Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Η τηλεόραση μου είναι ή F&U FDD2442FHPVR.

Δυστυχώς έχει χαθεί το παλιό τηλεκοντρόλ και πρόσφατα χαλάσανε και τα κουμπιά που υπάρχουν στο επάνω μέρος της, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να την χρησιμοποιήσω πλέον.

Παρακαλώ για την βοήθεια σας λοιπόν, για το ποιο τηλεκοντρόλ θα δούλευε με την συγκεκριμένη, γιατί είναι κρίμα εφόσον δεν έχει κάποιο άλλο λειτουργικό πρόβλημα.

Δοκίμασα 2-3 διαφορετικά universal αλλά κανένα δεν δούλεψε.

Περιμένω τις προτάσεις σας.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.

Από τοτε που ανακάλυψα τα προγραμματιζόμενα της tele έκανα σχεδόν πάντα τη δουλειά μου και πολύ οικονομικά. Εδω δουλεψει τα usb-300 και usb-100 με το τελυεταιο να ειναι πιο προσφατο. Σε προειδοποιώ οτι απο ποιοτητα ειναι μάπα, δηλαδή οσο αντεξουν, αλλα τη δουλειά τους την κάνουν. Εγω τα ανακαλυψα οταν ήθελα να συνδυασω 2 τηλεχειριστηρια σε 1 (tv και αποκ/της) και τα καταφερα μια χαρα.

http://www.skroutz.gr/s/6303848/Tele-USB-100.html

Τεσπα κοιταξα τη βαση και στη μαρκα f&u βρισκω το FDD 2442 οποτε φανταζομαι οτι κάνει για αυτό που θες. 

Προσφατα ανακαλυψα και άλλη μια μαρκα σε τοπικό μαγαζι με ηελτρονικά, αλλά ήθελε 15 ευρω και "δωρεαν" προγραμματισμο στο μαγαζί. Εριξα 1-2 άδειες ερωτησεις και καταλαβα οτι δεν θελουν να δίνουν το software προγραμματισμου ειτε γιατί θα αποκαλυφθεί η πηγη αγορας ή για να εχουν μακροχρόνια κέρδη απο επαναπρογραμματισμους. Μπροστα στα 6-8 ευρω που αγοραζω τα tele, to 15αρι μου φανηκε κακιστη επενδυση. Απο την άλλη αν ήμουν καποιος άσχετος με "τα μηχανηματα του διαβόλου" μια χαρα θα ηταν το 15 αρι . 

ps: Θα χρειαστείς καλωδιο usb, μπαταρίες και υπολογιστή για να το προγραμματίσεις. Οδηγίες και προγραμμα στο http://www.remotecontrols.gr/

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Η τηλεόραση μου είναι ή F&U FDD2442FHPVR.

Δυστυχώς έχει χαθεί το παλιό τηλεκοντρόλ και πρόσφατα χαλάσανε και τα κουμπιά που υπάρχουν στο επάνω μέρος της, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να την χρησιμοποιήσω πλέον.

Μπορείς να ψάξεις με υπομονή στο ίντερνετ και να είσαι σίγουρος ότι θα βρείς παρόμοιο όχι γνήσιο αλλά ιμιτασιόν σε

πολύ καλή τιμή.

Έχω samsung καλή τηλεόραση   της οποίας το τηλεκοντρόλ τα έπαιξε.

Για το γνήσιο μου ζητούσαν 35 ευρώ.

Ψάχνοντας με υπομονή στο ίντερνετ βρήκα από ιστοσελίδα cosmomarket λέγεται που έχει μεγάλη γκάμα ένα παρόμοιο με

6 ευρώ.Το έχω πάνω από χρόνο και δουλεύει τέλεια.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι αντίστοιχο με αυτά που προτείνεις φίλε isay.

Σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κάποια πιο εύκολη λύση που να λειτουργεί out of the box χωρίς να χρειάζεται προγραμματισμό και δοκιμές, που ίσως τελικά να μην δουλέψει κιόλας.

Μιας που η συγκεκριμένη TV έφευγε αρκετά από ότι φαντάζομαι στην Ελλάδα, λογικά όλο και κάποιος ακόμη θα είχε αντίστοιχο πρόβλημα.

Αλλιώς αναγκαστικά θα πάω σε λύση όπως το USB-100 που προτάθηκε.

Δημοσ.

Μην το φοβάσαι καθόλου, εκτός αν η σχέση σου με τους υπολογιστές ειναι καθαρά επιδερμική και τα μονα που ξερεις ειναι email,facebook και αθλητικά sites.

Την πρώτη φορά που το δοκίμασα, μου εφαγε λίγη ώρα να βγάλω άκρη, αλλά πλέον μου φαινεται αστεία διαδικασία και το αποτελεσμα κανονι. Πλέον δεν το αλλάζω με τιποτα.

Δεν θα σου δουλεψει με την πρώτη

• αν δεν εχει ετοιμο το τηλεχειριστήριο στη βαση δεδομένων (*). Σε σενα υπάρχει στη βάση.
  • αν ειναι προβληματικό το χειριστήριο (μου ετυχε αλλά ειναι σπανια, αλλαχτηκε, ολα οκ)
  • δεν ακολουθήσεις τις οδηγίες
  • δεν το εχεις καθολου με υπολογιστές

(*)Μου ετυχε σε κλιματιστικου να εχει παρεμφερες μοντελο και να παιξει. Σε αλλη περιπτωση για dvd player δεν υπηρχε τιποτα και απλά δανειστηκα ενα original (κωλοφαρδος που βρήκα), διαβασα τις εντολες απο το original και τις περασα στο προγραμματιζόμενο. 

ΔΕΝ μιλώ μονο για τη tele (μην νομιζεις οτι κανω διαφημιση) αλλά γενικά για τα προγραμματιζόμενα. Ειχα ακουμπήσει μπολικα χρήματα σε "ετοιμα" universal και πολλές φορες αναγκαζομουν να αγοράσω κάτι αλλο γιατι δεν επαιζε ή γιατι δεν ειχε ολες τις λειτουργίες. Αν θες να παραμείνεις σε universal βρες μαγαζί (το πουλάνε συνήθως σε μαγαζια με ανταλλακτικά τηλεοράσεων) και συννενοήσου να το αγοράσεις να το δοκιμάσεις αλλά αν δεν παιζει να το επιστρεψεις ή να σου δώσει κάποιο αλλο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα.

Σκέφτηκα πριν κοιτάξω για αγορά προγραμματιζόμενων τηλεχειριστηρίων, να δοκιμάσω διάφορα android apps στο κινητό που στην ουσία χρησιμοποιούν την τεχνολογία των υπερύθρων και έτσι μπορείς να κοντρολάρεις TV, AC, Media Player, κλπ. Δοκίμασα σε διάφορες συσκευές και δούλεψε, ακόμη και σε μια αρχαία τηλεόραση και AC.

Δυστυχώς καμία τύχη με την συγκεκριμένη F&U τηλεόραση όμως.

Γνωρίζει κάνεις; Φοβάμαι μην αγοράσω το τηλεκοντρόλ τσάμπα... Κυρίως το χρειάζομαι για να αλλάζω το Source.

Επίσης, ένα νέο πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι πως δεν μπορώ με τίποτα να πιάσω κρατικά κανάλια στην συγκεκριμένη τηλεόραση, ενώ πριν λίγο καιρό τα έδειχνε κανονικότατα. Το θέμα είναι πως δεν έκανα κάποια αλλαγή, ούτε πείραξα κάτι.

Διάβασα πως τα συγκεκριμένα κανάλια δουλεύουν με mpeg2 και όχι mpeg4 όπως τα υπόλοιπα.

Αυτή πιστεύετε είναι η αιτία του προβλήματος;

Μιλάω πάντα για SD σήμα και όχι HD. Ο αποκωδικοποιητής είναι ο MINI-TRITON MPEG4 SD:

https://www.edision.gr/el/detail/mini-triton-mpeg4-sd

Στα HD κανάλια απλώς ακούγεται ο ήχος μόνο, αφού προφανώς δεν υποστηρίζονται από τον αποκωδικοποιητή.

Προσπάθησα από την "Ρύθμιση Κεραίας" στις επιλογές, να το ρυθμίσω να "τραβάει" σήμα από άλλη συχνότητα (KHz), που έδειχνε πως και η ένταση και η ποιότητα σήματος ήταν πολύ καλύτερη από την default συχνότητα που ήθελε να "τραβάει" αυτό, αλλά δεν δεχόταν να αλλάξει.

Όποιος έχει τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή, και ίσως το ίδιο πρόβλημα, θα μπορούσε να βοηθήσει;

Σας ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι-μήνυμα, αλλά μου έχει βγάλει την πίστη...

Δημοσ.

Για το προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο θα σου πω, μην το φοβάσαι. Το συγκεκριμένο που σου εγραψα νωρίτερα το εχω δουλεψει πολύ και δεν ειχα ποτέ προβλημα να μη δουλέψει. Το μονο προβλημα ήταν οτι ο προγραμματισμός (με υπολογιστή) δεν επιανε παντα με την πρώτη (σπάνιο) αλλά με τη δευτερη δεν ειχα προβλημα. Επισης απο τη στιγμή που που εχει τον κωδικό της τηλεορασης στη βαση δεδομένων, θα δουλέψει και ειδικά για τα βασικά (όπως το source). Το αντίστοιχο με κινητο IR δεν το εχω αντιμετωπίσει γιατι οπου εχω δοκιμάσει ήταν "απο τις γνωστές τηλεοράσεις". Με δυο λογια ειμαι σχεδόν σιγουρος οτι αν δεν σου παιξει με το προγραμματιζόμενο τοτε η μονη αλλη λύση ειναι να παραγγείλεις αυθεντικό απο τη fu.

Οσον αφορά το αλλο θεμα, θα σου δωσω μια γενική απαντηση γιατι δεν εχω τον συγκεκριμένο αποκ/τη. Σε πολλές περιοχές τα κρατικά ερχονται σε "αλλο μπουκετο" απο τα γνωστά ιδιωτικά και ττο μπουκέτο αυτό εχει χαμηλότερη ένταση εκπομπής (δηλαδη ειναι πιο αδυναμο). Αυτό σημαίνει οτι αν στο σπιτι σου το συνολο κεραία/καλώδιο/πρίζα/καλωδιο ειναι ταλαιπωρημένα και παλια τοτε θα πιάνεις τα ιδιωτικά αλλά οριακά δε θα πιάνεις ποιοτικό σημα στα κρατικά και για αυτό βλεπεις μαυρο. Στο ψηφιακό σήμα υπάρχει ένα οριο κατώφλι. Αν το σημα ειναι αρκετά καλο, βλέπεις καμπάνα. Αν οχι τοτε εχεις μαυρίλα. Δεν υπάρχουν τα χιονια του παρελθόντος. Αν τώρα εισαι ακριβώς πάνω στο οριο (μια περνα, μια οχι) θα βλεπεις εικόνα αλλα με παγώματα και χρωματιστά κουτάκια. 

Σε αυτό προσθεσε και την παραμετρο πόσο δυνατός (ή αδυναμος) ειναι ο δεκτης (tuner) του αποκ/τη. Αν ειναι αδυναμος ενισχύεται ακομα περισσότερο το προβλημα. Τι σου προτείνω. Πάρε τον αποκ/τη και πήγαινε σε αλλο σπιτι (φιλου/γνωστου/κλπ) που εχει καλή κεραία και σημα καμπάνα. Δεν εχει σημασία αν ειναι χιλιομετρα μακρια, αρκει να πιάνει σήμα απο τον ιδιο πομπό και να εχει καλη κεραία (σημα καμπάνα). Αν εκει πιάνει ολα τα καναλια, , ρυθμισε τον αποκ/τη και πηγαινε πίσω σπιτι σου. Αν εκεί δεν τα πιάνει, τοτε δε φταιει ο αποκ/της αλλά το πακέτο σου κεραία-μείκτης-καλώδιο-πριζα-κλπ. Ισως χρειαστείς ενισχυτη ιστου ή αλλαγή καλωδίο-πριζας-κλπ που αν ξερεις τα φτιάχνεις μονος σου, αλλιως καλεις τεχνικό.

Πάντα μιλώ βεβαια για τα sd καναλια. Τα hd ειναι αλλο θεμα..

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Μάλλον θα αγοράσω το τηλεχειριστήριο να δοκιμάσω. Το USB-100 είναι αυτό που έχει την συγκεκριμένη τηλεόραση στην βάση δεδομένων, σωστά;

https://www.skroutz.gr/s/6303848/Tele-USB-100.html

Όσο αφορά τον αποκωδικοποιητή, γίνεται αυτό που λες κάποιες στιγμές, δηλαδή είμαι στο όριο. Αρχίζει να δείχνει και μετά κολλάει. Άλλες φορές δεν δείχνει καν, και η οθόνη είναι μαύρη.

Το θέμα είναι πως αν δεχόταν ο αποκωδικοποιητής να ρυθμιστεί σε άλλα KHz νομίζω πως θα έδειχνε μια χαρά, αλλά απλά δεν θέλει!

Δημοσ.

Εδω που ειμαι (εκτος Αθήνας) κατα καιρους βλέπω 2 μπουκετα απο τα κρατικά. Το "σταθερό" εχει χαμηλοτερη ενταση αλλά σταθερή εικόνα (δηλαδη εχει εικόνα - οχι απο θεμα ποιοτητας σηματος). Το αλλο, μπορει να εχει μεγαλυτερη ενταση (το βλεπω στο μενου του αποκ/τη) αλλά πάρα πολύ συχνά εχω μαυρη εικόνα, σαν να μην ερχεται εικόνα. 

Φαντάσου σαν να εχω δυο σωλήνες, ενα στενό και ένα φαρδύ αλλά μονο απο το στενό έρχεται νερο. Αρα ακομα κι αν καταφερω να συνδεσω το φαρδύ, νερο δεν ερχεται, οποτε πρεπει να ασχοληθώ μονο με το στενό. 

Πάρε τον αποκ/τη δοκιμασε τον σε αλλο σπιτι/κεραία και αν παιζει αποφασισε αν θα ριξεις λεφτα σε εγκατασταη κεραίας/καλωδιου ή αν θα επενδυσεις σε αλλο αποκ/τη με πιο ευαισθητο tuner.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Μάλλον θα αγοράσω το τηλεχειριστήριο να δοκιμάσω. Το USB-100 είναι αυτό που έχει την συγκεκριμένη τηλεόραση στην βάση δεδομένων, σωστά;

https://www.skroutz.gr/s/6303848/Tele-USB-100.html

Ο,τι εγραψα νωριτερα.

Επισης αν δεν εχεις, πρεπει να αγοράσεις καλωδιο usb mini

ενδεικτικα http://www.e-shop.gr/cablexpert-ccp-usb2-am5p-1-usb20-cable-a-plug-mini-5pm-30cm-p-PER.584081

Δημοσ.

Κερασάκι:

Μπορεις στο ιδιο τηλεχειριστήριο να βάλεις και τα δυο τηλεχειριστήρια (τηλεορασης και αποκ/τη) και να επιλεγεις ομαδα καθε φορα. Ειδα στη βαση οτι εχει και το mini triton mpeg 4. Οπως εισαι τώρα κάτω κατω θα πατας μια φορα το tv και θα ασχολεισαι με τα της τηλεορασης (on off source, ηχος, κλπ), μετα καποιο απο τα αλλα τρια (π.χ. το aux) και ασχολεισαι με τον αποκ/τ (καναλια, ήχος, κλπ)

Αν ειχες και το αυθεντικο της τηλεορασης (ή δευτερο προγραμματιζόμενο) θα μπορουσες μεσα απο την εκμάθηση (λειτουργία του τηλεχειριστηρίου - προγράμματος) να ρυθμίσεις στην ιδια ομαδα ολα τα βασικα κουμπιά που θες, πχ 2 πληκτρα για on/off τηλεορασης και αποκ/τη, το κουμπι source για να αλλαζεις πηγη στην τηλεορασης και το σταυρό για να αλλαζεις καναλια στον αποκ/τη. Δηλαδη με ενα τηλεχειρ/ριο "συνδυάζεις δυο συσκευές" στην ίδια ομαδα

Το εχω κάνει σε ανθρώπους μεγαλης ηλικίας και βρήκαν την υγεια τους. Ενα τηλεχειρ και 5 βασικά κουμπια (τα υπολοιπα ειναι απενεργοποιημένα) οποτε ουτε μπερδευονταν, ουτε παρουσαν λάθος πληκτρα και δεν ηξραν τι να κανουν (π.χ. μενου), κλπ

Στα υποψη οτι το τηλεχριο δεν ειναι πατέντα και παραγωγή της tele (ειναι ελληνικη εταιρεία) αλλά φασόν αντιστοιχων κινέζικων. Αν η tele αποφασισει να αυξησει δραματικά τις τιμες, το aliexpress και το ebay να ειναι καλα.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Φίλε isay σε ευχαριστώ πολύ που μου έδειξες τον δρόμο, επιτέλους έχω ξανά τηλεκοντρόλ! :-D

Χαίρομαι που τα κατάφερες.

Πήρες το 100  το 300;

Τελικά τι ακριβώς έκανες; Προγραμματισες και για τηλεοραση και για αποκ/τη;

Επισης γράψε ένα feedback πόσο πολύ ή λιγο ταλαιπωρήθηκες να το προγραμματίσεις για future reference απο αλλους με αναλογο προβλημα.

Δημοσ.

Το 100 πήρα.

Βασικά επειδή τεμπέλιασα ζήτησα από το μαγαζί να μου το προγραμματίσουν οπότε το πήρα έτοιμο... :unsure:

και πόσο σου πήρανε σύνολο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...