Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα εχω ενα δικτυο με ενα accesspoint και δουλευει οκ.με ενα ssid που σινδεοντε διαφορες συσκευες.τωρα θελω να βαλω ενα ρουτερ/wireless access point ακομα για να σηκωσω ενα ssid για τους guest.και βεβαια αν ειναι εφικτο να μην εχουν προσβαση στο δικτυο το δικο μου.και να περνουν και νετ απο το δικο μου δικτυο.αν συνδεσω την wan πορτα toy royter/access point σε μια lan σε ενα switch και σηκωσω ενα ssid και δωσω και dhcp αυτοματα απο την νεα συσκευη λογικα θα ειμαι οκ?

Δημοσ.

Οχι wan........lan-lan θα το συνδεσεις και θα φτιαξεις ενα αλλο ssid το οποιο και αυτο θα δινεις.

Δημοσ.

Κοίταξε μήπως το access point που εχεις εχει τη δυνατοτητα για multiple ssid

Ετσι με το ιδιο access point θα μπορείς να φτιάξεις και quest wifi. 

Αυτό επισης που θες ειναι να εχει τη λειτουργία ISOLATE (αν το εχει θα ειναι εκεί που ρυθμίζεις το wifi password) που ουσιαστικά απομονώνει την προσβαση σε άλλους υπολογιστές του ευρύτερου δικτύου. Τέλος θα ήταν ιδανικό να εχει και bandwidth control δηλαδή να ορίζεις τη μεγιστη επιτρεπτη ταχυτητα σε donw/up ώστε να μη σου ξεζουμίζουν τη γραμμή.

Αν τωρα δεν εχει αυτή τη δυνατοτητα, θες άλλο access point που όντως θα το συνδεσεις lan-lan

Βεβαια υπάρχουν και άλλες επιλογες κλειδώματος περα του isolate, οπως πχ να δινεις διαφορετικό ip spool και gateway, αλλά ολα εξαρτώνται απο τι θες να κανεις και τις δυνατοτητες των router/access points που εχεις.

Δημοσ.
Αυτό επισης που θες ειναι να εχει τη λειτουργία ISOLATE (αν το εχει θα ειναι εκεί που ρυθμίζεις το wifi password) που ουσιαστικά απομονώνει την προσβαση σε άλλους υπολογιστές του ευρύτερου δικτύου.

Μια διορθωση...

Το wifi isolation αφορα τους wireless clients μονο.

Δηλαδη οταν το δικτυο ειναι mixed (ενσυρματοι clients + wireless clients), οι μεν μπορουν να δουν τους δε.

Με το isolation, μονο οι wireless clients δεν μπορουν να δουν ο ενας τον αλλον.

Δημοσ.

ναι αλλα θελω να κανω ενα ασυρματο δικτυο σε διαφορετικο subnet και με ιντερνετ πανω να περνει απο το πρωτο.για αυτο ελεγα στην θυρα wan αν το συνδεα να επερνε και ιντερνετ .ειναι λαθος?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...