Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Του το είπα. Περιμένω απαντηση. Βεβαια πρέπει πρώτα να εμφανιστούν και τα χρηματα ώστε να του στειλω και φωτογραφία για να μην νομίζει οτι λεω ψέματα.

Δημοσ.

προβλέπω φασαρία πάντως,

του στυλ.. εγώ όσα ήταν να στείλω σου έστειλα, τι με νοιαζει αν η τράπεζα σου κρατάει 4€. αν κρατούσε δηλαδή 40€ τι θα γινόταν.

Δημοσ.

προβλέπω φασαρία πάντως,

του στυλ.. εγώ όσα ήταν να στείλω σου έστειλα, τι με νοιαζει αν η τράπεζα σου κρατάει 4€. αν κρατούσε δηλαδή 40€ τι θα γινόταν.

Δεν με ενδιαφερει. Εγω τον προειδοποίησα και έκανε του κεφαλιού του. Θα του έλεγα με αντικαταβολή αν δεν μπορούσε να πάει σε τράπεζα αλλα πρόλαβε και έκανε την καταθεση. Και να φανταστείς ούτε τα μεταφορικά έστειλε που ειναι 2.60€ οποτε συνολικά ειναι 6.60€ και ευτυχώς δεν εχει χρέωση για 15€ και κάτω.
Δημοσ.

προβλέπω φασαρία πάντως,

Η διαφορά είναι πως αυτός επέλεξε να κάνει έμβασμα αντί για κατάθεση σε λογαριασμό, και επίσης αυτός ήταν που πάτησε το κουμπάκι SHA αντί για το OUR επιλέγοντας να χρεώσει τον παραλήπτη.

Δημοσ.

Το ρώτησα και αυτο. Περιμένω απαντηση.

EDIT:
Το sha πάτησε οποτε με χρέωσε.

Oλα οκ. Τα κατεθεσε με SHA παλι αλλα ευτυχως η πειραιως δεν χρεωνει για 15 και κατω

Δημοσ.

H Eurobank ζει στον δικο της κοσμο. Εκτος απο την χρεωση που περιγραφετε στο παρον θεμα, χρεωνει και την μετατροπη συναλλαγματος σε online αγορες. Εαν πχ πληρωσεις σε λιρες, χρεωνει 2,5e συν το rate λιρας σε ευρω της εκαστοτε τραπεζας. Κατι που η Εθνικη και alpha δεν το κανει (δεν εχω Πειραιώς).

Δημοσ.

Η eurobank όμως έχει και πακέτο δωρεάν συναλλαγών όπου δε πληρώνεις € για εισερχόμενα εμβάσματα (εσωτερικού) και όχι μόνο

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

να ξεθάψω λίγο το θέμα για ένα φίλο που έχει εύλογη απορία.

νοικιάζει σε γκαρσονιέρα πρόσφατα και του ζητάνε να κάνει κατάθεση το νοίκι

η συνναλαγή χρεώνει 1€ και τους 2

αν θέλει πχ να καταθέσει 100 ευρω, θα του τραβήξει 101 η τράπεζα απο τον λογιαριασμό του σωστά;

η λογική δεν λέει εφόσον ο ενοικιαστής του το απαιτεί, να τα χρεωθεί αυτός;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Leleouras είπε

να ξεθάψω λίγο το θέμα για ένα φίλο που έχει εύλογη απορία.

νοικιάζει σε γκαρσονιέρα πρόσφατα και του ζητάνε να κάνει κατάθεση το νοίκι

η συνναλαγή χρεώνει 1€ και τους 2

αν θέλει πχ να καταθέσει 100 ευρω, θα του τραβήξει 101 η τράπεζα απο τον λογιαριασμό του σωστά;

η λογική δεν λέει εφόσον ο ενοικιαστής του το απαιτεί, να τα χρεωθεί αυτός;

Κάτσε γιατί έχεις μπερδευτεί κάπου.

Η κατάθεση (μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό τρίτου στην ίδια τράπεζα) δεν έχει καμία απολύτως χρέωση.

Το έμβασμα (μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμό άλλης τράπεζας) έχει δύο χρεώσεις, χρέωση εξερχόμενου εμβάσματος από την τράπεζα του αποστολέα (1-1,2€ εφόσον η το έμβασμα γίνει μέσω e-banking), και χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος από την τράπεζα του παραλήπτη (3-4€ περίπου). Το ποιος θα χρεωθεί τι εξαρτάται από τον αποστολέα, η πρώτη επιλογή είναι η SHA (ο καθένας πληρώνει την τράπεζα του), η δεύτερη είναι η OUR (ο αποστολέας πληρώνει όλα τα έξοδα), και σπανιότερα υπάρχει η επιλογή BEN (ο παραλήπτης χρεώνεται τα πάντα).

Τώρα στην περίπτωση του φίλου σου, εφόσον ο ιδιοκτήτης του (και όχι ο ενοικιαστής του) απαιτεί να πληρώνεται το νοίκι μέσω τράπεζας, τότε θα πρέπει να του δώσει αριθμό λογαριασμού στην τράπεζα που τον βολεύει (τον φίλο σου) ώστε να μην υπάρχουν χρεώσεις, ή αλλιώς να χρεώνεται αυτός (ο ιδιοκτήτης) το σύνολο των εξόδων.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 3
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεθαβω το θεμα για να αναφέρω μια λύση. Έχω ενοικιαστή από εξωτερικό (εντός SEPA) που μου στέλνει δωρεάν (για αυτόν) εμβασμα το ενοίκιο. Εμένα με χρεώνει 3-4€ χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος. Η λύση για μένα ήταν να του δώσω λογαριασμό N26, να τα βάζει εκεί, και θα τα στελνω μια φορά στους 6 μήνες ή στους 12 σε ελληνικό λογαριασμο, ώστε να πληρώνω δυο ή μια φορά το χρονο τα κερατιατικα αντί κάθε μήνα. Αντίστοιχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε revolut ή viva (εγώ ειχα ήδη το λογαριασμό στη n26).

Επεξ/σία από gpapadakis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...