / Γιαπωνέζοι) απολύτως. Ούτε καν εμφανισιακά. Το ότι δεν μιλάνε καθόλου Αγγλικά είναι το μόνο κοινό στοιχείο . Οι Ιάπωνες είναι εξωφρενικά ευγενικοί με γενικά πολύ διαφορετική κουλτούρα από εμάς. Παράδειγμα ήμουν σε σταθμό του μετρό στο Τοκυό και έβλεπα τον χάρτη μου και τον συνέκρινα με τον χάρτη-αφίσα στο μετρό για να καταλάβω από πια γραμμή θα πάω, χωρίς να ψάχνω βοήθεια κτλ. Ήρθε περαστικός με έπιασε απο το χέρι, μου έκανε νόημα να του δείξω στον χάρτη μου τον σταθμό που θέλω να πάω (γιατί προφανώς δεν περνάω για Ιάπωνας ήξερε ότι δεν θα συννενοηθούμε με ομιλία) και αφού του έδειξα με πήγε στην αποβάθρα και μου έκανε νόημα να μπω στο τρένο, έκανε bow και έφυγε. Στην Κίνα θα είχε κατέβει παράνομα μηχανάκι στο σταθμό του μετρό και θα με είχε χτυπήσει να με πετάξει στις ράγες και μετά θα έβριζε που κοιτούσα τον χάρτη αντί να κάνω dodge τα παράνομα μηχανάκια. 15
chek2fire Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 φοβερά χρήσιμες οι πληροφορίες!. Πάντως όλο για ακρίβεια ακούω αλλά ότι έχω κλείσει μέχρι στιγμής δεν μου έχει φανεί ακριβό. Και μιλάω για σπίτι μέσω airbnb, μεταφορικά με τα free pass που κλείνεις για όλες τις μέρες ακόμα και η είσοδος στην έκθεση την έκλεισα με 10 ευρώ. Θα μου πεις αν δεν πας εκεί που θα δεις την ακρίβεια από το internet?
Edel Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Τι εστί free pass??? Το μόνο που έχω βρει είναι το rail pass, που έχεις απεριόριστη χρήση και για 14 μέρες κοστίζει κοντά στα 361 ευρώ
TitanX Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Τι εστί free pass??? Το μόνο που έχω βρει είναι το rail pass, που έχεις απεριόριστη χρήση και για 14 μέρες κοστίζει κοντά στα 361 ευρώ και γω αυτο ειχα παρει. Το free pass τι ειναι? Επισης μεσα στο μετρο εχει απιστευτα μαγαζακια για να φας. Και τα bendo ειναι θεικα και παμφθηνα. Ειδικα στη σταση Marunutsi.
alex_000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 φοβερά χρήσιμες οι πληροφορίες!. Πάντως όλο για ακρίβεια ακούω αλλά ότι έχω κλείσει μέχρι στιγμής δεν μου έχει φανεί ακριβό. Και μιλάω για σπίτι μέσω airbnb, μεταφορικά με τα free pass που κλείνεις για όλες τις μέρες ακόμα και η είσοδος στην έκθεση την έκλεισα με 10 ευρώ. Θα μου πεις αν δεν πας εκεί που θα δεις την ακρίβεια από το internet? Πάνε σε ένα maid καφέ τρύπα του κόλου σε ημιώροφο στην Akihabara, πάρε μια πορτοκαλάδα και ένα μικρό πιάτο με ρύζι και ένα κεφτεδάκι, και όταν έρθει ο λογαριασμός 60 ευρώ θα καταλάβεις. Γενικά να βλέπεις τιμές πριν μπεις κάπου μέσα, και να μάθεις να καταλαβαίνεις ισοτιμία EUR / YEN που είναι 128. Αυτό σημαίνει όταν βλέπεις κάτι να κάνει 1280 yen είναι 10 eur, 12800, 100 eur κτλ. Εκεί προφανώς όλα σε yen είναι και μπορεί να μπερδευτείς. Να πας οπωσδήποτε στην ψαραγορά του Tokyo να φας Sushi. Είναι εμπειρία και όπου και να κάτσεις σε συζήτηση για sushi στο μέλλον λες ένα "μάγκες εγώ το καλύτερο που έφαγα ήταν στην ψαραγορά του Τοκυο" και τους σβήνεις ακόμα και αν μιλάνε για Michelin star εστιατόρια Γενικά επειδή το Tokyo είναι τεράστιο και ακόμα και για 7 μέρες αν πας θέλει συμβιβασμούς, κάνε από τώρα ένα πλάνο με το τι θες να δεις και τι όχι. Αν θες να πας στο όρος Fuji πχ θα σου φάει όλη μέρα, το ίδιο και αν θες να πάς στο Nakano Broadway (otaku κατάσταση) γιατί είναι στην Ακρη του Tokyo Αν θες να αγοράσεις φιγούρες η anime merchandise (που πρέπει να αγοράσεις βασικά.. εννοείται), ψαξτο πολύ για 2 λόγους. (1) Το ψάξιμο είναι το ζουμί θα το διασκεδάσεις πάρα πολύ γιατί έχει χιλιάδες μέρη και θα χωθείς στα στενά κτλ (2) Οι τιμές είναι random. Μπορεί πχ να βρεις στο ένα μέρος μια φιγούρα χωρίς κουτι 30 eur και στο διπλανό ακριβώς μαγαζί να βρεις την ίδια φιγούρα με κουτί, με δώρο μια ακόμα φιγούρα από την ίδια σειρά με 10 eur. Μιλάμε για τέτοιο επίπεδο randomιας Σε γιαπωνέζικα ηλεκτρονικά αν ψαχτεις θα βρεις πάντως μέχρι -25% από τον δυτικό κόσμο (amazon). Πάνε στο Yodobashi-Akiba στην Akihabara, είτε αγοράσεις τίποτα είτε όχι θα καταλάβεις τι θα πει μαγαζί ηλεκτρονικών. 200 τετραγωνικά αφιερωμένα μόνο σε θήκες κινητών να καταλάβεις.. 11
alex_000 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Οκ ας γράψω 5 πράματα ακόμα. Η Akihabara λίγο πολύ πιστεύω όλοι οι gaming / anime fans ξέρουν τι είναι. Είναι ένα τεράστιο σύμπλεγμα οικοδομικών τετραγώνων αφιερωμένο στα anime, gaming, cheap electronics, Otacu, cosplay culture. Είναι ψιλοτεράστια περιοχή σαν να λέμε 5-10 φορές όλη την πλατιά Αριστοτέλους, και σε κάθε μικρό στενό έχει μαγαζί. Το ιδανικό είναι να πας Σάββατο (νομίζω δεν θυμάμαι ακριβώς την μέρα) γιατί κλείνουν τους δρόμους για τα αυτοκίνητα και είναι πάρα πολύ ωραία. Για να καταλάβετε το επίπεδο Ιαπωνικής κουλτούρας στο θέμα (αυτοί ζούνε ήδη στο έτος 2117), περπατούσα στην Akihabara και σε κάποια φάση μεγάφωνα σε όλη την περιοχή δεν ξέρω που ήταν κρυμμένα άρχισαν να παίζουν το Guile theme έτσι ξεκάρφωτα χωρίς λόγο ούτε ανακοίνωση, και δεν παίξανε τίποτα άλλο ούτε πριν ούτε μετά. Αυτό είναι κάτι που προφανώς πρέπει να γίνεται με το "ΟΚ" της πολιτείας γιατί μιλάμε για δημόσιους δρόμους σε πολύ μεγάλη περιοχή και εγώ το θεωρώ εμπειρία ζωής, γιατί δείχνει το εξωφρενικό χάσμα κουλτούρας μεταξύ Ιαπωνίας και Έλλάδας πχ που τα μεγάφωνα είναι μόνο για συλλαλητήρια.. https://www.youtube.com/watch?v=Iof5pRAIZmw Akihabara: ------ Όσον αφορά το Nightlife έχει αρκετά μέρη αλλά σίγουρα πρέπει να πας περιοχή Roppongi towers. Είναι ο δρόμος που δείχνουν σε κάθε δυτική ταινία που έχει το Τοκυο μέσα και κάποιος πχ παίρνει ένα ταξι μέσα στην νύχτα. Η κατάσταση εκεί είναι περίεργη. Είναι το μόνο μέρος που θα ακούσεις Αγγλικά γιατί είναι γεμάτο Αφρικανούς που τσιμπάνε τουρίστες για να τους οδηγήσουν στα στριπτιτζάδικα τα όποια όλα βρίσκονται σε κάποιο όροφο οικοδομής στον κεντρικό δρόμο. Τα κυριλέ μέρη είναι πολύ συχνά Japanese only και οι δυτικοί τρώνε πόρτα αυτόματα. Είναι μέρος που έχει πολύ πλάκα πάντως με διασκέδαση από στιπτιτζάδικο ημιώροφου που σε πάει μάυρος με ασανσέρ μέχρι πολύ κυριλέ club και πανάκριβα restaurants. ---------------------- Μην ξεχάσεις να αγοράσεις ένα kimono / ukata. To ukata είναι καλοκαιρινό ύφασμα πιο ελαφρύ από Kimono, μπορείς να αγοράσεις ένα από τα 2 η και τα δύο. Πάνε σε κάποιο μαγαζί που ψωνίζουν οι Γιαπωνέζοι όχι κάποιο τουριστικό. Τα Kimono τα φοράνε κανονικά στο δρόμο σαν να μην συμβαίνει τίποτα, είναι τρομερό θέαμα η μίξη παράδοσης με σύγχρονη ζωή και city lights. Σαν να βλέπεις ξέρω γω κάποιον με στολή Τσολιά στην Γλυφάδα να κατεβαίνει να πάρει τσιγάρα, αλλά εκεί θεωρείται πολύ φυσιολογικό να προχωράς με την παντόφλα σου και το κιμονό σου. Από ότι άκουσα δεν ενοχλούνται αν το φοράνε δυτικοί αλλά δεν το δοκίμασα. To φόρεσα τουλάχιστον στις απόκριες 13
chill Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Pls ban alex_000!!! Ty Και μετά την επιστροφή του check2fire ban και αυτόν Ty again 3
tzizzz Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 μαγκες να οργανωθουμε για το 2018 ( ναμαστε καλα πρωτα ) και να κανονισουμε κανα τετοιο τριπ για το επομενο σοου. ειμαι μεσα με χιλια!
chek2fire Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Τι εστί free pass??? Το μόνο που έχω βρει είναι το rail pass, που έχεις απεριόριστη χρήση και για 14 μέρες κοστίζει κοντά στα 361 ευρώ αυτό που λές είναι και για τα bullet train και κοστίζει τόσο μόνο αν το αγοράσεις στην Ιαπωνία. Αν το πάρεις από το εξωτερικό και στο φέρουν δλδ με courier βγαίνει 200 ευρώ. Δεν πήρα αυτό γιατί δεν θα πάρω bullet train αλλά πήρα το Japan Rail Pass που χρησιμοποιείς σχεδόν ολα τα τρένα για 7 μέρες και κοστίζει 20 ευρώ για 7 μέρες νομιζω. https://www.japan-rail-pass.com/services/suica-card Οκ ας γράψω 5 πράματα ακόμα. Η Akihabara λίγο πολύ πιστεύω όλοι οι gaming / anime fans ξέρουν τι είναι. Είναι ένα τεράστιο σύμπλεγμα οικοδομικών τετραγώνων αφιερωμένο στα anime, gaming, cheap electronics, Otacu, cosplay culture. Είναι ψιλοτεράστια περιοχή σαν να λέμε 5-10 φορές όλη την πλατιά Αριστοτέλους, και σε κάθε μικρό στενό έχει μαγαζί. Το ιδανικό είναι να πας Σάββατο (νομίζω δεν θυμάμαι ακριβώς την μέρα) γιατί κλείνουν τους δρόμους για τα αυτοκίνητα και είναι πάρα πολύ ωραία. Για να καταλάβετε το επίπεδο Ιαπωνικής κουλτούρας στο θέμα (αυτοί ζούνε ήδη στο έτος 2117), περπατούσα στην Akihabara και σε κάποια φάση μεγάφωνα σε όλη την περιοχή δεν ξέρω που ήταν κρυμμένα άρχισαν να παίζουν το Guile theme έτσι ξεκάρφωτα χωρίς λόγο ούτε ανακοίνωση, και δεν παίξανε τίποτα άλλο ούτε πριν ούτε μετά. Αυτό είναι κάτι που προφανώς πρέπει να γίνεται με το "ΟΚ" της πολιτείας γιατί μιλάμε για δημόσιους δρόμους σε πολύ μεγάλη περιοχή και εγώ το θεωρώ εμπειρία ζωής, γιατί δείχνει το εξωφρενικό χάσμα κουλτούρας μεταξύ Ιαπωνίας και Έλλάδας πχ που τα μεγάφωνα είναι μόνο για συλλαλητήρια.. https://www.youtube.com/watch?v=Iof5pRAIZmw Akihabara: ------ Όσον αφορά το Nightlife έχει αρκετά μέρη αλλά σίγουρα πρέπει να πας περιοχή Roppongi towers. Είναι ο δρόμος που δείχνουν σε κάθε δυτική ταινία που έχει το Τοκυο μέσα και κάποιος πχ παίρνει ένα ταξι μέσα στην νύχτα. Η κατάσταση εκεί είναι περίεργη. Είναι το μόνο μέρος που θα ακούσεις Αγγλικά γιατί είναι γεμάτο Αφρικανούς που τσιμπάνε τουρίστες για να τους οδηγήσουν στα στριπτιτζάδικα τα όποια όλα βρίσκονται σε κάποιο όροφο οικοδομής στον κεντρικό δρόμο. Τα κυριλέ μέρη είναι πολύ συχνά Japanese only και οι δυτικοί τρώνε πόρτα αυτόματα. Είναι μέρος που έχει πολύ πλάκα πάντως με διασκέδαση από στιπτιτζάδικο ημιώροφου που σε πάει μάυρος με ασανσέρ μέχρι πολύ κυριλέ club και πανάκριβα restaurants. ---------------------- Μην ξεχάσεις να αγοράσεις ένα kimono / ukata. To ukata είναι καλοκαιρινό ύφασμα πιο ελαφρύ από Kimono, μπορείς να αγοράσεις ένα από τα 2 η και τα δύο. Πάνε σε κάποιο μαγαζί που ψωνίζουν οι Γιαπωνέζοι όχι κάποιο τουριστικό. Τα Kimono τα φοράνε κανονικά στο δρόμο σαν να μην συμβαίνει τίποτα, είναι τρομερό θέαμα η μίξη παράδοσης με σύγχρονη ζωή και city lights. Σαν να βλέπεις ξέρω γω κάποιον με στολή Τσολιά στην Γλυφάδα να κατεβαίνει να πάρει τσιγάρα, αλλά εκεί θεωρείται πολύ φυσιολογικό να προχωράς με την παντόφλα σου και το κιμονό σου. Από ότι άκουσα δεν ενοχλούνται αν το φοράνε δυτικοί αλλά δεν το δοκίμασα. To φόρεσα τουλάχιστον στις απόκριες καλά φοβερές χρήσιμες πληροφορίες Τα Marui καταστήματα έχουν κιμονό?. Γιατί δέχονται bitcoin και αν είναι θα αγοράσω από εκεί Και φυσικά επίσκεψη και στο Bic Camera στο Akihabara που και εκεί δέχονται bitcoin Επειδή ποιο πολύ θα πάμε για την έκθεση τον περισσότερο χρόνο θα τον βγάλουμε στο Τοκυο αλλά από την άλλη θέλουμε να δούμε και κάποια άλλη πόλη εκτός Tokyo απλά για να δούμε και την παραδοσιακή πλευρά της Ιαπωνίας. Υπάρχει στα σχέδια να πάμε για μονοήμερη στο Nikko που είναι παραδοσιακό μέρος μέσα στην φύση με ναούς. Ονειρο ζωής να παίξω ένα game μέσα σε ένα Ιαπωνικό ναό με μια φορητή κονσόλα και μετά να παίξω ένα κλαπατσιμπαλο η ότι άλλο κάνουν σε ένα τέτοιο ναό σαν prey στον Satoshi Nakamoto
*nenya* Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 :'( α ρε αλεξ με κατεστρεψες με τις περιγραφες σου. Αφηστε με στην Akihabara, δεν θελω τπτ αλλο. Καλα να περασεις TS και μην ξεχασεις να ποσταρεις εδω φωτο ε!
xtrmsnpr Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 μην ξεχάσεις να αγοράσεις μεταχειρισμένα βρακάκια,παίζουν σε καλές τιμές
NT1G Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2017 Επίσης για τις τιμές στην Ιαπωνία, για κάποιο λόγο σχεδόν παντού οι τιμές στο ράφι, στα μαγαζιά κ.τ.λ. είναι χωρίς το Φ.Π.Α. (8%)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα