Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως είπαν οι περισσότεροι.

Αποφεύγεται όσο μπορείτε τους παραγωγούς ακόμη και αν τους γνωρίζετε.

Κανένας παραγωγός δεν πρόκειται να πουλήσει φρέσκο και καλό λάδι από τη στιγμή που έχει στην αποθήκη του

παλιό ληγμένο η σκάρτο λάδι.

 

Και να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι παραγωγοί σίγουρα έχουν στις αποθήκες τους τέτοια λάδια τα οποία θέλουν

να ξεφορτωθούν.

  • Like 1
Δημοσ.

μια χαρα εισαι φιλε... φατε το αφοβα...

 

αλλα γνωμη μου αλλη φορα παρτε απο παραγωγο αν θελετε να αγορασετε..και πιο φτηνο, και ξερεις τι περνεις και περνεις και λαδι απο μια πηγη και οχι μιγμα 200 παρτιδων λαδιου πχ

 

Συζητήσιμα και τα δύο.

Για την ακρίβεια δεν ισχύει κανένα από τα δύο εκτός πια αν το πάρεις από τον αδερφό σου (και μόνο στην περίπτωση που έχεις ακόμα καλές σχέσεις και δεν έχεις "σφαχτεί" για κάνα ποτιστικό ή ξερικό χωράφι" ;))

  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/8/2017 στις 9:43 ΠΜ, ParhsG είπε

Εμένα μου είχαν φέρει λάδι αλλά μεσα εχει κατι καφέ τι μπορεί να ειναι;

Τι εγινε τι ηταν αυτα τα καφε μεσα?...ετοιμαζομαι να παρω λαδι και ψαχνομαι. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Τι εγινε τι ηταν αυτα τα καφε μεσα?...ετοιμαζομαι να παρω λαδι και ψαχνομαι. 

Μαλλον τιποτα κατακαθια

  • Like 1
Δημοσ.

Επειδη καταναλωνω λαδι παραγωγης του πατερα μου, οταν παιρνει το λαδι απο το εργοστασιο, αυτό είναι θολό και καταπρασινο. Η γευση του ειναι πολυ δυνατη και σε πολυ κοσμο δεν αρεσει. Στους γονεις μου πχ αρέσει το λάδι μετα τους 7-8 μήνες, οπότε βασικά αυτο που καταναλώνουμε είναι περσινής παραγωγής. Τότε το λαδι οπτικα δεν είναι θολο και η γεύση είναι πιο ήπια. Μιλάμε για λαδι καλαματας. Στη κρήτη τώρα που μένω, το λάδι δεν έχει τοσο δυνατή γεύση, και είναι πιο ανοικτόχρωμο. Προσωπικά το θεωρώ κατώτερο απο της καλαματας. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Curtis76 είπε

Επειδη καταναλωνω λαδι παραγωγης του πατερα μου, οταν παιρνει το λαδι απο το εργοστασιο, αυτό είναι θολό και καταπρασινο. Η γευση του ειναι πολυ δυνατη και σε πολυ κοσμο δεν αρεσει. Στους γονεις μου πχ αρέσει το λάδι μετα τους 7-8 μήνες, οπότε βασικά αυτο που καταναλώνουμε είναι περσινής παραγωγής. Τότε το λαδι οπτικα δεν είναι θολο και η γεύση είναι πιο ήπια. Μιλάμε για λαδι καλαματας. Στη κρήτη τώρα που μένω, το λάδι δεν έχει τοσο δυνατή γεύση, και είναι πιο ανοικτόχρωμο. Προσωπικά το θεωρώ κατώτερο απο της καλαματας. 

Το αγουρέλαιο είναι όντως δυνατό,σε πολλούς δεν αρέσει.

Η Καλαμάτα έχει όντως ωραίο λάδι,στην Κρήτη παίζει ρόλο πολύ η τοποθεσία που είναι τα δέντρα,όσο πιο κοντά στην θάλασσα τόσο πιο αψή .

Δημοσ.

Όσον αφορά τη μούργα που είπανε παραπάνω.  Αν ο παραγωγός βάλει το λάδι κατευθείαν σε τενεκεδες τότε η μούργα μένει εκεί.  Όταν κουνηθει ο τενεκες,  λογικό να ανακατεύετε πάλι.  Εγώ π.χ βάζω σε βαρέλι inox και γεμίζω μετά τους τενεκεδες με αποτέλεσμα να μένει η μούργα στο βαρέλι. 

Αυτή τη περίοδο ακόμη δεν έχουν καθαρίσει τα λάδια άρα ένας τρόπος να δεις αν είναι φετινό είναι να μην έχει αυτό το χρώμα που έχει και του εμπορίου. Θα πρέπει να είναι ακόμη λίγο θολό. 

  • Like 1
Δημοσ.

Εδω στη κρητη εχουν δυο ειδη ελιών, ειναι κατι πολυ μεγαλες που αφηνουν τον καρπο να πεσει μονος του κατω σε δυχτια, και το λαδι που βγαίνει απο αυτες είναι πολυ απαλό στη γεύση, προσωπικά δε μου φαίρνει σε λάδι ελιας γιατί έχω μάθει σε αυτο της καλαματας. Εχουν και αλλες μικρες ελιες που τις μαζεύουν με αυτα τα ραβια και απο αυτες το λάδι που προκύπτει είναι σχεδόν ίδιο με αυτο της καλαματας. Η διαφορά που βλέπω είναι ότι εδω στη κρητη οι αγρότες δεν έχουν μεγάλες δεξαμενες στο σπίτι τους. ¨Εχουν μονο για το λάδι τις χρονιάς τους, αντε λίγο μεγαλύτερες. Το λάδι τους το αποθηκεύει το εργοστάσιο. Σε αντίθεση με την μεσσηνια οπου οι περισσοτεροι εχουν δεξαμενες μεγαλες. Νομιζω οτι πιο ευκολη είναι η νοθεία απο παραγωγους που εχουν δεξαμενες παρά απο κρητικούς.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ELTASSOS είπε

Τι εγινε τι ηταν αυτα τα καφε μεσα?...ετοιμαζομαι να παρω λαδι και ψαχνομαι. 

Αν είναι στον πάτο, είναι η μουργα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Curtis76 είπε

Μιλάμε για λαδι καλαματας. Στη κρήτη τώρα που μένω, το λάδι δεν έχει τοσο δυνατή γεύση, και είναι πιο ανοικτόχρωμο. Προσωπικά το θεωρώ κατώτερο απο της καλαματας. 

Έλεος με την αντιπαράθεση Καλαμάτας - Κρήτης Λες και έχετε το μονωπολιο  και οι υπόλοιπες ελαιοπαραγωγικες περιοχές της Ελλαδας παράγουν υποδεέστερο προϊόν  Αν είσαι παραγωγός και έχεις άποψη σωστής καλλιεργειας - παραγωγής   να παραθέσεις στοιχεία και όχι τι σου αρέσει σε προσωπικό επίπεδο  Εννοώ οξύτητα ,φαινόλες, τρόπο καλλιέργειας (οικολογική -  φυτοφάρμακα) -  τρόπο παραγωγής (ψυχρή εκθλιψη η όχι)   - αποθήκευση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκ@τα λαδι μου εχει τυχει και απο τις 2 ποικιλιες :P Απο τοπικο μικρο λιοτριβι κιολας και σε εκαιγε ασε τι αφηνει στο πατο . Η οξυτητα ειναι που μετραει για μενα . Αγουρέλαιο δε καταναλωνουμε εδω αυτο που βαζω τωρα ειναι το περσινο . Με τη νοθεια δε ξερω τι γινεται γιατι οι μεγαλοι συνεταιρισμοι εχουν και μεγαλες δεξαμενες με πολλες παρτιδες μεσα .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Σκ@τα λαδι μου εχει τυχει και απο τις 2 ποικιλιες :P Απο τοπικο μικρο λιοτριβι κιολας και σε εκαιγε ασε τι αφηνει στο πατο . Η οξυτητα ειναι που μετραει για μενα . Αγουρέλαιο δε καταναλωνουμε εδω αυτο που βαζω τωρα ειναι το περσινο .

ΝΑΙ, η οξύτητα είναι κάτι βασικό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...