Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω (είχα ;) έναν εξωτερικό  σκληρό 1,5 Τ με πολλά αρχεία στον οποίο έκανα ένα partition 200 G για να γράφω (στο partition) κανένα εργάκι ή αθλητικά από τον αποκοδικοποιητή ΟΤΕ, συνδέοντας τον σκληρό για πρώτη φορά στον αποκοδικοποιητή μου ζήτησε να γίνει διαμόρφωση εγώ (το βόδι) νομίζοντας ότι θα μου ζητήσει σε ποιον σκληρό θα γίνει η διαμόρφωση το προχώρησα αλλά αυτό ''είδε'' όλον τον σκληρό σαν έναν τόμο κατευθείαν έβγαλα το καλώδιο σύνδεσης στο δευτερόλεπτο αλλά φαίνεται πως η ζημιά είχε γίνει γιατί συνδέοντας το εξωτερικό στον υπολογιστή δεν φαίνεται τίποτα, δηλαδή αν πάω ''ο υπολογιστής μου'' δεν φαίνεται ο σκληρός στο μόνο σημείο που φαίνεται είναι κάτω δεξιά την στιγμή που τον συνδέω στην μπάρα (το εικονιδιάκη για την ασφαλή κατάργηση υλικού) εκεί φαίνεται και το όνομα του σκληρού αλλά μόνο αυτό. Τι μπορεί να γίνει τώρα μπορώ με κάποιν τρόπο τουλάχιστον να πάρω τα αρχεία. Έχω φωτο 10 χρόνων από τα παιδιά μου θα με σκοτώσει η γυναίκα.

Δημοσ.

Αφού τον βλέπει τον σκληρό, νομίζω κάπως φτιάχνεται η κατάσταση.

Νομίζω αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να του κάνεις διαμόρφωση (απλή, όχι τίποτα low-level) και μετά να ανακτήσεις τα αρχεία σου με κάποιο πρόγραμμα.

Η τελευταία φορά που το έκανα ήταν περίπου πριν 10 χρόνια, αλλά έσωσα τις περισσότερες εικόνες μου.

Περίμενε να σου πει και κανένας άλλος, αλλά νομίζω πως θα μπορείς να τις σώσεις, αρκεί να μην γράψεις τίποτα καινούριο στο δίσκο και να μην κάνεις κανένα low level format.

Ρίξε και μια ματιά εδώ:

http://www.techradar.com/news/software/applications/best-free-data-recovery-tools-1321723

Μπορεί να έχει κάτι να δοκιμάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Λυπηρό ολο αυτο ,μακάρι να τα σώσεις,αλλα όταν έχουμε σημαντικά αρχεία,φώτο μας,αναμνησεις μιας ζωης,κανόνας να τα σώζουμε και αλλού ώστε μη τα χάσουμε,τα σώζουμε είτε σε άλλον σκληρό αλλιώς σε δισκάκια dvd ή usb stick ή και σε άλλα είδη,πχ τα ανεβάζουμε κάπου ή τα στέλνουμε συμπιεσμένα σε e mail μας λιγα-λιγα...

Κάτι κάνουμε εν τέλη,αλλά όχι σε έναν σκληρό όλα όλα και πόσο μάλλον να κάνουμε τέτοιες κινήσεις να τον συνδέσουμε κάπου να πατήσουμε κάτι κτλπ όπως έκανες εσυ..

Μακάρι να τα σώσεις ξανά,δεν ξέρω εγώ τρόπους,θα σου πουν πιο ειδικοι επί του θέματος.

Αλλιώς ίσως επιλέγεις εταιρίες ανάκτησης δεδομένων που θα βαλεις το χέρι στη τσέπη...

Δημοσ.

Πρέπει να επαναφέρεις το partition table το οποίο προφανώς σου διέγραψε ο αποκωδικοποιητής. Γίνεται με το testdisk, αλλά θέλει προσοχή και ΔΙΑΒΑΣΜΑ!! Αν δεν μπορείς, δωσ'τον σε κάποιον που να ξέρει.

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχάς δοκιμάζεις ανάκτηση απο αυτόν, σε άλλον δίσκο με το Recuva. Εγώ έτσι έσωσα άπειρο υλικό χρόνων. Θέλει πολλές ώρες, αλλά δουλεύει.

Αν δεν δουλέψει, ανησυχείς τότε. Τώρα ήρεμα, και backup.

Δημοσ.

Το σημαντικο,μη τον βαλεις να δουλεψει,γιατι θα γραψει πανω στα αρχεια.

Ολα εκει ειναι παντως.

Εγω οταν ειχα παθει κατι αναλογο ειχα βρει το get data back.

Τωρα δε ξερω αν ζηταει αυτο να φτιαξεις partition η στα βρισκει και ετσι,κατεβασε το και δοκιμασε.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις, δοκιμάζω και τα ξαναλέμε... Τελικά τις βρήκα- τα βρήκα όλα με το get data back  :-D :-D  φτάνει να δω πως θα τις πάρω από κει και να τις μεταφέρω αλλού.

Δημοσ.

Παντρεμενος και εσυ εεε? Σε καταλαβαινω φιλε, βαλε φελλο κατω απο ολες τις παντοφλες. Μειωνει το πονο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...