gramacar Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Διαθέτω ένα Hubsan H501C drone. Η camera του αν και 1080 δεν λέει και πολλά. Τραβάει μέτριο προς αποδεκτό video χωρίς ήχο και φωτογραφίες που είναι εντελώς χάλια ακόμα και με άπλετο φως. Σκέφτηκα λοιπόν να αγοράσω μια action camera και να την προσαρμόσω κάτω από το drone ώστε να έχω ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Μάλιστα σκέφτηκα την xiaomi Yi basic edition ως υποψήφια γιατί έχει και wifi οπότε ίσως να μπορώ να βλέπω τί τραβάω από το κινητό μου κάτι σαν fpv δηλαδή. Εννοείται ότι δεν μπορώ να πάω σε λύσεις GoPro Hero 5 ούτε σε Dji drones λόγω κόστους, οπότε προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα μου με κάποια πατέντα, η οποία ξέρω πως θα γίνει απλά θα ήθελα την άποψη σας σχετικά με τί camera να επιλέξω. Προσφατα είδα και μια Git 2 Pro αλλά δεν ξέρω πολλά για αυτή την εταιρεία. Ακούω τις γνώμες και τις προτάσεις σας. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2017 από gramacar
dollyyy19 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 αν πας για ασυρματη καμερα,καλο ειναι να σιγουρευτεις οτι δεν θα μπερδευει το ασυρματο της καμερας,τον ελεγχο του ντρονι.εκπεμπουν στις ιδιες συχνοτητες....
kostasbm Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 δυσκολο πολυ να κρεμασεις κατι απο κατω ...........μηχανη μπορεις να παρεις μια φτηνη xiaomi που τραβαει πολυ καλα αλλα θα θελεις τετοια βαση ωστε να μην εχει κραδασμους αν καταφερεις με πατεντα κατι τετοιο τη καμερα του drone μπορεις να την εχεις μονο για μονιτορ πρωτα περπει να βρεις βαση κατι σαν https://www.youtube.com/watch?v=6rT_pxKZ0f0 πατεντα η
merkon Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2017 Φιλε χωρις 3 axis gimbal, οποια καμερα και αν βαλεις, δε θα καταφερεις και πολλα... 1
gramacar Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Ναι παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το έχω σκεφτεί και εγώ το θέμα του μπερδέματος της συχνότητας του wifi της καμερας με αυτό του drone. Aυτό όμως θέλει δοκιμή οπότε θα πάρω πρώτα την κάμερα και αν κάνει έχει καλώς αλλιώς θα χρησιμοποιηθεί με κλειστο wifi. Ελπίζω μόνο να μη δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στον έλεγχο του drone. Θα πρέπει να δοκιμαστεί σε πολύ μικρό ύψος για να σιγουρευτώ. Για το θέμα του gimball και σε αυτό ο φιλος merkon έχει απόλυτο δίκιο. Το θέμα είναι που βρίσκεις κάποιο φτηνό gimbal με σταθεροποίηση έστω σε 2 άξονες. Δεν με ενδιαφέρουν τα μοτερ για τον έλεγχο της κάμερας, απλά να μένει οριζόντια ανεξάρτητα από την κίνηση του drone. Υπάρχει κάτι τέτοιο σε λογική τιμή?
kostasbm Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 εξετασε τα εξοδα γιατι μη μπεις σε διαδικασια ατελειωτη και στοιχισει περισσοτερα η συχνοτητα δεν εχει κανενα θεμα εχω 2.4 και βιντεο και κοντρολ ειναι σε διαφορετικη συχνοτητα πχ 2395 και 2420 μη κολλας εκει μπορει ομως να πεταξεις κοντα σε καποιο wifi spot και να σου κανει σχεδια πρεπει να βρεις πρωτα βαση αλλη με ποδια να καθεται τουλαχιστον 20 ποντους απο το εδαφος γιατι μονο με κρεμασμα βλεπω μα βρισκεις ακρη και να μπορει να βιδωθει στερεωθει καλα...αντε να κανεις και ενα δεσιμο γυρω για ασφαλεια μετα βρισκεις με 100 130 ευρω αξιοπρεπεις λυσεις να βαλεις οτι καμερουλα σαν τη gopro,xiaomi,sj και λοιπα
gramacar Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 έχω πάρει τα πόδια από το syma τα οποία ταιριάζουν με μια μικρή μετατροπή, οπότε θα ανέβει κατά 15 εκατοστά περίπου από το έδαφος. Αγόρασα και μια polaroid cube+ wifi που τη βρήκα σε πολύ καλή τιμή γιατί μου άρεσε το video της και έχει και σταθεροποίηση. Το θέμα τώρα είναι η ανάρτηση. Έχω πάρει αυτή τη βάση http://www.ebay.com/itm/SJ-Pro-Xiaoyi-Camera-Holder-W-Gimble-Gimbal-For-SYMA-X8C-X8G-X8W-RC-Quadcopter/252711968152?_trkparms=aid%3D555018%26algo%3DPL.SIM%26ao%3D2%26asc%3D45703%26meid%3D3eb87e84456e43118dece88f5070f580%26pid%3D100005%26rk%3D4%26rkt%3D6%26mehot%3Dag%26sd%3D332250278808&_trksid=p2047675.c100005.m1851 αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να την ταιριάξω γιατί η κάμερα είναι τετράγωνη σαν την gopro session αλλά με μικρότερες διαστάσεις. Αν έχετε κάποια ιδέα ευπρόσδεκτη.
kostasbm Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2017 αυτο που λες βαση ειναι και αναρτηση τα λαστιχακια αυτη τη δουλεια κανουν απλα θελεις το gimbal να εχει μοτερ για να κραταει τη μχανη οριζοντια κατι τετοιο που θα το στερεωσεις στη βαση που εχεις https://www.aliexpress.com/store/product/Tarot-T4-3D-Tarot-3-Axis-Gimbal-Brushless-camera-mount-For-Gopro-Hero4-GOpro3-Gopro3-TL3D01/507544_32447378041.html
gramacar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Ευχαριστώ Είναι λίγο ακριβό αν σκεφτείς ότι τι drone όλο κοστίζει 130€. Δεν υπάρχει κάτι απλούστερο και φτηνότερο χωρίς μοτέρ με κάποιο γυροσκοπικό μηχανισμό που να το κρατάει οριζόντιο?
kostasbm Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 δεν εχω δει κατι..αποψη μου στερεωσε το χωρις gimbal .....αν το δωσεις σε καποιον αλλο να ξεκινησει να διαθεσεις 300 ευρω να φτιαξεις ενα f450 πχ το οποιο ειναι σκυλι και εχει επεκτασιμοτητα αλλα και τα καλουδια gps kai εγκεφαλο για να ειναι ποιο σταθερο
gramacar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) της dji δεν είναι αυτό? Δεν το βρήκα πουθενά ελλάδα, είναι παλιό? Εννοείς μάλλον να το πάρω μεταχειρισμένο? Αυτό έχει gimbal και camera ή θα πρέπει να πάρω gimbal και να χρησιμοποιήσω τη δική μου? thanks Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2017 από gramacar
TheAccountant Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Παιδια ενα Midrone 4Κ κανει 400 ευρώ. Κομπλε με τα gimbal, κάμερες, αυτονομια σοβαρή. Καμια πατέντα, works out of the box. Δεν καταλαβαινω γιατι μπλέκεται με FPV και μετά αρχίζετε μοντίφες (δεν συζητω για τον κοπο). Φτάνετε σε κόστος ετοιμου κιτ με προσθήκες και αποτελέσμα δεν προκειται να πάρετε συγκριτικα με το ετοιμο. Εχω λαθος? 2
stelios18120 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Παιδια ενα Midrone 4Κ κανει 400 ευρώ. Κομπλε με τα gimbal, κάμερες, αυτονομια σοβαρή. Καμια πατέντα, works out of the box. Δεν καταλαβαινω γιατι μπλέκεται με FPV και μετά αρχίζετε μοντίφες (δεν συζητω για τον κοπο). Φτάνετε σε κόστος ετοιμου κιτ με προσθήκες και αποτελέσμα δεν προκειται να πάρετε συγκριτικα με το ετοιμο. Εχω λαθος? +φωνω 1000% Δινεις 400€ και τελειωσε.ολα ετοιμα. 1
spacecowboy Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Παιδια ενα Midrone 4Κ κανει 400 ευρώ. Κομπλε με τα gimbal, κάμερες, αυτονομια σοβαρή. Καμια πατέντα, works out of the box. Δεν καταλαβαινω γιατι μπλέκεται με FPV και μετά αρχίζετε μοντίφες (δεν συζητω για τον κοπο). Φτάνετε σε κόστος ετοιμου κιτ με προσθήκες και αποτελέσμα δεν προκειται να πάρετε συγκριτικα με το ετοιμο. Εχω λαθος? ετσι είναι το εχω γραψει και εγω αρκετες φορες στο παρελθον, αν θελεις να σηκωσεις καμερα επιπεδου action cam δεν αξιζει καν να σκεφτεις να φτιαξεις μονος σου ένα παρα μονο αν το εχεις τρελα να τα φτιαχνεις. Αν αυτό που θελεις είναι μια ιπταμενη καμερα και όχι ένα αερομοντελο να πετας πας σε κατι ετοιμο! και μη μπελαλιδικο είναι και φθηνοτερα (επι τις ουσιας) θα σου βγει. εκει που συμφερει να φτιαξεις είναι octa για να σηκωσεις καμια mirrorless/dslr εκει ναι Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2017 από spacecowboy
gramacar Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Παιδιά έχετε απόλυτο δίκιο. Έλα όμως που δεν είμαι πολύ σχετικός με το χώρο και είπα να ξεκινήσω με κάτι φτηνό και μετά βλέπουμε. Αλλά επειδή τρώγοντας έρχεται και η όρεξη ως γνωστόν, άρχισα σιγά σιγά να σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Μάλλον όμως θα μείνω σε απλές λύσεις και σχετικά μικρού κόστους και όταν έρθει η ώρα, το πουλάω και παίρνω κάτι καλύτερο όπως λέτε. Καλό αυτό το xiaomi mi drone 4k που αναφέρθηκε, αλλά δε το βλέπω διαθέσιμο Ελλάδα. Η τιμή των 400€ είναι στα κινεζομάγαζα στα οποία ούτε που το σκέφτομαοι να πληρώσω τόσα λεφτά, γιατί θεωρώ σίγουρο το πέρασμα από το τελωνείο το οποίο θα είναι καταστροφικό. Στην Ελλάδα πόσο όμως θα κοστίζει το συγκεκριμένο? Το βλέπω κοντά στα 600€ οπότε δεν το λες και ευκαιρία. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2017 από gramacar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα