Προς το περιεχόμενο

Ο επεξεργαστής Intel Core i3-8300 θα είναι ο πρώτος τετραπύρηνος Core i3


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδεχομένως ο πρώτος τετραπύρηνος επεξεργαστής της Intel που θα ανήκει στη σειρά Core i3 θα είναι o Intel Core i3-8300, που βασίζεται στο πυρήνα Coffee Lake-S στα 14nm.

Το συγκεκριμένο μοντέλο αναμένεται να είναι από τα ακριβότερα στο lineup της σειράς Core i3 (μάλλον κοντά στα $150) και θα προσφέρει τέσσερις πυρήνες. Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, σύμφωνα με αναφορές ο επερχόμενος Coffee Lake-S θα διαθέτει και… HyperThreading, με αποτέλεσμα να ενεργοποιεί επιπλέον και τέσσερα threads.

 

Για πρώτη φορά μάλιστα ένας επεξεργαστής Intel Core i3 θα έχει περισσότερους λογικούς πυρήνες από έναν κομμάτι Core i5 που δεν διαθέτει HyperThreading. Βεβαίως κάτι τέτοιο ίσχυε και προηγουμένως, με τα διπύρηνα μοντέλα επεξεργαστών να διαθέτουν το χαρακτηριστικό HyperThreading και τα τετραπύρηνα Core i5 μοντέλα να μην το διαθέτουν.

 

Ο νέος Core i3-8300 ωστόσο δεν πρόκειται να διαθέτει Turbo Boost, που τα μοντέλα της σειράς Core i5 διαθέτουν. Σύμφωνα με πληροφορίες το chip θα διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 4,0GHz, αλλά για την ώρα τόσο το μέγεθος της Level 3 cache όσο και το TDP παραμένουν άγνωστα. Η Intel ενδέχεται να παρουσιάσει τους επεξεργαστές Core i3 Coffee Lake στα τέλη του 2017 ή στις αρχές του 2018.

 

Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Με την AMD να θέτει το νέο trend των πολλαπλών πυρήνων και την Intel μην έχοντας κάτι να απαντήσει στο high-end, αυτό που βλέπουμε είναι ίσως μία προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις στο low-end κομμάτι.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φέξε μου και γλίστρησα...πραγματικά κοροϊδία αντί να τον βγάλουν στο εύρος των 110€ αυτοί τον τοποθετούν στα 150€ + ... απο εναν intelακία...

Ε όχι και κοροϊδία! Είδαν επιτέλους λίγο ανταγωνισμό και προσφέρουν i7 στην ουσία στα 150€ από 300€ και τον θέλεις στα 110€? Μια χαρά τιμή αν όντως ισχύουν αυτά τα specs

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλοι οι ιντελακικες amdακιδες(σαν Κρητικοί σε βεντέτα ακούγεται) για να συνεχίσει να υπάρχει ανταγωνισμός και να αγοράζουμε φτηνά δεν αρκεί μόνο το μπαμ που έκανε η amd .Ανταγωνισμός θα πει να απαντήσει η Intel με κάτι καλο , ξανά μετά η amd και πάει λέγοντας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλή μας ημέρα,

Περιμένουμε να δούμε τον επεξεργαστή μιας και δεν ξέρουμε ούτε L2 / L3 cache, ούτε socket, αλλά ούτε και απόδοση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Όταν τον δούμε από κοντά και γνωρίζουμε και τις πραγματικές τιμές εμπορίου τότε θα έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα ώστε να κρίνουμε. Μέχρι τότε κρατάω στάση αναμονής.

Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...