Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια εχω την gtx1060 οπως γραφω και στον τιτλο..την χρησιμοποιω για gaming kai γραφιστικα..εχω στο προγραμμα να αγορασω ενα 4κ monitor..διαβαζω σε αρθρα οτι αυτη η καρτα δεν ειναι οτι καλυτερο για 4k gaming..εχω ομως στο νου μου να την αναβαθμισω καποια στιγμη στο μελλον κι γι αυτο σκεφτομαι το 4κ..ειδα οτι για να παιξω σε αναλυση 4κ πρεπει να τα ρυθμισω ολα χαμηλα..η ερωτηση μου ειναι οτι αν εχω 4κ μονιτορ και το ρυθμισω σε αναλυση χαμηλοτερη δηλαδη 2κ θα μπορει να τα σηκωσει τα καινουρια παιχνιδια σε ultra ρυθμισεις?επισης να μου προτεινετε καποια μονιτορ..ολο το θεμα γινετε γιατι καποια στιγμη στο μελλον θα αναβαθμισω σε gtx1080 απλα μεχρι τοτε θελω να ξερω αν μπορω να κανω δουλεια μου.ευχαριστω!

Δημοσ.

Φίλε σε 4Κ ούτε η 1080ti μπορεί να παίξει σε ultra. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις την οθόνη σου και στα games να διαλέγεις 1080p. Επειδή είναι ακριβώς 4 φορές μικρότερη η ανάλυση γίνεται καλό scaling και θα δείχνουν ωραία τα παιχνίδια.

Δημοσ.

Ρίξε μια μάτια εδώ για να δεις ενδεικτικά σε κάποια παιχνίδια τι fps έχουν αυτές οι κάρτες σε 2κ και 4κ

http://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-gtx-1060-gaming-x-3gb-review,1.html.

Aν δεν βιάζεσαι καλό είναι να περιμένεις τις vega παντως

Πρώτον, το link που έδωσες οδηγεί στην έκδοση με τα 3GB και δεύτερον, μιλάμε για review ενός χρόνου πριν.

Όπως είπαν και παραπάνω, μπορείς να ρίξεις την ανάλυση σε 1080p ή 1440p και να παίξεις αξιοπρεπώς τα παιχνίδια. Αλλά αρκετά παιχνίδια, έχουν μια ρύθμιση, το "resolution scale/ing", μειώνοντας το στο 50% (υποθέτοντας ότι είναι στο 100% αρχικά) θα είναι σαν να τρέχει σε 1080p, απλώς η εικόνα που θα βλέπεις θα είναι upscaled στα 4Κ.

• 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά, ψάχνοντας για κάποιες απαντήσεις για να διαλέξω 4Κ οθόνη να αγοράσω, βρήκα αυτό το thread.   To ότι δεν παίζεις 4K σε GTX 1060 είναι μύθος.  Εγώ έχω παίξει σχεδόν όλα τα παιχνίδια μια χαρά στην 4Κ τηλεόρασή μου με GTX 1060 6GB σε 3840 x 2160, μέσω HDMI 2.0 συνδεσμολογίας.  Απλά δεν βάζεις AA, AF και άλλες τέτοιες χαζομάρες.  Μόνο hardcore gamers που τα θέλουν όλα στο full τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να "δεχτούν" ίσως ότι παίζεις μια χαρά και με GTX 1060 και σου λένε ότι απαιτείται GTX 3080 !!

Επεξ/σία από Kostas75
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Kostas75 είπε

Ρε παιδιά, ψάχνοντας για κάποιες απαντήσεις για να διαλέξω 4Κ οθόνη να αγοράσω, βρήκα αυτό το thread.   To ότι δεν παίζεις 4K σε GTX 1060 είναι μύθος.  Εγώ έχω παίξει σχεδόν όλα τα παιχνίδια μια χαρά στην 4Κ τηλεόρασή μου με GTX 1060 6GB σε 3840 x 2160, μέσω HDMI 2.0 συνδεσμολογίας.  Απλά δεν βάζεις AA, AF και άλλες τέτοιες χαζομάρες.  Μόνο hardcore gamers που τα θέλουν όλα στο full τα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να "δεχτούν" ίσως ότι παίζεις μια χαρά και με GTX 1060 και σου λένε ότι απαιτείται GTX 3080 !!

Που το ξέθαψες το θέμα αρχαιολόγος είσαι; :lol:

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/10/2021 στις 12:43 ΠΜ, Kostas75 είπε

εν ετει 2021 εχουν αυξηθει οι απαιτησεις κ θελουμε κατι πιο εκλεκτο κ πιο πληρης

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.
Στις 5/10/2021 στις 12:43 ΠΜ, Kostas75 είπε

Ποιο παιχνίδι παίζεις σε 4Κ με gtx 1060 6gb; Γιατί την είχα την κάρτα, σε παλιά παιχνίδια άντε για 1440p, για 4Κ ουτε αστείο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προφανως με 7-8 frames ολα low ειναι ικανοποιημενος επειδη "τρεχει" το παιχνιδι και φυσικα μιλαμε για χαμηλων απαιτησεων  παιχνιδια.Θα εχει και καποια παθηση σε οραση-αντιληψη κινησης και δενει το γλυκο.

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/10/2021 στις 6:44 ΠΜ, hln3 είπε

Ποιο παιχνίδι παίζεις σε 4Κ με gtx 1060 6gb; Γιατί την είχα την κάρτα, σε παλιά παιχνίδια άντε για 1440p, για 4Κ ουτε αστείο.

NBA 2K20 / 2K21, Far Cry 4/5, Battefield 4/5, Witcher 3, μια χαρά.  Δεν κάθομαι να βάλω "frame counter", αλλά παίζω άνετα και αυτό μου είναι αρκετό.

Επεξ/σία από Kostas75
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kostas75 είπε

NBA 2K20 / 2K21, Far Cry 4/5, Battefield 4/5, Witcher 3, μια χαρά.  Δεν κάθομαι να βάλω "frame counter", αλλά παίζω άνετα και αυτό μου είναι αρκετό.

Από αυτά είχα δοκιμάσει το witcher 3, μέχρι 1440p low σηκώνει η 1060 και φυσικά με frame drops.

Στις 8/10/2021 στις 12:58 ΜΜ, 3DJIN είπε

προφανως με 7-8 frames ολα low ειναι ικανοποιημενος επειδη "τρεχει" το παιχνιδι και φυσικα μιλαμε για χαμηλων απαιτησεων  παιχνιδια.Θα εχει και καποια παθηση σε οραση-αντιληψη κινησης και δενει το γλυκο.

Τι να σου πω, όσες φορές δοκίμασα 4Κ με 1060 αμέσως γύρναγε σε 1440p, το αποτέλεσμα ήταν τραγικό στα 4Κ, κάτω από 10 fps στους περισσότερους τίτλους. Ίσως να έχει διαφορετικό ορισμό στο playable, για εμένα και μικρό stutter δευτερολέπτου να κάνει πάνω από μια φορά το διλεπτό είναι unplayable

Δημοσ.

Για να καταλάβω καλύτερα:

Ποιες κάρτες γραφικών, nVidia και AMD, θεωρείτε minimum για playable games σε 4K (3840 x 2160), WQHD+ (3840 x 1600) και WQHD (3440 x 1440), όχι όμως για hardcore gamers, οπότε λογικές προτάσεις ??

Επίσης, για να παίζεις σε 144 Hz ανεβαίνει πολύ η τιμή;   Σε 60 Hz έχεις playable experience ή πρέπει να πας τουλάχιστον σε 100-120 Hz ??

Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

delete

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...