lovesucks Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, nevrodion είπε Ναι για όλο το πακέτο εννοείται και σε ιδιωτικό πιστοποιημένο. Κάθε χρόνο μια 200άρα φεύγει σε αναλύσεις για το ελαιόλαδο συν δύο φυλλοδιαγνωστικές και μια (όχι κάθε χρόνο) εδάφους. Βέβαια με τις φυλλοδιαγνωστικές τα παίρνεις πίσω με το παραπάνω με τη μείωση στα λιπάσματα αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία. Έχω ασχοληθεί κ με φυλλοδιαγνωστικές κ με εδαφολογικές..κ υπήρχε το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης που είχαν επιστροφή οι αγρότες αν θυμάμαι καλά.🙂 1
nevrodion Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, lovesucks είπε Έχω ασχοληθεί κ με φυλλοδιαγνωστικές κ με εδαφολογικές..κ υπήρχε το πρόγραμμα της νιτρορύπανσης που είχαν επιστροφή οι αγρότες αν θυμάμαι καλά.🙂 αυτό το τελευταίο δεν το θυμάμαι καν να υπάρχει... αλλά και να υπήρχε δεν το πήρα ποτέ . Αλλά μείωσα κόστος στα λιπάσματα γύρω στο 70% (σε σχέση με αυτό που προτείναν οι γεωπόνοι) οπότε μια χαρά. Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από nevrodion 1
lovesucks Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, nevrodion είπε αυτό το τελευταίο δεν το θυμάμαι καν να υπάρχει... αλλά και να υπήρχε δεν το πήρα ποτέ . Αλλά μείωσα κόστος στα λιπάσματα γύρω στο 70% οπότε μια χαρά. 2008-2013 υπήρχε σίγουρα..μετά δεν γνωρίζω κ γω..😋 Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ..αυτό το πρόγραμμα μάλλον δεν είχε καμμία σχέση με τις ελιές..χαχαχα Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2019 από lovesucks
yannis27gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Τελικά θα πάω στο χημείο του κράτους, ο πεθερός αγαπάει το κράτος. 20€ η κάθε εξέταση για οξύτητα ώστε να δω αν είναι έξτρα παρθένο. Θα στείλω 2 δείγματα, 1 αυτό που βγάλαμε εμείς κι 1 αυτό που αγόρασε ο πεθερός από το ελαιοτριβείο. Θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα μόλις τα πάρω (μετά τις γιορτές θα πάω). Πραγματικά έχω μεγάλη περιέργεια. Υ.Γ. Αρχικά δοκίμασα ένα χημείο στον Τρίλοφο όπου είχε κάνει ανάλυση ένας γνωστός από τον οποίο και αγόραζα λάδι αν δεν είχαμε αρκετό εμείς. Τους πήρα τηλέφωνο, το σήκωσε ένας αλλά δεν ήξερε να μου δώσει πληροφορίες και κράτησε το νούμερο να με πάρουν πίσω, δεν πήραν ποτέ. Έστειλα και μαιλ, τίποτα. Εξ ου και κατέληξα στο κρατικό. 2 1
yannis27gr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Update: Μόλις έλαβα τα αποτελέσματα. Το αγορασμένο έχει οξύτητα 0,79 με περιθώριο λάθους 0,03 και όριο για να είναι εξαιρετικά παρθένο 0,8. Οπότε είναι (έστω και οριακά) εξαιρετικά παρθένο. Το δικό μας: 1,49 !! Όχι μόνο δεν είναι εξαιρετικά παρθένο αλλά κοντεύει να πάψει να είναι και απλά παρθένο (το όριο για το παρθένο είναι <2). Να θυμίσω πώς ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να ψάξω την ποιότητα του ελαιόλαδου ήταν επειδή προτείνεται η συγκομιδή της ελιάς να γίνεται σε ανοιχτά καφάσια και η μετατροπή σε ελαιόλαδο την ίδια μέρα και εμείς τις βάζαμε σε τσουβάλια και μετατροπή την επόμενη. Προφανώς πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο συγκομιδής. Κρίμα τόσος κόπος και να παίρνουμε χαμηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Τον Οκτώβριο καφάσια λοιπόν, μετατροπή την ίδια μέρα και ξανά μέτρηση να δω αν η αλλαγή αυτή θα επιφέρει την επιθυμητή ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου. 5
Amaretos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, yannis27gr είπε Update: Μόλις έλαβα τα αποτελέσματα. Το αγορασμένο έχει οξύτητα 0,79 με περιθώριο λάθους 0,03 και όριο για να είναι εξαιρετικά παρθένο 0,8. Οπότε είναι (έστω και οριακά) εξαιρετικά παρθένο. Το δικό μας: 1,49 !! Όχι μόνο δεν είναι εξαιρετικά παρθένο αλλά κοντεύει να πάψει να είναι και απλά παρθένο (το όριο για το παρθένο είναι <2). Να θυμίσω πώς ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να ψάξω την ποιότητα του ελαιόλαδου ήταν επειδή προτείνεται η συγκομιδή της ελιάς να γίνεται σε ανοιχτά καφάσια και η μετατροπή σε ελαιόλαδο την ίδια μέρα και εμείς τις βάζαμε σε τσουβάλια και μετατροπή την επόμενη. Προφανώς πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο συγκομιδής. Κρίμα τόσος κόπος και να παίρνουμε χαμηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Τον Οκτώβριο καφάσια λοιπόν, μετατροπή την ίδια μέρα και ξανά μέτρηση να δω αν η αλλαγή αυτή θα επιφέρει την επιθυμητή ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου. Καλα τα λες αλλα στην πραξη δεν γινονται αυτα. Δεν ξερω αν εχεις μαζεψει εσυ ο ιδιο λαδι (αν δεν το εχεις κανει δεν μπορεις να καταλαβεις για τι γ.... μιλαμε) Σου λεω λοιπον οτι δεν ειναι καθολου ευκολο να βγαζεις λαδι καθε μερα γιατι δεν μαζευεις μονο εσυ μαζευει παρα πολυς κοσμος και οταν πας 30-40 τσουβαλια την ημερα στο εργοστασιο φαντασου για τι ογκο μιλαμε απο ολους. Εμεις το βγαζουμε αναγκαστικα καθε 2 μερες , μαζευεις Δευτερα , Τριτη και Τριτη απογευμα το βγαζεις. Αλλα και να γινοταν πες καθε μερα, ολοι θελουν να βγαλουν στις 5-6-7 να ξεμπερδευουν, αμα εχεις κουραγιο μετα σεξ που εχεις φαει στο χωραφι απο τις 6.30 να κατσεις 10-11 το βραδυ να παρεις το λαδι σου να μου τρυπησεις την μυτη 1
Ison_ Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, yannis27gr είπε Update: Μόλις έλαβα τα αποτελέσματα. Το αγορασμένο έχει οξύτητα 0,79 με περιθώριο λάθους 0,03 και όριο για να είναι εξαιρετικά παρθένο 0,8. Οπότε είναι (έστω και οριακά) εξαιρετικά παρθένο. Το δικό μας: 1,49 !! Όχι μόνο δεν είναι εξαιρετικά παρθένο αλλά κοντεύει να πάψει να είναι και απλά παρθένο (το όριο για το παρθένο είναι <2). Να θυμίσω πώς ο λόγος που μπήκα στη διαδικασία να ψάξω την ποιότητα του ελαιόλαδου ήταν επειδή προτείνεται η συγκομιδή της ελιάς να γίνεται σε ανοιχτά καφάσια και η μετατροπή σε ελαιόλαδο την ίδια μέρα και εμείς τις βάζαμε σε τσουβάλια και μετατροπή την επόμενη. Προφανώς πρέπει να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο συγκομιδής. Κρίμα τόσος κόπος και να παίρνουμε χαμηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Τον Οκτώβριο καφάσια λοιπόν, μετατροπή την ίδια μέρα και ξανά μέτρηση να δω αν η αλλαγή αυτή θα επιφέρει την επιθυμητή ποιότητα του εξαιρετικά παρθένου. Μπράβο που έκανες έλεγχο. Εμπιστευόμαστε τον τενεκέ από συγγενείς και γνωστούς με κλειστά τα μάτια και πολλές φορές είναι ταγκόλαδο. Και ξέρεις, είναι λίγο ταμπού να ααμφισβητείς την ποιότητα του μικρού παραγωγού, γιατί όπου το πεις ότι το τυποποιημένο του σουπερμάρκετ παίζει να είναι καλύτερο, θα πέσουν αμέσως να σε φάνε. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από Ison_ 5
yannis27gr Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) @Amaretos Μαζεύω ελιές όλη μου τη ζωή, από μικρό παιδί (και κοντεύω τα πενήντα πια). Γνωρίζω κάλλιστα τη σεξουαλική εμπειρία που προσφέρει Δε διαφωνώ μαζί σου για τη δυσκολία αλλά αν δε γίνει σωστά η διαδικασία δεν παίρνεις καλής ποιότητας λαδι, οπότε 1ον) θα αγοράσω καφάσια να βάζω εκεί τις ελιές και 2ον) θα πηγαίνω αυθημερόν σε ελαιοτριβεία που κλείνεις ραντεβού (έχει στη Ν. Μηχανιώνα, αν τυχόν ξέρεις την περιοχή) οπότε δε χρειάζεται να περιμένεις 4-5 ώρες μέχρι να έρθει η σειρά σου (όπως κάνουν εδώ στη Χαλκιδική). Προφανώς και είναι κουραστικό. Αν δω ότι η κούραση με ξεπερνά πιθανόν να πληρώσω και καναδυό μεροκάματα. Αλλά ξανά λάδι τόσο κακής ποιότητας δεν ξαναβάζω στο σπίτι μου. @Ison_ τελευταία φορά που αγόρασα από παραγωγό είχε μαζί του και το χαρτί του τεχνικού ελέγχου που είχε κάνει και πιστοποιούσε ότι είναι εξαιρετικά παρθένο. Βέβαια μετά παίζει το αν μου έδωσε απ' αυτο που έκανε τον έλεγχο ή κάποιο αλλο (πχ αν του χε περισέψει κανα περσινό) αλλά ας μην το τερματίσουμε με την καχυποψία. Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από yannis27gr 4
Amaretos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Οκ τι να πω, εγω που ειμαι Λακωνια, ουτε ρντβ παιζει ουτε τιποτα, ειναι τοσες πολλες οι ελιες που μαζευει ο κοσμος καθε μερα, που δεν προλαβαινουν τα εργοστασια, κοβουν ελιες απο τις 8 το πρωι μεχρι τις 12 το βραδυ. Και εμεις πχ, μαζευουμε γυρω στα 6 ατομα, σε μεγαλα τσουβαλια, πανω απο 1 τονο σε καρπο την ημερα, και να ηθελα να το βαλω σε καφασια, ηθελα 2 φορτηγα για να μου κουβαλανε τα καφασια καθε μερα. Για αυτο σου λεω αναλογως την ποσοτητα κανεις και την αντιστοιχη διαχειρηση. Αν τωρα μαζευεις 300 κιλα λαδι για τον ευατο σου και εχεις και τον χρονο, μαζευεις λιγο καθε μερα και το βγαζεις αυθημερον και εισαι κυριος Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από Amaretos
papoys1 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Όλα είναι σχετικά και τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται. Εγώ φέτος έβγαλα δύο φορές και τις δύο το έβγαλα τη δεύτερη μέρα γιατί όπως είπαν οι περισσότεροι δεν μπορώ να τρέχω κάθε μέρα ελαιοτριβείο.Λοιπόν την πρώτη φορά έβγαλα 0,6 και τη δεύτερη 1,1. Από το ίδιο κτήμα ενδεχομένως λίγο πιο ώριμες τη δεύτερη φορά που ήταν μετά από 10 μέρες. Και κάτι άλλο θα προτιμούσα να αγοράσω ελαιόλαδο από τον πραγματικό παραγωγό που του έχω εμπιστοσύνη και όχι μαιμού στο δρόμο, με 1,2 οξύτητα παρά από τον έμπορο΄με 0,7. Γιατί;;;;;;;; Ο παραγωγός δεν έχει τη δυνατότητα να ραφινάρει το ελαιόλαδο όπως έχει ο έμπορος. Προσωπικά δεν αγοράζω γιατί έχω δικό μου.Άποψη εκφράζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει χύμα ελαιόλαδο extra παρθένο. Αυτά τα "χαρτάκια" με τις οξύτητες που παρουσιάζουν οι παραγωγοί είναι για προσωπική τους πληροφόρηση, και επίσημα δεν πιστοποιούν απολύτως τίποτα. Ούτως η άλλως απαγορεύεται η διάθεση στο καταναλωτικό κοινό χύμα ελαιολάδου, πόσο μάλλον να το πουλάν ως extra παρθένο.
xrist0s4 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Nikosmile στην Κρήτη βρίσκεις αν ψάχνεις λίγο.Έχω την τύχη να είμαι από χωριό που βγάζουμε ΠΟΠ ελαιολαδο (ποπ ελαιόλαδα βγάζουν 19 περιοχές στην Ελλάδα) εμάς λοιπόν είναι στο 0,3 και χαρακτηριστικό του είναι αν το φας στη σαλάτα πχ δηλαδή ωμό , πικρίζει ελαχιστα.Ενα τιπ για να καταλαβαίνετε αν είναι καλο. Φέτος πάντως ήταν κακή χρονιά λόγο δακου! Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από xrist0s4
Mhlogiatros Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει χύμα ελαιόλαδο extra παρθένο. Αυτά τα "χαρτάκια" με τις οξύτητες που παρουσιάζουν οι παραγωγοί είναι για προσωπική τους πληροφόρηση, και επίσημα δεν πιστοποιούν απολύτως τίποτα. Ούτως η άλλως απαγορεύεται η διάθεση στο καταναλωτικό κοινό χύμα ελαιολάδου, πόσο μάλλον να το πουλάν ως extra παρθένο. Τι εννοεις απαγορευεται ; Τοσα χρονια μονο ετσι με 50κιλα περνω λαδι της προκοπης .
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε Τι εννοεις απαγορευεται ; Τοσα χρονια μονο ετσι με 50κιλα περνω λαδι της προκοπης . Χωρίς απόδειξη, έτσι δεν είναι; Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2020 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, Nikosmile είπε Ούτως η άλλως απαγορεύεται η διάθεση στο καταναλωτικό κοινό χύμα Στο ελαιοτριβείο που πάω χρόνια,κανονικά και νομιμα πουλάει λάδι σε τενεκέδες.Και ένα κάρο αλλά ελαιοτριβεία,κανονικά με απόδειξη. Ειναι πολλοί που πάνε ελιές και δεν συμπληρώνουν 400 κιλά καρπό ώστε να βγάλουν καζάνι,δίνουν τις ελιές και παίρνουν χρήματα.Αυτες οι ελιές γίνονται στη πορεία λάδι,και το πουλάει το ελαιοτριβείο χύμα,παίρνεις όσα λίτρα θέλεις προς 5 ευρώ το λίτρο. Αν είναι έξτρα παρθένο δεν ξέρω. Ξέρω όμως τις δικές μου ελιές,που τις φροντίζω,και δεν βάζω μέσα στις κλουβες ούτε σάπιες,ουτε δακοφαγωμενες.Το λάδι του εμπορίου,όσο καλό και να είναι,όταν είναι μαζική παραγωγή και στόχος είναι το κέρδος,και που φυσικά δεν πετάνε σχεδόν τίποτα,φυσικό είναι να μην έχει την ανάλογη ποιότητα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα