Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρηκαμε εναν κλειστο τενεκε Αλτις φυλαγμενο και σε σκιερο μερος που εχει ληξει απο περσυ τον Ιουλιο, το χαμε αγορασει το 15 αλλα ειχαμε και δικο μας λαδι και ξεχαστηκε.Δεν βλεπω καμια αλλοιωση σε χρωμα γευση κτλ.Ειχα την εντυπωση οτι το λαδι κραταει πολυ περισσοτερο, η ημερομηνια ειναι απλα ενδεικτικη?

• Like 1
  • Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μια χαρα εισαι φιλε... φατε το αφοβα...

αλλα γνωμη μου αλλη φορα παρτε απο παραγωγο αν θελετε να αγορασετε..και πιο φτηνο, και ξερεις τι περνεις και περνεις και λαδι απο μια πηγη και οχι μιγμα 200 παρτιδων λαδιου πχ

• Like 5
Δημοσ.

Ευχαριστω, βγαζουμε δικο μας λαδι αλλα ειχαμε ξεμεινει για αυτο αγοραστηκε και μετα ξεχαστηκε..

• Like 1
Δημοσ.

μια χαρα εισαι φιλε... φατε το αφοβα...

αλλα γνωμη μου αλλη φορα παρτε απο παραγωγο αν θελετε να αγορασετε..και πιο φτηνο, και ξερεις τι περνεις και περνεις και λαδι απο μια πηγη και οχι μιγμα 200 παρτιδων λαδιου πχ

Καλά σχετικό είναι αυτό.

• Like 10
Δημοσ.

Καλά σχετικό είναι αυτό.

απο το να παρεις λαδι του κουτιου καλυτερα απο παραγωγο..νομος...

ο θεος ξερει τι τανζανιες και τι βαφτησματα παιζονται στα refineries...

• Like 4
Δημοσ.

Η γεύση και η ποιότητα του λαδιού αρχίζουν να αλλοιώνονται μετά το 18μηνο.

Η ημερομηνία λήξης νομίζω ότι αναφέρεται σε τέτοιο διάστημα από τη συσκευασία του.

Από τη στιγμή όμως που είναι φυλαγμένο σε σκιερό δροσερό μέρος σε ανοιξείδωτο δοχείο και δεν έχει αλλοιωθεί

η γεύση του (τάγγισμα) μπορεί να καταναλωθεί άνετα και σε 3 και 4  χρόνια.Εγώ δικό μου όταν δεν έχω φρέσκο

καταναλώνω και 3 και 4 χρόνων.

Παλιά υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιοι κατανάλωναν και πιο παλιά λάδια μη έχοντας τη δυνατότητα να αγοράσουν

φρέσκα.

Δημοσ.

Εγώ είμαι της άποψης ότι αν δεν ξέρεις τον παραγωγό καλά καλύτερα σούπερ μάρκετ!

• Like 16
Δημοσ.

Οι περισσότερες ταρζανιές γίνονται απο τους παραγωγούς..έχω ασχοληθεί 8 χρόνια με τις αναλύσεις του λαδιού κ όλα τα σχετικά με αυτό.τα λάδια που έβγαιναν νοθευμένα κ ούτε για καντήλι που λέμε ήταν τα χύμα αγνώστου προελεύσεως.έχει τύχει να μας φέρει για ανάλυση άνθρωπος το δικό του λάδι κ ήταν νοθευμένο!!!για μάντεψε....στο ελαιοτριβείο του έκαναν την ταρζανιά...όλα τα συσκευασμένα έχουν πάνω τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων..οξύτητα,αριθμός υπεροξειδίων κ Κ..σε όλα σχεδόν κάναμε αναλύσεις κ έβγαιναν όσο αναγραφόταν..είναι σπάνιες οι περιπτώσεις νοθείας σε λάδι επώνυμο..λάδι χύμα μόνο αν είσαι μπροστά σε όλα τα στάδια κ συγκεκριμένα εγώ θα ζητούσα να συνοδεύεται κ απο τις εξετάσεις που αποδεικνύουν πως είναι έξτρα παρθενό. Κοστίζουν ελάχιστα κ σε κάνουν πιο αξιόπιστο στα μάτια του αγοραστή.
  • Like 12
Δημοσ.

Στα διυλιστήρια παράγεται το ελαιόλαδο? Το μάθαμε και αυτό...

Δημοσ.

Στα διυλιστήρια παράγεται το ελαιόλαδο? Το μάθαμε και αυτό...

η λεξη refinery εχει και αλλες ερμηνειες

γενικος κανονας παντως οτι οσο πιο νεο το λαδι τοσο το καλυτερο.. το αντιθετο βεβαια συμβαινει με το κρασι

Εγώ είμαι της άποψης ότι αν δεν ξέρεις τον παραγωγό καλά καλύτερα σούπερ μάρκετ!

δεν εχω αγορασει ποτε λαδι, βγαζω το δικο μου, και μαλλον σαν τιμιος παραγωγος ειπα οτι το λαδι απο παραγωγο ειναι η πιο "ασφαλης" επιλογη..

• Like 3
Δημοσ.

γενικος κανονας παντως οτι οσο πιο νεο το λαδι τοσο το καλυτερο.. το αντιθετο βεβαια συμβαινει με το κρασι

δεν εχω αγορασει ποτε λαδι, βγαζω το δικο μου, και μαλλον σαν τιμιος παραγωγος ειπα οτι το λαδι απο παραγωγο ειναι η πιο "ασφαλης" επιλογη..

Δεν είναι όλοι τίμιοι..μάλλον είναι ελάχιστοι οι τίμιοι δυστυχώς..
  • Like 5
Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι γίνεται να λήξει το λάδι, τουλάχιστον γρήγορα, εκτός αν είναι σε πλαστικό δοχείο. Εμείς τα τελευταία χρόνια αγοράζουμε απο λιοτρίβι συνεταιρισμού στο Λουτράκι και είναι γευστικά απίθανο, ενώ είναι και πολύ πιο φτηνό. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάθει τίποτα. :)

Ο γιατρός μας, μας είπε να μην αγοράζουμε ποτέ λάδι και νερό σε πλαστικά μπουκάλια. Δεν ξέρω γιατί.

• Super Moderators
Δημοσ.

Απορίες άσχετου:

Ok κάποιος είναι τίμιος, αλλά για να είναι καλό το λάδι φτάνει μόνο αυτό (ή η πρώτη ύλη) ή πρέπει να είναι επαγγελματίας, να το έχει "μελετήσει" κτλπ κτλπ?

Επίσης πρέπει να περνάει από κάποιο έλεγχο μετά?

Αυτά όμως δεν φαίνονται με κάποιο έλεγχο? Αν ναι, πιστεύεις ότι κάποιο βαρβάτο όνομα θα διακινδυνεύέσει τη φήμη του?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...