onelonelystar Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε φάση φτιάχνω budget για το 1ο μου MacBook Pro (13" 2017), το οποίο θα το χρησιμοποιώ και για app development με το XCode. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν τα 8GB RAM είναι αρκετά, έστω για 3-4 χρόνια "άνεσης", ή να μην το σκέφτομαι καν? Ιδανικά θα αγόραζα το 15άρι, που έχει ήδη 16GB RAM και i7, γιατί υπολόγισα πως αν παραγγείλω custom 13άρι με 16GB RAM, βγαίνει περίπου τα ίδια λεφτά. (Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 1800 ευρώ) ευχαριστώ!
marmagia Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Προσωπικά περιμένω την φοιτητική έκπτωση για να πάρω ένα ΒΤΟ με τον 3.3 τον επεξεργαστή και την 16αρα ραμ. Τον επεξεργαστή θα τον άφηνα ως έχει, την ραμ όχι. θεωρω ότι εφόσον κανείς "απαιτητικοτερη" δουλειά από τον μέσο χρήστη, καί εχεις σκοπό να κρατήσεις το μακ 3-4 χρόνια καλό θα ήταν να επενδύσεις στην έξτρα ραμ εφόσον ο,τι πάρεις με αυτό θα μείνεις δεν αλλάζει εκ των υστέρων
onelonelystar Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 ^αυτό με απασχολεί ιδιαίτερα....μήπως να σκέφτομαι για το 15αρι του 2015?
marmagia Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Τώρα για τα 15αρια, εγώ αυτό ήθελα αρχικά αλλά όταν είδα ότι τα προβληματάκια που είχε το mid2010 και to 2011 με την διπλή κάρτα γραφικών επαναλήφθηκαν σε κάποια μακ του 2016 το ξεγραψα. Δεν έχω πρόθεση ούτε καν να ρισκάρω πάλι τόσο μεγάλου κόστος επισκευή
onelonelystar Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 μάλιστα.. σε ευχαριστώ για την απάντηση!
marmagia Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2017 Κοιτά για να λεμε αλήθεια, δεν είναι τόσο γενικευμένο το ζήτημα στα MacBook Pro του 2016 και κάποιοι λένε ότι ήταν θέμα software (https://www.macrumors.com/2016/12/02/new-macbook-pro-graphics-issues/). Επειδή όμως εγώ κάηκα με το high end 15αρι και μου έβγαλε την πολύ ακριβή ζημιά μετά την λήξη του apple care δεν θέλω ούτε να ακούω την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ύπαρξης πάλι τέτοιου προβλήματος με την διπλή κάρτα γραφικών. Βέβαια αυτό είναι προσωπική μου άποψη και σε συνδυασμό με το ότι δεν κάνω απαιτητική δουλειά ΠΙΑ νομίζω θα καλυφθω μια χαρά με την iris 650 (1100 MHz) 1
mistr4l Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2017 Για εμένα, ξεκινάμε από το γεγονός πως το βέλτιστο είναι τα 16Gb RAM. Επομένως, δύο επιλογές. 1. 13.3' με 16Gb RAM αν σε ενδιαφέρει η φορητότητα και δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα το μέγεθος της οθόνης. Είτε δηλαδή το κουμπώνεις σε εξωτερικό monitor, είτε απλά βολεύεσαι. 2. 15' , μιας και το 13.3 πλησιάζει σε κόστος το 15άρι. Για να πας στο 15άρι όμως θα πρέπει - λογικά - να μην σ' ενδιαφέρει ιδιαίτερα η φορητότητα. Όχι πως το 15άρι είναι βαρύ ή οτιδήποτε. Απλά τα ζυγίζεις εσύ ανάλογα με το τί σε εξυπηρετεί καλύτερα. Στην δική μου περίπτωση πήγα στο 15άρι γιατί χρειαζόμουν την μεγαλύτερη οθόνη ενώ - παρομοίως με την δική σου περίπτωση - το 13άρι με 16Gb RAM πλησίαζε σε τιμή το 15άρι. Επομένως, δεν υπήρχε λόγος να πάω σε 13 και να περιμένω μάλιστα κι ένα μήνα για την custom παραγγελία. 2
onelonelystar Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 δεν με απασχολεί η φορητότητα... το 15άρι θα ήθελα και εγώ για τους λόγους που ανέφερες, απλά ανεβαίνει αρκετά το budget... :\ Μήπως να κοιτάω για μοντέλο 15" του 2015? Ξέρετε αν έχει σημαντικές διαφορές στην οθόνη και στις επιδόσεις με το αντίστοιχο του 2017? ΚΑι αξίζει γενικότερα να πάρω MacBook ήδη 2 χρόνων παλιο?
najinblue3 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σε όλους, είμαι σε φάση φτιάχνω budget για το 1ο μου MacBook Pro (13" 2017), το οποίο θα το χρησιμοποιώ και για app development με το XCode. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν τα 8GB RAM είναι αρκετά, έστω για 3-4 χρόνια "άνεσης", ή να μην το σκέφτομαι καν? Ιδανικά θα αγόραζα το 15άρι, που έχει ήδη 16GB RAM και i7, γιατί υπολόγισα πως αν παραγγείλω custom 13άρι με 16GB RAM, βγαίνει περίπου τα ίδια λεφτά. (Δεν θα ήθελα να δώσω πάνω από 1800 ευρώ) ευχαριστώ! Για μενα να πας σε 16αρα μνημη, εχω το 15αρι του 15 για προγραμματισμο και εγω, ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος, το μονο που σκεφτομουν αρχικα ηταν να παω σε 13αρι, αλλα χρειαζεται η μεγαλυτερη οθονη, ειδικα αν δεν εχεις εξτρα εξωτερικη. Διαφορες τεραστιες δεν εχει με το 17, ειναι σαφως λιγο γρηγοροτερο λογω flash ssd, η οθονη νομιζω εχει καποιες διαφορες αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Το μηχανημα ειναι σφαιρα οπως την 1η μερα που το αγορασα, πολυ καλη μπαταρια και τα λοιπα, για μενα αξιζει, αλλα αν μπορεις να παρεις του 17 μην το σκεφτεσαι για το 15 1
onelonelystar Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 ευχαριστώ najinblue3! προς το παρόν φτιάχνω budget...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα