benign Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Εγω ψωνιζω απο εκει γιατι ειναι 5 λεπτα απο το σπιτι μου και ειναι πολυ βολικο. Δεν αγοραζω ακριβο hardware τα τελευταια χρονια,γιατι για προσωπικους λογους δεν πιστευω οτι αξιζει πλεον με βαση τιμη/αποδοση. Αν και συνηθως το ακριβο hardware που πουλανε ειναι υπερβολικα ακριβοτερο απο αλλα καταστηματα,σε mid range hardware εχουν την μεγαλυτερη ποικιλια,οχι αυτη που ειχαν προ κρισης αλλα ακομη και τωρα την μεγαλυτερη απο καθε αλλο Ελληνικο καταστημα,σε μητρικες,τροφοδοτικα,κουτια υπολογιστων κ.τ.λ και σε καλες η τουλαχιστον λογικες τιμες. Π.χ. προσφατα αγορασα αυτο σε λογικη τιμη : http://www.e-shop.gr/pliktrologio-corsairstrafe-mechanical-gaming-keyboard-cherry-mx-red-na-version-p-PER.549963 Ειναι το απολυτο vfm για καλο μηχανικο πληκτρολογιο με γνησιους cherry switches και δεν υπαρχει σε κανενα αλλο καταστημα στην τιμη αυτη. Ειναι πολυ κοντα στην τιμη ΗΠΑ που ειναι στα 100 δολαρια +/- . Καποτε ηρθε για μια μικρη περιοδο ενας υπαλληλος εκει που αγοραζω(Γαλατσι) που ηταν επιθετικος,αγενης και φαινοταν απο το προσωπο οτι ειχε προβληματα ο ανθρωπος,μαλιστα εφερε σε δυσκολη θεση και τους συναδελφους του, δυο φορες που ετυχε να ειμαι παρων και να το δω. Ενα προβλημα που θεωρω εγω οτι ειναι σημαντικο,ειναι πως δεν εχουν ενα τεχνικο παροντα σε καθε επιστροφη ελαττωματικου προιοντος,ωστε αν δεχτει το υλικο αφου το ελεγξει,να εισαι καλυμμενος και να μην μπορουν να σου πουν μετα οτι κατι εκανες εσυ και ειναι ακυρη η εγγυηση.Επρεπε να υπαρχει νομος σε αυτο που να υποχρεωνει καθε καταστημα. Αλλα απο οτι ξερω ουτε καποιο αλλο καταστημα στην Αθηνα εχει.Αυτο ειναι ενα προβλημα. Συμπερασματικα δεν ειναι αψογοι,για να εχει αρκετος κοσμος παραπονα,προφανως καποιοι υπαλληλοι φερονται ασχημα ,η καποιοι ''υπευθυνοι'' επι των εγγυησεων, αλλα προσωπικα οποτε ειχα προβληματικο προιον η επαιρνα πιστωτικο η αλλαγη ,γρηγορα και χωρις το παραμικρο προβλημα,εκτος απο μια περιπτωση που επεστρεψα μητρικη,ως προβληματικη,την δεχτηκαν, και μετα ειπαν οτι εκανα εγω κατι και την χαλασα.Εγω απαντησα ,''ενταξει ,ουδεις τελειος,ισως να φταιω εγω,αλλα εμενα ποιος με καλυπτει αν εκανε το λαθος η την ζημια δικος σας τεχνικος και μετεφερε το φταιξιμο σε μενα? Απο την στιγμη που την δεχτηκατε σαν επιστροφη επρεπε να δεχτειτε οτι δεν φταιει ο πελατης.'' Προς το παρον κανενα αλλο Ελληνικο καταστημα δεν ικανοποιει τις αναγκες μου σε ποικιλια hardware ,οποτε συνεχιζω εκει επειδη με εξυπηρετει και δεν υπαρχει ανταγωνισμος στο υλικο που με ενδιαφερει. Ας πουμε,για παραδειγμα,το Μsystems εχει πολυ καλυτερη φημη στο service και την εξυπηρετηση και ευγενεια προς πελατες,αλλα ακριβο υλικο και ελαχιστη ποικιλια,οποτε για τα πραγματα που ψωνιζω δεν μου κανει. 4
BringMe2Life Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Συμφωνώ απόλυτα. Θα έπρεπε να υπάρχει από 1ας τεχνικός σε κάθε e-point. Όχι να πηγαίνεις και να λέει (ο πωλητής ==> του τεχνικού) "θα το δει ο τεχνικός μας και θα σας ενημερώσουμε". ΞΥΠΝΑ στρουνάρι κι εγω ΤΕΧΝΙΚΟΣ είμαι και ξέρω πολύ καλά τι έχει και τι δεν έχει.. Τα εσώψυχα μου βγάζω τώρα τελευταία εδώ μέσα και έχει αρχίσει να με αγχώνει αυτό..
petroudis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Εγώ πάλι λέω να προσλαμβάνουν μόνο τεχνικούς, οι πωλητές δεν προσφέρουν και τίποτα παραπάνω ειδικά σε καταστήματα τεχνολογίας. Γενικά πρέπει να εργάζονται άτομα με όρεξη διάθεση και γνώση στο αντικείμενο, οι περισσότεροι κοιτάνε να βολευτούν με τους βαθμούς τους και αφήνουν απέξω άλλους με πραγματική γνώση στο αντικείμενο. Γενικά στην Ελλάδα λάθος άνθρωποι δουλεύουν σε λάθος δουλειές.
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Τo eshop δεν είναι κατάστημα hardware. Εχει τα πάντα πλέον, είναι κάτι σαν το amazon. Εχει από υπολογιστές, μέχρι βιβλία, παιχνίδια και εργαλεία.
Whitefanged Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Τo eshop δεν είναι κατάστημα hardware. Εχει τα πάντα πλέον, είναι κάτι σαν το amazon. Τώρα που διάβασα αυτό, πάω να ξηλώσω τα μάτια μου σα κι αυτόν εδώ. https://www.youtube.com/watch?v=pKWB-MVJ4sQ 3
lionheart75 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Φίλτατε @Whitefanged η προσέγγιση του @The_Judas είναι σωστή και καλά θα κάνεις να μην τα βγάλεις τα ματάκια σου. Δεν συγκρίνει προφανώς το eshop με το amazon, αυτό θα ήταν αστείο, απλά αναφέρει ότι πλέον το eshop λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο μιας και βρίσκει κανείς σχεδόν τα πάντα από μικροπράγματα και όχι μόνο, που δεν βρίσκει μαζεμένα σε άλλο κατάστημα - αλυσίδα στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως σωστά τοποθετήθηκε και ο @Benign έχει πραγματάκια σε καλές τιμές που αδυνατείς να βρείς αλλού, δεν έχω χρόνο να παραθέσω περιπτώσεις καθώς αυτοί που εξακολουθούν να ψωνίζουν από κει καταλαβαίνουν τι λέω. Και γώ λοιπόν ψωνίζω πολλά χρόνια και δεν είχα θέμα. Ακριβό hardware έχω πάρα πολύ καιρό να ψωνίσω από κει καθώς θα πρέπει να παίξει μια πάρα πολύ καλή προσφορά και συνήθως δεν παίζει κάτι τέτοιο, οπότε τα χώνω όταν χρειάζεται στις γνωστές άλλες αλυσίδες ή στο εξωτερικό. Άλλωστε δεν αποσύρω hardware πλέον με το ίδιο μένος όπως παλιά, γεράσαμε...
chipakos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Απίστευτά ρεζιλίκια με το eshop και ανάθεμα να ξανα ψωνίσω απο εκεί εκτος απο κουτιά ΠΟΤΕ ξανά hardware. Πήρα πριν 10 ημέρες περίπου ενα απλό σετάκι dd3 mushkin για εναν καινούργιο υπολογιστή που έφτιαξα για το εξωχικό , τις 2 3 ημέρες ολα ηταν μια χαρά μετα απο λίγο πέταγαν τα windows κατι μπλε οθόνες για memory κτλπ , δεν έδωσα σημασία στην αρχή και μετα απο λίγο ενω ήμουν έτοιμος να κάνω ενα memtest το pc απλα δεν ξανα άναψε και αναβοσβήνει μόνο του ειτε εχω και τα 2 dimm επάνω ειτε το ενα απο τα 2. Εν τέλει γύρισα σπίτι και με αλλες ddr3 παίζει μια χαρά ο υπολογιστής , πήρα λοιπόν στο service τηλέφωνο να πάω τις μνήμες σε καποιο eshop να τις ελέγξουν και ο προιστάμενος μου ειπε οχι πρέπει να πάνε στα κεντρικά και σε 8 9 ημέρες θα σας απαντήσουμε...... αν ειναι δυνατόν μου έδωσαν ελλατωματικό προιόν απο την αρχή και μου λένε τώρα σε 8 ημέρες και ουτε να μου δώσουν λύση να μου δώσουν καποιες αλλες μνήμες για αντικατάσταση η ενα σετάκι μεχρι να ελέγξοτυν αυτες και ολα αυτα επαναλαμβάνω για ελλατωματικό προιόν που λειτούργησε για λίγο και μετα απλα πέθανε. Δυστηχώς μετα απο πολλα μπινελίκια ( που δύσκολα ρίχνω ) θα τις πάνω αναγκαστικά να τις ελέγξουν και θα αναγκαστώ να αγοράσω αλλες γιατι χρειάζομαι το pc εκει που ειναι , ήξερα οτι η συγκεκριμένη αλυσίδα ειναι να μην πώ τι και φάω ban απο μόνος μου αλλα οχι να ειναι τόσο στα φρίδια τους, δηλαδή να μην μπορούν να μου κάνουν ενα τυπικό έλεγχο σε ενα κατάστημα να δούν οτι έχουν πρόβλημα δηλαδή οι συγκεκριμένοι τι ειναι εκει μέσα μονο πωλητές ??? Είναι φυσιολογικότατη η αντιμετώπιση αυτή. Και ο πωλητής αν δεν πάρει έγκριση από το τμήμα Service δεν θα τις αλλάξει ποτέ.Δεν ξέρει ούτε τι έκανες στις μνήμες ούτε αν πρέπει να στις αλλάξει.
Sheogorath Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Πάνω απο όλα όμως ποιος ξεχάνει το LG 23'' freesync monitor απο τα crazy sundays που είχαν ΟΛΑ καμμένα πίξελ και δεν καλύπτονταν απο την εγγύηση? Ποιος ξεχνάει την απάτη με τις κάρτες Sapphire 290 ή 280 δεν θυμάμαι, που τις πήραν απο τον προμηθευτή σε χαμηλή τιμή γιατί δεν είχαν εγγύηση. Ποιός ξεχνάει τα καλώδια και ακουστικά Apple που πωλούνται για αυθεντικά ενώ είναι μούφα? Λοιπόν, ένα μαγαζί χτισμένο στην απάτη είναι δυστυχώς. 4
Whitefanged Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2017 Ήταν από παραεισαγωγή από Σαουδική Αραβία αν θυμάμαι καλά. Η sapphire πουλάει κάτω από το 1/2 της τιμής σε όλη την Αραβική χερσόνησο αλλά λόγω τελωνειακών (και πολλών άλλων) δυσκολιών/περιορισμών δεν παρέχει εγγύηση. Το ίδιο κάνει και η western digital και άλλες εταιρίες. Το 'χουν ανακαλύψει εδώ τα τσακάλια (του e-shop και πολλών σκρουτζομάγαζων) και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη. Κι έχουμε κατά τα άλλα, αξιοσέβαστα μέλη με πολυετή παρουσία στο forum, να παπαρολογούν για το πλεονέκτημα της ανανέωσης εγγύσης για αγορά από το εσωτερικό και διάφορες άλλες ιστορίες για χιονανθρωπους. Φίλτατε @Whitefanged η προσέγγιση του @The_Judas είναι σωστή και καλά θα κάνεις να μην τα βγάλεις τα ματάκια σου. Δεν συγκρίνει προφανώς το eshop με το amazon, αυτό θα ήταν αστείο, απλά αναφέρει ότι πλέον το eshop λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο μιας και βρίσκει κανείς σχεδόν τα πάντα από μικροπράγματα και όχι μόνο, που δεν βρίσκει μαζεμένα σε άλλο κατάστημα - αλυσίδα στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως σωστά τοποθετήθηκε και ο @Benign έχει πραγματάκια σε καλές τιμές που αδυνατείς να βρείς αλλού, δεν έχω χρόνο να παραθέσω περιπτώσεις καθώς αυτοί που εξακολουθούν να ψωνίζουν από κει καταλαβαίνουν τι λέω. Και γώ λοιπόν ψωνίζω πολλά χρόνια και δεν είχα θέμα. Ακριβό hardware έχω πάρα πολύ καιρό να ψωνίσω από κει καθώς θα πρέπει να παίξει μια πάρα πολύ καλή προσφορά και συνήθως δεν παίζει κάτι τέτοιο, οπότε τα χώνω όταν χρειάζεται στις γνωστές άλλες αλυσίδες ή στο εξωτερικό. Άλλωστε δεν αποσύρω hardware πλέον με το ίδιο μένος όπως παλιά, γεράσαμε... Προφανώς και το post είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα. Φίλε μου αν δεν μου είχε τύχει το περιστατικό που περιέγραψα ενδεχομένως να τους χρησιμοποιούσα για αγορές ψιλομπλιμπλικιών. Επειδή είχα και αυτή την άθλια αντιμετώπιση αποφάσισα να τους κόψω τελείως. Έχω βρει συνοικιακή ΜΑΓΑΖΑΡA στη Γούναρη στη Γλυφάδα κοντά στα μέρη μου, που παίρνω όλα τα κοψοψονια ανταπτοράκια, βυσματάκια, καλωδιάκια, αναλώσιμα σε τιμές πάτωμα και δε με κοροϊδεύουν στα μούτρα μου κιόλας. Έχω βρει κι άλλη μαγαζάρα στη Γούναρη πιο κάτω με εργαλεία που απευθείας κάνει τιμές skroutz, όταν πήρα το blower του δείχνω περήφανος το skroutz στα 24 ευρώ και μου λέει χαζός είσαι να το πάρεις 24, εγώ στο δίνω 19. Ότι γράφω με αποδείξεις και δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψω ποια μαγαζιά είναι, απλά δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι κάνω προμότα σε κάνα φίλο. Αν μου ζητηθεί ευχαρίστως σε pm ή και εδώ αν το θελέτε. Όπως λοιπόν άνοιξα τα γκαβά μου και ξεστραβώθηκα από το skroutz και την ευκολία του απάτηshop και βρήκα μαγαζάρες με έντιμους επαγγελματίες (για τα ψιλόλοίδια, για ακριβές αγορές μόνο amazon) μπορείτε να βρείτε κι εσείς κοντά επιχειρήσεις και τοπικούς τεχνικούς να σας εξυπηρετήσουν ΈΝΤΙΜΑ. 2
The_Judas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Καλά... κόψε και κάτι. Σε λίγο θα μας πεις ότι τα συνοικιακά καταστήματα έχουν καλύτερες τιμές και πιο μεγάλη ποικιλία από το aliexpress και το ebay.
Alex-V Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Πάνω απο όλα όμως ποιος ξεχάνει το LG 23'' freesync monitor απο τα crazy sundays που είχαν ΟΛΑ καμμένα πίξελ και δεν καλύπτονταν απο την εγγύηση? Ποιος ξεχνάει την απάτη με τις κάρτες Sapphire 290 ή 280 δεν θυμάμαι, που τις πήραν απο τον προμηθευτή σε χαμηλή τιμή γιατί δεν είχαν εγγύηση. Ποιός ξεχνάει τα καλώδια και ακουστικά Apple που πωλούνται για αυθεντικά ενώ είναι μούφα? Λοιπόν, ένα μαγαζί χτισμένο στην απάτη είναι δυστυχώς. επειδη το θεμα ειναι καπως, σοβαρο θα ελεγα και δε θελω να παρω κοσμο στο λαιμο μου μιας και φτιαχνω υπολογιστες, εχεις να προτεινεις καποια καταστηματα αξιοπιστα με καλες τιμες? Μιλαμε για ελλαδα. Ψωνιζω χρονια απο το eshop λογω οτι υπαρχει στην πολη μου και δεν πληρωνω γ***σιατικα στα εξοδα αποστολης και στις αντικαταβολες
Sheogorath Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 επειδη το θεμα ειναι καπως, σοβαρο θα ελεγα και δε θελω να παρω κοσμο στο λαιμο μου μιας και φτιαχνω υπολογιστες, εχεις να προτεινεις καποια καταστηματα αξιοπιστα με καλες τιμες? Μιλαμε για ελλαδα. Ψωνιζω χρονια απο το eshop λογω οτι υπαρχει στην πολη μου και δεν πληρωνω γ***σιατικα στα εξοδα αποστολης και στις αντικαταβολες Και εγώ δυστυχώς λόγω επαρχίας απο εκεί ψωνίζω, ότι δεν βρίσκω σε κατάστημα στην πόλη μου, που το παιδί που το έχει είναι τέρμα ξηγημένο. 1
Alex-V Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Και εγώ δυστυχώς λόγω επαρχίας απο εκεί ψωνίζω, ότι δεν βρίσκω σε κατάστημα στην πόλη μου, που το παιδί που το έχει είναι τέρμα ξηγημένο. Αρα, μενουμε στο eshop αν δεν βρισκουμε κατι στα καταστηματα της πολης η το βρισκουμε σε καλυτερη τιμη. Σιτ.
Whitefanged Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Καλά... κόψε και κάτι. Σε λίγο θα μας πεις ότι τα συνοικιακά καταστήματα έχουν καλύτερες τιμές και πιο μεγάλη ποικιλία από το aliexpress και το ebay. Καλά... δεν κόβω τίποτα. Μην προσβάλεσαι επειδή έκανα μια χιουμοριστική παράθεση ενός σχολίου σου. Δεν συγκρίνα τίποτα με το alie ή το ebay. Οι τιμές είναι πολύ καλές και η ποικιλία κι αυτή πλούσια, αν και χρειάζεται και κάποιος προγραμματισμός. Το ξαναγράφω, τουλάχιστον δεν μου πιάνουν τον νότιο πόλο και δεν με κοροϊδεύουν στα μούτρα μου. τα μαγαζιά της περιοχής μου που χρησιμοποιώ https://www.gctech.gr/ https://xideas.gr/ 1
lionheart75 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2017 Ήταν από παραεισαγωγή από Σαουδική Αραβία αν θυμάμαι καλά. Η sapphire πουλάει κάτω από το 1/2 της τιμής σε όλη την Αραβική χερσόνησο αλλά λόγω τελωνειακών (και πολλών άλλων) δυσκολιών/περιορισμών δεν παρέχει εγγύηση. Το ίδιο κάνει και η western digital και άλλες εταιρίες. Το 'χουν ανακαλύψει εδώ τα τσακάλια (του e-shop και πολλών σκρουτζομάγαζων) και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη. Κι έχουμε κατά τα άλλα, αξιοσέβαστα μέλη με πολυετή παρουσία στο forum, να παπαρολογούν για το πλεονέκτημα της ανανέωσης εγγύσης για αγορά από το εσωτερικό και διάφορες άλλες ιστορίες για χιονανθρωπους. Προφανώς και το post είχε χιουμοριστικό χαρακτήρα. Φίλε μου αν δεν μου είχε τύχει το περιστατικό που περιέγραψα ενδεχομένως να τους χρησιμοποιούσα για αγορές ψιλομπλιμπλικιών. Επειδή είχα και αυτή την άθλια αντιμετώπιση αποφάσισα να τους κόψω τελείως. Έχω βρει συνοικιακή ΜΑΓΑΖΑΡA στη Γούναρη στη Γλυφάδα κοντά στα μέρη μου, που παίρνω όλα τα κοψοψονια ανταπτοράκια, βυσματάκια, καλωδιάκια, αναλώσιμα σε τιμές πάτωμα και δε με κοροϊδεύουν στα μούτρα μου κιόλας. Έχω βρει κι άλλη μαγαζάρα στη Γούναρη πιο κάτω με εργαλεία που απευθείας κάνει τιμές skroutz, όταν πήρα το blower του δείχνω περήφανος το skroutz στα 24 ευρώ και μου λέει χαζός είσαι να το πάρεις 24, εγώ στο δίνω 19. Ότι γράφω με αποδείξεις και δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψω ποια μαγαζιά είναι, απλά δεν θέλω να νομίζει κανείς ότι κάνω προμότα σε κάνα φίλο. Αν μου ζητηθεί ευχαρίστως σε pm ή και εδώ αν το θελέτε. Όπως λοιπόν άνοιξα τα γκαβά μου και ξεστραβώθηκα από το skroutz και την ευκολία του απάτηshop και βρήκα μαγαζάρες με έντιμους επαγγελματίες (για τα ψιλόλοίδια, για ακριβές αγορές μόνο amazon) μπορείτε να βρείτε κι εσείς κοντά επιχειρήσεις και τοπικούς τεχνικούς να σας εξυπηρετήσουν ΈΝΤΙΜΑ. Στείλε μου σε pm επωνυμίες μαγαζιών καθώς είμαστε γείτονες (Αργυρούπολη) και με ενδιαφέρει. Edit: άκυρο μετά είδα ότι τα αναφέρεις απο πάνω. Θα τα επισκεφτώ και γώ κάποια στιγμή και είδομεν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα