hectoir Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Καλημέρα σας, Το θέμα που αντιμετωπίζω είναι το εξής. Μετά από αρκετά κρούσματα κλοπής στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην οποία εργάζομαι αποφάσιζα να στραφώ στην αναζήτηση μιας IP PTZ κάμερας με IR και για νυχτερινή παρακολούθηση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως η κάμερα θα πρέπει να εγκατασταθεί στη στεριά και εδώ υπάρχει το θέμα της απόστασης.Η μικρότερη απόσταση στεριάς-μονάδαςείναι περίπου 250 μέτρα ενώ η μεγαλύτερη 350 μέτρα περίπου. Οι περισσότερες κάμερες που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν IR εμβέλειας από 100 εώς 200 μέτρα. Η ερώτησή μου είναι αν αυτές οι κάμερες μπορούν να ''δούν' και λίγο πιο μακρυά δεδομένου ότι η μονάδα φωτίζεται από τέσσερεις προβολείς. Αν κάποιος φίλος επίσης έχει να μου προτείνει κάποια μοντέλα θα το εκτιμήσω ιδιαίτερα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
babkar Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα Hectoir , Γενικά η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη για να έχει τόση μεγάλη εμβέλεια τα IR. Σε γενικές γραμμές το IR distance που δίνουν οι κατασκευαστές είναι σε ιδανικές συνθήκες, δλδ αν είναι "πισα" σκοτάδι δεν παίζει ποτέ να δεί 150μ για παράδειγμα . Για να πιάνει τόσο μακρία η λυσή είναι θερμική κάμερα η οποία έχει πολύ υψηλό κόστος και δεν αξίζει , αποψή μου . Επίσης σου προτείνω να πάρεις κάμερα επώνυμη όπως Hikvision , Dahua , Honeywell κτλ και να μην μπεις στη διαδικασία να αγοράσεις "οικονομική" κάμερα από ιμπει , αλιμπαμπα κτλ.
hectoir Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2017 Καλημέρα φίλε babkar και σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το κόστος των θερμικών καμερών είναι όντως απαγορευτικό.Στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για 5000 Ευρώ και βάλε. Τον τελευταίο καιρό την προσοχή μου έχουν τραβήξει οι εξής κάμερες: HIKVISION DS-2DF8236I-AEL 2MP ULTRA-LOW LIGHT SMART PTZ CAMERA https://www.youtube.com/watch?v=dGf-s-U0R7U&t=13sHIKVISION IP 2MP 23x DS-2DF6223-AEL https://www.youtube.com/watch?v=6CyohcTARmc Αν οι κάμερες αυτές όντως κάνουν αυτό που δείχνουν τα video τότε νομίζω πως είναι αρκετό. Αυτό που με μπερδεύει λίγο είναι το αν οι προβολείς που έχω επάνω στη μονάδα βοηθούν ή δυσκολεύουν τη δουλειά της κάμερας. Φιλικά Hectoir.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα