Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.
Χρησιμοποιώ windows 10 και κανονικά διαχειριζόμουν όλους τους λογαριασμούς μου google,emails, social media και λοιπά απο αυτό το μηχάνημα.

Θέλω όμως τώρα να σβήσω κάθε στοιχείο στον υπολογιστή που θα δείχνει την ταυτότητά μου και θα περιέχει οτιδήποτε σημαντικό. 
Αυτό που πρέπει να κάνω είναι απεγκατάσταση προγράμματα, να καθαρίσω μνημη cache , να διαγράψω έγγραφα και να καθαρίσω την registry? Ή και τίποτα ακόμα ?

Θα ήθελα δηλαδή να είμαι ασφαλής ακομα και αν πέσει στα χέρια κάποιου ειδικού.(Απομακρυσμένα εννοώ, ίσως με κάποιο RAT)
Αυτό θέλω να το κάνω διότι σε αυτά τα windows θα κατεβάζω λογισμικό ωστε να πειραματίζομαι(δηλαδή δεν ξέρω τι αλλαγές μπορούν να συμβούν και αν θα δημιουργηθουν κενα ασφαλείας) και σε περίπτωση που με κάποιον ιο θα μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση στο μηχάνημα να μην μπορεί να βρει κάτι που αντιστοιχεί σε μένα.
Νομίζω οτι η καλύτερη λύση είναι format ,αλλα υπάρχει περίπτωση να μπορέσω κάτι χωρις αυτό?

*Να διευκρινήσω οτι μετά τον οποιδήποτε καθαρισμό δέν θα ξαναπροσθέσω προσωπικά δεδομένα.

(Στο μηχάνημα θα υπάρχει dual boot με άλλο "καθαρό" λογισμικό.)

Δημοσ.

Εκτος απο τους φακελους που μπορεις να βρεις και να σβησεις, το ccleaner (ή καποιο αντιστοιχο) σβηνει το cache απο τα προγραμματα.

Δημοσ.

ακόμα και να σβήσεις αρχεία,δεν δεν γραφουν απο πάνω τους αλλα δεδομένα, τότε μια χαρά μπορεί να γίνει η ανάκτησή τους απο το πιο απλό πρόγραμμα ανάκτησης δεδομένων.

Αν θες να μην υπάρξει ίχνος απο αρχεία,κάνε 2-3 φορές fill zeros στον δισκο και μετά πέρνα το λογισμικό σου απο την αρχή.

Δημοσ.

Εάν θέλεις και τη δική μου γνώμη αλλάζεις δίσκο εάν σε ενδιαφέρει να μην βρει κάποιος τα δεδομένα σου :shifty: , διαφορετικά μπορείς να δοκιμάσεις Link.png Site: αυτό το λογισμικό για ασφαλή διαγραφή και να ξανά εγκαταστήσεις τα windows με ότι χρειάζεται να έχει, είναι δωρεάν μια δοκιμή από κει και πέρα εξαρτάται τη τεχνογνωσία και τα εργαλεία που έχει αυτός που πιθανόν να ανακατευτεί.

Δημοσ.

Χρησιμοποίησα προγραμματα όπως το CCleaner (αρκετά μπορω να πώ) και καθάρισα ότι βρήκαν.
Γνωρίζω οτι εαν δεν γραφούν πάνω στον σκληρό νέα δεδομένα μπορούν εύκολα να ανακτηθούν τα παλιά.

Αλλα εφόσον μόνο απομακρυσμένα μπορεί να υπάρξει κίνδυνος, μπορει να πάρει κάποιος αρχείο που έχει διαγραφεί? Μου φαίνεται ακατόρθωτο δηλαδή κάποιος να κάνει ανάκτηση των αρχείων και στη συνέχεια να πάρει αυτα τα αρχεία. (Απαντήστε μου ωστε να μάθω..Δεν φέρνω αντίρρηση με αυτή την πρόταση.)

Και θα ήθελα να μάθω επίσης ποια είναι τα αρχεία, τα οποία μπορεί να περιέχουν προσωπικά και απόρρητα δεδομένα ? Τα cookies για παράδειγμα?

Και κάτι σημαντικό που ξέχασα να αναφέρω...Το λειτουργικό είναι "πάνω" σε SSD και συγκεκριμένα στον Samsung 850 Evo, ο οποίος αναφέρει οτι έχει λειτουργίες όπως AES 256-bit hardware-based encryption engine και TRIM. Χρησιμεύουν κάπου στο συγκεκριμένο θέμα ή είναι τεχνολογιες για κάτι διαφορετικό (ή μήπως marketing trick)?

Δημοσ.

(1) Χρησιμοποίησα προγραμματα όπως το CCleaner (αρκετά μπορω να πώ) και καθάρισα ότι βρήκαν.

(2) Και θα ήθελα να μάθω επίσης ποια είναι τα αρχεία, τα οποία μπορεί να περιέχουν προσωπικά και απόρρητα δεδομένα ? Τα cookies για παράδειγμα?

(1) Αφού χρησιμοποιείς ήδη το ccleaner, δεν πρόσεξες την παρακάτω λειτουργία;

cyrWg6.jpg

(2) Τα cookies περιέχουν το ιστορικό και τις συνήθειες σου σε διάφορες ιστοσελίδες. Δεν περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα.

Οι κωδικοί είναι αποθηκευμένοι (αν είναι επιλεγμένο) σε κρυπτογραφημένα αρχεία στους φάκελους δεδομένων των browsers, γι αυτό διέγραψε τους κωδικούς μέσα από τους browsers.

Δημοσ.

Μονο το φορμάτ σε σώζει σε αυτήν την περιπτωση για τον απλό λίγα οτι δεν μπορείς να ξέρεις τι και ποια πρεπει να σβήσεις, όλο και κάτι θα σου διαφύγει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...