Προς το περιεχόμενο

Απoρία για symbolic link (mklink)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν υπολογιστή με δύο δίσκους, έναν SSD (C:) και έναν συμβατικό (D:). Λόγω περιορισμένου χώρου στον SSD, θα ήθελα τα updates των windows να αποθηκεύονται στον D, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται από το λειτουργικό.

Έτσι σκέφτηκα να δημιουργήσω ένα directory link (ή junction) από την SSD στον σκληρό, ώστε το λειτουργικό να μπορεί να κατεβάζει στην C: αλλά στην πραγματικότητα να αποθηκεύεται στην D:.

Η εντολή είναι η mklink, αλλά δεν ξέρω εάν το σωστό είναι να ακολουθείται από το /d ή το /j.

Ξέρει κάποιος να μου πει;

Δημοσ.

Για αυτό που θες και τα δύο κάνουν. Εγώ συνήθως χρησιμοποιώ junctions γιατί είναι πιο απλά, ειδικά όταν πρόκειται για δίσκους στον ίδιο υπολογιστή. Από την άλλη, τα symbolic links έχουν περισσότερες δυνατότητες και υποστηρίζουν δικτυακούς φακέλους, αλλά θέλουν elevation (admin rights) για να δημιουργηθούν.

• Like 1
Δημοσ.

Τι χώρο έχει ο ssd; Πόσο είναι στο σύνολο και πόσο κατειλημμένος;

- Με το windirstat μπορείς να δεις πως είναι κατανεμημένος ο χώρος μήπως και μπορέσεις να καθαρίσεις τίποτα.

- Μετά καθάρισε με το ccleaner και πήγαινε και από το tools και καθάρισε το system restore. Στο βασικό cleaner καθάρισε και το windows error reporting.

- Μετά κάνε δεξί κλικ->ιδιότητες στον c και πήγαινε εκκαθάριση. Πάτα κάτω που λέει για εκκαθάριση αρχείων συστήματος και καθάρισε ότι έχει για windows update. Εγώ τα τσεκάρω όλα εκτός από τα αρχεία εγκατάστασης του office.

- Στη συνέχεια, από την εξερεύνηση των windows δημιούργησε έναν φάκελο με το όνομα του χρήστη σου στον d. Μετά πήγαινε στον φάκελο users και μετά στον φάκελο του χρήστη σου. Εκεί κάνε δεξί κλικ στους φάκελους για τα έγγραφα, την επιφάνεια εργασίας, τις λήψεις, τις εικόνες, την μουσική και τα βίντεο (στο κάθε ένα ξεχωριστά) και πήγαινε στην καρτέλα "Θέση". Πάτα αλλαγή θέσης και στείλτα όλα στον φάκελο του χρήστη (που δημιούργησες πριν) στον d. Κάνε και μετακίνηση των αρχείων.

-Μετά στείλε το page file στον d από τις ιδιότητες για προχωρημένους του συστήματος (δεξί κλικ Υπολογιστής->ιδιότητες->Ρυθμίσεις για προχωρημένους). Πήγαινε στις επιδόσεις και μετά Για προχωρημένους και άλλαξε την εικονική μνήμη στον D.

-Τέλος, αν χρησιμοποιείς 7άρια και δεν χρησιμοποιείς την αδρανοποίηση, άνοιξε την έναρξη και γράψε στην αναζήτηση κάτω αριστερά cmd. Κάνε δεξί κλικ στο cmd.exe και εκτέλεση ως διαχειριστής. Μετά δώσε powercfg /h off για να διαγραφεί και το αρχείο αδρανοποίησης (είναι περίπου όση και η μνήμη ραμ).

Με όλα αυτά θα σο καθαρίσει αρκετά ο ssd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...